Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.

Näytä kirjoitukset

Tässä osiossa voit tarkastella kaikkia tämän jäsenen viestejä. Huomaa, että näet viestit vain niiltä alueilta, joihin sinulla on pääsy.
Sivuja: [1] 2

Viestit - 2388

14 senttiä maksava trappipaukku auttaa tohon piisamin vai mikäsenytoli ongelmaan. Voin tehdä lahjotuksen jos joku hoitaa homman.
Kasvintuotanto / Vs: Kerääjäkasvi
: 08.01.17 - klo:22:22
Rasti ruutuun on ihan ylivoimainen lajike...
Kasvintuotanto / Vs: Seinäjoella...
: 22.11.16 - klo:09:36
Siinä on tekijämies hommassaan, osaa hommansa, eikä jauha pas kaa netissä ja uhoa, niin kuin Liomaan SamiKalle.

Ei vaan ole osannut laittaa satomittariin oikeaa kasvia kun syysohraa pui sen mukaan.. kahdessa kohtaa näkyi.
Kasvintuotanto / Vs: TOS-maksu
: 13.12.15 - klo:20:59
Onko kukaan saanut asianajotoimistolta uhkailukirjettä maksamattomista TOS laskuista?
Karhutaan 2010 vuodesta alkaen jopa sellaisen vuoden laskua joka on maksettu..
Onko näistä kukaan käynyt käräjillä ja mikä on lopputulos?
No nyt se asia on sitten kysytty. Jankkurointi rinnastetaan kyntöön. Tämän asian kysyin paikalliselta maaseututoimistolta ja siitä oli kuulemma kyselty ja Mavin kanta oli, että rinnastetaan kyntöön. Eivät taida Mavissakaan tietää nyt kumpaa se on, jos toisille on sanottu, että kevytmuokkausta ja toisille ettei tarvitse huomioida. Itselle ei aiheuta ongelmia, mutta mites muut? Miksei näistä asioista voi tehdä linjausta jo, vaikka huhtikuussa?  :-\

Taisin jo aikaisemmin kirjoittaa että kysyin henkilökohtaisesti Mavista kantaa jankkurointiin kuvan kera. Aitoa kasvipeitettä jos maan pinta ei muokkaannu. Jos muokkaantuu niin kevytmuokattua. Mikä tässä on niin vaikeeta, Mavi taitaa olla se ylin päättävä elin eikä Älykeskus tai kunta.

Kyllä mullekkin älykeskus sanoi että rinnastetaan kyntöön ja kunnasta sanottiin että kannattaa varmuuden vuoksi  ilmoittaa kevytmuokatuksi.
Saitko maaseututoimistolta kirjallisen vastauksen asiaan mavin kannasta? Et tainnut saada, eikä ole saanut kuntakaan kun tollasta esittää.

Anyway, riittävän sekavaa on, tarkastuksen iskiessä voi  vedota kenen tahansa lausuntoon mikä nyt sitten sopii omaan tilanteeseen parhaiten..
Myyräaurailijat hiiohoi.

Yksikin veto sänkimaassa myyrällä ni lasketaan kevytmuokatuksi. Tän päivän tieto.

Ja tiedon todenperäisyys? Onkos tämä taas muuttunut? Ennen sai tuota tehdä.

Tämä tieto on tarkastajan kertoma. Noissa ohramaissa kun ovat innokkaasti raapineet vakoja notkopaikoista.....

Hölynpölyä. Mavin ylitarkastajalta kysyin kuvan kera jankkuroidusta ohransängestä että kelpaako kasvipeitteiseksi. Vastaus selkeä, kelpaa jos maan pinta pysyy ehjänä ts. ei ole kokkareita pinnalla vaan pelkkä viilto maassa.
Pelto pysyy kasvipeitteisenä, eihän tukiehdoissa muusta puhuta kuin sängestä, ei ole kielletty jankkurointia.

Sköntsän tän päivän tieto vois olla että raavin omaa vakoa vetäessäni vanttuuseen glyfosängen äärellä..

Kysyin asiaa tarkastajalta ja hän sanoi, että myyräauralla vedetty kohta pitää laskea kevytmuokkaukseksi. Toki pinta-alaa ei tule paljon, koska siihen lasketaan vain se ala minkä myyräauralla vetää, ei koko lohkoa.
Tai sitten se on tietysti eri asia jos joku vetää koko lohko ympäriinsä myyräauralla.... ::)
kaikkea muuta se voi olla paitsi kevytmuokattua, siitä määrittely menee ympäristötuen sitoumusehdoissa sanatarkasti näin.... "jos muokkaus
tehdään kultivaattorilla, lautasäkeellä, joustopiikkiäkeellä, lapiorullaäkeellä tai rullailmastimella yhteen kertaan ajaen"
Ja jos ihan tarkkoja ollaan niin kohdentamisalueella voi 20 %:n vähimmäisvaatimusta täyttää em. muokkausvälineillä yhteen kertaan ajaen.
20% ylittävällä alalla on oltava kasvavaa kasvia tai kasvin sänkeä (aito kasvipeitteisyys). Kasvava kasvi on mikä tahansa rikkaruoho kun ei ole erikseen määritelty mitä kasvin pitää olla  ja kasvin sänki on sänkeä riippumatta onko ajettu vaikka jankkurilla.
Ei ole kielletty tekemästä mitään toimenpiteitä kasvin sängelle, ainoastaan lueteltu millä saa käsitellä 20 pinnaa vähimmäisalaa. Joku oikeasti lainoppinut voi ottaa kantaa näihin tukiehtoteksteihin.

Joka tapauksessa jankkurointi on kevytmuokkausta jos pinta muokkaantuu. Mav*n kanta asiaan on näin. Ja jos ei muokkaannu niin aitoa kasvipeitettä.

Mitenkäs muuten voi sanoa että viljelijän on pidettävä kohdentamisalueella vähintään 20, 40, 60 tai 80 % maatilan sitoumusalasta kasvipeitteisenä? Vähintään, vähintään, vähintään tai 80 prosenttia?  Vai jakomielitauti?

alpo10 kirjoitti: hallintolaki, 9§ "Viranomaisen on käytettävä asiallista, selkeää ja ymmärrettävää kieltä
MK-Door virosta oli mulla halvin. Saksalaisia osia pelkästään käyttävät ei kiinanpommeja. Käyntioven lukon toimitus viivästy reilun viikon niin sain 10% alennuksen koko ovesta. Ehkä asennuksessa toivomisen varaa, kerran piti käydä korjaamassa/säätämässä mutta kaikki laitettiin kuntoon mistä reklamoin eli loppupelissä kaikki ok ja toimii.
4,6x4,7 metrinen ovi käyntiovella sähkökäytöllä 2750€ asennettuna ALV 0 kun maksu Viroon niin alvia ei tarvi rahoittaa. Ja siis tuosta hinnasta se alennus vielä pois.
Eipä tule mieleen enää tehdä raudasta pariovia mihinkään..

Suomalaisista ovifirmoista ei osoitettu juurikaan mielenkiintoa kun kolmesta tarjouspyynnöstä tuli yksi vastaus, taitaa olla liian hyvin töitä.
Kevytmuokattua jos pinta rikkoontuu eli tulee kokkareita ts. muokattua maata pinnalle.
Veteen piirretty viiva kyseessä mutta kuitenkin pääasia ettei rinnasteta kyntöön kuten oli e*y keskuksen kanta asiaan.
Kasvintuotanto / Vs: hyvin lähti
: 23.10.15 - klo:22:28
Vaikka on syyskylvöille oma aihepiiri niin kerron omasta tilanteestani. Kylvin rukiin (evolo) 28.9 kuivaan maahan, kylmää kuivaa, ensimmäiset oraat pintaan viime viikolla ja nyt vihertää mukavasti.  Satelee, lämmintä 8-9 astetta taitaa kuitenkin lähteä. Viime syksynä sama homma. Myöhäinen kylvö tuntuu ettei vihreätä missään, mutta tänä syksynä sato taso 5000-6000 vähän lohkon kohdasta riippuen. Puinti meni syyskuun lopullle. Johtuuko myöhäisestä kylvöstä. Eli aina kannattaa yrittää. Tähän teiltä erittäin asian tuntevia kommenteja ja tietysti joukkoon muutama vitt...

Reetta 20.09.2014 kylvetty, ei kyllä
enempää olisi saanut pahnaa mihinkään piilotettua.
Jyviäkin tuli, että tyytyväinen saa olla.-SS-

Koeruutupuimuri vai mikä?
Myyräaurailijat hiiohoi.

Yksikin veto sänkimaassa myyrällä ni lasketaan kevytmuokatuksi. Tän päivän tieto.

Ja tiedon todenperäisyys? Onkos tämä taas muuttunut? Ennen sai tuota tehdä.

Tämä tieto on tarkastajan kertoma. Noissa ohramaissa kun ovat innokkaasti raapineet vakoja notkopaikoista.....

Hölynpölyä. Mavin ylitarkastajalta kysyin kuvan kera jankkuroidusta ohransängestä että kelpaako kasvipeitteiseksi. Vastaus selkeä, kelpaa jos maan pinta pysyy ehjänä ts. ei ole kokkareita pinnalla vaan pelkkä viilto maassa.
Pelto pysyy kasvipeitteisenä, eihän tukiehdoissa muusta puhuta kuin sängestä, ei ole kielletty jankkurointia.

Sköntsän tän päivän tieto vois olla että raavin omaa vakoa vetäessäni vanttuuseen glyfosängen äärellä..
Kyseisen sarjan koneissa se on sulake... katkee kaikista ennemmin tai myöhemmin
Eiks nämä Case AxialFlow ja muut Jenkki puimurit ole suunniteltu 10000 tunnin kestävyyteen. Toki olihan he tuolla Ukrainassa vai missä se oli, ajaneet Sampollakin 4-5 tuhatta t.

Noin kaksikymmentä vuotta axiaalikoneella puineena voin sanoa että kannattaa tutustua kyseiseen tekniikkaan. Erittäin yksinkertainen koneisto ja tehty kestämään toisin kuin useimmat säilyketölkit joita myös puimuriksi väitetään.

Käytettynä tietyistä euroopan maista hankittuna näissä on ylivoimainen teho/hintasuhde.
Kasvintuotanto / Vs: Kerääjäkasvi
: 23.06.15 - klo:17:43
 :oSeudun yksi harvoista päätoimisista viljelijöistä oli levittämästä pikkuviskalla kerääjäkasveja ajaen 15km/h noin 5 metrin välein. Kerääjäkasveja tulee 250 ha. Olisko joku 10 tunnin urakka kaikkien siirtymiseen.

Lajikkeesta en tiedä mutta oletetaan siemenkustannukseksi 30€ha a'7500€
Kone ja työkustannukset 50€/h a'500

Kerääjäkasvituku 25 000€

Tuotto 17 000€

Pitäisköhän itsekkin ostaa viuhka ja käydä levittämässä 50 ha  ::)

Kannattasko ostaa laskin ensin. Olettaen että ei ole siirtymiä eikä viskan täyttöjä ollenkaan eikä myöskään käännöksiä päisteissä niin tuolla nopeudella ja työleveydellä aikaa menisi reilu 33 tuntia.. :o
Kasvintuotanto / Vs: Salaoja tukossa
: 08.02.15 - klo:19:44
Itsellä LHP nurmessa peltokorte tukki kokoojaputken totaalisesti.
Pellon yläpää lainehti, muualla kuivaa. Korte kasvoi raitana kokoojan kohdalla, oli helppo kaivaa putki esiin. 5-6 metrinen juuritollo sieltä löytyi, niin tiivis ettei edes tihkunut vettä läpi. Sen kun sai vedettyä irti niin sitten tuli paineella...
Kasvintuotanto / Vs: TOS-maksu
: 02.01.15 - klo:21:31

Paskaako noita maksamaan, perintäfirmalle ilmoittaa että laiton perintä, en maksa, perustelkaa toimintanne. Eipä ole perusteltu ainakaan tähän mennessä...

Ugh
Sivuja: [1] 2