Tällä tilalla tuskin lampaat ovat sen parempia tukioptimoinnin kannalta kuin lehmät. Uudet yrittäjät vain näkevät paremmat bisnesmahdollisuudet lammastalouden puolella. Se ei ole aivan yhtä paljon riippuvainen kartelleista kuin maitotalous Suomessa on. Lehtijutunkin mukaan he suunnittelivat myyvänsä ohi kartelleiden.
Ainakaan lammasta ei vielä tuoteta mitenkään hirveitä määriä. 2014 tuotanto suomessa oli jotain miljoona kiloa luullista lihaa. Nautaa tuotettiin melkein 100 kertaa enemmän, broileria yli 100 kertaa enemmän ja sikaa melkein 200 kertaa enemmän. Poroakin tuotetaan tuplat lampaaseen verrattuna.
No saahan niistä villaa. Lihaakin jonkun verran. En tidä miten suoramyynti taipuu tuohon lampaan lihaan.
Aika paljon (ainakin suhteessa kokonaistuotantoon) sitä tehdään. Niin kuin tuollakin on kai suunnitelma. Villan varaan on aika aika heikko laskea mitään. Kuulemma joku voi saman maksaa mitä keritseminen kustantaa.
Hyvin suunniteltu on (vasta) puoliksi tehty.
Lampaan/karitsan liha on hyvää ja sitä kannattaisi suomalaistenkin oppia syömään muulloinkin kuin pääsiäisenä.
Mutta hiukan lähemmäksi tuota otsikkoa: eilisen maastullissa joku tilallinen kertoi hakeneensa maidontuotannon vähentämistukea, kun ei ollut kiimantarkkailu oikein onnistunut/jäänyt väliin ja lehmät ummessa loppuvuonna. V.ittu oikeastiko tuollaista bisnestä pitää tukea kriisituella ja siten vielä puhuttiin jostain jatkotuesta. Ensi vuonna sitten jos/kun kiimantarkkailu on paremmin hanskassa, niin painetaan tietysti kaasu pohjaan, kun valtio on kompensoinut tän vuoden pikku notkahduksen. Kyllä on taas mtk osannut junailla hommat omilleen mieluisiksi. Maito, maito, maito...