Valitettavasti ankka uutinen.
Perustelu, hiilihydraatteja terveellisessä ruokavaliossa voi olla 60g/pv (yksilöllisesti joku sietää hieman enemmän toinen vähemmän) ja gluteeni on myrkkyä aivoille. Viidenkymmenen vuoden aikana gluteenipitoisuus viljoissa on kohonnut jalostuksen myötä 40kertaiseksi, ongelma on vakava! Ihmiset voivat olla tietämättään gluteeniherkkiä(eri asia kuin keliakia), (sen voi testata) ja kärsiä moninaisista oireista monet (esim. psyykkiset ongelmat) helpottavat kun viljat jätetään kokonaan pois.
Suosittelen David Perlmutter Tuhon siemenet, miksi viljat, hiilihydraatit ja sokerit tuhoavat aivosi.
Harmittava juttu, nimittäin kirja antaa vastauksen em. kysymykseen. Vilja...niin hyvää kuin se suussa olisikin 
Entäs se välimeren ruokavalio: riisiä, valkoista leipää, pastaa....
Kuolevatko knöödeleitä oluella alas huuhtovat saksalaisetkin gluteiinimyrkytykseen ennen aikojaan.
Milloin välimerellä on alkanut riisin viljely 
1400-luvulla. Vaikka ei se nyt ihan merellä sentään kasva.
Euroopassa riisiä viljellään eniten Italiassa, lisäksi jonkin verran myös Espanjassa ja Ranskassa.
Mutta nyt puheena taisi kuitenkin alunperin olla ruokavalio, eikä viljely.
Välimeren ruokavaliolla tai välimerellisellä ruokavaliolla tarkoitetaan yleensä Välimereen rajoittuvien Euroopan maiden ruokavaliota. Ennen kaikkea silloin puhutaan Kreikan, Italian, Etelä-Ranskan ja Espanjan Katalonian alueen ruokavaliosta. Viininlehtikääryleet, risotto ja paella ovat lähes jo lähes kaikille suomalaisillekin tuttuja, perusraaka-aineinaan riisiä sisältäviä ruokia.
Vehnäiset sämpylät, patongit, pastat ja churrot ovat nekin noiden alueiden suosittua ruokaa. Emme ole viljoinemme yksin. Espanjalaiset syövät myös paljon perunaa. Joskus sitä lähes huwittuu, kun itseoppineet ravintoterapeutit meuhkaavat pohjoismaisten ravintosuositusten sisältävän (liikaa) hiilihydraatteja. Jostain syystä maailman ihmiset niitä syövät muuallakin.