Minne saatte teuraslampaanne myytyä? Olen kuullut, että ainakin keskisessä Suomessa lampureilla on suuria ongelmia löytää ostaja teuraslampailleen. Ja tiedän myös yhden suunnitteilla olevan uuden lampolan, jonka rakentamista uhkaa se, ettei markkinakanavaa tuotannolle tahdo löytyä. Ja samaan aikaan lampaanlihan kotimaisuusaste on jotain 20% !?! Aika turhanpäiväistä on hehkutella MaasTulissa ym. lehtijutuissa sitä, että kotimaiselle lampaanlihalle on markkinoilla tilaa ja tilausta, jos tuotantoketju tyssää lampolan ovelle. Isoille teurastamoille lammas on marginaalituote, vaikka kai niilläkin on jonkin verran sopimustuotantoa, uusia ei kuitenkaan taideta ottaa. Lammasta teurastavien, olemassa olevien pienteurastamoiden kapasiteetti taas taitaa jo olla niin tehokkaassa käytössä, että lisää ei ole mahdollista ottaa. Tosi kurja tilanne; lampaanlihantuotanto kun tosiaankin olisi (lehtijuttujen mukaisesti) monille tiloille ihan toimiva tuotantosuunta, jos vain tuotantoketjun saisi kuntoon niin, että tuottajan tehtäväksi jäisi tehokas lihan tuottaminen. Kaikilla ei ole aikaa, halua, kykyä tai mahdollisuuttakaan suoramyyntiin, jota sitäkin paljon lampaanlihan myynnissä harjoitetaan.