Huomasitteko tuossa kirjoituksessa, että jalostavaa teollisuutta ei mainittu.
Jos tuottajahinta on lihassa noussut 9% ja kaupan hinta hyllyssä 7%, niin minne korotus on mennyt.
Oletuksella että tuottajahinnan osuus olisi puolet kuluttajahinnasta, niin jalostajat ja kauppa ovat samassa yhteydessä nostaneet omaa osuuttaan puolella
siitä korotuksesta, mitä tuottajahintaan on tullut.
Sehän on selvää mihin rahat on jakaantuneet, kun jokainen ottaa prosetti katteet tostakin lihapalasta ja ketju on pitkä ennen kuin se on kuluttajan pöydässä.
Mullikankasvattaja myy mullinsa vaikka A-Tuottajat Oy.lle > Atria Oy laittaa lihan pakettiin > Kesko / SOK tekee tilauksen ja hallitsee kaupan organisaatiota > Paketti siirtyy Ruoka Keskon / Inex Partners Oy omistukseen ja varastoon > Sitten onkin jo vähittäiskaupan vuoro ottaa siitä lihapaketista oma kate, ennen kuin se on kuluttajan lautasella.
Viisi välikättä ottaa sen oman katteen siitä lihapalasta + rahti ja ALV
Miksi ruoka onkaan kallista?