Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Hyviä uutisia viljanviljelijöille  (Luettu 3976 kertaa)

Tupajumi

  • Vieras
http://www.hs.fi/terveys/a1420512090389

Puuroa naamaan kaikille.  ;D

Guarter

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1882
Vs: Hyviä uutisia viljanviljelijöille
Valitettavasti ankka uutinen.

Perustelu, hiilihydraatteja terveellisessä ruokavaliossa voi olla 60g/pv (yksilöllisesti joku sietää hieman enemmän toinen vähemmän) ja gluteeni on myrkkyä aivoille. Viidenkymmenen vuoden aikana gluteenipitoisuus viljoissa on kohonnut jalostuksen myötä 40kertaiseksi,  ongelma on vakava! Ihmiset voivat olla tietämättään gluteeniherkkiä(eri asia kuin keliakia), (sen voi testata) ja kärsiä moninaisista oireista monet (esim. psyykkiset ongelmat) helpottavat kun viljat jätetään kokonaan pois.

Suosittelen David Perlmutter Tuhon siemenet, miksi viljat, hiilihydraatit ja sokerit tuhoavat aivosi.

Harmittava juttu, nimittäin kirja antaa vastauksen em. kysymykseen. Vilja...niin hyvää kuin se suussa olisikin  :-\

SAS

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 12800
  • Velehojen Veleho
Vs: Hyviä uutisia viljanviljelijöille
Valitettavasti ankka uutinen.

Perustelu, hiilihydraatteja terveellisessä ruokavaliossa voi olla 60g/pv (yksilöllisesti joku sietää hieman enemmän toinen vähemmän) ja gluteeni on myrkkyä aivoille. Viidenkymmenen vuoden aikana gluteenipitoisuus viljoissa on kohonnut jalostuksen myötä 40kertaiseksi,  ongelma on vakava! Ihmiset voivat olla tietämättään gluteeniherkkiä(eri asia kuin keliakia), (sen voi testata) ja kärsiä moninaisista oireista monet (esim. psyykkiset ongelmat) helpottavat kun viljat jätetään kokonaan pois.

Suosittelen David Perlmutter Tuhon siemenet, miksi viljat, hiilihydraatit ja sokerit tuhoavat aivosi.

Harmittava juttu, nimittäin kirja antaa vastauksen em. kysymykseen. Vilja...niin hyvää kuin se suussa olisikin  :-\
Tämä on tosiaan faktaa eikä fiktiota.
Ihminen on vasta 7000 vuotta käyttänyt viljaa ravinnoksi eli todella lyhyen aikaa ihmiskunnan historiaan verrattuna.
Viljelkää tattaria siinä on tulevaisuuden rahakasvi.
Mystinen Logger,arkinen aivan,Talouden ja politiikan arvostettu tutkija.Ilmastotutkimuksen huippu luotettava kriitikko.Sääennustamisen moninkertainen Suomen Mestari.
Pikkutilallinen yrittää omillaan,suuri tilallinen tarvitsee yrittämiseen EU:n tukea !

Oksa

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 71950
Vs: Hyviä uutisia viljanviljelijöille
ite juuri mietrtinny että miksi veetieemelit ei viljele tattaria kahujen sijalla kun niillä kuulema voi aika hyvin saada tiliä pienelläkin vaivalla;  mitä kuunnellu viljelijöitä.    ja tattari käy jopa ryynirieskan tekoon paremmin kuin ohra.  eräs viljavammainen kertoi ja en uskonu ennenmuin kokasin!    hyvää oli.

JösseJänis

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2681
Vs: Hyviä uutisia viljanviljelijöille
Valitettavasti ankka uutinen.

Perustelu, hiilihydraatteja terveellisessä ruokavaliossa voi olla 60g/pv (yksilöllisesti joku sietää hieman enemmän toinen vähemmän) ja gluteeni on myrkkyä aivoille. Viidenkymmenen vuoden aikana gluteenipitoisuus viljoissa on kohonnut jalostuksen myötä 40kertaiseksi,  ongelma on vakava! Ihmiset voivat olla tietämättään gluteeniherkkiä(eri asia kuin keliakia), (sen voi testata) ja kärsiä moninaisista oireista monet (esim. psyykkiset ongelmat) helpottavat kun viljat jätetään kokonaan pois.

Suosittelen David Perlmutter Tuhon siemenet, miksi viljat, hiilihydraatit ja sokerit tuhoavat aivosi.

Harmittava juttu, nimittäin kirja antaa vastauksen em. kysymykseen. Vilja...niin hyvää kuin se suussa olisikin  :-\


Entäs se välimeren ruokavalio: riisiä, valkoista leipää, pastaa....

Kuolevatko knöödeleitä oluella alas huuhtovat saksalaisetkin gluteiinimyrkytykseen ennen aikojaan.

Muujussi

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1685
Vs: Hyviä uutisia viljanviljelijöille
ite juuri mietrtinny että miksi veetieemelit ei viljele tattaria kahujen sijalla kun niillä kuulema voi aika hyvin saada tiliä pienelläkin vaivalla;  mitä kuunnellu viljelijöitä.    ja tattari käy jopa ryynirieskan tekoon paremmin kuin ohra.  eräs viljavammainen kertoi ja en uskonu ennenmuin kokasin!    hyvää oli.

Sen että miksi ei niin sen ymmärtää jokainen joka markkinataloudesta jotakin ymmärtää... Maitomiehet ei välttämättä tunnu ymmärtävän... Ei omakohtaista kokemusta?

Mutta juu. Tämä tattari on sama kuin kumina tai pellava tai mitä näitä nyt on. Muutama pienehkö 50-100 hehtaarin tila kun laittaa kaiken niin markkinat alkavat olla siinä tai ainakin aikas kyllästetyt. Jos vaikkapa jokainen viljatila laittaisi joku vuosi 10% tai edes 5% tattaria niin sitä tulisi niin että ei mahtuisi minnekään markkinoille. Ja sen jälkeen arvaa miten hinnan käy, hyvä että ei maksaa tarvi että joku suostuu ottamaan vastaan pois varastoista.

Mutta että siksi...

(O)

  • Vieras
Vs: Hyviä uutisia viljanviljelijöille
Valitettavasti ankka uutinen.

Perustelu, hiilihydraatteja terveellisessä ruokavaliossa voi olla 60g/pv (yksilöllisesti joku sietää hieman enemmän toinen vähemmän) ja gluteeni on myrkkyä aivoille. Viidenkymmenen vuoden aikana gluteenipitoisuus viljoissa on kohonnut jalostuksen myötä 40kertaiseksi,  ongelma on vakava! Ihmiset voivat olla tietämättään gluteeniherkkiä(eri asia kuin keliakia), (sen voi testata) ja kärsiä moninaisista oireista monet (esim. psyykkiset ongelmat) helpottavat kun viljat jätetään kokonaan pois.

Suosittelen David Perlmutter Tuhon siemenet, miksi viljat, hiilihydraatit ja sokerit tuhoavat aivosi.

Harmittava juttu, nimittäin kirja antaa vastauksen em. kysymykseen. Vilja...niin hyvää kuin se suussa olisikin  :-\
Tämä on tosiaan faktaa eikä fiktiota.
Ihminen on vasta 7000 vuotta käyttänyt viljaa ravinnoksi eli todella lyhyen aikaa ihmiskunnan historiaan verrattuna.
Viljelkää tattaria siinä on tulevaisuuden rahakasvi.
Tattarin viljely on kuulemma hyvin haasteellista,ei jokapojan rahakasvi.

Herpertti

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 13078
Vs: Hyviä uutisia viljanviljelijöille
Valitettavasti ankka uutinen.

Perustelu, hiilihydraatteja terveellisessä ruokavaliossa voi olla 60g/pv (yksilöllisesti joku sietää hieman enemmän toinen vähemmän) ja gluteeni on myrkkyä aivoille. Viidenkymmenen vuoden aikana gluteenipitoisuus viljoissa on kohonnut jalostuksen myötä 40kertaiseksi,  ongelma on vakava! Ihmiset voivat olla tietämättään gluteeniherkkiä(eri asia kuin keliakia), (sen voi testata) ja kärsiä moninaisista oireista monet (esim. psyykkiset ongelmat) helpottavat kun viljat jätetään kokonaan pois.

Suosittelen David Perlmutter Tuhon siemenet, miksi viljat, hiilihydraatit ja sokerit tuhoavat aivosi.

Harmittava juttu, nimittäin kirja antaa vastauksen em. kysymykseen. Vilja...niin hyvää kuin se suussa olisikin  :-\


Entäs se välimeren ruokavalio: riisiä, valkoista leipää, pastaa....

Kuolevatko knöödeleitä oluella alas huuhtovat saksalaisetkin gluteiinimyrkytykseen ennen aikojaan.

Milloin välimerellä on alkanut riisin viljely  :o
Hyvää yötä, sano mummo kun silmä puhkes

bouli

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6156
Vs: Hyviä uutisia viljanviljelijöille
Valitettavasti ankka uutinen.

Perustelu, hiilihydraatteja terveellisessä ruokavaliossa voi olla 60g/pv (yksilöllisesti joku sietää hieman enemmän toinen vähemmän) ja gluteeni on myrkkyä aivoille. Viidenkymmenen vuoden aikana gluteenipitoisuus viljoissa on kohonnut jalostuksen myötä 40kertaiseksi,  ongelma on vakava! Ihmiset voivat olla tietämättään gluteeniherkkiä(eri asia kuin keliakia), (sen voi testata) ja kärsiä moninaisista oireista monet (esim. psyykkiset ongelmat) helpottavat kun viljat jätetään kokonaan pois.

Suosittelen David Perlmutter Tuhon siemenet, miksi viljat, hiilihydraatit ja sokerit tuhoavat aivosi.

Harmittava juttu, nimittäin kirja antaa vastauksen em. kysymykseen. Vilja...niin hyvää kuin se suussa olisikin  :-\


Entäs se välimeren ruokavalio: riisiä, valkoista leipää, pastaa....

Kuolevatko knöödeleitä oluella alas huuhtovat saksalaisetkin gluteiinimyrkytykseen ennen aikojaan.

Milloin välimerellä on alkanut riisin viljely  :o
Eikös sitä Italiassa ja Espanjassa viljellä. Ei kai mitään merkittäviä aloja mutta viljellään kuitenkin

de Citonni

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 9111
  • Don't dream your life, live your dreams.
Vs: Hyviä uutisia viljanviljelijöille
"Euroopassa sitä viljellään vain harvoilla alueilla kuten Pohjois-Italiassa ja Espanjassa sekä Ranskan Camarguessa"

http://fi.wikipedia.org/wiki/Riisi
On niin ihanaa olla tekemättä mitään ja levätä sen jälkeen.

Herpertti

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 13078
Vs: Hyviä uutisia viljanviljelijöille
"Euroopassa sitä viljellään vain harvoilla alueilla kuten Pohjois-Italiassa ja Espanjassa sekä Ranskan Camarguessa"

http://fi.wikipedia.org/wiki/Riisi

Joo, löytyyhän sitä pari kosteikkoa välimereltäkin  ;D
Niili suisto ehkä kolmas  8)
Hyvää yötä, sano mummo kun silmä puhkes

bouli

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6156
Vs: Hyviä uutisia viljanviljelijöille
"Euroopassa sitä viljellään vain harvoilla alueilla kuten Pohjois-Italiassa ja Espanjassa sekä Ranskan Camarguessa"

http://fi.wikipedia.org/wiki/Riisi

Joo, löytyyhän sitä pari kosteikkoa välimereltäkin  ;D
Niili suisto ehkä kolmas  8)
Italian riisin viljelystä

https://www.youtube.com/watch?v=vY-fHWQfdcE

edit. meneeköhän tuossa ihan videon alussa saman tien puimurin pöytä tukkoon, aika oudosti pysähtyy heti parin metrin jälkeen.

Viimeksi muokattu: 06.01.15 - klo:21:05 kirjoittanut bouli

Herpertti

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 13078
Vs: Hyviä uutisia viljanviljelijöille
"Euroopassa sitä viljellään vain harvoilla alueilla kuten Pohjois-Italiassa ja Espanjassa sekä Ranskan Camarguessa"

http://fi.wikipedia.org/wiki/Riisi

Joo, löytyyhän sitä pari kosteikkoa välimereltäkin  ;D
Niili suisto ehkä kolmas  8)
Italian riisin viljelystä

https://www.youtube.com/watch?v=vY-fHWQfdcE

Mikähän tossa on hehtaarisato  ;D
Hyvää yötä, sano mummo kun silmä puhkes

bouli

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6156
Vs: Hyviä uutisia viljanviljelijöille
"Euroopassa sitä viljellään vain harvoilla alueilla kuten Pohjois-Italiassa ja Espanjassa sekä Ranskan Camarguessa"

http://fi.wikipedia.org/wiki/Riisi

Joo, löytyyhän sitä pari kosteikkoa välimereltäkin  ;D
Niili suisto ehkä kolmas  8)
Italian riisin viljelystä

https://www.youtube.com/watch?v=vY-fHWQfdcE

Mikähän tossa on hehtaarisato  ;D
Jaa-a, ei ole oikein silmä harjaantunut arvioimaan riisikasvuston sato-odotuksia.   ;D

Mutta 2014 koko maan keskisato näyttäis olleen n. 6,3tn/ha.

http://www.oryza.com/news/rice-news-europe-middle-east/italy-paddy-production-fell-4-2014-due-adverse-weather

Viimeksi muokattu: 06.01.15 - klo:21:27 kirjoittanut bouli

JösseJänis

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2681
Vs: Hyviä uutisia viljanviljelijöille
Valitettavasti ankka uutinen.

Perustelu, hiilihydraatteja terveellisessä ruokavaliossa voi olla 60g/pv (yksilöllisesti joku sietää hieman enemmän toinen vähemmän) ja gluteeni on myrkkyä aivoille. Viidenkymmenen vuoden aikana gluteenipitoisuus viljoissa on kohonnut jalostuksen myötä 40kertaiseksi,  ongelma on vakava! Ihmiset voivat olla tietämättään gluteeniherkkiä(eri asia kuin keliakia), (sen voi testata) ja kärsiä moninaisista oireista monet (esim. psyykkiset ongelmat) helpottavat kun viljat jätetään kokonaan pois.

Suosittelen David Perlmutter Tuhon siemenet, miksi viljat, hiilihydraatit ja sokerit tuhoavat aivosi.

Harmittava juttu, nimittäin kirja antaa vastauksen em. kysymykseen. Vilja...niin hyvää kuin se suussa olisikin  :-\


Entäs se välimeren ruokavalio: riisiä, valkoista leipää, pastaa....

Kuolevatko knöödeleitä oluella alas huuhtovat saksalaisetkin gluteiinimyrkytykseen ennen aikojaan.

Milloin välimerellä on alkanut riisin viljely  :o

1400-luvulla. Vaikka ei se nyt ihan merellä sentään kasva.

Euroopassa riisiä viljellään eniten Italiassa, lisäksi jonkin verran myös Espanjassa ja Ranskassa.
Mutta nyt puheena taisi kuitenkin alunperin olla ruokavalio, eikä viljely.

Välimeren ruokavaliolla tai välimerellisellä ruokavaliolla tarkoitetaan yleensä Välimereen rajoittuvien Euroopan maiden ruokavaliota. Ennen kaikkea silloin puhutaan Kreikan, Italian, Etelä-Ranskan ja Espanjan Katalonian alueen ruokavaliosta. Viininlehtikääryleet, risotto ja paella ovat lähes jo lähes kaikille suomalaisillekin tuttuja, perusraaka-aineinaan riisiä sisältäviä ruokia.

Vehnäiset sämpylät, patongit, pastat ja churrot ovat nekin noiden alueiden suosittua ruokaa. Emme ole viljoinemme yksin. Espanjalaiset syövät myös paljon perunaa. Joskus sitä lähes huwittuu, kun itseoppineet ravintoterapeutit meuhkaavat pohjoismaisten ravintosuositusten sisältävän (liikaa) hiilihydraatteja. Jostain syystä maailman ihmiset niitä syövät muuallakin.