Tällä tilalla tuskin lampaat ovat sen parempia tukioptimoinnin kannalta kuin lehmät. Uudet yrittäjät vain näkevät paremmat bisnesmahdollisuudet lammastalouden puolella. Se ei ole aivan yhtä paljon riippuvainen kartelleista kuin maitotalous Suomessa on. Lehtijutunkin mukaan he suunnittelivat myyvänsä ohi kartelleiden.
Ainakaan lammasta ei vielä tuoteta mitenkään hirveitä määriä. 2014 tuotanto suomessa oli jotain miljoona kiloa luullista lihaa. Nautaa tuotettiin melkein 100 kertaa enemmän, broileria yli 100 kertaa enemmän ja sikaa melkein 200 kertaa enemmän. Poroakin tuotetaan tuplat lampaaseen verrattuna.
No saahan niistä villaa. Lihaakin jonkun verran. En tidä miten suoramyynti taipuu tuohon lampaan lihaan.
Aika paljon (ainakin suhteessa kokonaistuotantoon) sitä tehdään. Niin kuin tuollakin on kai suunnitelma. Villan varaan on aika aika heikko laskea mitään. Kuulemma joku voi saman maksaa mitä keritseminen kustantaa.
Joo ei siihen villan varaan voi oikein mitään laskea. Tää liha homma pyörii kait vähän siltä pohjalta että joku ruokapiiri ostaa lampaan. Se teurastaa, paloittelee ja jakaa lihat keskenään. Hammaslääkäri vaan Oulun seudulta kertoilli tällaista tehtävän että "heillä on semmoinen piiri josdsa yksi osaa teurastaa ja lihat sitten jaetaan jäsenien kesken."
Lajitellusta villasta saa vissiin euron kilo ja paskavillasta ei mitään.
Mut ei mikään lampola villalampaita kai edes kasvata. Siis noi suomenlampaat ja kainuun harmaat pitää laittaa monttuun kaikki ja ottaa texeliä tilalle, niissä on lihaa ja tuotannon kannattavuus voi perustua ihan oikeaan tuottamiseen.