Jos se aurinkokenno olisi koko kännyn kokoinen ja kännyn voisi kesällä jättää aina päiväksi suoraan aurinkoon niin silloin sillä voisi olla jo jotain merkitystäkin.
Taskussa ollessaan isokaan kenno ei paljoa tuota....
Voi jäädä känny lyhytikäiseksi, kun suora paiste korventaa sisuskalut. Toinen taas se, että jatkuva latauskaan ei hirveän hyvää akulle tee. Ehkä sellainen systeemi, joka kytkisi akun pois pelistä ja luuri toimisi pelkällä auringonvalolla, mutta miten tuonkaan sitten käytännössä toteuttaa.
Kyllä sen kännyn pitää aurinkoa kestää. Piirikortti osineen on tuotannossa ajettu juotosprofiilin läpi jossa lämpö käy siellä jossain 250 C paikkeilla (riippuu prosessista, IR-reflow, höyryfaasi vai mikä. Reflown ilman lämpötila on juotteesta riippuen hetken lähellä 300 C). Koko juotosprosessi kaikkine vaiheineen voi kestää esim 6 min.
Lähinnä auringon lämpö (ja UV) rassaa kuorien muoviosia, näyttöä ja akkua, mutta jos kenno olisi takakannessa ja puhelinta ladattaisiin auringossa siis näyttö alaspäin niin en usko että tuolla olisi käytännössä mitään vaikutusta komponenttien kestoon. Lämpötilan muutos tasku +20 --> auringossa +45 on paljon pienempi kuin tasku +20 --> pakkanen -20 .
Latausprofiili taas on puhtaasti sitä valvovan elektroniikan ja softan asia. Kyllä se voidaan hoitaa niin että akulle ei siitä mitään harmia koituisi.