Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe LFA:n lisäosa samansuuruiseksi kaikille tiloille?  (Luettu 41008 kertaa)

de Citonni

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 8681
  • Don't dream your life, live your dreams.
Vs: LFA:n lisäosa samansuuruiseksi kaikille tiloille?

Noilla tiedoilla mitä noissa myynti-ilmoituksissa on ei voi suoraan verrata Suomen ja Ranskan hehtaaritukia.

http://www.tradingeconomics.com/france/arable-land-hectares-wb-data.html

Ei (jotain kertovat kuitenkin, ja kertovat ainakin maan hinnasta), ja ranska pyrkii kaikin keinoin salaamaan tukitasot kuitenkin. Tuossa independentin artikkelissa oli joitakin tukitasoja, ja sen tiedän että ranskassa on maatalousmaata 294 000 km2 eli vajaa 30 miljoonaa hehtaaria ja vajaa 11 tukimiljardia tulee eulta, eli EU-tukia (joista kaikki ei ole hehtaaritukia) tulisi joku 370€ ha jos kaikki tuet olisivat tasan jaettuja hehtaaritukia ilman mitään eläinpalkkioita jne.

Hinnat vaihtelee tosi paljon sijainnista ja tuotantosuunnasta/kiintiöistä riippuen. Viinitarhoilla hehtaarihinnat taitavat olla korkeimmat.

Jos tuolta sun linkistä poimii yhden tilan.

L14    
Description    Limousin 60ha sheep unit with modernized house. Sheds/ 2 poly tunnels. Subsidies = 28,000 euros. Quota for 400.[/i]

28.000€ / 60ha = 467,- / ha


Suorista tuista jotain täällä.
http://www.reformthecap.eu/key-data-on-the-cap
On niin ihanaa olla tekemättä mitään ja levätä sen jälkeen.

Regent

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 284
Vs: LFA:n lisäosa samansuuruiseksi kaikille tiloille?
Oletko kuullut;
http://www.gbs.fi/index.php/tuotteet/quietwean

Kuinkas paljon nykyään maitoa juodaan verrattuna lihansyöntiin ja mistä on pulaa, sen jälkeen voidaan keskustella eläimääristä ja tietty tuotantosuunnista mihin ei nykyään tukipolitiikalla ole merkitystä..

Antilta kopsattua;

Jatkan sen verran sivuraiteilla, että tässä kai olisi teurastamojen runsaslukuisimpien asiakasomistajien, eli lypsykarjatilojen ja lypsyrotuisten/risteytysten loppukasvattajien ryhdistäytyttävä ja vaadittava että teurastamot alkavat nostaa eettisten ja hyvän makuisten lypsyrotuisten profiilia liharotujen yläpuolelle. Liharotuisesta voi tulla parhaiten marmoroitunut pihvi, mutta muu liha maistuu vanhasta lehmästä paremmalta, ja lypsyrotuisesta sonnista kanssa aika hyvältä.

Kuinka suuri osa naudan lihasta muutenkaan syödään puoliraakana kokolihana?

edit: Lisäksi pihvilihaa tuodaan Etelä-Amerikasta halvalla kauheita määriä. Lypsyrotyisen sivutuote on kotimainen erikoisuus, erikoisen siitä tekee eettisyys, ja laadusta tinkimättä

Niin joo vertasin kyllä kotimaista lypsyrotuista ulkomaiseen liharotuiseen eettisyyden (noin markkinointia ajatellen) näkökulmasta,  ajatus pätkii välillä   :-[ En toki sanonut missään että se olisi kotimaista pihvilihaa eettisempää.

Ei ilmeisesti ole enää mitään eroahdistusta eläimillä kun noita imemisen estimiä käytetään?

Urugualainen ja Australialainen pihviliha on eettisyydessään aivan eri tasolla kotimaiseen maitorotulihaketjuun verrattuna. Pahimmillaan maitorotusonni ei näe auringon valoa kuin autoon lastattessa. Muutoin ollaan täyteen ahdetussa ritiläkarsinassa virikkeittä niin tuhdilla rehustuksella minkä pötsi kestää. Hyi helv...

antti-x

  • Vieras
Vs: LFA:n lisäosa samansuuruiseksi kaikille tiloille?

Urugualainen ja Australialainen pihviliha on eettisyydessään aivan eri tasolla kotimaiseen maitorotulihaketjuun verrattuna. Pahimmillaan maitorotusonni ei näe auringon valoa kuin autoon lastattessa. Muutoin ollaan täyteen ahdetussa ritiläkarsinassa virikkeittä niin tuhdilla rehustuksella minkä pötsi kestää. Hyi helv...

Aika vähän suomessa myydään aussi- tai urugualaista lihaa. Ja sonninkasvatuksen eettisyys tai etiikan puute ei taida olla mitenkään rodusta kiinni. Vai onko joku peruste väittää että kotimainen pihvieläin olisi paremmalla hoidolla kuin maitorotuinen? Jos on, niin se on sitten jonkun huonosti eläimiä hoitavan lihantuottajan vastuulla se.

Jos haluaa syödä eläintä joka on saanut elää mahdollisimman pitkään yleensä hyvällä hoidolla eikä sitä ole kasvatettu lihantuotantoa varten, niin sitten pitää varmaan syödä vain vanhaa lypsylehmää. Riistakin on yleensä tapettu nuorempana, ja emolehmiä pidetään (ainakin periaatteessa ;) ) lihantuotantoa varten.

Vekkuli

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 394
Vs: LFA:n lisäosa samansuuruiseksi kaikille tiloille?
Oletko kuullut;
http://www.gbs.fi/index.php/tuotteet/quietwean

Kuinkas paljon nykyään maitoa juodaan verrattuna lihansyöntiin ja mistä on pulaa, sen jälkeen voidaan keskustella eläimääristä ja tietty tuotantosuunnista mihin ei nykyään tukipolitiikalla ole merkitystä..

Antilta kopsattua;

Jatkan sen verran sivuraiteilla, että tässä kai olisi teurastamojen runsaslukuisimpien asiakasomistajien, eli lypsykarjatilojen ja lypsyrotuisten/risteytysten loppukasvattajien ryhdistäytyttävä ja vaadittava että teurastamot alkavat nostaa eettisten ja hyvän makuisten lypsyrotuisten profiilia liharotujen yläpuolelle. Liharotuisesta voi tulla parhaiten marmoroitunut pihvi, mutta muu liha maistuu vanhasta lehmästä paremmalta, ja lypsyrotuisesta sonnista kanssa aika hyvältä.

Kuinka suuri osa naudan lihasta muutenkaan syödään puoliraakana kokolihana?

edit: Lisäksi pihvilihaa tuodaan Etelä-Amerikasta halvalla kauheita määriä. Lypsyrotyisen sivutuote on kotimainen erikoisuus, erikoisen siitä tekee eettisyys, ja laadusta tinkimättä

Niin joo vertasin kyllä kotimaista lypsyrotuista ulkomaiseen liharotuiseen eettisyyden (noin markkinointia ajatellen) näkökulmasta,  ajatus pätkii välillä   :-[ En toki sanonut missään että se olisi kotimaista pihvilihaa eettisempää.

Ei ilmeisesti ole enää mitään eroahdistusta eläimillä kun noita imemisen estimiä käytetään?

Urugualainen ja Australialainen pihviliha on eettisyydessään aivan eri tasolla kotimaiseen maitorotulihaketjuun verrattuna. Pahimmillaan maitorotusonni ei näe auringon valoa kuin autoon lastattessa. Muutoin ollaan täyteen ahdetussa ritiläkarsinassa virikkeittä niin tuhdilla rehustuksella minkä pötsi kestää. Hyi helv...
Myönteisemmillään maitorotusonni paistattaa päivää kuivalla olkipatjalla n 5m2 tilaa per pää.Ilmavassa hallissa,samassa sakissa ternistä asti.Iso A vois lanseerata uuden tuotemerkin tästä.

Naturalis

  • Vieras
Vs: LFA:n lisäosa samansuuruiseksi kaikille tiloille?
Ihme vinkuja tuo paalinpyörittäjä. Jokunen vuosi sitten se kehuskeli kuinka saa lisää alaa halvalla ja siihen eläin- ja luomutuet. Rahan tuloa ei voinu estää paitti nyt sitten kun valtio eli veronmaksajat haluavat myös katetta tuetulle toiminnalle niin ihme vinkuminen päällänsä.
Kannattaisi huomioida että se ala millä paalinpyörittäjäkin on alhaisella eläin määrällä toiminut niin kasvitilat on toiminut ihan ilman niitä tukia. Eli oikeaan suuntaan tukiasioissa mennään...  8)

SKN

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 52000
  • Keulamerkki-Erkki ja tähdet
Vs: LFA:n lisäosa samansuuruiseksi kaikille tiloille?
Ihme vinkuja tuo paalinpyörittäjä. Jokunen vuosi sitten se kehuskeli kuinka saa lisää alaa halvalla ja siihen eläin- ja luomutuet. Rahan tuloa ei voinu estää paitti nyt sitten kun valtio eli veronmaksajat haluavat myös katetta tuetulle toiminnalle niin ihme vinkuminen päällänsä.
Kannattaisi huomioida että se ala millä paalinpyörittäjäkin on alhaisella eläin määrällä toiminut niin kasvitilat on toiminut ihan ilman niitä tukia. Eli oikeaan suuntaan tukiasioissa mennään...  8)

Totta.
Kotimaisia metsän antimia jo vuodesta nolla.. http://psyvault.net/viewtopic.php?f=8&t=430

https://vimeo.com/31482159

Topias Funke

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 841
  • aSiantuntija
Vs: LFA:n lisäosa samansuuruiseksi kaikille tiloille?
Ehdottomasti. Kasvinviljelytilat tarvitsee tukea, jos ei maitotilana pärjää, niin ruvetkaa rahakauraa viljelemään.
aSiantuntija lausuntoja maksusta.

SKN

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 52000
  • Keulamerkki-Erkki ja tähdet
Vs: LFA:n lisäosa samansuuruiseksi kaikille tiloille?
Ehdottomasti. Kasvinviljelytilat tarvitsee tukea, jos ei maitotilana pärjää, niin ruvetkaa rahakauraa viljelemään.

 ;D ;D
Kotimaisia metsän antimia jo vuodesta nolla.. http://psyvault.net/viewtopic.php?f=8&t=430

https://vimeo.com/31482159

Naturalis

  • Vieras
Vs: LFA:n lisäosa samansuuruiseksi kaikille tiloille?
Ehdottomasti. Kasvinviljelytilat tarvitsee tukea, jos ei maitotilana pärjää, niin ruvetkaa rahakauraa viljelemään.
Ei vaan peltohehtaarille on oltava sama tuki oli sitten eläin tai kasvitila. Eläimille sitten oma tukensa joka riippuu eläin määrästä.  ;)

JösseJänis

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2681
Vs: LFA:n lisäosa samansuuruiseksi kaikille tiloille?
Oletko kuullut;
http://www.gbs.fi/index.php/tuotteet/quietwean

Kuinkas paljon nykyään maitoa juodaan verrattuna lihansyöntiin ja mistä on pulaa, sen jälkeen voidaan keskustella eläimääristä ja tietty tuotantosuunnista mihin ei nykyään tukipolitiikalla ole merkitystä..

Antilta kopsattua;

Jatkan sen verran sivuraiteilla, että tässä kai olisi teurastamojen runsaslukuisimpien asiakasomistajien, eli lypsykarjatilojen ja lypsyrotuisten/risteytysten loppukasvattajien ryhdistäytyttävä ja vaadittava että teurastamot alkavat nostaa eettisten ja hyvän makuisten lypsyrotuisten profiilia liharotujen yläpuolelle. Liharotuisesta voi tulla parhaiten marmoroitunut pihvi, mutta muu liha maistuu vanhasta lehmästä paremmalta, ja lypsyrotuisesta sonnista kanssa aika hyvältä.

Kuinka suuri osa naudan lihasta muutenkaan syödään puoliraakana kokolihana?

edit: Lisäksi pihvilihaa tuodaan Etelä-Amerikasta halvalla kauheita määriä. Lypsyrotyisen sivutuote on kotimainen erikoisuus, erikoisen siitä tekee eettisyys, ja laadusta tinkimättä

Niin joo vertasin kyllä kotimaista lypsyrotuista ulkomaiseen liharotuiseen eettisyyden (noin markkinointia ajatellen) näkökulmasta,  ajatus pätkii välillä   :-[ En toki sanonut missään että se olisi kotimaista pihvilihaa eettisempää.

Ei ilmeisesti ole enää mitään eroahdistusta eläimillä kun noita imemisen estimiä käytetään?

Urugualainen ja Australialainen pihviliha on eettisyydessään aivan eri tasolla kotimaiseen maitorotulihaketjuun verrattuna. Pahimmillaan maitorotusonni ei näe auringon valoa kuin autoon lastattessa. Muutoin ollaan täyteen ahdetussa ritiläkarsinassa virikkeittä niin tuhdilla rehustuksella minkä pötsi kestää. Hyi helv...

Juu, ne ovat tosi eettisiä aina siihen asti, kunnes ne ajetaan karsinoihin lastausta odottamaan. Siinä ajovaiheessa katkeaa jalkoja, mutta onneksi niin vähän, ettei se bisnestä haittaa. Menetetyt otetaan takaisin muutaman viikon pikalihotuskuurilla, jossa karsinoihin ahdetut piikitetään vahvoilla kasvuhormooneilla ja syötetään maissilla turvoksiin. Sitten lastaus autoon ja alkaa tuntikausien, pahimmillaan päivän, pari kestävä auto/junamatka 30 - 40 asteen lämpötilassa teurastamoon. Nämä autot eivät todellakaan ole mitään eläinten matkailusalonkeja, vaan aivan tavallisia konttiautoja, joihin elukoita tungetaan niin paljon kuin sopii. Matkan aikana elukoita ei juoteta, koska ostaja haluaa ne mahdollisimman kevyinä sisään. Teurastamossa eivät Pablo ja Manuel ole kuulletkaan mistään eläinsuojelusta. Termi eläinten oikeudet herättäisi näissä sähköpiiskasankareissa hu*****neisuutta. Outoa sanaa makusteltaisiin tupakkatauolla: kohta ne siellä Euroopassa varmaan alkaa vaatia naudoille äänioikeutta.

bouli

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5858
Vs: LFA:n lisäosa samansuuruiseksi kaikille tiloille?
Mulla on sellainen käsitys että varsinkin etelä-amerikassa noita entisiä laidunmaita on otettu viime vuosien aikana kasvinviljelykäyttöön ja feedlottien sekä sitä kautta viljalla ruokitun naudan osuus koko tuotannosta on kasvanut rajusti.

Tuossa esimerkiksi 5 vuotta vanha juttu Argentiinasta ja siinä puhutaan 40% osuudesta.
http://www.reuters.com/article/2008/12/18/us-argentina-feedlots-idUSTRE4BH02B20081218

Viimeksi muokattu: 16.02.14 - klo:09:14 kirjoittanut bouli

BACKSPACE

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 28355
  • für immer
Vs: LFA:n lisäosa samansuuruiseksi kaikille tiloille?
Mulla on sellainen käsitys että varsinkin etelä-amerikassa noita entisiä laidunmaita on otettu viime vuosien aikana kasvinviljelykäyttöön ja feedlottien sekä sitä kautta viljalla ruokitun naudan osuus koko tuotannosta on kasvanut rajusti.

Tuossa esimerkiksi 5 vuotta vanha juttu Argentiinasta ja siinä puhutaan 40% osuudesta.
http://www.reuters.com/article/2008/12/18/us-argentina-feedlots-idUSTRE4BH02B20081218

+ valkuaisrehuna käytetään edullisinta mahdollista eli kuivattua kananpaskaa  ;D
On olemassa 10 ihmistyyppiä. Ne jotka ymmärtävät binääriluvut ja ne jotka eivät ymmärrä.

Paalinpyörittäjä

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6908
Vs: LFA:n lisäosa samansuuruiseksi kaikille tiloille?
Ehdottomasti. Kasvinviljelytilat tarvitsee tukea, jos ei maitotilana pärjää, niin ruvetkaa rahakauraa viljelemään.
Ei vaan peltohehtaarille on oltava sama tuki oli sitten eläin tai kasvitila. Eläimille sitten oma tukensa joka riippuu eläin määrästä.  ;)
Just näin, ittekkin lisään rahakaura-alaa, ku siittä rahaa tulee niin ettei ranteet kestä ja talvet voi sitten keskittyä harrastuksiin  ;D

Paalinpyörittäjä

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6908
Vs: LFA:n lisäosa samansuuruiseksi kaikille tiloille?
Myönteisemmillään maitorotusonni paistattaa päivää kuivalla olkipatjalla n 5m2 tilaa per pää.Ilmavassa hallissa,samassa sakissa ternistä asti.Iso A vois lanseerata uuden tuotemerkin tästä.
Pihvisonneja ei välitetä ritiläkasvattamoihin, maitorotusonneja ei turvepatjalla pidetä..

Herpertti

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 13078
Vs: LFA:n lisäosa samansuuruiseksi kaikille tiloille?
[edit: Minkä verran suomessa muuten oli 50-luvulla emolehmiä, silloin kun homma vielä edes jotenkin perustui luontaisiin edellytyksiin ja tarpeisiin eikä tukipolitiikkaan? Lypsylehmiähän oli paljon enemmän kuin nykyiset 300 000.

edit2: En löytänyt vanhaa tietoa, mutta alla olevan kirjoituksen mukaan emolehmien määrä on nelinkertaistunut 20 vuodessa, lypsylehmien määrä taas laskenut radikaalisti. Johtopäätöksenä voidaan kai sanoa että emopuolta on tuettu nin paljon että tuotannon nelinkertaistaminen on ollut järkevää. Tai sitten ilmastonmuutos sallii nykyään lähes ympärivuotisen laiduntamisen, mikä on muualla maailmassa ollut emotuotannon edellytys.

http://perinnebiotooppi.blogspot.fi/2013/10/maatalouden-rakennemuutos-tilastojen.html

edit3: Jos emotilojen nykyiset tuet jatkuvat, emomäärä varmaan vain jatkaa kasvuaan, mikä aiheuttaa entistä suurempia ongelmia lihasektorin kaikille osapuolille. Taisi aina eettisen PP:n ehdutus jossain aiemmassa keskustelussa olla lypsyrotuisten sonnien tappaminen syntyessä.

Kyllä sinä Antti vedät vähän mutkat suoriksi, jos tilannetta verrataan johonkin 20 vuotta sitten olleeseen tilanteeseen, niin on siinä paljon muutakin muuttunut kuin tukijärjestelmä, meidän koko maatalousjärjestelmämme on muuttunut ihan toiseen asentoon näiden 20 vuoden aikana  ;D

Oikeastaan vasta 20 vuotta sitten tajuttiin, että rajasuojalla ylläpidetty oma kotimainen tuotantotapa ja tilajärjestelmä ei jatkossa tule olemaan elinkelpoinen ja mukautuminen osaksi yhteistä EU järjestelmää alkoi  :o
Hyvää yötä, sano mummo kun silmä puhkes