Agronet

Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: Rusina - 12.08.18 - klo:14:13

Otsikko: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: Rusina - 12.08.18 - klo:14:13
Kun viimeaikoina lopettajat ja maataloustuotannon surkeus on ollut tapetilla mediaa myöten, jopa niin että Yle on myös heltinnyt uutisoimaan vähän parempaan sävyyn. Moni miettii varmaan lopettamista hyvänä vaihtoehtona.

Eräässä fb keskustelussa ehdotettiin maidon suoramyyntiä. Mutta se vaatisi vähintään pastöroinnin, elintarviketilat, pakkauslinjan ja tietenkin hygieniapassit ym. Mutta sitten saisi itse hinnoitella tuotteen. Meijerit kun eivät kunnon hintaa maksa niin tuottajien pitäisi kehitellä suoramyyntiä enemmän.
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: navettapiika - 12.08.18 - klo:14:47
Tuolla suoramyynnillä on kätevästi päässyt kyllä lehtiotsikoihin, kun on raakamaito mahdollisesti tartuttanut jotain. Helsingin kauppahallissa myytiin, en tiedä myykö enää, kylpymaitoa tiskin alta, eli kyyttömaitotilan maitoa pakattuna suoraan tilalta. Se myytiin nimenomaan kylpyyn, ei ravinnoksi, mutta litrahinta oli sen euron toista litralta.
Ainoa hidaste tuossa on, että onko riittävästi ostajia ja vielä sellaisia, jotka eivät ole heti haastamassa oikeuteen, jos mahavaivaa tulee..
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: Rusina - 12.08.18 - klo:15:03
Tuolla suoramyynnillä on kätevästi päässyt kyllä lehtiotsikoihin, kun on raakamaito mahdollisesti tartuttanut jotain. Helsingin kauppahallissa myytiin, en tiedä myykö enää, kylpymaitoa tiskin alta, eli kyyttömaitotilan maitoa pakattuna suoraan tilalta. Se myytiin nimenomaan kylpyyn, ei ravinnoksi, mutta litrahinta oli sen euron toista litralta.
Ainoa hidaste tuossa on, että onko riittävästi ostajia ja vielä sellaisia, jotka eivät ole heti haastamassa oikeuteen, jos mahavaivaa tulee..

Nyt et lukenut ihan tarkkaan. siitä pitää lähteä liikkeelle että pastöroitua täytyy olla. Eli täysin turvallinen elintarvike täytyy olla. Tällä hetkellä ei juurikaan tarjota sitä mitä kuluttajat haluaa. Ne haluaa maidon maitona. Tähän pitäisi reagoida. Eikö kannata sitä myudä mitä haluttaan ostaa?
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: sorkkis - 12.08.18 - klo:15:12
Tuolla suoramyynnillä on kätevästi päässyt kyllä lehtiotsikoihin, kun on raakamaito mahdollisesti tartuttanut jotain. Helsingin kauppahallissa myytiin, en tiedä myykö enää, kylpymaitoa tiskin alta, eli kyyttömaitotilan maitoa pakattuna suoraan tilalta. Se myytiin nimenomaan kylpyyn, ei ravinnoksi, mutta litrahinta oli sen euron toista litralta.
Ainoa hidaste tuossa on, että onko riittävästi ostajia ja vielä sellaisia, jotka eivät ole heti haastamassa oikeuteen, jos mahavaivaa tulee..

Nyt et lukenut ihan tarkkaan. siitä pitää lähteä liikkeelle että pastöroitua täytyy olla. Eli täysin turvallinen elintarvike täytyy olla. Tällä hetkellä ei juurikaan tarjota sitä mitä kuluttajat haluaa. Ne haluaa maidon maitona. Tähän pitäisi reagoida. Eikö kannata sitä myudä mitä haluttaan ostaa?

Juu , periaatteessa kyllä . Rantalan tapaiset tyypit kyllä toppaa nuo yritykset .
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: Oksa - 12.08.18 - klo:15:42
tuo tartteis vain tuolaisen veetitasoisen inttäjän joka alkais pistää kampoihin noihin paskantärkeileviin virkamiehiin.        kun kerran muualla euroopassa niin miksi ei ......      toinen lie tuo maito jäätelöski ja muuksi vastaavaksi..   esim.   onko luonnon jukurttia missään myynnissä?

     luulis se onnistuvan varsinkin etelässä jossa asiakkaat nurkan takana ja rahtikuluja ei muodostu.   vastaavalla tavoin kuin nuo rekojutut.
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: antti-x - 12.08.18 - klo:15:46
Jonkinnäköinen kysyntä varmasti on, ja jos tarpeeksi pienellä työllä pääsee niin kannattavaakin voi olla. Mutta jos haluaa isompia volyymeinä (kymmeniä tuhansia litroja+++) niin brändin pitää jo olla kunnossa, eli selitys sille miksi se ko. tilan maito on parempaa, ja täyttää vähintäänkin vapaan lehmän maidon standardit jne.

Valion homogenoimatonta, d-vitamiinitöntä luomua (vanhan ajan luomu täysmaito) jossa on täysi 4,4% rasva, myydään Prismassa hintaan 1,25€. Ja se on vain pästäröity, ja on purkissa eikä sen perässä tarvitse nähdä mitään vaivaa. Myös valion luomu kevyt/rasvaton maito on homogenoimatonta, vaikka rasvaa onkin kuorittu päältä, niissä hinta on 89 senttiä litra.

Tilajuustolat myyvät pästäröityä maitoa sivutuotteena, mutta ei niillä yleensä se maitovolyymi ole isoksi päässyt nousemaan.
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: navettapiika - 12.08.18 - klo:15:49
Tuolla suoramyynnillä on kätevästi päässyt kyllä lehtiotsikoihin, kun on raakamaito mahdollisesti tartuttanut jotain. Helsingin kauppahallissa myytiin, en tiedä myykö enää, kylpymaitoa tiskin alta, eli kyyttömaitotilan maitoa pakattuna suoraan tilalta. Se myytiin nimenomaan kylpyyn, ei ravinnoksi, mutta litrahinta oli sen euron toista litralta.
Ainoa hidaste tuossa on, että onko riittävästi ostajia ja vielä sellaisia, jotka eivät ole heti haastamassa oikeuteen, jos mahavaivaa tulee..

Nyt et lukenut ihan tarkkaan. siitä pitää lähteä liikkeelle että pastöroitua täytyy olla. Eli täysin turvallinen elintarvike täytyy olla. Tällä hetkellä ei juurikaan tarjota sitä mitä kuluttajat haluaa. Ne haluaa maidon maitona. Tähän pitäisi reagoida. Eikö kannata sitä myudä mitä haluttaan ostaa?

Juu , periaatteessa kyllä . Rantalan tapaiset tyypit kyllä toppaa nuo yritykset .
Juurikin tuo tekee sen vaikeaksi, kun osa tahtoo pastöroituna ja osa ei, kun tässäkin tahtoo niitä koulukuntia olla, jotka eivät halua sitä maitoa käsiteltävän lainkaan.
On myös totta, että turvallisuuden nimissä tuo pastöroiminen on elinehto, mutta kuinka suuret investoinnit se vaatii ja lähteekö siihen pankki matkaan. Tuohonkin pitäisi olla sitten sitä ostajaa aika paljon. Työllistääkö se sitten vielä lisää ja kuinka sitovaksi se muodostuu. Siinähän pitäisi sitten käytännössä olla joko myymässä tai kuskaamassa sitä maitoa koko ajan, sitten vielä kuljetuskalustokin sellainen, että pysyy kylmänä.
Kaupat sitä tuskin ottaisivat myyntiin, koska hinta nousisi todellakin liian korkeaksi ja sen myyntiaika olisi aika lyhyt. Kyseessä olisi aito tuoretuote. Entäs se loppu maito, mitä ei saisi myytyä? Vasikoille, vaiko meijeriin?
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: Oksa - 12.08.18 - klo:15:51
meijeriin.   tosa tänään tein just kaupat kolmen litran eristä maitoa noille itärajan takaa tulleitten kans.   haluavat kunnon maitoa käyttöön.   hakevat kotoa ja maksavat kunnolla..     saa nyt nählä kuin pitkään nuo hakee....
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: navettapiika - 12.08.18 - klo:15:53
tuo tartteis vain tuolaisen veetitasoisen inttäjän joka alkais pistää kampoihin noihin paskantärkeileviin virkamiehiin.        kun kerran muualla euroopassa niin miksi ei ......      toinen lie tuo maito jäätelöski ja muuksi vastaavaksi..   esim.   onko luonnon jukurttia missään myynnissä?

     luulis se onnistuvan varsinkin etelässä jossa asiakkaat nurkan takana ja rahtikuluja ei muodostu.   vastaavalla tavoin kuin nuo rekojutut.
Onkohan tuo Jukkolan jogurtti sitä, mitä tarkoitat. Mutta on myynnissä ämpäreissä s-market ja Prisma, mutta pettynyt olin, kun ostin sitä. Sellaista kuraa, ettei tosikaan, ei meinannut oikeasti edes lusikassa pysyä. Hiukan sakeampana voisi toimia, mutta ei noin kurana.
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: Oksa - 12.08.18 - klo:16:13
no nuita kait himppa suurella toleranssilla toimivia mut mikä se oli se  yks tila jossa veljekset laittaa jopa ulkomaille jäätelöä..    en oo ostannu kun  on miusta tyyriinoloista ja niiiin hirveesti tuota syö..   
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: BACKSPACE - 12.08.18 - klo:17:48
Tuolla suoramyynnillä on kätevästi päässyt kyllä lehtiotsikoihin, kun on raakamaito mahdollisesti tartuttanut jotain. Helsingin kauppahallissa myytiin, en tiedä myykö enää, kylpymaitoa tiskin alta, eli kyyttömaitotilan maitoa pakattuna suoraan tilalta. Se myytiin nimenomaan kylpyyn, ei ravinnoksi, mutta litrahinta oli sen euron toista litralta.
Ainoa hidaste tuossa on, että onko riittävästi ostajia ja vielä sellaisia, jotka eivät ole heti haastamassa oikeuteen, jos mahavaivaa tulee..

Nyt et lukenut ihan tarkkaan. siitä pitää lähteä liikkeelle että pastöroitua täytyy olla. Eli täysin turvallinen elintarvike täytyy olla. Tällä hetkellä ei juurikaan tarjota sitä mitä kuluttajat haluaa. Ne haluaa maidon maitona. Tähän pitäisi reagoida. Eikö kannata sitä myudä mitä haluttaan ostaa?

Juu , periaatteessa kyllä . Rantalan tapaiset tyypit kyllä toppaa nuo yritykset .

Joo.

Suhtaudun kriittisesti ajatukseen että maaseudulle perustetaan kauppa joka myy vain maitoa.

Kuka sitä sieltä hakee? Siis oikeasti... ja jos hakee niin montako litraa. Pääseekö siinä palkoille jos istuu tonkan päällä ja odottaa että joku tulee ostamaan.

Ihan sama kuin jos perustaisi Kosken keskustaan lehmille drive in -sorkanleikkauspisteen, odottaisi siellä että joku taluttaa lehmän leikattavaksi 😂😂
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: SKN - 12.08.18 - klo:17:53
Tuolla suoramyynnillä on kätevästi päässyt kyllä lehtiotsikoihin, kun on raakamaito mahdollisesti tartuttanut jotain. Helsingin kauppahallissa myytiin, en tiedä myykö enää, kylpymaitoa tiskin alta, eli kyyttömaitotilan maitoa pakattuna suoraan tilalta. Se myytiin nimenomaan kylpyyn, ei ravinnoksi, mutta litrahinta oli sen euron toista litralta.
Ainoa hidaste tuossa on, että onko riittävästi ostajia ja vielä sellaisia, jotka eivät ole heti haastamassa oikeuteen, jos mahavaivaa tulee..

Nyt et lukenut ihan tarkkaan. siitä pitää lähteä liikkeelle että pastöroitua täytyy olla. Eli täysin turvallinen elintarvike täytyy olla. Tällä hetkellä ei juurikaan tarjota sitä mitä kuluttajat haluaa. Ne haluaa maidon maitona. Tähän pitäisi reagoida. Eikö kannata sitä myudä mitä haluttaan ostaa?

Juu , periaatteessa kyllä . Rantalan tapaiset tyypit kyllä toppaa nuo yritykset .

Joo.

Suhtaudun kriittisesti ajatukseen että maaseudulle perustetaan kauppa joka myy vain maitoa.

Kuka sitä sieltä hakee? Siis oikeasti... ja jos hakee niin montako litraa. Pääseekö siinä palkoille jos istuu tonkan päällä ja odottaa että joku tulee ostamaan.

Ihan sama kuin jos perustaisi Kosken keskustaan lehmille drive in -sorkanleikkauspisteen, odottaisi siellä että joku taluttaa lehmän leikattavaksi 😂😂

Voihan V1ttu...

🤣🤣🤣🤣🤣
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: lypsyukko - 12.08.18 - klo:18:41
Tuolla suoramyynnillä on kätevästi päässyt kyllä lehtiotsikoihin, kun on raakamaito mahdollisesti tartuttanut jotain. Helsingin kauppahallissa myytiin, en tiedä myykö enää, kylpymaitoa tiskin alta, eli kyyttömaitotilan maitoa pakattuna suoraan tilalta. Se myytiin nimenomaan kylpyyn, ei ravinnoksi, mutta litrahinta oli sen euron toista litralta.
Ainoa hidaste tuossa on, että onko riittävästi ostajia ja vielä sellaisia, jotka eivät ole heti haastamassa oikeuteen, jos mahavaivaa tulee..

Nyt et lukenut ihan tarkkaan. siitä pitää lähteä liikkeelle että pastöroitua täytyy olla. Eli täysin turvallinen elintarvike täytyy olla. Tällä hetkellä ei juurikaan tarjota sitä mitä kuluttajat haluaa. Ne haluaa maidon maitona. Tähän pitäisi reagoida. Eikö kannata sitä myudä mitä haluttaan ostaa?

Juu , periaatteessa kyllä . Rantalan tapaiset tyypit kyllä toppaa nuo yritykset .

Joo.

Suhtaudun kriittisesti ajatukseen että maaseudulle perustetaan kauppa joka myy vain maitoa.

Kuka sitä sieltä hakee? Siis oikeasti... ja jos hakee niin montako litraa. Pääseekö siinä palkoille jos istuu tonkan päällä ja odottaa että joku tulee ostamaan.


Tuo on ihan varmasti noin vaikka kuinka haaveissa näkyisi kesäisiä poutapilviä ja pölyävä kylätie täynnä kaupungista asti maitoa hakevia tinkimaitolaisia.
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: Oksa - 12.08.18 - klo:19:04
mutta kannattaahan sekin että kuskaa marketin pihaan pottuja myymään netin yli.    mikään ei mahotonta jos oikein sattuu.
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: navettapiika - 12.08.18 - klo:19:20
mutta kannattaahan sekin että kuskaa marketin pihaan pottuja myymään netin yli.    mikään ei mahotonta jos oikein sattuu.
Vaan ne perunan mukulat kestää usiammankin päivän reissuja, mutta maidosta voi tulla äkkiä piimääkin, kun oikein hyvät kelit osuu kohillensa..
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: sorkkis - 12.08.18 - klo:19:27
Ei tyrmätä ajatusta aivan hulluna sentään .

Sijainti ratkaisee tuollaisen hankeen onnistumisen kuten lihansuoramyynnissäkin .

On myös tiloja jotka toimittavat ruokakassin suoraan kuluttajalle . Siihen sopisi myös maito .

Jäätelöä tehdään , onnistutaan , Rantalan kiusaksi .

Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: navettapiika - 12.08.18 - klo:19:35
Ei tyrmätä ajatusta aivan hulluna sentään .

Sijainti ratkaisee tuollaisen hankeen onnistumisen kuten lihansuoramyynnissäkin .

On myös tiloja jotka toimittavat ruokakassin suoraan kuluttajalle . Siihen sopisi myös maito .

Jäätelöä tehdään , onnistutaan , Rantalan kiusaksi .
Vaan tahtovat nämä Reko-ruokaringitkin kaatuilla.
Maidossa on se hankaluus, että myyntiaika on tosi lyhyt ja se vaatii kylmäkalusteet.
Jäätelölle on omat markkinansa, mutta siinäkään ei auta laiskottelu, kun joka kissanristiäisiin kopin vedät ja myyt sitten, vaikka sen yhden tötterön. Elää silläkin, mutta aika kovat ovat maksut sinne Italian suuntaan, että saa lisenssin ja maku-uutteet käyttöön.
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: sorkkis - 12.08.18 - klo:19:40
Ei tyrmätä ajatusta aivan hulluna sentään .

Sijainti ratkaisee tuollaisen hankeen onnistumisen kuten lihansuoramyynnissäkin .

On myös tiloja jotka toimittavat ruokakassin suoraan kuluttajalle . Siihen sopisi myös maito .

Jäätelöä tehdään , onnistutaan , Rantalan kiusaksi .
Vaan tahtovat nämä Reko-ruokaringitkin kaatuilla.
Maidossa on se hankaluus, että myyntiaika on tosi lyhyt ja se vaatii kylmäkalusteet.
Jäätelölle on omat markkinansa, mutta siinäkään ei auta laiskottelu, kun joka kissanristiäisiin kopin vedät ja myyt sitten, vaikka sen yhden tötterön. Elää silläkin, mutta aika kovat ovat maksut sinne Italian suuntaan, että saa lisenssin ja maku-uutteet käyttöön.

Totta horiset .

Parhaimmin tuo onnistuu isonkaupungin läheisyydessä .
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: Oksa - 12.08.18 - klo:19:53
eiks kaikki etelä'ssä asu ison kaupuntin lähellä?
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: Maakalle - 12.08.18 - klo:22:35
Ternimaitoa kauppasin Turun Kauppahallin Juustopuodissa. Joitain vastaavia liikkeitä vaatii usean että voi kannattaa.
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: JD6630 - 12.08.18 - klo:23:43
Volyymit jaa pieneksi, jonka takia käytetylle ajalle ei tule palkkaa. Noin tuppaa käymään 90% erikoistumistapauksissa.

Rekot oli ja meni, jotain pientä on jäljellä. Ihmiset ei oikeasti halua mitään aitoa makua, tai ainakaan ole valmiita maksamaan siitä.

Ternimaidolle on kysyntää ja siitä maksetaankin, mutta siinä tuotanto ja kysyntä on hankala saada balanssiin.
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: Oksa - 13.08.18 - klo:07:45
se juuri tuossa köpsintä;   ihmiset haluaa sitä luxusta jatkuvasti.   elikkä hanhenmaksapalleroita joka ateriaan.   itestä ainakii uunijuusto silloin tällöin on namia..   ei sitä joka päivä kehtais...
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: lypsyukko - 13.08.18 - klo:08:23
Ennen oli tilajuustoloita. Vieläkö niitä on jossain pystyssä? Tältä alueelta on tainnut kaikki lopettaa, tai viranomaisten taholta lopetettu. Itte nyt vielä yleensä omiin pippaloihin juustot teen, mutta muuten taitaa "kotijuusto" olla juustoportin tekemiä.
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: John Ferguson - 13.08.18 - klo:09:18
Ennen oli tilajuustoloita. Vieläkö niitä on jossain pystyssä? Tältä alueelta on tainnut kaikki lopettaa, tai viranomaisten taholta lopetettu. Itte nyt vielä yleensä omiin pippaloihin juustot teen, mutta muuten taitaa "kotijuusto" olla juustoportin tekemiä.
Tuossa lähellä on yksi, tosin lehmät ovat laittaneet pois jo aikapäiviä sitten. Maito sinne tulee suoraan Valion autosta, mutta ei ole muutoin kytköksissä Valioon.
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: navettapiika - 13.08.18 - klo:09:52
Ennen oli tilajuustoloita. Vieläkö niitä on jossain pystyssä? Tältä alueelta on tainnut kaikki lopettaa, tai viranomaisten taholta lopetettu. Itte nyt vielä yleensä omiin pippaloihin juustot teen, mutta muuten taitaa "kotijuusto" olla juustoportin tekemiä.
Tuossa lähellä on yksi, tosin lehmät ovat laittaneet pois jo aikapäiviä sitten. Maito sinne tulee suoraan Valion autosta, mutta ei ole muutoin kytköksissä Valioon.
Tuossa yksi näyttää vielä keittelevän punaista heraa, mutta sitäkin löytyy jo kaupan altaasta punaisella hintalapulla, eli syöjät alkavat olla hukassa tai sitten keitto on huonoa. Itse keittelen sen, minkä syön ja samoin juustoleivät teen juhliin itse, kun noita lehmiä vielä jokunen on..
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: antti-x - 13.08.18 - klo:10:02
Ennen oli tilajuustoloita. Vieläkö niitä on jossain pystyssä? Tältä alueelta on tainnut kaikki lopettaa, tai viranomaisten taholta lopetettu. Itte nyt vielä yleensä omiin pippaloihin juustot teen, mutta muuten taitaa "kotijuusto" olla juustoportin tekemiä.
Tuossa lähellä on yksi, tosin lehmät ovat laittaneet pois jo aikapäiviä sitten. Maito sinne tulee suoraan Valion autosta, mutta ei ole muutoin kytköksissä Valioon.
Tuossa yksi näyttää vielä keittelevän punaista heraa, mutta sitäkin löytyy jo kaupan altaasta punaisella hintalapulla, eli syöjät alkavat olla hukassa tai sitten keitto on huonoa. Itse keittelen sen, minkä syön ja samoin juustoleivät teen juhliin itse, kun noita lehmiä vielä jokunen on..

Toisaalta perinnetuotteille jos kysyntää on, niin ei niiden omaan käyttöön (omasta maidosta) valmistus ainakaan lisääntymässä ole. Kohta kun on 5000 maitotilaa jäljellä, niin se on aika pieni osa suomen kotitalouksista.
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: Rusina - 13.08.18 - klo:13:26
No ei tämä niin yksinkertainen asia ole.

Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: sorkkis - 13.08.18 - klo:19:07
No ei tämä niin yksinkertainen asia ole.
No ei .

Tinkimaitoa ostavat itselleen juustontekijät , pastöroimatonta  haluavat sekä lähellä maitotilaa oikeata lehmän maito haluavat .

Ulkomailla on tiloilla automaattejakin josta voi tilalta suoraan maitoa ostaa .
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: Rusina - 13.08.18 - klo:19:46
Mutta ei lirumaidon myyminenkään mikään hyvä vaihtoehto ole. Ihmiset on enemmän valveutuneita ja haluavat myös maitoonsa enemmän makua ja tietenkin että olisi mahdollisimman aitoa ja vähemmän käsiteltyä. Käsittämätöntä että Suomessa lyödään päätä seinään tämän maitoasian kanssa. Jotain tuotekehittelyssä on keksittävä muutakin kun rasvattomia tai proteiinituotteita. Proteiinituotteita ei tarvita enää yhtään lisää, ainakin Valiolla on niitä jo liikaakin. Ehkä kuluttajat haluavat vaan jotain aitoa ja alkuperäistä missä maistuu aito maito.

Aika rohkeaa olisi uusi maidontuottajien perustama osuuskunta, missä oltaisiin alkuperäisen maidon äärellä. Kaikki tuotteet olisi tietenkin pastöroituja ja turvallisia muutenkin. Tämän tyyppistä toivetta on heitelty tuolta valveutuneimpien kuluttajien joukosta.
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: BACKSPACE - 13.08.18 - klo:19:54
Ehkä pelkällä kuivaheinällä tuotettu maito voisi olla semmoinen erikoistuote joka tekisi kauppansa. Tai siis ilman säilörehua tuotettu.
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: antti-x - 13.08.18 - klo:20:06
Mutta ei lirumaidon myyminenkään mikään hyvä vaihtoehto ole. Ihmiset on enemmän valveutuneita ja haluavat myös maitoonsa enemmän makua ja tietenkin että olisi mahdollisimman aitoa ja vähemmän käsiteltyä. Käsittämätöntä että Suomessa lyödään päätä seinään tämän maitoasian kanssa. Jotain tuotekehittelyssä on keksittävä muutakin kun rasvattomia tai proteiinituotteita. Proteiinituotteita ei tarvita enää yhtään lisää, ainakin Valiolla on niitä jo liikaakin. Ehkä kuluttajat haluavat vaan jotain aitoa ja alkuperäistä missä maistuu aito maito.

Aika rohkeaa olisi uusi maidontuottajien perustama osuuskunta, missä oltaisiin alkuperäisen maidon äärellä. Kaikki tuotteet olisi tietenkin pastöroituja ja turvallisia muutenkin. Tämän tyyppistä toivetta on heitelty tuolta valveutuneimpien kuluttajien joukosta.

"Valion homogenoimatonta, d-vitamiinitöntä luomua (vanhan ajan luomu täysmaito) jossa on täysi 4,4% rasva, myydään Prismassa hintaan 1,25€. Ja se on vain pästäröity, ja on purkissa eikä sen perässä tarvitse nähdä mitään vaivaa." Kirjoitin jo eilen... Mitä tulee muihin "aitoihin" tuotteisiin, niin kyllä niitä about kaikkia on jo kaupassa. Mutta toki mielikuvilla voi koettaa myydä vielä entistä aidompaa. :)

https://www.valio.fi/tuotteet/maidot/valio-luomu-vanhanajan-taysmaito-3/
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: lypsyukko - 13.08.18 - klo:20:30
Yksi lapsiperhe kyseli multakin joskus välikäsien kautta, että myisinkö suoraan tankista maitoa. Käskin soitella niin ajatellaan miten helpoiten onnistuis. No eipä ole tuota soittoa koskaan tullut. Siis kiinnostusta voi olla, mutta se kilometrin parin koukkaisu ja mahdollisesti omatoiminen astian täyttö alkaa tuntua ylimääräiseltä hommalta. Aikoinaan pari entistä tuottajaa haki omatoimisesti tankista, mutta määrät oli vähäisiä ja aika on poistanut hakijat jo vahvuudesta. Lähinnähän tuo oli hyväntekeväisyyttä ei bisnestä.
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: sorkkis - 13.08.18 - klo:21:21
Ehkä pelkällä kuivaheinällä tuotettu maito voisi olla semmoinen erikoistuote joka tekisi kauppansa. Tai siis ilman säilörehua tuotettu.

Yyyäääh sun kanssas . Perkeleen nutipää .
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: sorkkis - 13.08.18 - klo:21:23
Mutta ei lirumaidon myyminenkään mikään hyvä vaihtoehto ole. Ihmiset on enemmän valveutuneita ja haluavat myös maitoonsa enemmän makua ja tietenkin että olisi mahdollisimman aitoa ja vähemmän käsiteltyä. Käsittämätöntä että Suomessa lyödään päätä seinään tämän maitoasian kanssa. Jotain tuotekehittelyssä on keksittävä muutakin kun rasvattomia tai proteiinituotteita. Proteiinituotteita ei tarvita enää yhtään lisää, ainakin Valiolla on niitä jo liikaakin. Ehkä kuluttajat haluavat vaan jotain aitoa ja alkuperäistä missä maistuu aito maito.

Aika rohkeaa olisi uusi maidontuottajien perustama osuuskunta, missä oltaisiin alkuperäisen maidon äärellä. Kaikki tuotteet olisi tietenkin pastöroituja ja turvallisia muutenkin. Tämän tyyppistä toivetta on heitelty tuolta valveutuneimpien kuluttajien joukosta.

Ei onnistu uudellakaan osuuskunnalta tuo ajatus , markkinat on liian pienet .
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: SKN - 13.08.18 - klo:21:26
Ehkä pelkällä kuivaheinällä tuotettu maito voisi olla semmoinen erikoistuote joka tekisi kauppansa. Tai siis ilman säilörehua tuotettu.

Yyyäääh sun kanssas . Perkeleen nutipää .

Noin varmaan 99% lukijoista ajatteli sun kohdalla kun ilmastointi-keissiä käytiin läpi liki 30:n sivun edestä.

Mää olin se 1% joka ymmärsi mitä tarkoitit.

🤣
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: luomuviljelijä - 13.08.18 - klo:23:18
Unohtakaa nyt se helpoin vaihtoehto eli maidon purkittaminen. Jalostamalla sille saa lisäarvoa. Se vaatii paljon työtä ja investointeja, mutta voi olla hyvinkin kannattavaa. Aluks markkinointiin pitää panostaa ihan tosissaan. Käytännössä kerran viikossa pitää olla jossain kaupassa konsulenttina. Investointina tollanen pienmeijeri on siinä 200 000-300 000. Työmäärä riippuu tietenkin tuotannon suuruudesta. Yks henkilö pystyy jalostamaan ehkä max 100 000 litraa. Valmistus voi olla hyvinkin tehokasta mut pakkaus työllistää yllättävän paljon.

Tinkimaito on turhaa puuhastelua. Ehkä joku mökkiläinen voi hakea 5 litraa viikossa ja samalla kattellaan puol tuntia lehmiä. Automaatti maitohuoneen kyljes on kaunis ajatus, itsekin harkitsin joskus, mut ei toimi ellei navetta satu olemaan vähintään taajaman keskustassa. Jossain hollannis voi toimia.

En usko et suomessa kukaan osais arvostaa kuivalla heinällä tai laitumella tuotettua maitoa vaikka maussa varmast olis eroa. Suomalaisille riittää että se on valkosta, tai edes harmaata niinku rasvaton.
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: Magia - 14.08.18 - klo:11:22
Ehkä pelkällä kuivaheinällä tuotettu maito voisi olla semmoinen erikoistuote joka tekisi kauppansa. Tai siis ilman säilörehua tuotettu.
Tämän syksyn säilishän on kuivaa heinää.
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: BACKSPACE - 14.08.18 - klo:13:12
Ehkä pelkällä kuivaheinällä tuotettu maito voisi olla semmoinen erikoistuote joka tekisi kauppansa. Tai siis ilman säilörehua tuotettu.
Tämän syksyn säilishän on kuivaa heinää.

Lähellä ainakin, mut on se kuitenkin hieman hapattunutta.


Maitoon tulee sellainen pehmeä ja lievästi makea maku jos karkearehu on kuivaheinää. Voisi kuvitella että se maku siirtyy sitten vaikka juustoon. Lisäksi tuosta voisi kehittää hyvän tarinan kuluttajille.. Säilörehu on kuitenkin melko luonnotonta ruokaa lehmälle, siinä on outoja rasvahappoja ja käymistuotteita. pH on luonnoton yms. Kuivaheinä on lähempänä laidunta jos korjuuaika on varhainen.

Ja joo. Tiedän kyllä että tuosta olisi enemmän vaivaa ja että joka vuosi ei onnistuisi. Mut on sitä hyvää tekniikkaa kuivaheinänkorjuuseenkin kehitetty.
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: sorkkis - 14.08.18 - klo:17:46
Ehkä pelkällä kuivaheinällä tuotettu maito voisi olla semmoinen erikoistuote joka tekisi kauppansa. Tai siis ilman säilörehua tuotettu.
Tämän syksyn säilishän on kuivaa heinää.

Lähellä ainakin, mut on se kuitenkin hieman hapattunutta.


Maitoon tulee sellainen pehmeä ja lievästi makea maku jos karkearehu on kuivaheinää. Voisi kuvitella että se maku siirtyy sitten vaikka juustoon. Lisäksi tuosta voisi kehittää hyvän tarinan kuluttajille.. Säilörehu on kuitenkin melko luonnotonta ruokaa lehmälle, siinä on outoja rasvahappoja ja käymistuotteita. pH on luonnoton yms. Kuivaheinä on lähempänä laidunta jos korjuuaika on varhainen.

Ja joo. Tiedän kyllä että tuosta olisi enemmän vaivaa ja että joka vuosi ei onnistuisi. Mut on sitä hyvää tekniikkaa kuivaheinänkorjuuseenkin kehitetty.

Jotakin juustoja tehdään pelkästään kuivalla heinällä ruokituista lehmistä saadulla maidolla mutta tuskin mitään sankaritarinaa tuosta tulisi .

Jos on ostajia tinkimaidolle niin myymään .
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: AC - 14.08.18 - klo:19:25
Ehkä pelkällä kuivaheinällä tuotettu maito voisi olla semmoinen erikoistuote joka tekisi kauppansa. Tai siis ilman säilörehua tuotettu.
Tämän syksyn säilishän on kuivaa heinää.

Lähellä ainakin, mut on se kuitenkin hieman hapattunutta.


Maitoon tulee sellainen pehmeä ja lievästi makea maku jos karkearehu on kuivaheinää. Voisi kuvitella että se maku siirtyy sitten vaikka juustoon. Lisäksi tuosta voisi kehittää hyvän tarinan kuluttajille.. Säilörehu on kuitenkin melko luonnotonta ruokaa lehmälle, siinä on outoja rasvahappoja ja käymistuotteita. pH on luonnoton yms. Kuivaheinä on lähempänä laidunta jos korjuuaika on varhainen.

Ja joo. Tiedän kyllä että tuosta olisi enemmän vaivaa ja että joka vuosi ei onnistuisi. Mut on sitä hyvää tekniikkaa kuivaheinänkorjuuseenkin kehitetty.
Joo tuollaista on ainakin aikanaan alppimäellä harjoitettu , tuosta puuttuu kannukone
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: navettapiika - 15.08.18 - klo:06:47
Ehkä pelkällä kuivaheinällä tuotettu maito voisi olla semmoinen erikoistuote joka tekisi kauppansa. Tai siis ilman säilörehua tuotettu.
Tämän syksyn säilishän on kuivaa heinää.

Lähellä ainakin, mut on se kuitenkin hieman hapattunutta.


Maitoon tulee sellainen pehmeä ja lievästi makea maku jos karkearehu on kuivaheinää. Voisi kuvitella että se maku siirtyy sitten vaikka juustoon. Lisäksi tuosta voisi kehittää hyvän tarinan kuluttajille.. Säilörehu on kuitenkin melko luonnotonta ruokaa lehmälle, siinä on outoja rasvahappoja ja käymistuotteita. pH on luonnoton yms. Kuivaheinä on lähempänä laidunta jos korjuuaika on varhainen.

Ja joo. Tiedän kyllä että tuosta olisi enemmän vaivaa ja että joka vuosi ei onnistuisi. Mut on sitä hyvää tekniikkaa kuivaheinänkorjuuseenkin kehitetty.
Joo tuollaista on ainakin aikanaan alppimäellä harjoitettu , tuosta puuttuu kannukone
Sehän pitää lypsää käsin ämpäriin ja ämpärinkin olla terästä, eikä muovia. Oikeaa artesaani maitoa.. Siitä kehtaisi jo sen pari euroa litralta pyytääkin.
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: Oksa - 15.08.18 - klo:08:17
mut aatteleppa jos tuollaista hintaa sais jostain lehmän maidosta niin kyl se korvais muutaman holstin laihamaiton .
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: BACKSPACE - 15.08.18 - klo:09:04
Ehkä pelkällä kuivaheinällä tuotettu maito voisi olla semmoinen erikoistuote joka tekisi kauppansa. Tai siis ilman säilörehua tuotettu.
Tämän syksyn säilishän on kuivaa heinää.

Lähellä ainakin, mut on se kuitenkin hieman hapattunutta.


Maitoon tulee sellainen pehmeä ja lievästi makea maku jos karkearehu on kuivaheinää. Voisi kuvitella että se maku siirtyy sitten vaikka juustoon. Lisäksi tuosta voisi kehittää hyvän tarinan kuluttajille.. Säilörehu on kuitenkin melko luonnotonta ruokaa lehmälle, siinä on outoja rasvahappoja ja käymistuotteita. pH on luonnoton yms. Kuivaheinä on lähempänä laidunta jos korjuuaika on varhainen.

Ja joo. Tiedän kyllä että tuosta olisi enemmän vaivaa ja että joka vuosi ei onnistuisi. Mut on sitä hyvää tekniikkaa kuivaheinänkorjuuseenkin kehitetty.
Joo tuollaista on ainakin aikanaan alppimäellä harjoitettu , tuosta puuttuu kannukone
Sehän pitää lypsää käsin ämpäriin ja ämpärinkin olla terästä, eikä muovia. Oikeaa artesaani maitoa.. Siitä kehtaisi jo sen pari euroa litralta pyytääkin.

Hyvän tarinan kun keksii niin joku voi maksaa vaikka miten paljon. Ainakin kerran..

Mut tarinan täytyy olla sellainen joka ei perustu pelkästään omiin tunteisiin tai tuntemuksiin. Ehkä joku isoäidin leipäjuustoresepti tuo itselle lapsuuden pitkät kesät mieleen, mutta kaikkien muiden mielestä se juusto on ihan yhtä tylsää kuin kaikki muukin leipäjuusto, maksaa vaan enemmän 😂
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: navettapiika - 15.08.18 - klo:14:52
Ehkä pelkällä kuivaheinällä tuotettu maito voisi olla semmoinen erikoistuote joka tekisi kauppansa. Tai siis ilman säilörehua tuotettu.
Tämän syksyn säilishän on kuivaa heinää.

Lähellä ainakin, mut on se kuitenkin hieman hapattunutta.


Maitoon tulee sellainen pehmeä ja lievästi makea maku jos karkearehu on kuivaheinää. Voisi kuvitella että se maku siirtyy sitten vaikka juustoon. Lisäksi tuosta voisi kehittää hyvän tarinan kuluttajille.. Säilörehu on kuitenkin melko luonnotonta ruokaa lehmälle, siinä on outoja rasvahappoja ja käymistuotteita. pH on luonnoton yms. Kuivaheinä on lähempänä laidunta jos korjuuaika on varhainen.

Ja joo. Tiedän kyllä että tuosta olisi enemmän vaivaa ja että joka vuosi ei onnistuisi. Mut on sitä hyvää tekniikkaa kuivaheinänkorjuuseenkin kehitetty.
Joo tuollaista on ainakin aikanaan alppimäellä harjoitettu , tuosta puuttuu kannukone
Sehän pitää lypsää käsin ämpäriin ja ämpärinkin olla terästä, eikä muovia. Oikeaa artesaani maitoa.. Siitä kehtaisi jo sen pari euroa litralta pyytääkin.

Hyvän tarinan kun keksii niin joku voi maksaa vaikka miten paljon. Ainakin kerran..

Mut tarinan täytyy olla sellainen joka ei perustu pelkästään omiin tunteisiin tai tuntemuksiin. Ehkä joku isoäidin leipäjuustoresepti tuo itselle lapsuuden pitkät kesät mieleen, mutta kaikkien muiden mielestä se juusto on ihan yhtä tylsää kuin kaikki muukin leipäjuusto, maksaa vaan enemmän 😂
Niin, että tässä pitäisi alkaa vielä jonkun asteen kylähulluksi tai peräti tarinankertojaksi, stand up-koomikoksi, ei kiitos. Kiuruvedellä on yksi, mutta on tainnut senkin tarinasuoni jo kuivua.
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: Rusina - 15.08.18 - klo:20:46
Parhaaksi vaihtoehdoksi jää siis enää lopettaminen.
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: BACKSPACE - 15.08.18 - klo:20:50
Parhaaksi vaihtoehdoksi jää siis enää lopettaminen.

No tutkit vakavasti mihin on mahdollisuuksia ja toimit sen mukaan.

Oleellista on se että pyrkii omaan onnellisuuteensa 👍👍
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: alpo10 - 16.08.18 - klo:10:26
Joo tuollaista on ainakin aikanaan alppimäellä harjoitettu , tuosta puuttuu kannukone
Sehän pitää lypsää käsin ämpäriin ja ämpärinkin olla terästä, eikä muovia. Oikeaa artesaani maitoa.. Siitä kehtaisi jo sen pari euroa litralta pyytääkin.
maidon jalostamiseen tilalla ja myynnin hoitamiseen liittyy kaksi ristiriitaa, jotka yleisesti on kuviteltu jo ratkaistuksi.

Markkinatalouden näkökulmasta tila on monialayritys, joka tyypillisesti hajauttaa osaamisen ja pääoman pieniin toisistaan erillisiin yksiköihin, sekä on työmäärältään raskas ja helposti kannattamaton. Jollain tilalla jopa peltotyöt voisi pitää rasitteena, jos päätuotantosuuntana on eläimet. Lopputuotteen lisäarvosta esim €/ltr kun vähentää kaikki meijeritoimnnan, markkinoinnin, logistiikan ym kulut, niin huomaa että niitä litroja pitäisi tulla ihan pirusti lisää.

Toiseksi tässä palataan ajassa vuosikymmeniä taaksepäin ja yritetään nostalgian ja mielikuvien kautta saada sitä lisäarvoa. Tämähän onnistuu vain yhdellä pienellä tilalla maakunnassa ja hetken kerrallaan, kait tällekin alalle tulisi kilpailua, jos se kultakaivokseksi osoittautuisi tai markkina kasvaisi odottamattoman suureksi. Sitten pitäisi kehittää jakkaralypsyasemia ja karuselleja :)
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: navettapiika - 16.08.18 - klo:10:36
Joo tuollaista on ainakin aikanaan alppimäellä harjoitettu , tuosta puuttuu kannukone
Sehän pitää lypsää käsin ämpäriin ja ämpärinkin olla terästä, eikä muovia. Oikeaa artesaani maitoa.. Siitä kehtaisi jo sen pari euroa litralta pyytääkin.
maidon jalostamiseen tilalla ja myynnin hoitamiseen liittyy kaksi ristiriitaa, jotka yleisesti on kuviteltu jo ratkaistuksi.

Markkinatalouden näkökulmasta tila on monialayritys, joka tyypillisesti hajauttaa osaamisen ja pääoman pieniin toisistaan erillisiin yksiköihin, sekä on työmäärältään raskas ja helposti kannattamaton. Jollain tilalla jopa peltotyöt voisi pitää rasitteena, jos päätuotantosuuntana on eläimet. Lopputuotteen lisäarvosta esim €/ltr kun vähentää kaikki meijeritoimnnan, markkinoinnin, logistiikan ym kulut, niin huomaa että niitä litroja pitäisi tulla ihan pirusti lisää.

Toiseksi tässä palataan ajassa vuosikymmeniä taaksepäin ja yritetään nostalgian ja mielikuvien kautta saada sitä lisäarvoa. Tämähän onnistuu vain yhdellä pienellä tilalla maakunnassa ja hetken kerrallaan, kait tällekin alalle tulisi kilpailua, jos se kultakaivokseksi osoittautuisi tai markkina kasvaisi odottamattoman suureksi. Sitten pitäisi kehittää jakkaralypsyasemia ja karuselleja :)
Aika monella luomua suosivalla on tällainen romanttinen käsitys sen tuottamisesta. Hevosella ja käsin, hyvä jos pyörää on vielä keksitty..
Miten sitten käy, kun suurelle yleisölle selviääkin, että luomu tulee pääosin suurista yksiköistä ja robottien kautta..siinä saattaa joutua aatetta miettimään vielä kerran uudestaan.
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: tähkäpää - 16.08.18 - klo:11:18
Aika monella luomua suosivalla on tällainen romanttinen käsitys sen tuottamisesta. Hevosella ja käsin, hyvä jos pyörää on vielä keksitty..
Miten sitten käy, kun suurelle yleisölle selviääkin, että luomu tulee pääosin suurista yksiköistä ja robottien kautta..siinä saattaa joutua aatetta miettimään vielä kerran uudestaan.

No onhan tuo nyt nähty jo että täällä on aivan turha yrittää tuottaa pienehköissä yksiköissä ylilaadukasta perusbulkkimaitoa joka kuitenkin hinnoitellaan käytännössä keskieurooppalaisella hintataulukolla. Kotimainen maito pitäis pystyä erottautumaan maitotuotemarkkinoilta vielä selkeämmin, ja sitä kautta pyrkiä saamaan parempaa markkinahintaa kaupan hyllyllä (esim se kuuluisa 10 senttiä/l). Kuluttajilta alkaa kuitenkin löytymään ymmärrystä kotimaisen tuotannon ongelmiin. Valio brändinä tahriintunut ja sotketaan aivan liikaa johonkin arlajättiin joten jotain uutta säpinää pitäisi saada aikaan.

Luomutuotanto aatteena joutuu joka tapauksessa kipuilemaan kovasti ja hakemaan paikkaansa pysyäkseen maataloustuotannon yleisessä kehityksessä mukana. N-nen sukupolven kaupunkilaisilla on yhä heikompi käsitys yhtikäs mistään maataloustuotannon osa-alueesta, aatteet imetään puolueellisista oppikirjoista sekä erittäin taitavasti somea hyödyntävistä eläinsuojelujärjestöistä.

Ylipäätään kotimaisessa ruokatuotannossa ollaan oltu aivan liian pitkään poteroissa kilpikonnapuolustusasemissa eläinoikeus-, luonnonsuojelu- ja ilmastopropagandajärjestöjen pommituksessa. Nyt pitäisi vielä rohkeammin ja avoimemmin alkaa tuomaan esille niitä hyviäkin asioita joita kotieläintaloudesta saadaan: maito mitä monipuolisin raaka-aine lukemattomiin ruokatuotteisiin, ruhot hyötykäytetään tarkkaan hyväksi niin lemmikkieläinten eväissä kuin viimeistään kierrätyslannoitteena, karjanlannan hyödyntäminen pelloilla teollisten lannoitteiden sijaan, laiduntavat eläimet ylläpitävät varsin uhanalaisia laidunbiotooppeja (mikä aivan käsittämättömästi unohtuu oe-fanaatikoilta), ym ym.  Tätä voivottelua, tuottajien keskinäistä v1ttuilua ja käpertymistä kun jatketaan vielä 10 vuotta niin ollaan Ruotsin markkinatilanteessa eli kotimaista on enää alta puolet ja ulkkikset dominoi elintarvikemarkkinoita.
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: SKN - 16.08.18 - klo:11:38
Aika monella luomua suosivalla on tällainen romanttinen käsitys sen tuottamisesta. Hevosella ja käsin, hyvä jos pyörää on vielä keksitty..
Miten sitten käy, kun suurelle yleisölle selviääkin, että luomu tulee pääosin suurista yksiköistä ja robottien kautta..siinä saattaa joutua aatetta miettimään vielä kerran uudestaan.

No onhan tuo nyt nähty jo että täällä on aivan turha yrittää tuottaa pienehköissä yksiköissä ylilaadukasta perusbulkkimaitoa joka kuitenkin hinnoitellaan käytännössä keskieurooppalaisella hintataulukolla. Kotimainen maito pitäis pystyä erottautumaan maitotuotemarkkinoilta vielä selkeämmin, ja sitä kautta pyrkiä saamaan parempaa markkinahintaa kaupan hyllyllä (esim se kuuluisa 10 senttiä/l). Kuluttajilta alkaa kuitenkin löytymään ymmärrystä kotimaisen tuotannon ongelmiin. Valio brändinä tahriintunut ja sotketaan aivan liikaa johonkin arlajättiin joten jotain uutta säpinää pitäisi saada aikaan.

Luomutuotanto aatteena joutuu joka tapauksessa kipuilemaan kovasti ja hakemaan paikkaansa pysyäkseen maataloustuotannon yleisessä kehityksessä mukana. N-nen sukupolven kaupunkilaisilla on yhä heikompi käsitys yhtikäs mistään maataloustuotannon osa-alueesta, aatteet imetään puolueellisista oppikirjoista sekä erittäin taitavasti somea hyödyntävistä eläinsuojelujärjestöistä.

Ylipäätään kotimaisessa ruokatuotannossa ollaan oltu aivan liian pitkään poteroissa kilpikonnapuolustusasemissa eläinoikeus-, luonnonsuojelu- ja ilmastopropagandajärjestöjen pommituksessa. Nyt pitäisi vielä rohkeammin ja avoimemmin alkaa tuomaan esille niitä hyviäkin asioita joita kotieläintaloudesta saadaan: maito mitä monipuolisin raaka-aine lukemattomiin ruokatuotteisiin, ruhot hyötykäytetään tarkkaan hyväksi niin lemmikkieläinten eväissä kuin viimeistään kierrätyslannoitteena, karjanlannan hyödyntäminen pelloilla teollisten lannoitteiden sijaan, laiduntavat eläimet ylläpitävät varsin uhanalaisia laidunbiotooppeja (mikä aivan käsittämättömästi unohtuu oe-fanaatikoilta), ym ym.  Tätä voivottelua, tuottajien keskinäistä v1ttuilua ja käpertymistä kun jatketaan vielä 10 vuotta niin ollaan Ruotsin markkinatilanteessa eli kotimaista on enää alta puolet ja ulkkikset dominoi elintarvikemarkkinoita.

Joo...

Mut tiiäkkö miksei kukaan maksa 10 senttiä maitopurkista ylimäärästä jos vieressä on samanlainen tuote sen 10 senttiä halvemmalla?

Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: navettapiika - 16.08.18 - klo:12:48
Aika monella luomua suosivalla on tällainen romanttinen käsitys sen tuottamisesta. Hevosella ja käsin, hyvä jos pyörää on vielä keksitty..
Miten sitten käy, kun suurelle yleisölle selviääkin, että luomu tulee pääosin suurista yksiköistä ja robottien kautta..siinä saattaa joutua aatetta miettimään vielä kerran uudestaan.

No onhan tuo nyt nähty jo että täällä on aivan turha yrittää tuottaa pienehköissä yksiköissä ylilaadukasta perusbulkkimaitoa joka kuitenkin hinnoitellaan käytännössä keskieurooppalaisella hintataulukolla. Kotimainen maito pitäis pystyä erottautumaan maitotuotemarkkinoilta vielä selkeämmin, ja sitä kautta pyrkiä saamaan parempaa markkinahintaa kaupan hyllyllä (esim se kuuluisa 10 senttiä/l). Kuluttajilta alkaa kuitenkin löytymään ymmärrystä kotimaisen tuotannon ongelmiin. Valio brändinä tahriintunut ja sotketaan aivan liikaa johonkin arlajättiin joten jotain uutta säpinää pitäisi saada aikaan.

Luomutuotanto aatteena joutuu joka tapauksessa kipuilemaan kovasti ja hakemaan paikkaansa pysyäkseen maataloustuotannon yleisessä kehityksessä mukana. N-nen sukupolven kaupunkilaisilla on yhä heikompi käsitys yhtikäs mistään maataloustuotannon osa-alueesta, aatteet imetään puolueellisista oppikirjoista sekä erittäin taitavasti somea hyödyntävistä eläinsuojelujärjestöistä.

Ylipäätään kotimaisessa ruokatuotannossa ollaan oltu aivan liian pitkään poteroissa kilpikonnapuolustusasemissa eläinoikeus-, luonnonsuojelu- ja ilmastopropagandajärjestöjen pommituksessa. Nyt pitäisi vielä rohkeammin ja avoimemmin alkaa tuomaan esille niitä hyviäkin asioita joita kotieläintaloudesta saadaan: maito mitä monipuolisin raaka-aine lukemattomiin ruokatuotteisiin, ruhot hyötykäytetään tarkkaan hyväksi niin lemmikkieläinten eväissä kuin viimeistään kierrätyslannoitteena, karjanlannan hyödyntäminen pelloilla teollisten lannoitteiden sijaan, laiduntavat eläimet ylläpitävät varsin uhanalaisia laidunbiotooppeja (mikä aivan käsittämättömästi unohtuu oe-fanaatikoilta), ym ym.  Tätä voivottelua, tuottajien keskinäistä v1ttuilua ja käpertymistä kun jatketaan vielä 10 vuotta niin ollaan Ruotsin markkinatilanteessa eli kotimaista on enää alta puolet ja ulkkikset dominoi elintarvikemarkkinoita.

Joo...

Mut tiiäkkö miksei kukaan maksa 10 senttiä maitopurkista ylimäärästä jos vieressä on samanlainen tuote sen 10 senttiä halvemmalla?
Aatteen takia.
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: supersammakko - 16.08.18 - klo:12:57
Kotimainen maito pitäis pystyä erottautumaan maitotuotemarkkinoilta vielä selkeämmin, ja sitä kautta pyrkiä saamaan parempaa markkinahintaa kaupan hyllyllä (esim se kuuluisa 10 senttiä/l). Kuluttajilta alkaa kuitenkin löytymään ymmärrystä kotimaisen tuotannon ongelmiin. Valio brändinä tahriintunut ja sotketaan aivan liikaa johonkin arlajättiin joten jotain uutta säpinää pitäisi saada aikaan.
Jos kotimaisen maidon ainoa kilpailuvaltti on se, että kuluttajan tarvitsee olla solidaarinen kotimaiselle maidontuottajalle, ollaan pihalla ja rankasti.
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: navettapiika - 16.08.18 - klo:13:00
Kotimainen maito pitäis pystyä erottautumaan maitotuotemarkkinoilta vielä selkeämmin, ja sitä kautta pyrkiä saamaan parempaa markkinahintaa kaupan hyllyllä (esim se kuuluisa 10 senttiä/l). Kuluttajilta alkaa kuitenkin löytymään ymmärrystä kotimaisen tuotannon ongelmiin. Valio brändinä tahriintunut ja sotketaan aivan liikaa johonkin arlajättiin joten jotain uutta säpinää pitäisi saada aikaan.
Jos kotimaisen maidon ainoa kilpailuvaltti on se, että kuluttajan tarvitsee olla solidaarinen kotimaiselle maidontuottajalle, ollaan pihalla ja rankasti.
Hienosti lainattu. Ei toi ole mun tekstiäni, mutta kuitenkin onhan kotimaisella maidolla laatu takanaan ja se antibioottien käyttö on hyvin hallittua ja valvottua, tämä on ehdoton, jos tahtoo vielä pysyä resistenssistä erillään.
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: alpo10 - 16.08.18 - klo:15:56
Kotimainen maito pitäis pystyä erottautumaan maitotuotemarkkinoilta vielä selkeämmin, ja sitä kautta pyrkiä saamaan parempaa markkinahintaa kaupan hyllyllä (esim se kuuluisa 10 senttiä/l). Kuluttajilta alkaa kuitenkin löytymään ymmärrystä kotimaisen tuotannon ongelmiin. Valio brändinä tahriintunut ja sotketaan aivan liikaa johonkin arlajättiin joten jotain uutta säpinää pitäisi saada aikaan.
Jos kotimaisen maidon ainoa kilpailuvaltti on se, että kuluttajan tarvitsee olla solidaarinen kotimaiselle maidontuottajalle, ollaan pihalla ja rankasti.
Hienosti lainattu. Ei toi ole mun tekstiäni, mutta kuitenkin onhan kotimaisella maidolla laatu takanaan ja se antibioottien käyttö on hyvin hallittua ja valvottua, tämä on ehdoton, jos tahtoo vielä pysyä resistenssistä erillään.
onhan näistä tehty kuluttajatutkimuksia ja näissä vastataan juuri, kuten me odotamme ja toivomme.... kotimaista suositaan, eläinten hyvinvointi tärkeä, antibioottien käyttöä vastustetaan, ympäristöarvot, luomu jne. Sitten katsotaan kaupan tilastoja tai markkinatutkimuksia, mitä oikeasti ostetaan. Siellä nousee halpa hinta, hyvä maku, houkutteleva ja kestävä tuotepakkaus ja tuotebrändit merkitseviksi. Jossain reko-ketjun jakopisteessä marketin parkkipaikalla vaan vierailee kovin harva, siellä asioidaan vakaumuksen kanssa. Muutama vuosi sitten Turussa lahjoitettiin kananmunia jotka jaettiin kennoissa, niistäkin ihmiset valitti, kun pakkaus oli niin huono. Voi vaan kuvitella jotain yksinhuoltajaa kaupungista, kuinka hän asioisi kymmenessä tilamyymälässä bussilla ja veisi lommoisessa alumiinikannussa raakamaitoa lapsilleen... ei tämä helppoa ole.
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: sorkkis - 16.08.18 - klo:16:59
Kotimainen maito pitäis pystyä erottautumaan maitotuotemarkkinoilta vielä selkeämmin, ja sitä kautta pyrkiä saamaan parempaa markkinahintaa kaupan hyllyllä (esim se kuuluisa 10 senttiä/l). Kuluttajilta alkaa kuitenkin löytymään ymmärrystä kotimaisen tuotannon ongelmiin. Valio brändinä tahriintunut ja sotketaan aivan liikaa johonkin arlajättiin joten jotain uutta säpinää pitäisi saada aikaan.
Jos kotimaisen maidon ainoa kilpailuvaltti on se, että kuluttajan tarvitsee olla solidaarinen kotimaiselle maidontuottajalle, ollaan pihalla ja rankasti.
Hienosti lainattu. Ei toi ole mun tekstiäni, mutta kuitenkin onhan kotimaisella maidolla laatu takanaan ja se antibioottien käyttö on hyvin hallittua ja valvottua, tämä on ehdoton, jos tahtoo vielä pysyä resistenssistä erillään.
onhan näistä tehty kuluttajatutkimuksia ja näissä vastataan juuri, kuten me odotamme ja toivomme.... kotimaista suositaan, eläinten hyvinvointi tärkeä, antibioottien käyttöä vastustetaan, ympäristöarvot, luomu jne. Sitten katsotaan kaupan tilastoja tai markkinatutkimuksia, mitä oikeasti ostetaan. Siellä nousee halpa hinta, hyvä maku, houkutteleva ja kestävä tuotepakkaus ja tuotebrändit merkitseviksi. Jossain reko-ketjun jakopisteessä marketin parkkipaikalla vaan vierailee kovin harva, siellä asioidaan vakaumuksen kanssa. Muutama vuosi sitten Turussa lahjoitettiin kananmunia jotka jaettiin kennoissa, niistäkin ihmiset valitti, kun pakkaus oli niin huono. Voi vaan kuvitella jotain yksinhuoltajaa kaupungista, kuinka hän asioisi kymmenessä tilamyymälässä bussilla ja veisi lommoisessa alumiinikannussa raakamaitoa lapsilleen... ei tämä helppoa ole.

Ikävä murskata fantasiasi mutta on tiloja joilla myydään tinkimaitoa .
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: navettapiika - 16.08.18 - klo:17:01
Kotimainen maito pitäis pystyä erottautumaan maitotuotemarkkinoilta vielä selkeämmin, ja sitä kautta pyrkiä saamaan parempaa markkinahintaa kaupan hyllyllä (esim se kuuluisa 10 senttiä/l). Kuluttajilta alkaa kuitenkin löytymään ymmärrystä kotimaisen tuotannon ongelmiin. Valio brändinä tahriintunut ja sotketaan aivan liikaa johonkin arlajättiin joten jotain uutta säpinää pitäisi saada aikaan.
Jos kotimaisen maidon ainoa kilpailuvaltti on se, että kuluttajan tarvitsee olla solidaarinen kotimaiselle maidontuottajalle, ollaan pihalla ja rankasti.
Hienosti lainattu. Ei toi ole mun tekstiäni, mutta kuitenkin onhan kotimaisella maidolla laatu takanaan ja se antibioottien käyttö on hyvin hallittua ja valvottua, tämä on ehdoton, jos tahtoo vielä pysyä resistenssistä erillään.
onhan näistä tehty kuluttajatutkimuksia ja näissä vastataan juuri, kuten me odotamme ja toivomme.... kotimaista suositaan, eläinten hyvinvointi tärkeä, antibioottien käyttöä vastustetaan, ympäristöarvot, luomu jne. Sitten katsotaan kaupan tilastoja tai markkinatutkimuksia, mitä oikeasti ostetaan. Siellä nousee halpa hinta, hyvä maku, houkutteleva ja kestävä tuotepakkaus ja tuotebrändit merkitseviksi. Jossain reko-ketjun jakopisteessä marketin parkkipaikalla vaan vierailee kovin harva, siellä asioidaan vakaumuksen kanssa. Muutama vuosi sitten Turussa lahjoitettiin kananmunia jotka jaettiin kennoissa, niistäkin ihmiset valitti, kun pakkaus oli niin huono. Voi vaan kuvitella jotain yksinhuoltajaa kaupungista, kuinka hän asioisi kymmenessä tilamyymälässä bussilla ja veisi lommoisessa alumiinikannussa raakamaitoa lapsilleen... ei tämä helppoa ole.

Ikävä murskata fantasiasi mutta on tiloja joilla myydään tinkimaitoa .
Jep..viisisataa litraa kuussa on kova tulos.
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: sorkkis - 16.08.18 - klo:17:31
Kotimainen maito pitäis pystyä erottautumaan maitotuotemarkkinoilta vielä selkeämmin, ja sitä kautta pyrkiä saamaan parempaa markkinahintaa kaupan hyllyllä (esim se kuuluisa 10 senttiä/l). Kuluttajilta alkaa kuitenkin löytymään ymmärrystä kotimaisen tuotannon ongelmiin. Valio brändinä tahriintunut ja sotketaan aivan liikaa johonkin arlajättiin joten jotain uutta säpinää pitäisi saada aikaan.
Jos kotimaisen maidon ainoa kilpailuvaltti on se, että kuluttajan tarvitsee olla solidaarinen kotimaiselle maidontuottajalle, ollaan pihalla ja rankasti.
Hienosti lainattu. Ei toi ole mun tekstiäni, mutta kuitenkin onhan kotimaisella maidolla laatu takanaan ja se antibioottien käyttö on hyvin hallittua ja valvottua, tämä on ehdoton, jos tahtoo vielä pysyä resistenssistä erillään.
onhan näistä tehty kuluttajatutkimuksia ja näissä vastataan juuri, kuten me odotamme ja toivomme.... kotimaista suositaan, eläinten hyvinvointi tärkeä, antibioottien käyttöä vastustetaan, ympäristöarvot, luomu jne. Sitten katsotaan kaupan tilastoja tai markkinatutkimuksia, mitä oikeasti ostetaan. Siellä nousee halpa hinta, hyvä maku, houkutteleva ja kestävä tuotepakkaus ja tuotebrändit merkitseviksi. Jossain reko-ketjun jakopisteessä marketin parkkipaikalla vaan vierailee kovin harva, siellä asioidaan vakaumuksen kanssa. Muutama vuosi sitten Turussa lahjoitettiin kananmunia jotka jaettiin kennoissa, niistäkin ihmiset valitti, kun pakkaus oli niin huono. Voi vaan kuvitella jotain yksinhuoltajaa kaupungista, kuinka hän asioisi kymmenessä tilamyymälässä bussilla ja veisi lommoisessa alumiinikannussa raakamaitoa lapsilleen... ei tämä helppoa ole.

Ikävä murskata fantasiasi mutta on tiloja joilla myydään tinkimaitoa .
Jep..viisisataa litraa kuussa on kova tulos.
Kyllä .
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: wolfheartscry - 17.08.18 - klo:09:13
Kotimainen maito pitäis pystyä erottautumaan maitotuotemarkkinoilta vielä selkeämmin, ja sitä kautta pyrkiä saamaan parempaa markkinahintaa kaupan hyllyllä (esim se kuuluisa 10 senttiä/l). Kuluttajilta alkaa kuitenkin löytymään ymmärrystä kotimaisen tuotannon ongelmiin. Valio brändinä tahriintunut ja sotketaan aivan liikaa johonkin arlajättiin joten jotain uutta säpinää pitäisi saada aikaan.
Jos kotimaisen maidon ainoa kilpailuvaltti on se, että kuluttajan tarvitsee olla solidaarinen kotimaiselle maidontuottajalle, ollaan pihalla ja rankasti.
Hienosti lainattu. Ei toi ole mun tekstiäni, mutta kuitenkin onhan kotimaisella maidolla laatu takanaan ja se antibioottien käyttö on hyvin hallittua ja valvottua, tämä on ehdoton, jos tahtoo vielä pysyä resistenssistä erillään.
onhan näistä tehty kuluttajatutkimuksia ja näissä vastataan juuri, kuten me odotamme ja toivomme.... kotimaista suositaan, eläinten hyvinvointi tärkeä, antibioottien käyttöä vastustetaan, ympäristöarvot, luomu jne. Sitten katsotaan kaupan tilastoja tai markkinatutkimuksia, mitä oikeasti ostetaan. Siellä nousee halpa hinta, hyvä maku, houkutteleva ja kestävä tuotepakkaus ja tuotebrändit merkitseviksi. Jossain reko-ketjun jakopisteessä marketin parkkipaikalla vaan vierailee kovin harva, siellä asioidaan vakaumuksen kanssa. Muutama vuosi sitten Turussa lahjoitettiin kananmunia jotka jaettiin kennoissa, niistäkin ihmiset valitti, kun pakkaus oli niin huono. Voi vaan kuvitella jotain yksinhuoltajaa kaupungista, kuinka hän asioisi kymmenessä tilamyymälässä bussilla ja veisi lommoisessa alumiinikannussa raakamaitoa lapsilleen... ei tämä helppoa ole.

Ikävä murskata fantasiasi mutta on tiloja joilla myydään tinkimaitoa .
Jep..viisisataa litraa kuussa on kova tulos.
Ei sillä varmaan rikastu, mutta jos kate olisi vaikkapa 300 € kuussa, niin se kertaa 12 onkin 3600€. Siis en tiedä tienaako tuolla tinkimaidolla mitään, mutta omakin lihan suoramyynti ei ihan hirveän iso osa ole tilan kokonaisliikevaihdosta, mutta osuus tuloksesta onkin jo sitten ihan eri. Liikevaihtoa tarvitaan, että voi tehdä voittoa, mutta pelkällä liikevaihdolla ei elä.
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: navettapiika - 17.08.18 - klo:09:46
Kotimainen maito pitäis pystyä erottautumaan maitotuotemarkkinoilta vielä selkeämmin, ja sitä kautta pyrkiä saamaan parempaa markkinahintaa kaupan hyllyllä (esim se kuuluisa 10 senttiä/l). Kuluttajilta alkaa kuitenkin löytymään ymmärrystä kotimaisen tuotannon ongelmiin. Valio brändinä tahriintunut ja sotketaan aivan liikaa johonkin arlajättiin joten jotain uutta säpinää pitäisi saada aikaan.
Jos kotimaisen maidon ainoa kilpailuvaltti on se, että kuluttajan tarvitsee olla solidaarinen kotimaiselle maidontuottajalle, ollaan pihalla ja rankasti.
Hienosti lainattu. Ei toi ole mun tekstiäni, mutta kuitenkin onhan kotimaisella maidolla laatu takanaan ja se antibioottien käyttö on hyvin hallittua ja valvottua, tämä on ehdoton, jos tahtoo vielä pysyä resistenssistä erillään.
onhan näistä tehty kuluttajatutkimuksia ja näissä vastataan juuri, kuten me odotamme ja toivomme.... kotimaista suositaan, eläinten hyvinvointi tärkeä, antibioottien käyttöä vastustetaan, ympäristöarvot, luomu jne. Sitten katsotaan kaupan tilastoja tai markkinatutkimuksia, mitä oikeasti ostetaan. Siellä nousee halpa hinta, hyvä maku, houkutteleva ja kestävä tuotepakkaus ja tuotebrändit merkitseviksi. Jossain reko-ketjun jakopisteessä marketin parkkipaikalla vaan vierailee kovin harva, siellä asioidaan vakaumuksen kanssa. Muutama vuosi sitten Turussa lahjoitettiin kananmunia jotka jaettiin kennoissa, niistäkin ihmiset valitti, kun pakkaus oli niin huono. Voi vaan kuvitella jotain yksinhuoltajaa kaupungista, kuinka hän asioisi kymmenessä tilamyymälässä bussilla ja veisi lommoisessa alumiinikannussa raakamaitoa lapsilleen... ei tämä helppoa ole.

Ikävä murskata fantasiasi mutta on tiloja joilla myydään tinkimaitoa .
Jep..viisisataa litraa kuussa on kova tulos.
Ei sillä varmaan rikastu, mutta jos kate olisi vaikkapa 300 € kuussa, niin se kertaa 12 onkin 3600€. Siis en tiedä tienaako tuolla tinkimaidolla mitään, mutta omakin lihan suoramyynti ei ihan hirveän iso osa ole tilan kokonaisliikevaihdosta, mutta osuus tuloksesta onkin jo sitten ihan eri. Liikevaihtoa tarvitaan, että voi tehdä voittoa, mutta pelkällä liikevaihdolla ei elä.
Aina pitää miettiä sekin, että paljonko tuo vaatii aikaa ja vaivaakin. Minun lomitustiloilla on ollut hyvin omatoimisiakin tinkiläisiä, kävivät hakemassa ja laittoivat ihan itse vihkoon ylös montako litraa ottivat, sitten taas niitä, jotka tulivat ja heidät piti passata viimeisen päälle, kuunnella kylän juorut ja vielä juosta tuvasta hakemaan vaihtorahaa, kun ei nyt viittäkymppiä pienempää sattunut olemaan.
Eli on ymmärrettävä sekin, että oma aikakin maksaa.
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: wolfheartscry - 17.08.18 - klo:13:41
Kotimainen maito pitäis pystyä erottautumaan maitotuotemarkkinoilta vielä selkeämmin, ja sitä kautta pyrkiä saamaan parempaa markkinahintaa kaupan hyllyllä (esim se kuuluisa 10 senttiä/l). Kuluttajilta alkaa kuitenkin löytymään ymmärrystä kotimaisen tuotannon ongelmiin. Valio brändinä tahriintunut ja sotketaan aivan liikaa johonkin arlajättiin joten jotain uutta säpinää pitäisi saada aikaan.
Jos kotimaisen maidon ainoa kilpailuvaltti on se, että kuluttajan tarvitsee olla solidaarinen kotimaiselle maidontuottajalle, ollaan pihalla ja rankasti.
Hienosti lainattu. Ei toi ole mun tekstiäni, mutta kuitenkin onhan kotimaisella maidolla laatu takanaan ja se antibioottien käyttö on hyvin hallittua ja valvottua, tämä on ehdoton, jos tahtoo vielä pysyä resistenssistä erillään.
onhan näistä tehty kuluttajatutkimuksia ja näissä vastataan juuri, kuten me odotamme ja toivomme.... kotimaista suositaan, eläinten hyvinvointi tärkeä, antibioottien käyttöä vastustetaan, ympäristöarvot, luomu jne. Sitten katsotaan kaupan tilastoja tai markkinatutkimuksia, mitä oikeasti ostetaan. Siellä nousee halpa hinta, hyvä maku, houkutteleva ja kestävä tuotepakkaus ja tuotebrändit merkitseviksi. Jossain reko-ketjun jakopisteessä marketin parkkipaikalla vaan vierailee kovin harva, siellä asioidaan vakaumuksen kanssa. Muutama vuosi sitten Turussa lahjoitettiin kananmunia jotka jaettiin kennoissa, niistäkin ihmiset valitti, kun pakkaus oli niin huono. Voi vaan kuvitella jotain yksinhuoltajaa kaupungista, kuinka hän asioisi kymmenessä tilamyymälässä bussilla ja veisi lommoisessa alumiinikannussa raakamaitoa lapsilleen... ei tämä helppoa ole.

Ikävä murskata fantasiasi mutta on tiloja joilla myydään tinkimaitoa .
Jep..viisisataa litraa kuussa on kova tulos.
Ei sillä varmaan rikastu, mutta jos kate olisi vaikkapa 300 € kuussa, niin se kertaa 12 onkin 3600€. Siis en tiedä tienaako tuolla tinkimaidolla mitään, mutta omakin lihan suoramyynti ei ihan hirveän iso osa ole tilan kokonaisliikevaihdosta, mutta osuus tuloksesta onkin jo sitten ihan eri. Liikevaihtoa tarvitaan, että voi tehdä voittoa, mutta pelkällä liikevaihdolla ei elä.
Aina pitää miettiä sekin, että paljonko tuo vaatii aikaa ja vaivaakin. Minun lomitustiloilla on ollut hyvin omatoimisiakin tinkiläisiä, kävivät hakemassa ja laittoivat ihan itse vihkoon ylös montako litraa ottivat, sitten taas niitä, jotka tulivat ja heidät piti passata viimeisen päälle, kuunnella kylän juorut ja vielä juosta tuvasta hakemaan vaihtorahaa, kun ei nyt viittäkymppiä pienempää sattunut olemaan.
Eli on ymmärrettävä sekin, että oma aikakin maksaa.
Asiakkaat pitää opettaa omatoimisiksi ja missä tahansa suoramyynnissä toiminta pitää olla todella suoraviivaista ja mahdollisimman vähillä kädenjäljillä toimivaa, muutoin ei ole kuin riesa.
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: JD6630 - 17.08.18 - klo:21:28
Aina pitää miettiä sekin, että paljonko tuo vaatii aikaa ja vaivaakin. Minun lomitustiloilla on ollut hyvin omatoimisiakin tinkiläisiä, kävivät hakemassa ja laittoivat ihan itse vihkoon ylös montako litraa ottivat, sitten taas niitä, jotka tulivat ja heidät piti passata viimeisen päälle, kuunnella kylän juorut ja vielä juosta tuvasta hakemaan vaihtorahaa, kun ei nyt viittäkymppiä pienempää sattunut olemaan.
Eli on ymmärrettävä sekin, että oma aikakin maksaa.
Ja se sankko niillä unohtuu aina ottaa mukaan. Niitä pitää olla muutama sata varastossa jos meinaa tinkimaitoa myydä.

Pieni tulo ja suuri vaiva ei ole kovin houkutteleva yhtälö. Joillakin toki voi olla pakollinen meno. Ennemmin auraisin metsätietä talven saman rahan eteen.
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: Hoitoemo - 17.08.18 - klo:23:16
Tiijä nyt siitä tinkimaidon myymisen ihanuudesta. Itse möin aikoinaan kokeilumielessä, kun isäntä oli sitä mieltä
että kun ostajia oli niin miksi ei. Suostuin sillä ehdolla, että hakijoille annettiin aika aamulla milloin sitä pystyi hakemaan
ja että sopiva raha ja oma astia piti olla mukana. Jos homma ei pelitä, niin siitä luovutaan.
Hyvinhän se vähän aikaa meni, noin kuukauden. Vaan sitten alkoi se soittelu, mihin aikaan päivästä hyvänsä, että
ollaan teidän pihassa ja halutaan maitoa. Välillä lompakko jäi kotiin ja välillä oltiin jo piikkiä vailla kun on niiiin
työlästä maksaa kun käy.
No sitten ilmoitin vain tyynesti ensin isännälle, että homma jatkuu vain jos sinä olet se myyjä. No siitähän se melkein suuttui ja
meinasi että ei ole aikaa moiseen. No, ei ole minullakaan. Sitten vain ilmoitin myynnin loppuvan. Siitä moni närkästyi vaan kun on so***** asiat ja jos ei toimi niin ei toimi. Kuka hemmetti joutaa jatkuvasti päivystämään saatikka on aina kotona??

Siitä lopettamisesta. Jos se lopettaminen alkaa tulla usein mieleen, niin silloin ollaan jo aika pitkällä siinä, että
homma menee siihen suuntaan. Yksikään työ ei ole niin tärkeä, että siitä ei voi luopua. Oma onnellisuus on tärkeä ja
jos se menee työn mukana pois, niin silloin on muutoksen aika.
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: alpo10 - 18.08.18 - klo:00:30
Asiakkaat pitää opettaa omatoimisiksi ja missä tahansa suoramyynnissä toiminta pitää olla todella suoraviivaista ja mahdollisimman vähillä kädenjäljillä toimivaa, muutoin ei ole kuin riesa.
Hävettää varmaan elintarviketeollisuudessa, kun vuosikymmenten aikana ei tuotekehityksessä ole saatu mitään aikaan.... tai kaupassa, jossa on hiottu logistisia ketjuja sillä uskomuksella että tehokkuus ja hinnat kääntävät kilpailun lopulta eduksi.

Sitten tulee alkutuottaja, joka tuotannon ohessa vielä kouluttaa asiakkaat tavoille, että saavat ostaa, tasarahalla ja määräaikaan jonossa asioiden.... :)
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: iskra - 18.08.18 - klo:08:44
]
Hävettää varmaan elintarviketeollisuudessa, kun vuosikymmenten aikana ei tuotekehityksessä ole saatu mitään aikaan.... tai kaupassa, jossa on hiottu logistisia ketjuja sillä uskomuksella että tehokkuus ja hinnat kääntävät kilpailun lopulta eduksi.
 :)
[/quote]

  Joo, luulis hävettävän kun eivät ole pysyneet kehityksessä mukana, esim. 4-50-luvulla leivän hinnasta jäi 45% viljelijälle, mistä johtuu nykyinen mitätön osuus. Eikö tehostusta ole tapahtunut samaan tahtiin viljeliän kanssa vaio vahvemman oikeudella nostettu omaa osuutta noilla, mylly, leipomo ja kauppa..
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: Rusina - 18.08.18 - klo:08:47
Tiijä nyt siitä tinkimaidon myymisen ihanuudesta. Itse möin aikoinaan kokeilumielessä, kun isäntä oli sitä mieltä
että kun ostajia oli niin miksi ei. Suostuin sillä ehdolla, että hakijoille annettiin aika aamulla milloin sitä pystyi hakemaan
ja että sopiva raha ja oma astia piti olla mukana. Jos homma ei pelitä, niin siitä luovutaan.
Hyvinhän se vähän aikaa meni, noin kuukauden. Vaan sitten alkoi se soittelu, mihin aikaan päivästä hyvänsä, että
ollaan teidän pihassa ja halutaan maitoa. Välillä lompakko jäi kotiin ja välillä oltiin jo piikkiä vailla kun on niiiin
työlästä maksaa kun käy.
No sitten ilmoitin vain tyynesti ensin isännälle, että homma jatkuu vain jos sinä olet se myyjä. No siitähän se melkein suuttui ja
meinasi että ei ole aikaa moiseen. No, ei ole minullakaan. Sitten vain ilmoitin myynnin loppuvan. Siitä moni närkästyi vaan kun on so***** asiat ja jos ei toimi niin ei toimi. Kuka hemmetti joutaa jatkuvasti päivystämään saatikka on aina kotona??

Siitä lopettamisesta. Jos se lopettaminen alkaa tulla usein mieleen, niin silloin ollaan jo aika pitkällä siinä, että
homma menee siihen suuntaan. Yksikään työ ei ole niin tärkeä, että siitä ei voi luopua. Oma onnellisuus on tärkeä ja
jos se menee työn mukana pois, niin silloin on muutoksen aika.

Viisaita sanoja.

Asiakkaat pitää opettaa omatoimisiksi ja missä tahansa suoramyynnissä toiminta pitää olla todella suoraviivaista ja mahdollisimman vähillä kädenjäljillä toimivaa, muutoin ei ole kuin riesa.
Hävettää varmaan elintarviketeollisuudessa, kun vuosikymmenten aikana ei tuotekehityksessä ole saatu mitään aikaan.... tai kaupassa, jossa on hiottu logistisia ketjuja sillä uskomuksella että tehokkuus ja hinnat kääntävät kilpailun lopulta eduksi.

Sitten tulee alkutuottaja, joka tuotannon ohessa vielä kouluttaa asiakkaat tavoille, että saavat ostaa, tasarahalla ja määräaikaan jonossa asioiden.... :)

Näinpä.
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: -SS- - 18.08.18 - klo:10:05
]
4-50-luvulla leivän hinnasta jäi 45% viljelijälle, mistä johtuu nykyinen mitätön osuus.

Voi olla niin, että alkutuotevähennykset ja muu maataloustuki ja rajasuoja olivat kuluttajan kukkarolla toista kautta. Ruuan hinta suhteessa palkkoihin oli myös eri: Vuonna 1951 työmiehen tuntipalkka oli 163 markkaa. Puolen kilon voipaketti oili 168 mk. Vuonna 2018 teollisuustyöntekijän tuntipalkka on runsaat 15 euroa, puolen kilon voipaketin hinta on 2,5 euroa.

-SS-
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: BACKSPACE - 18.08.18 - klo:10:14

Ennen ostettiin taloon uusi traktori hakkaamalla hehtaari metsää, nyt pitää hakata 100-hehtaaria.

Niitä teidän alueen metsiä täytyy hakata varmaan 1000 ha 😂😂
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: -SS- - 18.08.18 - klo:10:38
Vertailu tuotteeseen on vähän eri nyt kuin silloin. Jossakin Intiassa vielä tehdäänkin 135 MF tai Fordson Dextan, tai International B-275 kopioita, eipä niidenkään hinta edelleen ole kuin noin 7000-10000 euroa. 150 kuutiota 50 euron tukkipuuta niin kyllä hehtaarin puuntuotolla edelleen sen natikan saa. Esim. Mahindra 275 on 565000 rupiaa. Euron kurssi noin 80 rupiaa.

Eri asia on, jos on sammaleenvihreä punavanne profiplus 1050 vario, joka maksaa jotain 350000 - 400000 euroa.

-SS-
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: wolfheartscry - 18.08.18 - klo:11:24
Asiakkaat pitää opettaa omatoimisiksi ja missä tahansa suoramyynnissä toiminta pitää olla todella suoraviivaista ja mahdollisimman vähillä kädenjäljillä toimivaa, muutoin ei ole kuin riesa.
Hävettää varmaan elintarviketeollisuudessa, kun vuosikymmenten aikana ei tuotekehityksessä ole saatu mitään aikaan.... tai kaupassa, jossa on hiottu logistisia ketjuja sillä uskomuksella että tehokkuus ja hinnat kääntävät kilpailun lopulta eduksi.

Sitten tulee alkutuottaja, joka tuotannon ohessa vielä kouluttaa asiakkaat tavoille, että saavat ostaa, tasarahalla ja määräaikaan jonossa asioiden.... :)
Kauppahan on just opettanut ihmiset siihen, että kaikkea on kaiken aikaa tarjolla, vaikkei menekki sitä vaatisi. Hävikki on melkoinen. Nykyisin tosin osa hävikkiin menevästä myydään alelipuilla.

Kun käyt vähänkään isommassa kaupassa varsinkin päiväsaikaan, niin aika hiljaista siellä on. Valot palavat, ilmaistointi pelaa, kylmäkoneet pyörii, kolmesta kymmenestä kassasta muutamassa palaa valo, tyhjiä käytäviä jne jne. Mutta missä on rahantulo? Helvetinmoinen ylimitoistus muutaman ruuhkatunnin takia. Jokuhan senkin maksaa. Automaattivarasto, jossa hinnoittelu perustuisi ajan(ruuhkan) funktioon olisi paljon tehokkaampi joihinkin perusostoksiin. Eihän noissa jättimarketeissa muutenkaan myyjiä ole ja automaattikassojakin on käytössä.
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: alpo10 - 18.08.18 - klo:11:37
]
4-50-luvulla leivän hinnasta jäi 45% viljelijälle, mistä johtuu nykyinen mitätön osuus.

Voi olla niin, että alkutuotevähennykset ja muu maataloustuki ja rajasuoja olivat kuluttajan kukkarolla toista kautta. Ruuan hinta suhteessa palkkoihin oli myös eri: Vuonna 1951 työmiehen tuntipalkka oli 163 markkaa. Puolen kilon voipaketti oili 168 mk. Vuonna 2018 teollisuustyöntekijän tuntipalkka on runsaat 15 euroa, puolen kilon voipaketin hinta on 2,5 euroa.

-SS-
sotien jälkeen oli maa-metsätalouden osuus bkt:sta melkein 40%, nykyisin 1-3% laskutavasta riippuen. Sama kehitys on tapahtunut kaikissa voimakkaimmin kehittyneissä maissa. Alkutuotannon osuus supistuu, teollisuus pysyy ennallaan ja palvelut ovat se kasvava tuotannon sektori. Alkutuotannon kustannukset nähdään monien talousviisaiden mielestä rasitteena kehitykselle, siksi erilaisissa ajatuspajoissa haaveillaan alkutuotannon korvaamista kokonaan tuonnilla. Demokratiassa tämä suuntaus tullee saamaan kannatusta, koska vastutavien ääni hukkuu kohta virhemarginaaleihin.

Tulevaisuus maatiloilla ei ole näin lohduton. Tulokehitys on varmaan laskevaa muuten, ellei pysty merkittävästi laajentamaan tai tehostamaan tuotantoa. Jotain samaa tässä on kuin eläkeläisen taitetussa indeksissä, eläkkeen tasoa korjataan juuri sen verran, että sen ostovoima riittää samaan autoon kuin töissä ollessakin...... -70 luvun ooppeliin
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: SKN - 18.08.18 - klo:11:39
Vertailu tuotteeseen on vähän eri nyt kuin silloin. Jossakin Intiassa vielä tehdäänkin 135 MF tai Fordson Dextan, tai International B-275 kopioita, eipä niidenkään hinta edelleen ole kuin noin 7000-10000 euroa. 150 kuutiota 50 euron tukkipuuta niin kyllä hehtaarin puuntuotolla edelleen sen natikan saa. Esim. Mahindra 275 on 565000 rupiaa. Euron kurssi noin 80 rupiaa.

Eri asia on, jos on sammaleenvihreä punavanne profiplus 1050 vario, joka maksaa jotain 350000 - 400000 euroa.

-SS-

Ennen oli musta punavanne se "juttu",  nyt on valkoinen se "juttu".

Sammaleen väriset on "out".

🤣
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: Äyrämöinen - 21.08.18 - klo:19:04
 Vaikka kesä sinällään helpon oloinen kun ei uitu kuravellissä koko kesää on voimat siinä mallidssa et piti ottaa iso askel ja kysyttävä tutun kiinnostusta peltoihin. Tiedän et kohta 45 mittarissa ja kiinnostus nolla , on aika luovuttaa. Vaikka ei mitään tietoa mitä muuta tekis ,mut paskat siitä. Katsotaan miten tarjouksen käy
Otsikko: Vs: Lopettamisesta ja vaihtoehdoista
Kirjoitti: PELTOLAINE - 22.08.18 - klo:03:38

Ennen ostettiin taloon uusi traktori hakkaamalla hehtaari metsää, nyt pitää hakata 100-hehtaaria.

Ensiharvennusta? :D