Meillä tarjotaan vanhasta tottumuksesta ruuat ainakin kesäaikaan (päärakennuksessa jossa ei navetta ainakaan haise. Navetan Sos-tilat on kanssa erillisessa siivessä jossa on vasikkala mutta välissä 2 huonetta teknistä tilaa ja aula). Aiemmin syömässä on ollut 5 henk perhe, nyt perheestä 3-4 (yhtymän osakkaat) ja vaihtelevasti 1-5 sesonkityöntekijää, asentajaa tms. Ei se useimmissa ruuissa isoa haittaa tee vaikka syöjiä olisi 2 enemmän. Ja ruuat tekevän osakkaan työtaakka on yhtymän myötä kuitenkin jonkin verran helpottanut, aiemmin hoiti parsinavettalypsyt käytännössä aina paitsi lomituspäivinä. Nyt on yleensä 3-4 vapaata aamua/iltaa joka viikko, yleensä ainakin 1 täysin vapaa päivä viikossa. Tavoitteena kaksi päivää ainakin sesongin ulkopuolella, mutta vielä pitää vähän kuvioita hieroa siihen.
Ei kovin paljoa liity johtamiseen, mutta täytyy sanoa että on tullut tosi hyvä kokemus raskalaisesta työharjoittelijasta joka tuli puolivahingossa kun joku toinen tila teki kai oharin ja luvattiin ottaa. Suomalainen opinahjo (Livia ,ent. Tuorla) ei ole infonnut käytännössä lainkaan, ja harjurin englanti on aika heikkoa, joten aluksi hiukan hirvitti. Edelleenkin yhteisymmärrys on välillä hiukan hakusessa, mutta kaverin asenne on upea, ja taustat keskimääräistä suomalaista harjuria paremmat. 18 vuotias joka aikoo jatkaa kotitilalla lypsykarjan pitoa, ja viihtyy töissä yhtä pitkään kuin kuka tahansa yrittäjistä. Suomiharjureille edes 8h on yleensä aika tiukassa, tämä jätkä harmittelee kun aamu seitsemältä alkanut päivä pistetään illalla joskus puoli kasiltä pulkkaan (ja edes me yrittäjät emme keskimäärin ole koko väliä töissä edes kesällä). Ja osaa ja haluaa käyttää mitä tahansa konetta mitä käyttöön antaa.
edit: Ilmalämpöpumppu (+ ilmanvaihtokone) pitää meillä muuten navetan sos-tilat mukavampina kesällä kuin yksikään muu paikka koko tilalla.