Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Valion lihapullat  (Luettu 6509 kertaa)

Doksa

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 416
Vs: Valion lihapullat
Kaikki kotimaiset lihatalot ja meijerit asettavat tuottajilleen erittäin paljon kaikenlaisia tuotantokriteerejä. Tätä et saa käyttää (esim. gmo, glyfosaattivilja), tätä sinun pitää käyttää. Näin sinun tulee toimia ja tällä tavalla ei saa tehdä. Ja kaikenmaailman raportit ja selvitykset tuottajien pitää tehdä sopimuskumppanille ja toisin toimien uhataan sopimuksen irtisanomisella. Sitten ostetaan ulkomailta mitä sattuu ja ihan miten vaan tuotettua kunhan vaan saadaan halvalla.  ::)

Oksa

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 64927
Vs: Valion lihapullat
se on sitä markkinataloutta!   ihan kuin trumppi;  miulla on velkaa ainakin 300 miljuunaa vaikka saldo näyttää 600!     ja silti porukka vielä uskoo ja palvoo tuota...                            kyllä se on niin että parasta jättää bisnes niille jokka sen osaa...

JösseJänis

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2681
Vs: Valion lihapullat
Valion  toimintaperiaate; tulos ratkaisee
Suosimme kotimaisia toimittajia kun se on laadullisesti ja taloudellisesti kannattavaa.
Tuohon listaan voidaan lisätä melkein kaikki suomalaiset suurimmat ruokafirmat Atria, HK, Raisio, Kantola.....

Ja VALION.
Eikös se siinä jo ollut..Arlaa ei tarvinne lisätä, kun se tuo suurimman osan ulkoa...vai onko se ulkoa jos, vaikka Tanskasta?? Niin Fabakin on laitettava listalle ja kaikki maatalouskaupat, rehutehtaat, traktorikaupat, koneliikkeet..meneekö hurskasteluksi?

Mutta todella vähän firmoja pönkkää omaa ydinliiketoimintaa kusemalla toisten tuotantosuuntien hntoja

Saati omien. Valiolaiset maidontuottajat kun tuottavat suurimman osan kotimaisesta naudanlihasta. Mutta yksinkertaistahan tämä elämä olisi, jos kaikki asiat olisivat veetimäisen yksinkertaisia. Jos Valio ei myisi halpislihapullia suurkeittiöille, joku muu kenties tekisi sen. Mitä tämän myynnin menetys aiheuttaisi Valion kyvylle maksaa maidosta, varsinkin jos samassa kytkykaupassa se menettäisi muidenkin tuotteiden, mm. maitotuotteiden markkinoita esim. ulkomaiselle toimijalle.

Valiolaiset tuottajat ovat iät ja ajat itkeneet, kuinka oma firma tuo maahan ulkomaisia juustoja - ihan kuin Camembertin tuonti olisi pois Emmentalin myynnistä. Eiköhän tässäkin ole kyse siitä, että joku sen tietyn määrän ulkomaista juustoa kauppoihin nja ravintoloihin toimittaa, ja se joku voi sitten siinä samalla toimittaa myös niitä tuotteita, joita Valiokin valmistaisi. Tekeehän Valio appelsiinimehuakin, tokkopa tuo maidon myynnistä on pois.

Vaan se se kummastuttaa, miten ulkomailta saa lihaa halvemmalla, kun tuottajahinnat tuontimaissa ovat kuitenkin Suomen tasoa korkeammalla?
Se jauhelihan jauhaminen tässä taitaa olla se kustannustekijä..

Joo esim. lypsylehmän jos teurastuttaa ja pakkauttaa vakuumiin niin 2,2 euroa /kg maksaa ruhopainosta. Alv 0. Lehmästä taas saa juuri ja juuri 2 euroa kg alv 0, eli pakatussa lihassa (jonka sitten itse saa hakea pakkaamolta) on jo yli 50% muuta kuin sen tilan pihalla käppäilevän teuraseläimen hintaa. Toki arvokkaammilla eläimillä eläimen hinta vielä on hiukan isompi kuin käsittelyn hinta.

Eiköhän 0,2 euroa ole kuitenkin vain 10 % 2 eurosta?

T170

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 604
Vs: Valion lihapullat

Antti Äksä:
Joo esim. lypsylehmän jos teurastuttaa ja pakkauttaa vakuumiin niin 2,2 euroa /kg maksaa ruhopainosta. Alv 0. Lehmästä taas saa juuri ja juuri 2 euroa kg alv 0, eli pakatussa lihassa (jonka sitten itse saa hakea pakkaamolta) on jo yli 50% muuta kuin sen tilan pihalla käppäilevän teuraseläimen hintaa. Toki arvokkaammilla eläimillä eläimen hinta vielä on hiukan isompi kuin käsittelyn hinta.
[/quote]
Jösse:
Eiköhän 0,2 euroa ole kuitenkin vain 10 % 2 eurosta?
[/quote]

Minä nukuin aina matikan tunnit. Pihalla käppäilevä eläin 2 €/kg. Teurastus, leikkaus, vakumointi 2,2 €/kg eli lihan+käsittelyn hinta 4,2 €/kg. Lisäksi esimerkissä teurastus, leikkaus, vakumointi oli ruhopainosta ja tilitys lihasta lihapainosta...

Viimeksi muokattu: 23.08.16 - klo:18:39 kirjoittanut T170

uliza Tambovskaja, 12
Gebäude C, Office 53
192007 Sankt - Petersburg
Russia

sjk

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1784
Vs: Valion lihapullat
Valion  toimintaperiaate; tulos ratkaisee
Suosimme kotimaisia toimittajia kun se on laadullisesti ja taloudellisesti kannattavaa.
Tuohon listaan voidaan lisätä melkein kaikki suomalaiset suurimmat ruokafirmat Atria, HK, Raisio, Kantola.....

Ja VALION.
Eikös se siinä jo ollut..Arlaa ei tarvinne lisätä, kun se tuo suurimman osan ulkoa...vai onko se ulkoa jos, vaikka Tanskasta?? Niin Fabakin on laitettava listalle ja kaikki maatalouskaupat, rehutehtaat, traktorikaupat, koneliikkeet..meneekö hurskasteluksi?

Mutta todella vähän firmoja pönkkää omaa ydinliiketoimintaa kusemalla toisten tuotantosuuntien hntoja
Nythän pitäisi tietää paljonko noita kuukaudessa myydään, niin näitä Valion lihapullia, ehkä joitain tonneja..Lasketaan vaikka reilusti kymmenne tonnia kuussa ja puolet siitä on jauhelihaa, elikkäs viisi tuhatta kiloa. Vuositasolla tuo tekee noin 60 000 kiloa jauhelihaa..eli kyllä siinä nyt jonkinlainen vaikutus suomalaisen jauhelihan hintaan on.. Nyt ei ehkä auta kuin painostaminen..Suurkeittiöitten pitää ruveta vaatimaan suomalaista lihaa, siitähän se lähtee.
Suurkeittiöt ei tule koskaan vaatimaan muuta kuin halvinta.En tiedä sitten minkä takia tälläinen ristiriita on päässyt muodostumaan,rahan takia varmaan,pitää tuottaa kaikkien asetusten ja määräysten mukaan puhdasta ruokaa,mutta kumminkin sitten Suomessa syötetään pennusta lähtien sitä tanskalaista antibioottiMRSA sikaa,nautaa Saksasta jossa salmonella on vain lisämauste BSE:täkin on kyseisessä maassa ollut.Nämä ruokahankkijat eivät varmaankaan ole kuulleet tuontiruuan haitoista tai sitten eivät vain välitä,raha ratkaisee.

navettapiika

  • Vieras
Vs: Valion lihapullat
Valion  toimintaperiaate; tulos ratkaisee
Suosimme kotimaisia toimittajia kun se on laadullisesti ja taloudellisesti kannattavaa.
Tuohon listaan voidaan lisätä melkein kaikki suomalaiset suurimmat ruokafirmat Atria, HK, Raisio, Kantola.....

Ja VALION.
Eikös se siinä jo ollut..Arlaa ei tarvinne lisätä, kun se tuo suurimman osan ulkoa...vai onko se ulkoa jos, vaikka Tanskasta?? Niin Fabakin on laitettava listalle ja kaikki maatalouskaupat, rehutehtaat, traktorikaupat, koneliikkeet..meneekö hurskasteluksi?

Mutta todella vähän firmoja pönkkää omaa ydinliiketoimintaa kusemalla toisten tuotantosuuntien hntoja
Nythän pitäisi tietää paljonko noita kuukaudessa myydään, niin näitä Valion lihapullia, ehkä joitain tonneja..Lasketaan vaikka reilusti kymmenne tonnia kuussa ja puolet siitä on jauhelihaa, elikkäs viisi tuhatta kiloa. Vuositasolla tuo tekee noin 60 000 kiloa jauhelihaa..eli kyllä siinä nyt jonkinlainen vaikutus suomalaisen jauhelihan hintaan on.. Nyt ei ehkä auta kuin painostaminen..Suurkeittiöitten pitää ruveta vaatimaan suomalaista lihaa, siitähän se lähtee.
Suurkeittiöt ei tule koskaan vaatimaan muuta kuin halvinta.En tiedä sitten minkä takia tälläinen ristiriita on päässyt muodostumaan,rahan takia varmaan,pitää tuottaa kaikkien asetusten ja määräysten mukaan puhdasta ruokaa,mutta kumminkin sitten Suomessa syötetään pennusta lähtien sitä tanskalaista antibioottiMRSA sikaa,nautaa Saksasta jossa salmonella on vain lisämauste BSE:täkin on kyseisessä maassa ollut.Nämä ruokahankkijat eivät varmaankaan ole kuulleet tuontiruuan haitoista tai sitten eivät vain välitä,raha ratkaisee.
Tässä onkin sitten se kuntapoliitikon paikka vaikuttaa..

supersammakko

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 8652
  • You're a slave to money then you die
Vs: Valion lihapullat
Nimenomaan näin, keittiö kyllä tekee mitä siltä tilataan. Mutta kun ehtoina on että eurolla tarvitsee saada särvintä hoitokotiin, niin sitten etsitään keinot tehdä sitä eurolla.

Tällaisessa ristiriidassa maajussi on tottunut huutamaan lisää kriisitukea...
Nothing is Something Worth Doing

Doksa

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 416
Vs: Valion lihapullat
Valion  toimintaperiaate; tulos ratkaisee
Suosimme kotimaisia toimittajia kun se on laadullisesti ja taloudellisesti kannattavaa.
Tuohon listaan voidaan lisätä melkein kaikki suomalaiset suurimmat ruokafirmat Atria, HK, Raisio, Kantola.....

Ja VALION.
Eikös se siinä jo ollut..Arlaa ei tarvinne lisätä, kun se tuo suurimman osan ulkoa...vai onko se ulkoa jos, vaikka Tanskasta?? Niin Fabakin on laitettava listalle ja kaikki maatalouskaupat, rehutehtaat, traktorikaupat, koneliikkeet..meneekö hurskasteluksi?

Mutta todella vähän firmoja pönkkää omaa ydinliiketoimintaa kusemalla toisten tuotantosuuntien hntoja
Nythän pitäisi tietää paljonko noita kuukaudessa myydään, niin näitä Valion lihapullia, ehkä joitain tonneja..Lasketaan vaikka reilusti kymmenne tonnia kuussa ja puolet siitä on jauhelihaa, elikkäs viisi tuhatta kiloa. Vuositasolla tuo tekee noin 60 000 kiloa jauhelihaa..eli kyllä siinä nyt jonkinlainen vaikutus suomalaisen jauhelihan hintaan on.. Nyt ei ehkä auta kuin painostaminen..Suurkeittiöitten pitää ruveta vaatimaan suomalaista lihaa, siitähän se lähtee.
Suurkeittiöt ei tule koskaan vaatimaan muuta kuin halvinta.En tiedä sitten minkä takia tälläinen ristiriita on päässyt muodostumaan,rahan takia varmaan,pitää tuottaa kaikkien asetusten ja määräysten mukaan puhdasta ruokaa,mutta kumminkin sitten Suomessa syötetään pennusta lähtien sitä tanskalaista antibioottiMRSA sikaa,nautaa Saksasta jossa salmonella on vain lisämauste BSE:täkin on kyseisessä maassa ollut.Nämä ruokahankkijat eivät varmaankaan ole kuulleet tuontiruuan haitoista tai sitten eivät vain välitä,raha ratkaisee.
Tässä onkin sitten se kuntapoliitikon paikka vaikuttaa..

Kyllähän muutamissa suurissa kaupungeissa jo tarjotaan vegeruokaa ihan säännöllisesti jopa monta kertaa viikossa ja tämä vain poliittisella päätöksellä. Vegeruokahan ei ole se halvin vaihtoehto.

navettapiika

  • Vieras
Vs: Valion lihapullat
Valion  toimintaperiaate; tulos ratkaisee
Suosimme kotimaisia toimittajia kun se on laadullisesti ja taloudellisesti kannattavaa.
Tuohon listaan voidaan lisätä melkein kaikki suomalaiset suurimmat ruokafirmat Atria, HK, Raisio, Kantola.....

Ja VALION.
Eikös se siinä jo ollut..Arlaa ei tarvinne lisätä, kun se tuo suurimman osan ulkoa...vai onko se ulkoa jos, vaikka Tanskasta?? Niin Fabakin on laitettava listalle ja kaikki maatalouskaupat, rehutehtaat, traktorikaupat, koneliikkeet..meneekö hurskasteluksi?

Mutta todella vähän firmoja pönkkää omaa ydinliiketoimintaa kusemalla toisten tuotantosuuntien hntoja
Nythän pitäisi tietää paljonko noita kuukaudessa myydään, niin näitä Valion lihapullia, ehkä joitain tonneja..Lasketaan vaikka reilusti kymmenne tonnia kuussa ja puolet siitä on jauhelihaa, elikkäs viisi tuhatta kiloa. Vuositasolla tuo tekee noin 60 000 kiloa jauhelihaa..eli kyllä siinä nyt jonkinlainen vaikutus suomalaisen jauhelihan hintaan on.. Nyt ei ehkä auta kuin painostaminen..Suurkeittiöitten pitää ruveta vaatimaan suomalaista lihaa, siitähän se lähtee.
Suurkeittiöt ei tule koskaan vaatimaan muuta kuin halvinta.En tiedä sitten minkä takia tälläinen ristiriita on päässyt muodostumaan,rahan takia varmaan,pitää tuottaa kaikkien asetusten ja määräysten mukaan puhdasta ruokaa,mutta kumminkin sitten Suomessa syötetään pennusta lähtien sitä tanskalaista antibioottiMRSA sikaa,nautaa Saksasta jossa salmonella on vain lisämauste BSE:täkin on kyseisessä maassa ollut.Nämä ruokahankkijat eivät varmaankaan ole kuulleet tuontiruuan haitoista tai sitten eivät vain välitä,raha ratkaisee.
Tässä onkin sitten se kuntapoliitikon paikka vaikuttaa..

Kyllähän muutamissa suurissa kaupungeissa jo tarjotaan vegeruokaa ihan säännöllisesti jopa monta kertaa viikossa ja tämä vain poliittisella päätöksellä. Vegeruokahan ei ole se halvin vaihtoehto.
Ei tuo niin ihmeellistä ole..kävin keväällä parilla koululla syömässä (kansanopistoja) ja kummasti sieltä vege-vaihtoehto löyty. Mamujen takia oli eväs muuttunut, joten minusta tuli heti kasvissyöjä, mieluummin rehua kuin ulkomaista lihaa.

Doksa

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 416
Vs: Valion lihapullat
Valion  toimintaperiaate; tulos ratkaisee
Suosimme kotimaisia toimittajia kun se on laadullisesti ja taloudellisesti kannattavaa.
Tuohon listaan voidaan lisätä melkein kaikki suomalaiset suurimmat ruokafirmat Atria, HK, Raisio, Kantola.....

Ja VALION.
Eikös se siinä jo ollut..Arlaa ei tarvinne lisätä, kun se tuo suurimman osan ulkoa...vai onko se ulkoa jos, vaikka Tanskasta?? Niin Fabakin on laitettava listalle ja kaikki maatalouskaupat, rehutehtaat, traktorikaupat, koneliikkeet..meneekö hurskasteluksi?

Mutta todella vähän firmoja pönkkää omaa ydinliiketoimintaa kusemalla toisten tuotantosuuntien hntoja
Nythän pitäisi tietää paljonko noita kuukaudessa myydään, niin näitä Valion lihapullia, ehkä joitain tonneja..Lasketaan vaikka reilusti kymmenne tonnia kuussa ja puolet siitä on jauhelihaa, elikkäs viisi tuhatta kiloa. Vuositasolla tuo tekee noin 60 000 kiloa jauhelihaa..eli kyllä siinä nyt jonkinlainen vaikutus suomalaisen jauhelihan hintaan on.. Nyt ei ehkä auta kuin painostaminen..Suurkeittiöitten pitää ruveta vaatimaan suomalaista lihaa, siitähän se lähtee.
Suurkeittiöt ei tule koskaan vaatimaan muuta kuin halvinta.En tiedä sitten minkä takia tälläinen ristiriita on päässyt muodostumaan,rahan takia varmaan,pitää tuottaa kaikkien asetusten ja määräysten mukaan puhdasta ruokaa,mutta kumminkin sitten Suomessa syötetään pennusta lähtien sitä tanskalaista antibioottiMRSA sikaa,nautaa Saksasta jossa salmonella on vain lisämauste BSE:täkin on kyseisessä maassa ollut.Nämä ruokahankkijat eivät varmaankaan ole kuulleet tuontiruuan haitoista tai sitten eivät vain välitä,raha ratkaisee.
Tässä onkin sitten se kuntapoliitikon paikka vaikuttaa..

Kyllähän muutamissa suurissa kaupungeissa jo tarjotaan vegeruokaa ihan säännöllisesti jopa monta kertaa viikossa ja tämä vain poliittisella päätöksellä. Vegeruokahan ei ole se halvin vaihtoehto.
Ei tuo niin ihmeellistä ole..kävin keväällä parilla koululla syömässä (kansanopistoja) ja kummasti sieltä vege-vaihtoehto löyty. Mamujen takia oli eväs muuttunut, joten minusta tuli heti kasvissyöjä, mieluummin rehua kuin ulkomaista lihaa.

Ei ne kasviksetkaan kaikki kotimaisia ole. Pointti oli siinä, että ruokahuollon budjetissa on kyllä varaa ostaa kallistakin (kalliimpaa) silloin, kun se on poliittisesti hyväksyttävää; vegetaristien tarpeet. Luulisi olevan varaa myös silloin kun se on ravitsemuksellisesti, kansantaloudellisesti ja terveydellisesti perustelua.
Nyt ruokahankintojen tekijöiden pitää määrittää se lihapulla uudelleen ja kertoa uudet kriteerit tarjouspyynnössään, että lihapulla on sellainen, että se sisältää 100% suomalaista naudan jauhelihaa, kotimaista kananmunaa jne ja että se on kotimaassa valmistettu. Sitten kun nämä kriteerit täyttää voi valita hinnan perusteella. Mutta jos ensimmäinen kriteeri on halpa hinta niin eihän sitä laatuakaan silloin voi saada.

navettapiika

  • Vieras
Vs: Valion lihapullat
Valion  toimintaperiaate; tulos ratkaisee
Suosimme kotimaisia toimittajia kun se on laadullisesti ja taloudellisesti kannattavaa.
Tuohon listaan voidaan lisätä melkein kaikki suomalaiset suurimmat ruokafirmat Atria, HK, Raisio, Kantola.....

Ja VALION.
Eikös se siinä jo ollut..Arlaa ei tarvinne lisätä, kun se tuo suurimman osan ulkoa...vai onko se ulkoa jos, vaikka Tanskasta?? Niin Fabakin on laitettava listalle ja kaikki maatalouskaupat, rehutehtaat, traktorikaupat, koneliikkeet..meneekö hurskasteluksi?

Mutta todella vähän firmoja pönkkää omaa ydinliiketoimintaa kusemalla toisten tuotantosuuntien hntoja
Nythän pitäisi tietää paljonko noita kuukaudessa myydään, niin näitä Valion lihapullia, ehkä joitain tonneja..Lasketaan vaikka reilusti kymmenne tonnia kuussa ja puolet siitä on jauhelihaa, elikkäs viisi tuhatta kiloa. Vuositasolla tuo tekee noin 60 000 kiloa jauhelihaa..eli kyllä siinä nyt jonkinlainen vaikutus suomalaisen jauhelihan hintaan on.. Nyt ei ehkä auta kuin painostaminen..Suurkeittiöitten pitää ruveta vaatimaan suomalaista lihaa, siitähän se lähtee.
Suurkeittiöt ei tule koskaan vaatimaan muuta kuin halvinta.En tiedä sitten minkä takia tälläinen ristiriita on päässyt muodostumaan,rahan takia varmaan,pitää tuottaa kaikkien asetusten ja määräysten mukaan puhdasta ruokaa,mutta kumminkin sitten Suomessa syötetään pennusta lähtien sitä tanskalaista antibioottiMRSA sikaa,nautaa Saksasta jossa salmonella on vain lisämauste BSE:täkin on kyseisessä maassa ollut.Nämä ruokahankkijat eivät varmaankaan ole kuulleet tuontiruuan haitoista tai sitten eivät vain välitä,raha ratkaisee.
Tässä onkin sitten se kuntapoliitikon paikka vaikuttaa..

Kyllähän muutamissa suurissa kaupungeissa jo tarjotaan vegeruokaa ihan säännöllisesti jopa monta kertaa viikossa ja tämä vain poliittisella päätöksellä. Vegeruokahan ei ole se halvin vaihtoehto.
Ei tuo niin ihmeellistä ole..kävin keväällä parilla koululla syömässä (kansanopistoja) ja kummasti sieltä vege-vaihtoehto löyty. Mamujen takia oli eväs muuttunut, joten minusta tuli heti kasvissyöjä, mieluummin rehua kuin ulkomaista lihaa.

Ei ne kasviksetkaan kaikki kotimaisia ole. Pointti oli siinä, että ruokahuollon budjetissa on kyllä varaa ostaa kallistakin (kalliimpaa) silloin, kun se on poliittisesti hyväksyttävää; vegetaristien tarpeet. Luulisi olevan varaa myös silloin kun se on ravitsemuksellisesti, kansantaloudellisesti ja terveydellisesti perustelua.
Nyt ruokahankintojen tekijöiden pitää määrittää se lihapulla uudelleen ja kertoa uudet kriteerit tarjouspyynnössään, että lihapulla on sellainen, että se sisältää 100% suomalaista naudan jauhelihaa, kotimaista kananmunaa jne ja että se on kotimaassa valmistettu. Sitten kun nämä kriteerit täyttää voi valita hinnan perusteella. Mutta jos ensimmäinen kriteeri on halpa hinta niin eihän sitä laatuakaan silloin voi saada.
Nyt pitää määrittää koko ruokailu yleisesti uudestaan, kun siinä ruuassa ei saa olla sikaa ja sen pitää olla oikeilla opeilla teurastettua..tervetuloa vain mamut.. Ja tuo ei varmasti ole suomalaista lihaa..että nyt voi ne lihapullat heittää jo roskiin.