Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Lopettamisesta ja vaihtoehdoista  (Luettu 16255 kertaa)

antti-x

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2856
Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Mutta ei lirumaidon myyminenkään mikään hyvä vaihtoehto ole. Ihmiset on enemmän valveutuneita ja haluavat myös maitoonsa enemmän makua ja tietenkin että olisi mahdollisimman aitoa ja vähemmän käsiteltyä. Käsittämätöntä että Suomessa lyödään päätä seinään tämän maitoasian kanssa. Jotain tuotekehittelyssä on keksittävä muutakin kun rasvattomia tai proteiinituotteita. Proteiinituotteita ei tarvita enää yhtään lisää, ainakin Valiolla on niitä jo liikaakin. Ehkä kuluttajat haluavat vaan jotain aitoa ja alkuperäistä missä maistuu aito maito.

Aika rohkeaa olisi uusi maidontuottajien perustama osuuskunta, missä oltaisiin alkuperäisen maidon äärellä. Kaikki tuotteet olisi tietenkin pastöroituja ja turvallisia muutenkin. Tämän tyyppistä toivetta on heitelty tuolta valveutuneimpien kuluttajien joukosta.

"Valion homogenoimatonta, d-vitamiinitöntä luomua (vanhan ajan luomu täysmaito) jossa on täysi 4,4% rasva, myydään Prismassa hintaan 1,25€. Ja se on vain pästäröity, ja on purkissa eikä sen perässä tarvitse nähdä mitään vaivaa." Kirjoitin jo eilen... Mitä tulee muihin "aitoihin" tuotteisiin, niin kyllä niitä about kaikkia on jo kaupassa. Mutta toki mielikuvilla voi koettaa myydä vielä entistä aidompaa. :)

https://www.valio.fi/tuotteet/maidot/valio-luomu-vanhanajan-taysmaito-3/

lypsyukko

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 9602
Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Yksi lapsiperhe kyseli multakin joskus välikäsien kautta, että myisinkö suoraan tankista maitoa. Käskin soitella niin ajatellaan miten helpoiten onnistuis. No eipä ole tuota soittoa koskaan tullut. Siis kiinnostusta voi olla, mutta se kilometrin parin koukkaisu ja mahdollisesti omatoiminen astian täyttö alkaa tuntua ylimääräiseltä hommalta. Aikoinaan pari entistä tuottajaa haki omatoimisesti tankista, mutta määrät oli vähäisiä ja aika on poistanut hakijat jo vahvuudesta. Lähinnähän tuo oli hyväntekeväisyyttä ei bisnestä.

sorkkis

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 26672
  • Voimat lisääntyy . Vapise demari
Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Ehkä pelkällä kuivaheinällä tuotettu maito voisi olla semmoinen erikoistuote joka tekisi kauppansa. Tai siis ilman säilörehua tuotettu.

Yyyäääh sun kanssas . Perkeleen nutipää .
Taistelukanava Agronet
Tiedustelu ykkönen
Totuus on Agronettiä ihmeellisempää

Oikeat vastaukset löytyy muualta , ei agronetistä .

sorkkis

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 26672
  • Voimat lisääntyy . Vapise demari
Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Mutta ei lirumaidon myyminenkään mikään hyvä vaihtoehto ole. Ihmiset on enemmän valveutuneita ja haluavat myös maitoonsa enemmän makua ja tietenkin että olisi mahdollisimman aitoa ja vähemmän käsiteltyä. Käsittämätöntä että Suomessa lyödään päätä seinään tämän maitoasian kanssa. Jotain tuotekehittelyssä on keksittävä muutakin kun rasvattomia tai proteiinituotteita. Proteiinituotteita ei tarvita enää yhtään lisää, ainakin Valiolla on niitä jo liikaakin. Ehkä kuluttajat haluavat vaan jotain aitoa ja alkuperäistä missä maistuu aito maito.

Aika rohkeaa olisi uusi maidontuottajien perustama osuuskunta, missä oltaisiin alkuperäisen maidon äärellä. Kaikki tuotteet olisi tietenkin pastöroituja ja turvallisia muutenkin. Tämän tyyppistä toivetta on heitelty tuolta valveutuneimpien kuluttajien joukosta.

Ei onnistu uudellakaan osuuskunnalta tuo ajatus , markkinat on liian pienet .
Taistelukanava Agronet
Tiedustelu ykkönen
Totuus on Agronettiä ihmeellisempää

Oikeat vastaukset löytyy muualta , ei agronetistä .

SKN

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 52000
  • Keulamerkki-Erkki ja tähdet
Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Ehkä pelkällä kuivaheinällä tuotettu maito voisi olla semmoinen erikoistuote joka tekisi kauppansa. Tai siis ilman säilörehua tuotettu.

Yyyäääh sun kanssas . Perkeleen nutipää .

Noin varmaan 99% lukijoista ajatteli sun kohdalla kun ilmastointi-keissiä käytiin läpi liki 30:n sivun edestä.

Mää olin se 1% joka ymmärsi mitä tarkoitit.

🤣
Kotimaisia metsän antimia jo vuodesta nolla.. http://psyvault.net/viewtopic.php?f=8&t=430

https://vimeo.com/31482159

luomuviljelijä

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 599
Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Unohtakaa nyt se helpoin vaihtoehto eli maidon purkittaminen. Jalostamalla sille saa lisäarvoa. Se vaatii paljon työtä ja investointeja, mutta voi olla hyvinkin kannattavaa. Aluks markkinointiin pitää panostaa ihan tosissaan. Käytännössä kerran viikossa pitää olla jossain kaupassa konsulenttina. Investointina tollanen pienmeijeri on siinä 200 000-300 000. Työmäärä riippuu tietenkin tuotannon suuruudesta. Yks henkilö pystyy jalostamaan ehkä max 100 000 litraa. Valmistus voi olla hyvinkin tehokasta mut pakkaus työllistää yllättävän paljon.

Tinkimaito on turhaa puuhastelua. Ehkä joku mökkiläinen voi hakea 5 litraa viikossa ja samalla kattellaan puol tuntia lehmiä. Automaatti maitohuoneen kyljes on kaunis ajatus, itsekin harkitsin joskus, mut ei toimi ellei navetta satu olemaan vähintään taajaman keskustassa. Jossain hollannis voi toimia.

En usko et suomessa kukaan osais arvostaa kuivalla heinällä tai laitumella tuotettua maitoa vaikka maussa varmast olis eroa. Suomalaisille riittää että se on valkosta, tai edes harmaata niinku rasvaton.

Magia

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 3626
Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Ehkä pelkällä kuivaheinällä tuotettu maito voisi olla semmoinen erikoistuote joka tekisi kauppansa. Tai siis ilman säilörehua tuotettu.
Tämän syksyn säilishän on kuivaa heinää.

BACKSPACE

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 28355
  • für immer
Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Ehkä pelkällä kuivaheinällä tuotettu maito voisi olla semmoinen erikoistuote joka tekisi kauppansa. Tai siis ilman säilörehua tuotettu.
Tämän syksyn säilishän on kuivaa heinää.

Lähellä ainakin, mut on se kuitenkin hieman hapattunutta.


Maitoon tulee sellainen pehmeä ja lievästi makea maku jos karkearehu on kuivaheinää. Voisi kuvitella että se maku siirtyy sitten vaikka juustoon. Lisäksi tuosta voisi kehittää hyvän tarinan kuluttajille.. Säilörehu on kuitenkin melko luonnotonta ruokaa lehmälle, siinä on outoja rasvahappoja ja käymistuotteita. pH on luonnoton yms. Kuivaheinä on lähempänä laidunta jos korjuuaika on varhainen.

Ja joo. Tiedän kyllä että tuosta olisi enemmän vaivaa ja että joka vuosi ei onnistuisi. Mut on sitä hyvää tekniikkaa kuivaheinänkorjuuseenkin kehitetty.
On olemassa 10 ihmistyyppiä. Ne jotka ymmärtävät binääriluvut ja ne jotka eivät ymmärrä.

sorkkis

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 26672
  • Voimat lisääntyy . Vapise demari
Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Ehkä pelkällä kuivaheinällä tuotettu maito voisi olla semmoinen erikoistuote joka tekisi kauppansa. Tai siis ilman säilörehua tuotettu.
Tämän syksyn säilishän on kuivaa heinää.

Lähellä ainakin, mut on se kuitenkin hieman hapattunutta.


Maitoon tulee sellainen pehmeä ja lievästi makea maku jos karkearehu on kuivaheinää. Voisi kuvitella että se maku siirtyy sitten vaikka juustoon. Lisäksi tuosta voisi kehittää hyvän tarinan kuluttajille.. Säilörehu on kuitenkin melko luonnotonta ruokaa lehmälle, siinä on outoja rasvahappoja ja käymistuotteita. pH on luonnoton yms. Kuivaheinä on lähempänä laidunta jos korjuuaika on varhainen.

Ja joo. Tiedän kyllä että tuosta olisi enemmän vaivaa ja että joka vuosi ei onnistuisi. Mut on sitä hyvää tekniikkaa kuivaheinänkorjuuseenkin kehitetty.

Jotakin juustoja tehdään pelkästään kuivalla heinällä ruokituista lehmistä saadulla maidolla mutta tuskin mitään sankaritarinaa tuosta tulisi .

Jos on ostajia tinkimaidolle niin myymään .
Taistelukanava Agronet
Tiedustelu ykkönen
Totuus on Agronettiä ihmeellisempää

Oikeat vastaukset löytyy muualta , ei agronetistä .

AC

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 371
Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Ehkä pelkällä kuivaheinällä tuotettu maito voisi olla semmoinen erikoistuote joka tekisi kauppansa. Tai siis ilman säilörehua tuotettu.
Tämän syksyn säilishän on kuivaa heinää.

Lähellä ainakin, mut on se kuitenkin hieman hapattunutta.


Maitoon tulee sellainen pehmeä ja lievästi makea maku jos karkearehu on kuivaheinää. Voisi kuvitella että se maku siirtyy sitten vaikka juustoon. Lisäksi tuosta voisi kehittää hyvän tarinan kuluttajille.. Säilörehu on kuitenkin melko luonnotonta ruokaa lehmälle, siinä on outoja rasvahappoja ja käymistuotteita. pH on luonnoton yms. Kuivaheinä on lähempänä laidunta jos korjuuaika on varhainen.

Ja joo. Tiedän kyllä että tuosta olisi enemmän vaivaa ja että joka vuosi ei onnistuisi. Mut on sitä hyvää tekniikkaa kuivaheinänkorjuuseenkin kehitetty.
Joo tuollaista on ainakin aikanaan alppimäellä harjoitettu , tuosta puuttuu kannukone

navettapiika

  • Vieras
Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Ehkä pelkällä kuivaheinällä tuotettu maito voisi olla semmoinen erikoistuote joka tekisi kauppansa. Tai siis ilman säilörehua tuotettu.
Tämän syksyn säilishän on kuivaa heinää.

Lähellä ainakin, mut on se kuitenkin hieman hapattunutta.


Maitoon tulee sellainen pehmeä ja lievästi makea maku jos karkearehu on kuivaheinää. Voisi kuvitella että se maku siirtyy sitten vaikka juustoon. Lisäksi tuosta voisi kehittää hyvän tarinan kuluttajille.. Säilörehu on kuitenkin melko luonnotonta ruokaa lehmälle, siinä on outoja rasvahappoja ja käymistuotteita. pH on luonnoton yms. Kuivaheinä on lähempänä laidunta jos korjuuaika on varhainen.

Ja joo. Tiedän kyllä että tuosta olisi enemmän vaivaa ja että joka vuosi ei onnistuisi. Mut on sitä hyvää tekniikkaa kuivaheinänkorjuuseenkin kehitetty.
Joo tuollaista on ainakin aikanaan alppimäellä harjoitettu , tuosta puuttuu kannukone
Sehän pitää lypsää käsin ämpäriin ja ämpärinkin olla terästä, eikä muovia. Oikeaa artesaani maitoa.. Siitä kehtaisi jo sen pari euroa litralta pyytääkin.

Oksa

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 64950
Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
mut aatteleppa jos tuollaista hintaa sais jostain lehmän maidosta niin kyl se korvais muutaman holstin laihamaiton .

BACKSPACE

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 28355
  • für immer
Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Ehkä pelkällä kuivaheinällä tuotettu maito voisi olla semmoinen erikoistuote joka tekisi kauppansa. Tai siis ilman säilörehua tuotettu.
Tämän syksyn säilishän on kuivaa heinää.

Lähellä ainakin, mut on se kuitenkin hieman hapattunutta.


Maitoon tulee sellainen pehmeä ja lievästi makea maku jos karkearehu on kuivaheinää. Voisi kuvitella että se maku siirtyy sitten vaikka juustoon. Lisäksi tuosta voisi kehittää hyvän tarinan kuluttajille.. Säilörehu on kuitenkin melko luonnotonta ruokaa lehmälle, siinä on outoja rasvahappoja ja käymistuotteita. pH on luonnoton yms. Kuivaheinä on lähempänä laidunta jos korjuuaika on varhainen.

Ja joo. Tiedän kyllä että tuosta olisi enemmän vaivaa ja että joka vuosi ei onnistuisi. Mut on sitä hyvää tekniikkaa kuivaheinänkorjuuseenkin kehitetty.
Joo tuollaista on ainakin aikanaan alppimäellä harjoitettu , tuosta puuttuu kannukone
Sehän pitää lypsää käsin ämpäriin ja ämpärinkin olla terästä, eikä muovia. Oikeaa artesaani maitoa.. Siitä kehtaisi jo sen pari euroa litralta pyytääkin.

Hyvän tarinan kun keksii niin joku voi maksaa vaikka miten paljon. Ainakin kerran..

Mut tarinan täytyy olla sellainen joka ei perustu pelkästään omiin tunteisiin tai tuntemuksiin. Ehkä joku isoäidin leipäjuustoresepti tuo itselle lapsuuden pitkät kesät mieleen, mutta kaikkien muiden mielestä se juusto on ihan yhtä tylsää kuin kaikki muukin leipäjuusto, maksaa vaan enemmän 😂
On olemassa 10 ihmistyyppiä. Ne jotka ymmärtävät binääriluvut ja ne jotka eivät ymmärrä.

navettapiika

  • Vieras
Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Ehkä pelkällä kuivaheinällä tuotettu maito voisi olla semmoinen erikoistuote joka tekisi kauppansa. Tai siis ilman säilörehua tuotettu.
Tämän syksyn säilishän on kuivaa heinää.

Lähellä ainakin, mut on se kuitenkin hieman hapattunutta.


Maitoon tulee sellainen pehmeä ja lievästi makea maku jos karkearehu on kuivaheinää. Voisi kuvitella että se maku siirtyy sitten vaikka juustoon. Lisäksi tuosta voisi kehittää hyvän tarinan kuluttajille.. Säilörehu on kuitenkin melko luonnotonta ruokaa lehmälle, siinä on outoja rasvahappoja ja käymistuotteita. pH on luonnoton yms. Kuivaheinä on lähempänä laidunta jos korjuuaika on varhainen.

Ja joo. Tiedän kyllä että tuosta olisi enemmän vaivaa ja että joka vuosi ei onnistuisi. Mut on sitä hyvää tekniikkaa kuivaheinänkorjuuseenkin kehitetty.
Joo tuollaista on ainakin aikanaan alppimäellä harjoitettu , tuosta puuttuu kannukone
Sehän pitää lypsää käsin ämpäriin ja ämpärinkin olla terästä, eikä muovia. Oikeaa artesaani maitoa.. Siitä kehtaisi jo sen pari euroa litralta pyytääkin.

Hyvän tarinan kun keksii niin joku voi maksaa vaikka miten paljon. Ainakin kerran..

Mut tarinan täytyy olla sellainen joka ei perustu pelkästään omiin tunteisiin tai tuntemuksiin. Ehkä joku isoäidin leipäjuustoresepti tuo itselle lapsuuden pitkät kesät mieleen, mutta kaikkien muiden mielestä se juusto on ihan yhtä tylsää kuin kaikki muukin leipäjuusto, maksaa vaan enemmän 😂
Niin, että tässä pitäisi alkaa vielä jonkun asteen kylähulluksi tai peräti tarinankertojaksi, stand up-koomikoksi, ei kiitos. Kiuruvedellä on yksi, mutta on tainnut senkin tarinasuoni jo kuivua.

Rusina

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 616
Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Parhaaksi vaihtoehdoksi jää siis enää lopettaminen.