Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2 3 ... 310

Viestit - +200

No niinpäs näky olevan.
Eli tarve olisi noin ropotilliselle lehmiä.
Lopettavia tai tietääkö kukaan jotain lopettavaa karjaa(pihatto)?
Tietysti yksittäisetkin käy,mutta kokokarjat kiinnostais eniten.
suunniteltu alle 60 lehmän budjettinavettaa parsinavetan sivuun. Mahdollisesti vanhassa navetassa lypsy ( asema, käytetty) ja uuteen tulee vaan lehmille tilat. avokourut raapoilla, jotta voi myöhemmin helposti muuttaa hiehonavetaksi. Ajatuksena että tämä on ehkäpä välivaihe tulevaisuuden isompaan laajennukseen, jos sellainen mahdollista. Nyt ei mielestäni kannata laittaa isoa rahaa tähän alaan. Tavoite tietenkin että lehmäpaiksnhinta saa mahdollusimman alas. 59 lehmäpaikkaa + kuivikepohja; 8500 euroo per lehmäpaikka. Täyttöö tarvii jopa 2 metrii.
.
Mä vähän nykyään epäilen näitä "budjetti"navetoitakin miten saa likvin taipumaan. Ei tahdo taipua kohtuudella reilulla 10000 tuotoksella kahteen robottiinkaan. Yhteen pitäisi olla takametsää ja pari sataa tuhatta tilillä. Äkkiä väitäsin että Hesasta sillä rahalla asuntoja, niin saa paremman tulon itselleen kuin lehmiä lypsämällä.

kyllä niitä nyt suositellaan. pienemmällä velkataakalla ensin kuin että haukataan heti isoa ja kokonaan uutta. tästä on tullut varottavia esimerkkejä kuinka se iso - komea - kaikki uutta  ei ole sittenkään viisasta. Nyt neuvotaan että hyödynnetään vanhoja tiloja niin pitkälle kun sallii ja rakennetaan vain lehmille uutta. Täysin automatisoitu ei ole enää järkevintä. Just likvissä vois näyttää tällainen hyvältä kun kustannukset saa kuriin. Eikä lehmien tuotos ole kiinni siitä mikä on pytingin hintalappu. Ihan on onneksi muusta kun seinistä kiinni lehmien tuotos.

Useimmat eivät suosittele. Jos kysyt keneltä tahansa uuden navetan rakentaneelta (viimeisen 5-10 vuoden aikana) että olisiko kannattanut rakentaa halvempi navetta, niin tuskin yksikään vastaa että olisi. Monet, luultavasti useimmat kyllä vastaavat että ei olisi kannattanut rakentaa ollenkaa, mutta sitähän navettakiimainen ei kuuntele... Mutta tosiaan ei se että "olisi pitänyt rakentaa halvempi" ole kenenkään rakentaneen mielessä minään ongelmana. Enemmän varmaan moni "tulipa säästettyä väärässä kohtaa" ja tosiaan se "miksi ihmeessä rakensin tämän".
Ihme tyyppi tämä Anttix. Laajentaa nyt Ruskolle navettaa ja sitten puhuu toisista navettakiimaisina. Mikä jätkä kuvittelee olevansa?

Tyyppi joka erehtyi tekemään navetan 2012, ja nyt on jo ihan sama vaikka vähän laajentaisikin... Laajennuksen saa täytettyä ilman ostoeläimiä, ja saa korjattuja samalla pari valuvikaa. Eikä täällä sentään kukaan vaatinut mitään kiinteitä katteita, lietteen jäähdytyksiä tai muutenkaan kysellyt ympäristöluvasta laajennuksenkaan osalta. Eli paljon parempi paikka taitaa olla täällä kuin eräillä navettakiimaisilla...
No se tuska siitä erehdyksestä tuskin helpottaa laajentamalla. Oot väärällä alalla.
Mutta anttix on kuitenki saanu navetan tehtyä ja pystyy sitä laajentaan.Toisinkuin sinä joka vuodesta toiseen miettii ja sulattelee lainoja.... ;D
Ruotsin maitotilojen määrä on tosi paljon suomea pienempi ainakin suhteessa, ja työpaikkoja tuntuu riittävän täkäläistä selvästi paremmin. Vaikka on paljon pakolaisia työikäisistä niin silti siellä selvästi suurempi osa on töissä. Tehoton alkutuotanto on nihkeä tapa työllistää sivistysvaltiossa.
No kuinka sinä itse poistaisit omaltakohdaltasi tehottomuuden?
No miten näillä konkurssitilan ostaneilla yleensä menee. Yhden tapauksen tiedän jossa uusi yrittäjä mainosti toimintaansa protestilistalla jo toisena vuonna.
Ihan ok tuntuu sujuvan. Laajennusta pikkuhijaa toteutetaan.
Rupeaako tulemaan hiilijalanjälkitiliä, kun alkaa tuottamaan ilmastoneutraalia maitoa?

Ei taida olla pelkoa enään mistään jälkitileistä. Taitaa hukkua loppukin tuloksenteko niihin tuleviin kaasuautoihin
Valio tosiaan voisi keskittyä olennaiseen.Valmaankin päivitetään kaikkea hömppää jatkuvasti ja aina päivityksen jälkeen yhteydet poikki tiloille päin.0,87centtiä pohjolan maito.

Valiossahan tehhään juurrikin sitä mitä jäsenet tahtoo.Seon tuottajien väärrin valihtema hallintomies sellane joka vasten tuttajien tahtoa toemii.

Paremmin kannattavia asioita , kuin maidon jalostaminen , on maailma varmaan pullollaan. Mua ei haittaa jos joku tälläinen kannattava pisnes olis valiollakin lisäarvoa maidolle tuottamassa.
Vaikka valiolla on lisäarvotuotteita,niin tuottaja on saanu huonointa maidonhintaa jo vuosia.Kaikki pikkumeijeritkin tilittää vuodesta toiseen enemmän :o
Poika ei ainakaan kauheasti kehunu.Verrokkina jd.
Kumpi ratkaisee määrä vai laatu sorkkahoidossa ? Porukat vähän taistelee maakunnassa asiasta .

On sorkkahoitajia jotka tekevät kyllä laatua nopeasti , mikä on hyvä asia . Kunnolliset portit joita pitäis ruveta rakentelemaan johon lehmän saa tuoda odottamaan ovat olleet hyvä ratkaisu ,itellä ne on tulossa .
Eihän se automaatio ole että hidas tekee laatua.Mutta yhdenropon kaikki lehmät pitää mennä päiväs 8)
Joo, tiivistetään sen verran, että laajaperäinen nurmiluomu ja edullinen navetta ovat luoneet vakaat olosuhteet. Olisi rohkaisevaa, jos joku navettaan investoinut uskaltaisi sanoa, että tämä homma kantaa. Toki muitakin positiivisia juttuja.
Kyllä kantaa.Mersukaupoille taas keväällä 8)
Luovuimme mersusta, vakuutusyhtiö lunasti👌Tasaista kyytiä ja hiljaista matkustamoa hieman kaipaan, mutta niitä vikakoodeja en😅
Yks pojista saa kortin ja sille pitäis kattella.
Joo, tiivistetään sen verran, että laajaperäinen nurmiluomu ja edullinen navetta ovat luoneet vakaat olosuhteet. Olisi rohkaisevaa, jos joku navettaan investoinut uskaltaisi sanoa, että tämä homma kantaa. Toki muitakin positiivisia juttuja.
Kyllä kantaa.Mersukaupoille taas keväällä 8)
Eikös ne tuet ja myyntitulot lasketa kaikki yhteen ja vähennetä siitä kulut? Ihan sen c lomakkeen mukaan.

No tuohan nyt on naurettava laskenta tapa :) ittellä vuonna -14 tuolla tapaa huijattuna 4227 eur / ammu, vuonna -17 3409 eur /ammu. Jos olis ollut vähemmän ammuja näyttäis vielä paremmalta ... yhdellä kait jotain vähintään 25000 / ammu.

Tuskinpa olisi yhdellä lehmällä maatalouden tulosi 25 000. Ei sulla muuten lehmiä olisi. Pelkillä tuilla ei pienempi tila pärjää, eläimiä on oltava lisäksi. Tuistakin katoaisi 30% ilman lehmiä, huomaa se.
Toi laskentatapa ei oikein aukee.
Meillä jää rapiat 3000€ maatalouden tulokseksi/ammu. Ei urakointi tai muita tuloja. Koen toimineeni kohtuullisella tavalla.
Sullako ei ole peltoa ollenkaan?
Jäähän sinne muistiin vetimien sijainnit.
Jos jää, niin A3 ei käytä kyseistä tietoa. Vedin, jota laser ei näe (laakautare, paksut vetimet), jää lypsämättä, jos  et ole apuna. Raporttikin voi olla väärä. PS. Robomyyjien mainos taitaa luvata vapaa-aikaa. ))
Eihän se osais harjata oikeasta paikasta jos koordinaatiot ei jäis muistiin.Laaserihan ei pyöri ennenkuin alkaa kiinnittää.
Roboissa on aina sitäkin hienosäätöä, että JOS se navetta ei toimi muuten kunnolla, NIIN elukat ravaavat robolla liian täysin tai liian tyhjin utarein. Jolloin vetimet kääntyvät eri asentoihin eri lypsykerroilla ja sit kone hamuaa niitä koska ovat eri paikoissa.

Tuo liikkuminen/liikkumattomuus on paljon kiinni appeen väkirehuvahvuudesta. Kun laittaa siihen reippaasti (siis liikaa) väkirehuja, äpyille ei tule tarvetta mennä robolle hakemaan lisämuonaa. Apetta tehdessä pitää olla tarkkana eikä laittaa vain sinne päin.
Punakoneelle ei jää muistiin yksittäisten lehmien vedinpaikat - laser hakee ne joka kerta erikseen.
Jäähän sinne muistiin vetimien sijainnit.
Ja toisaalta voihan silläkin sitte käsikiinnittää jos on ongelmia.
Kaikissa merkeissä ei ole käsikiinnitysmahdollisuutta.
Niinkuin missä?
Alkaa L:llä.
A4 Lelys onnistuu käsikiinnitys kyllä.Muista lelymalleista en tiedä.
Toki itse käyttäny kuudenvuoden aikana yhdellä lehmällä.
Sivuja: [1] 2 3 ... 310