Maidontuotanto ja lihanaudat / Vs: emokarjat +tiineydet
: 28.07.14 - klo:19:24
Kyllä tuo limpparikin tykittää ihan kelvollisesti. 30 emon lauma ja keväällä vasikoita parhaimmillaan 6 vuorokaudessa...
Maulavirran puhe itse asiassa oli aika pelottava. Ei se että ajatus katkesi ja puhe harhaili, mutta se että ihminen pitää tunnin puheen asiasta josta luulee jotain tietävänsä ja kaikki perustiedot puuttuvat. Lähinnä Maulavirran puhe olisi sopinut Suomenkarjan kasvattajille. Olisi pitänyt puheen jälkeen tentata kokilta minkä rotujen kuvia esitteli kun jäi vähän sellainen tuntuma että poron kyllä erottaa lampaasta, mutta kaikki naudat ovat sitten vaan nautoja.
Ja mitä tulee rotujen määrään, niin voisi sanoa että tullaan sitä toimeen yhdellä olutmerkilläkin. Mihin niitä 300 muuta merkkiä tarvitaan? Niitä tarvitaan siihen että voidaan puhua olutkulttuurista. Samaa tarvitaan lihan markkinoinnissa ja kulttuurin luomisessa.
Ja mitä tulee limppareiden hankkeeseen niin pitää hattua nostaa aktiivisuudelle ja sinnikkyydelle. Valitettavasti vaan osalla limppariporukkaa lähtee aina välillä mopo käsistä irti ja omaa rotua markkinoidaan universumin parhaana jossa ei ole sitten mitään huonoja ominaisuuksia, ja se asenne voi vähän nyppiä muiden rotujen kasvattajia. Totta kai pitää uskoa ja luottaa omaan tuotteeseen, mutta toisten rotujen haukkuminen saa aikaan pahaa verta.
Puhut asiaa. Itäsuomenkarja kyytöstä on tehty brändi, vaikka kaikilla suomenkarjan lehmillä on sama geeniperimä. Jörgen ja Regent vannovat risteytysvaikutuksen nimeen ja niin minäkin tekisin, jos tuottaisin bulkkirotukarjaa, jonka tuloksena Stockan tiskillä myydään marmoroitunutta limousinia. Ei ole ihme, että asiakas on kokki Maulavirtaa myöten ihan sekaisin.