Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Salmonella asiaa.  (Luettu 6480 kertaa)

sorkkis

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 26672
  • Voimat lisääntyy . Vapise demari
Salmonella asiaa.
Onko mitään keinoa saada salmonella bakteeri pois säilörehusta ?
Salmonella ei ala helpottamaan siellä missä sitä nyt on . Tänään kuulin et olis säilörehusta löytynyt .
Taistelukanava Agronet
Tiedustelu ykkönen
Totuus on Agronettiä ihmeellisempää

Oikeat vastaukset löytyy muualta , ei agronetistä .

Magia

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 3626
Vs: Salmonella asiaa.
Oikee happamuus.Ei elä happamassa eikä emäksisessä.

sorkkis

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 26672
  • Voimat lisääntyy . Vapise demari
Vs: Salmonella asiaa.
Oikee happamuus.Ei elä happamassa eikä emäksisessä.
Oli laittanut AIV2 liuosta , ei auttanut . Lietteen joukosta saa lähtemään kalkilla mutta rehusta . Pellot lähellä tiettyä elinkeinon harjoittajaa joista ei saa mainita .
Taistelukanava Agronet
Tiedustelu ykkönen
Totuus on Agronettiä ihmeellisempää

Oikeat vastaukset löytyy muualta , ei agronetistä .

lypsyukko

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 9596
Vs: Salmonella asiaa.
Oikee happamuus.Ei elä happamassa eikä emäksisessä.
Oli laittanut AIV2 liuosta , ei auttanut . Lietteen joukosta saa lähtemään kalkilla mutta rehusta . Pellot lähellä tiettyä elinkeinon harjoittajaa joista ei saa mainita .

"Salmonella-bakteerien ihanteellinen kasvulämpötila on ruumiinlämpö (37 °C), mutta salmonelloja kasvaa lämpötila-alueella 5–47 °C. Bakteeri pärjää sekä hyvin happamissa että emäksisissä olosuhteissa ja säilyy pitkään pakastetuissa ja kuivatuissa elintarvikkeissa. Salmonella on kuitenkin herkkä kuumennukselle ja tuhoutuu jo 70 °C:ssa. "

Aika vähissä taitaa keinot olla :(  Tosin kyllähän se kalkkin käyttökin perustuu ph:n muuttamiseen, joten olisko tuo Wikipedia tiennyt ihan oikein.

pig24

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 12037
Vs: Salmonella asiaa.
Maassa on kaikkia yleisimpiä bakteereita. Niistä on haittaa vasta sitten, kun henkilön/eläimen vastustuskyky heikkenee. Miksi olet huolissasi ?

lypsyukko

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 9596
Vs: Salmonella asiaa.
Maassa on kaikkia yleisimpiä bakteereita. Niistä on haittaa vasta sitten, kun henkilön/eläimen vastustuskyky heikkenee. Miksi olet huolissasi ?

Etkö lukenut mitä Sorkkis kirjoitti (tai mitä se on syksyn aikana asiasta kirjoittanut). Jos tilalla on löytynyt elukoista tai niiden paskasta salmonellaa ja sitä samaa bakteeria löytyy myös rehusta, jota niille syötetään. Taitaa olla siinä vaiheessa konstit aika vähissä. Ja tuloohan tälläiset kauhuskenaariot mieleen , vaikka ei itse tappelisikaan bakteerin kanssa. Tuskin tuota salmonellaa nyt muuten rehusta etsitään, vaan karjan pitää olla sairas jo valmiiksi. Tai en minä tiedä , jos tuolla alueella tutkitaan nyt kaikki mahdollinen. Naakoistahan jo löytyi, miksi ei siis rehustakin.

-SS-

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 19858
  • Rauta ei valita eikä voima kuvia palvele - Ford
Vs: Salmonella asiaa.
Salmonellabakteerin kemiallisessa torjunnassa pH:n pitäisi saada alle 4 tai yli 10. Ainakaan tavallisella maanparannuskalkilla ei pH:ta saa nostetuksi riittävän korkealle riittävän pitkäksi ajaksi, sillä lanta vastustaa pH:n nousua, ja palautuu lähemmäksi neutraalia säilytyksen aikana. Sammutettua kalkkia eli kalsiumhydroksidia käytetään 30 kg/lietetonni (Nordkalk) . 500 naudan karjassa sisäruokintakaudella kertyvän lietteen desinfiointiin siis pitää varata jopa 300 tonnia sammutettua kalkkia. Melkoinen kalkkisouvi, eikä ole enää halpaa.

Jos kuivikkeena käytetään turvetta, voi kalkkidesinfioinnin vaikutus olla vajavainen. Puhdistamolietteiden salmonellan ja muiden taudinaiheuttajien puhdistamisesta on paljon tutkimusta, eikä mikään keino ole täysin aukoton. Poltetulla kalkilla desinfiointi olisi samalla lämpö- ja kalkkidesinfiointi, se voisi olla yksi keino, mutta poltettu kalkki on sitten jo ärhäkkää käsitelläkin, annostelun säätö tarkempaa ja rasitukset laitteille suuremmat. Lietepumppuun laitettu poltetun kalkin annostelija keittelisi lietteen siinä samalla, koska poltetun kalkin "sammuttaminen" on melko höyryistä hommaa.

Karjatalouden tehostamisen kiivaimmassa vaiheessa pidettiin sitä hyvänä ideana, että tehdään lehmistä lihansyöjiä. Tämä myöhemmin osoittautui virhearvioksi, ja kannibaalilehmät alkoivat sairastaa ihmisiin mahdollisesti tarttuvaa BSE:tä. Nyt sitten kaikki luut ja muut jätteet pitää tuhkata ja käsitellä kuin ydinjätteenä. Ehkä jossakin vaiheessa tulevaisuudessa niittonurmien voimakas lannoittaminen lämpökäsittelemättömällä salmonellaa sisältävällä lannalla havaitaan riskiksi ? Erkki Joki-Tokolan mittauksissa (1998) saatiin tulos, että lietelannoitus lisää kasvuston kolibakteeripitoisuutta. Jos levitettävässä lannassa on salmonellaitiöitä, eikö myös näiden määrä voisi nousta rehussa myös ?

-SS-

sorkkis

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 26672
  • Voimat lisääntyy . Vapise demari
Vs: Salmonella asiaa.
Oikee happamuus.Ei elä happamassa eikä emäksisessä.
Oli laittanut AIV2 liuosta , ei auttanut . Lietteen joukosta saa lähtemään kalkilla mutta rehusta . Pellot lähellä tiettyä elinkeinon harjoittajaa joista ei saa mainita .

"Salmonella-bakteerien ihanteellinen kasvulämpötila on ruumiinlämpö (37 °C), mutta salmonelloja kasvaa lämpötila-alueella 5–47 °C. Bakteeri pärjää sekä hyvin happamissa että emäksisissä olosuhteissa ja säilyy pitkään pakastetuissa ja kuivatuissa elintarvikkeissa. Salmonella on kuitenkin herkkä kuumennukselle ja tuhoutuu jo 70 °C:ssa. "

Aika vähissä taitaa keinot olla :(  Tosin kyllähän se kalkkin käyttökin perustuu ph:n muuttamiseen, joten olisko tuo Wikipedia tiennyt ihan oikein.
Vitsit todellakin yrittäjällä vähissä . Uhkakuva kasvaa , epäilen et tulee lisää tapauksia .
Taistelukanava Agronet
Tiedustelu ykkönen
Totuus on Agronettiä ihmeellisempää

Oikeat vastaukset löytyy muualta , ei agronetistä .

Kaikki

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1511
Vs: Salmonella asiaa.
Oikee happamuus.Ei elä happamassa eikä emäksisessä.
Oli laittanut AIV2 liuosta , ei auttanut . Lietteen joukosta saa lähtemään kalkilla mutta rehusta . Pellot lähellä tiettyä elinkeinon harjoittajaa joista ei saa mainita .

"Salmonella-bakteerien ihanteellinen kasvulämpötila on ruumiinlämpö (37 °C), mutta salmonelloja kasvaa lämpötila-alueella 5–47 °C. Bakteeri pärjää sekä hyvin happamissa että emäksisissä olosuhteissa ja säilyy pitkään pakastetuissa ja kuivatuissa elintarvikkeissa. Salmonella on kuitenkin herkkä kuumennukselle ja tuhoutuu jo 70 °C:ssa. "

Aika vähissä taitaa keinot olla :(  Tosin kyllähän se kalkkin käyttökin perustuu ph:n muuttamiseen, joten olisko tuo Wikipedia tiennyt ihan oikein.
Vitsit todellakin yrittäjällä vähissä . Uhkakuva kasvaa , epäilen et tulee lisää tapauksia .
Paras olisi että sinä pysyt kaukana noista Kaikista   ;D ;D ;D

mustaviiksi

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 414
Vs: Salmonella asiaa.
Tulevaisuudessa on pakko joko luopua siitä tietystä elinkeinosta tai sitten salmonellan vastustamisesta.

pig24

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 12037
Vs: Salmonella asiaa.
Etelämpänä Euroopassa monen kansan elinajan odote on pitempi kuin suomalaisten. Miten ihmiset siellä pysyvät hengissä salmonellojen keskellä ? Jossain suomalaisessa virastossa taitaa pyöriä ikuinen kriisintorjunta. Myko on sitäpaitsi vaarallisempi kuin salmonella. Myko tykkää ainakin turpeesta.

AC

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 371
Vs: Salmonella asiaa.
Oikee happamuus.Ei elä happamassa eikä emäksisessä.
Oli laittanut AIV2 liuosta , ei auttanut . Lietteen joukosta saa lähtemään kalkilla mutta rehusta . Pellot lähellä tiettyä elinkeinon harjoittajaa joista ei saa mainita .

"Salmonella-bakteerien ihanteellinen kasvulämpötila on ruumiinlämpö (37 °C), mutta salmonelloja kasvaa lämpötila-alueella 5–47 °C. Bakteeri pärjää sekä hyvin happamissa että emäksisissä olosuhteissa ja säilyy pitkään pakastetuissa ja kuivatuissa elintarvikkeissa. Salmonella on kuitenkin herkkä kuumennukselle ja tuhoutuu jo 70 °C:ssa. "

Aika vähissä taitaa keinot olla :(  Tosin kyllähän se kalkkin käyttökin perustuu ph:n muuttamiseen, joten olisko tuo Wikipedia tiennyt ihan oikein.
Vois sitä katsoa eviran tai pron sivulta eikä vikapetiasta,
Se ph:n lasku alle 4 sanotaan estävän, mutta tässä vaiheessa kun rehut on paketissa ja ph on yli, niinpä ? kestämisiä

sorkkis

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 26672
  • Voimat lisääntyy . Vapise demari
Vs: Salmonella asiaa.
Tulevaisuudessa on pakko joko luopua siitä tietystä elinkeinosta tai sitten salmonellan vastustamisesta.
Ei siitä luopua tarvii mutta pitäis huolehtii ettei linnut pääse sontaan nokallaan ronkkimaan .
Taistelukanava Agronet
Tiedustelu ykkönen
Totuus on Agronettiä ihmeellisempää

Oikeat vastaukset löytyy muualta , ei agronetistä .

lypsyukko

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 9596
Vs: Salmonella asiaa.
Tulevaisuudessa on pakko joko luopua siitä tietystä elinkeinosta tai sitten salmonellan vastustamisesta.
Ei siitä luopua tarvii mutta pitäis huolehtii ettei linnut pääse sontaan nokallaan ronkkimaan .

No tuota ei estä mikään muu kuin niiden lintujen poisto. Mutta :( Pirunmoinen naakkalauman räkätys taas tänään kuului meidänkin kylällä. Se ei pitkäksi aikaa auta, jos joku sorsamettällä  haulikkonsa tyhjää vähän sinne päin. Tai vaikka muutaman tiputtaiskin. Aika nopsaan tulevat takaisin. Pääsivät liikaa lisääntymään "kirkkolintuina"

sorkkis

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 26672
  • Voimat lisääntyy . Vapise demari
Vs: Salmonella asiaa.
Tulevaisuudessa on pakko joko luopua siitä tietystä elinkeinosta tai sitten salmonellan vastustamisesta.
Ei siitä luopua tarvii mutta pitäis huolehtii ettei linnut pääse sontaan nokallaan ronkkimaan .

No tuota ei estä mikään muu kuin niiden lintujen poisto. Mutta :( Pirunmoinen naakkalauman räkätys taas tänään kuului meidänkin kylällä. Se ei pitkäksi aikaa auta, jos joku sorsamettällä  haulikkonsa tyhjää vähän sinne päin. Tai vaikka muutaman tiputtaiskin. Aika nopsaan tulevat takaisin. Pääsivät liikaa lisääntymään "kirkkolintuina"
Niinkai . Ei naakat ole ainoita lintuja . Linnut etsii ruokaa ja tahtomattaan levittää salmonellaa .
Eniten tuossa tulee mieleen maito tai lihakarjan tuottaja jolla on paljon velkaa . Tulee vaikeuksia  millä hoitaa velat .
Taistelukanava Agronet
Tiedustelu ykkönen
Totuus on Agronettiä ihmeellisempää

Oikeat vastaukset löytyy muualta , ei agronetistä .