Tuo ympyrä on muuten siitä käsittämätön että Juusto on aika paha, mutta maito ei sitten taas enää olekaan? Onko kaikki tavara arvoitu vaan painon mukaan, vaikka esim. perunat ja juusto ovat käyttömääriltään vähän eri luokkaa? Ja vaikkapa kurkussa on energiaa pari prosenttiä siitä mitä rasvaisessa juustossa.
Toisekseen herkät vihannekset (tomaatti, salaatti) samoin kuin käytännössä kaikki tuontikasvikset kaikkine kuljetuskuluineen ovat aika epäekologisia, takuulla epäekologisempia kuin vaikka viljatuotteet jotka tuossa pyramidissa ovat huonompia.
Jos asiaa oikein ajattelee niin yksi ihminen vosi saada ilman mitään puutostiloja tai ongelmia 80% VUODEN energiantarpeestaan 200 kilosta korkean valkuaisen täysjyvävehnäjauhoja. Siihen tarvitaan 5 aaria peltoa , pari litraa polttoöjyä ja aika minimaalinen määrä muita tuotantopanoksia.
Mitä tulee lihantuotannon tukemiseen, niin minunkin mielestäni on jännää että suomessa on niin kova tahtotila tukea naudanihantuotantoa muutenkin kuin maidontuotannon sivutuotteiden (sonnivasikat, ylimääräiset lehmävasikat) prosessoinnin tukemisena. Kun se ei vaan ole ollenkaan ekologista. Ja sillä on about yhtä pitkät perinteet suomessa kuin strutseilla tai broilerin tuotannolla. Eikä broiskuja juurikaan tueta. Ei kait strutsejakaan?

Jos lähdettäisiin siitä että ylimääräisiä nautoja ei tuettaisi, ja ne naudat jotka eivät maitoa tuota, teurastettaisiin yleensä viimeistään vuoden iässä, suomen lihantuotannon ekologisuus parantuisi tosi paljon. Yksi liharotuinen vasikka suomessa vaatii esim. satoja litroja polttoöljyä jo siihen mennessä kuin on vieroitusiässä.