Antti Äksä:
Joo esim. lypsylehmän jos teurastuttaa ja pakkauttaa vakuumiin niin 2,2 euroa /kg maksaa ruhopainosta. Alv 0. Lehmästä taas saa juuri ja juuri 2 euroa kg alv 0, eli pakatussa lihassa (jonka sitten itse saa hakea pakkaamolta) on jo yli 50% muuta kuin sen tilan pihalla käppäilevän teuraseläimen hintaa. Toki arvokkaammilla eläimillä eläimen hinta vielä on hiukan isompi kuin käsittelyn hinta.
[/quote]
Jösse:
Eiköhän 0,2 euroa ole kuitenkin vain 10 % 2 eurosta?
[/quote]
Minä nukuin aina matikan tunnit. Pihalla käppäilevä eläin 2 €/kg. Teurastus, leikkaus, vakumointi 2,2 €/kg eli lihan+käsittelyn hinta 4,2 €/kg. Lisäksi esimerkissä teurastus, leikkaus, vakumointi oli ruhopainosta ja tilitys lihasta lihapainosta...