Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2

Viestit - Piikaflikka


Mikähän se mahtaa luomulisä tällä hetkellä olla? Edellisillä sivuilla kiivaasti keskusteltiin sotakorvauksista, kummasti söi  motivaatiota skrollata ja etsiä vastauksia aiemmasta keskustelusta.

Luomulla pärjää, mutta käytännössä se tapahtuu käymällä toisten taskuilla. Kuinkahan kauan pärjääminen perustuu tunneperäiseen ajatteluun? Kyllä se tuotto pitäisi saada markkinoilta.

Miten tuo eroaa tavanomaisesta tuotannosta tällä hetkellä? Kannattamatonta ilman tukia sekin on.

Mainittakoon, että poisjääneet kasvinsuojeluainekulut täytyy korvata jollain; ei niitä peltoja jätetä itsekseen kasvamaan vaikkei sinne ruiskun kanssa saa mennä.
Eikä juolavehnä ole kuolemaksi, sen saa pois ilman ruonduppia :P

ps.Mä juuri annoin lopputilin tolle tädille.

Todettu ihan kannattavaksi, JOS itsellä on yhtään tietoa ja näkemystä eikä ajatusmaailma ole se "meillä on aina tehty näin ja tehdään jatkossakin".
Ihmisiä sielläkin vain töissä on, ei profeettoja. Tottahan sitä perustietoa tulee ja saa apua, mutta se, kannattaako siitä maksaa jos itsekin tietää, on toinen kysymys...
Vapaa sana / Vs: Suvakilla tiukka pipo !
: 17.08.16 - klo:21:24
Hähää, olin nopiampi!
Vapaa sana / Vs: Suvakilla tiukka pipo !
: 17.08.16 - klo:21:09
https://keskustelukanava.agronet.fi/agronet/index.php?topic=64914.msg1172042#msg1172042

Vieläkö nuo pitää paikkansa? Vai eikö piffivasikkojen hinta samalla lailla oo romahdellu ku maitorotuusten tai maito/liha-risteytysten?

On luomu kuitenkin paljon lähempänä luonnonmukaisuutta, kuin kemiallinen viljely. Eipähän torjunta-aineita syötetä suoraan ihmisille sellaisenaan, vaan vähintäänkin laimennetaan perusteellisesti.

No mites käy luomuimagon, jos ja kun koko ajan kiellettäis normiviljelijöiltä lannoitteita ja torjunta-aineita. Me lähennytään luomua sitä tahtia, ettei luomukahut enää käy tätäkään vähää kaupaksi.

Ei kai sillä mitään väliä ole, kaikkien etuhan se vaan on (luomuihmisten mielestä) jos niin suurta kuilua ei enää tavanomaisen ja luomun välillä olisi. Mikä järki on alkaa nokitella toinen toisensa paremmuudella?
 Toivoa sopii, että niin luomu kuin tavanomainen saatais pyörimään taloudellisesti muutenkin kuin tukirahoilla.


Eli puhtaasti kirjanpidollinen asia. Vai onko luomuun olemassa joku Delvotestiäkin tarkempi antibioottitesti?  ::)

Sitähän se on tavanomaisessakin tuotannossa? Se on ihan tuottajan selkärangan suoruudesta kiinni taviksessakin, pitääkö sen 32 (muistaakseni...) päivän varoajan sellaiselle lehmälle, jolle on laitettu umpituubit mutta ummessaolokausi on syystä tai toisesta jäänyt liian lyhyeksi. Antibioottitesti voi näyttää puhdasta jo varoaikaa ennemmin, mutta sivuun se silti pitää lypsää.

Delvotestiä herkempää ei tosiaan taida edes olla, siihen on ihan hyvä luottaa. Luomussa vaan ei pääse käymään näitä "no laimennetaan näytettä" tai "tästä elukasta löytyy jäämiä, mutta tankista sitä ei enää huomaa"-juttuja :P
juu mutta eläimet on sitä mitä ne syövät, seleeni, spinosadi, rautafosfaatti, pyretriini.... nämä kaikki on luomussa sallittuja. Sovittaisko, että luomun dopingaineet pakattais vaikka vihreisiin kanistereihin, etteivät sekoitu meidän pertsaviljelijöiden valkoisiin glyfosaattipurkkeihin?


Kasvinviljelyluomun suhtautuminen rikastettuihin väkihivenlannoitteisiin on ehkä malliesimerki tekopyhyydestä.
Siinä ei kaivosteollisuus ja rikastuskemikaalit haittaa yhtään.

Toinen on keinolannoitetun lannan kelpaaminen kaikkine glyfosaatti- ja lääkejäämineen, kyllä ,
totta kai se on käytännöllistä hyödyntää kaikki karjanlanta, mutta markkinoinnissa käytetty
luomun julkinen kuva kemikaaliyhteiskunnasta hermeettisesti erotettuna luontovaihtoehtona on
juuri tuon tekopyhyyden puhtain muoto,

-SS-

Käytetään vain jos on ehdoton pakko, vain todettuun puutteeseen. Eli tarkastajan pitää käydä toteamassa, että "kyllä, puutosta on", ennenkuin sinne peltoon luomuhyväksyttyjäkään ravinteita voi laittaa. Esimerkiksi puun tuhkaa ei saa käyttää jos ei sitä ole tarkastettu ja sillä ei ole vakuustodistusta luomuhyväksytystä tuotantotavasta; johtuen jäämistä. Se on ihan aikuisten oikeasti aika tarkkaa, eikä sinne peltoon luomutuottaja voi suihkia niitä lisäravinteita miten sattuu.

Aina ensisijaisesti käytetään lantaa omalta tilalta tai toiselta luomutilalta. Jos sitä ei ole käytettävissä, tavanomainen lanta on _kompostoitava_ (ja lietelanta ilmastettava tai vähintään laimennettava) ennen levittämistä. Eli sitäkään ei ihan miten sattuu saa käyttää.
Mainittakoon vielä, että ns. teollismaisesta eläintuotannosta peräisin olevan lannan käyttö on kielletty; luovuttavalla/myyvällä tilalla pitää itselläänkin olla riittävästi peltohehtaareeja per eläinyksikkö :P

Hirvittävän tekopyhää.

Seleenivajeiset luomut eivät jaksa osallistua keskusteluun

Höpö höpö, orgaanisen seleenin syöttö on ihan samalla lailla luomussa sallittu ku teillä muillakin :P
niinpä niin, jos pahalle antaa pikkusormen... nämä ja nuo aineet, ne on sallittua luomussa, mitä eikö sen luomun pitäisi olla onnellisesti vapaana kasvanutta? Ilman pusseja, säkkejä, kanistereita, ruiskuja...vain sadevettä ja aurinkoa :)

https://www.evira.fi/files/attachments/fi/evira/asiakokonaisuudet/luomu/kasvit/kasvinsuojeluaineet_2015.pdf

http://www.farmit.net/kasvinviljely/2015/02/26/yaravita-sopii-myos-luomuun

Vain todettuihin puutoksiin; tarkootushan ei ole aiheuttaa eläämille sairauksia syöttämällä ruokaa jossa on todistetusti puutos. Kyse ei siis oo torjunta-aineista, kasvunsääteistä tai vastaavista, vaan ravinteista.

Vaikka MT ja Aku Ankka olis ainuat leheret mitä teille kotia tulis ja paikallinen baari se suurin sosiaalinen tapahtuma koko elämän aikana, ei kukaan voi tosissaan väittää että sana "luomu" tuo samantien mieleen vain ja ainoastaan hippi-assosiaation :D

Seleenivajeiset luomut eivät jaksa osallistua keskusteluun

Höpö höpö, orgaanisen seleenin syöttö on ihan samalla lailla luomussa sallittu ku teillä muillakin :P

Entäs eläinten lääkitseminen? Saako luomussa oleville eläimille antaa eläinlääkärin määräämiä lääkkeitä, vai pitääkö paikalle kutsua henkiparantaja, ettei eläin vaan "saastu" ? Vai pitääkö eläimen sitten vaan kärsiä, ettei tuu lääkesaastetta elimistöön?

Nyt irtos kyllä räkäänen nauru, kiitos siitä :D

Kyllä, luomussa saa ja pitää lääkitä elukkoja mikäli ne on kipiänä. Varoajat on tosiaan tuplasti pidemmät kuin normaalisti, ja niitä valvotaan lääkekirjanpidon perusteella (kaikki lääkkeet, määrät ja varoajat merkataan, kuin myös antibioottitestien ottopäivä ja tulos). Ja jos käy niin, että samaa elukkaa joudutaan vuoden sisällä lääkittemään kolmen eri sairauden takia, siltä menee luomustatus ja kyseenen elään on sen jälkeen tavanomainen.
Eli esimerkiksi utaretulehdusta saa ja pitää lääkitä asianmukaasesti niin kauan että se eläin paranoo, mutta kolme eri sairautta ja lääkinnät niihin vuoden sisään on käytännössä siirtymäaika uusiksi sen eläämen kohoralla.
olikohan menny putsaamaan jotain koneen käydessä?    ei ihan ole tuo flaaminkieli niin hallussa että......

Se on jännä homma, miten ihan tuolla aikuispuolellakin opiskellessa "ammattilaiset" ja työkseen maatalouden parissa jo olevat tuhahtelee työturvallisuutta käsiteltäessä - mutta kas vain, kun niitä tuhahtelijoita sitten kaivetaan sieltä puimureiden sisuksista ja pyöritetään nivelakselien ympäriltä irti....
Vapaa sana / Vs: sussu tarttee nyt apua
: 16.08.16 - klo:13:23
Sussulle kävi niinku kokoomuksen kannatukselle; lujaa ylähä ja komiasti rämähtäen alaha, eikä kukaa ottanukkaa kiinni ja auttanu.
Noudatti siis vain puolueen linjaa, tässäkin asiassa.

Löytyykö jostaki muuten jo puhallettavia nukkeja Sussun naamalla varustettuna? Ei olis aiva yks eikä kaks maajussia, joille sellaasen vois viedä jolulahajaksi...
jalkavaivoistaki selvitään tiptop rasialla kalliiden kipsauksien ja sairaslomien sijaan ja toimii vielä pelastusrenkaanaki kalareisuilla 8) 8) 8) 8)
Nyt löytys tuote, mitä ei ole vielä käytetty vaalirahoja kokoon haaliessa.. Kehtaakohan Sussu itte tuollasen hankkia  myytäväksi vaalikojuun?

Nii'in, olis aika kätevä emäntä! Tosin tympiän hiliaanen, kun tuolla Sussulla varmasti olis elävänä oikiastikki jotaki mielenkiintoosta turistavaa. Mutta jos siihen nukkeen integroi jonku soitinsysteemin, ja sieltä tulis nauhootettuna kaikki sen MT:n kirioottamat kolumnit - Sussun ittensä lukemana, tietysti.

Kuva Sussusta myymäs niitä nukkeja sopii hyvin sen kuvan viereen, jossa se suu auki nauraa Janne Katajalle, joka on olokapäätä myöten sukeltamas lehemän puohon.
Sen verran pitää mainita tähän keskusteluun kun on typensitojakasveista puhetta että rehuvirna-kauramössö näyttää lypsättävän aika mukavasti vaikka analyysien perusteella sulavuus on aivan onneton. Ilmeisesti maistuu hyvin niin kuin kokoviljasäiliskin...

Utelias olen; millainen sulavuus?
Onko piilaflikalla tietoa että liittyisi alsikkeeseen?

Anteeksi, kämmäsin ja jäi aiemmasta kommentista lainaus pois; tarkoitin noita kommentteja liittyen lehmien räjähtelyyn ja hevosten ongelmattomaan apilan syöntiin.

Sen verran alkoi kyllä kiinnostaa, että kirjoitin ylös ja meinaan vähän kaivella noita lajikkeiden vaikutuksia d-arvojen tippumiseen. Kyllä niistä joku varmasti jotain tietää, minä en vielä :P
Veikkaan kyllä, että teillä on käynyt juurikin niin kuin uumoilit; tuo oli ns. ensimmäinen sato apilasta vasta.
Sivuja: [1] 2