Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Petri  (Luettu 4468 kertaa)

Sepedeus

  • Vieras
Petri
http://petrisarvamaa.eu/leivan-murtamisesta-maaseudun-tulevaisuus-11-10-2013/

Ruoka ei Suomessa ole halpaa, ei edes edullista. Ruoan kalleus tuntuu kuluttajan lompakossa, mutta ei tuottajan kukkarossa. Kun kansallisen tuen määrä on joka tapauksessa aleneva ja samaan aikaan myös EU nipistää budjettiaan kaikilla alueilla, on tuottajan huoli huomisesta täysin ymmärrettävä.

  Tuossa riittää miettimistä monelle. Miksi tähän on tultu. Puolalainen naudan sisäfile maksoi eilen 19,50kg ja Atrian vastaava 39€/kg Hinnanero on järkyttävän iso, vaikka naudan tuki 
 on niin iso, että sillä tuella voisi ostaa koko naudan Puolasta.  ;D

Viimeksi muokattu: 12.10.13 - klo:08:52 kirjoittanut Sepedeus

Terminator II

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 16939
  • YTK:FI
Vs: Petri
No jos tuota joku kysyy ja on meppinä/kansanedustajan/virkamiehenä, niin voi minusta jo samalla jättää eroilmoituksen työpaikalleen. Naudan hinta tippuu heti kaupassa jos minä saan teurstaa naudan tuossa omassa pihassa ja laittaa pakkaseen ja lailisesti myydä siitä kuluttajille lihaaa. Nythän kyseiseen hommaan vaaditaan tilat joissa puhtaus on parempi kuin HYKSIN leikkaussalissa. Sama muissa elintarvikkeissa. Kaikkeen mitä tilalta myydään ohi teurastamon ja meijerin pitäisi olla laboratorio olohsuhteet mistä se myynti tapahtuu.
Vasen silmä jos on musta, niin vasurit veti kuonoon! Oikea slmä jos on musta, niin kapitalistilta tuli kuonoon! mutta jos kumpikin silmä on musta, niin kannatat demokratiaa!

Renaultmies

  • Vieras
Vs: Petri
http://petrisarvamaa.eu/leivan-murtamisesta-maaseudun-tulevaisuus-11-10-2013/

Ruoka ei Suomessa ole halpaa, ei edes edullista. Ruoan kalleus tuntuu kuluttajan lompakossa, mutta ei tuottajan kukkarossa. Kun kansallisen tuen määrä on joka tapauksessa aleneva ja samaan aikaan myös EU nipistää budjettiaan kaikilla alueilla, on tuottajan huoli huomisesta täysin ymmärrettävä.

  Tuossa riittää miettimistä monelle. Miksi tähän on tultu. Puolalainen naudan sisäfile maksoi eilen 19,50kg ja Atrian vastaava 39€/kg Hinnanero on järkyttävän iso, vaikka naudan tuki 
 on niin iso, että sillä tuella voisi ostaa koko naudan Puolasta.  ;D

Se on työ mikä maksaa siinä välissä ..eihän lihan hinta paljon laskisi vaikka tuottaja antaisi nautansa ilmaiseksi.  ;D

Sepedeus

  • Vieras
Vs: Petri
http://petrisarvamaa.eu/leivan-murtamisesta-maaseudun-tulevaisuus-11-10-2013/

Ruoka ei Suomessa ole halpaa, ei edes edullista. Ruoan kalleus tuntuu kuluttajan lompakossa, mutta ei tuottajan kukkarossa. Kun kansallisen tuen määrä on joka tapauksessa aleneva ja samaan aikaan myös EU nipistää budjettiaan kaikilla alueilla, on tuottajan huoli huomisesta täysin ymmärrettävä.

  Tuossa riittää miettimistä monelle. Miksi tähän on tultu. Puolalainen naudan sisäfile maksoi eilen 19,50kg ja Atrian vastaava 39€/kg Hinnanero on järkyttävän iso, vaikka naudan tuki 
 on niin iso, että sillä tuella voisi ostaa koko naudan Puolasta.  ;D

Se on työ mikä maksaa siinä välissä ..eihän lihan hinta paljon laskisi vaikka tuottaja antaisi nautansa ilmaiseksi.  ;D

  Eikä lihän hinta laskisi, vaikka tuki kaksinkertaistettaisiin.  ;D

Jätkä

  • Vieras
Vs: Petri
http://petrisarvamaa.eu/leivan-murtamisesta-maaseudun-tulevaisuus-11-10-2013/

Ruoka ei Suomessa ole halpaa, ei edes edullista. Ruoan kalleus tuntuu kuluttajan lompakossa, mutta ei tuottajan kukkarossa. Kun kansallisen tuen määrä on joka tapauksessa aleneva ja samaan aikaan myös EU nipistää budjettiaan kaikilla alueilla, on tuottajan huoli huomisesta täysin ymmärrettävä.

  Tuossa riittää miettimistä monelle. Miksi tähän on tultu. Puolalainen naudan sisäfile maksoi eilen 19,50kg ja Atrian vastaava 39€/kg Hinnanero on järkyttävän iso, vaikka naudan tuki 
 on niin iso, että sillä tuella voisi ostaa koko naudan Puolasta.  ;D

Se on työ mikä maksaa siinä välissä ..eihän lihan hinta paljon laskisi vaikka tuottaja antaisi nautansa ilmaiseksi.  ;D

Vai että työ. Laskeppa montako tuntia työtä saa sillä hinnan erotuksella mitä yhdestä naudasta tulee. Ei se kanttura kovinmonttaa minuuttia sielä linjastolla kulje kun on nätissä paketissa.
http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/atria-teurastaa-kauhajoella-80-nautaa-tunnissa/631197/

SKN

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 52027
  • Keulamerkki-Erkki ja tähdet
Vs: Petri
Jaajaa. Ei tässä kysyttykään mitään viherlannotusvinkkiä.

Samaa vanhaa kakkaa eri otsikolla.
Kotimaisia metsän antimia jo vuodesta nolla.. http://psyvault.net/viewtopic.php?f=8&t=430

https://vimeo.com/31482159

pig24

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 12221
Vs: Petri
Ei se suoramyynti ihan mahdotonta ole. Pojat vähän liioittelevat.
http://www.thorsvikhereford.fi/viewpage.php?page_id=4

Terminator II

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 16939
  • YTK:FI
Vs: Petri
Ei se suoramyynti ihan mahdotonta ole. Pojat vähän liioittelevat.
http://www.thorsvikhereford.fi/viewpage.php?page_id=4

Ei se mahdotonta ole mutta saatananmoinen pyrogratia tulee siitä että se tehdään joko tiskin alta tai suurin osa luopuu siitä.

Näkeehän sen hevosen lihassa. Tukea ei tule pennin latia, raaka-aine ilmaista ja lopputuote maksaa 60€/kg.
Vasen silmä jos on musta, niin vasurit veti kuonoon! Oikea slmä jos on musta, niin kapitalistilta tuli kuonoon! mutta jos kumpikin silmä on musta, niin kannatat demokratiaa!

Renaultmies

  • Vieras
Vs: Petri
http://petrisarvamaa.eu/leivan-murtamisesta-maaseudun-tulevaisuus-11-10-2013/

Ruoka ei Suomessa ole halpaa, ei edes edullista. Ruoan kalleus tuntuu kuluttajan lompakossa, mutta ei tuottajan kukkarossa. Kun kansallisen tuen määrä on joka tapauksessa aleneva ja samaan aikaan myös EU nipistää budjettiaan kaikilla alueilla, on tuottajan huoli huomisesta täysin ymmärrettävä.

  Tuossa riittää miettimistä monelle. Miksi tähän on tultu. Puolalainen naudan sisäfile maksoi eilen 19,50kg ja Atrian vastaava 39€/kg Hinnanero on järkyttävän iso, vaikka naudan tuki 
 on niin iso, että sillä tuella voisi ostaa koko naudan Puolasta.  ;D

Se on työ mikä maksaa siinä välissä ..eihän lihan hinta paljon laskisi vaikka tuottaja antaisi nautansa ilmaiseksi.  ;D

Vai että työ. Laskeppa montako tuntia työtä saa sillä hinnan erotuksella mitä yhdestä naudasta tulee. Ei se kanttura kovinmonttaa minuuttia sielä linjastolla kulje kun on nätissä paketissa.
http://www.kaleva.fi/uutiset/kotimaa/atria-teurastaa-kauhajoella-80-nautaa-tunnissa/631197/

Olimpa epätarkka .Tarkoitin "työllä"  koko ketjua teurasautoista teurastamoon ja  kaupan tiskille .Väliin mahtuu tietysti palkkojen ja sosiaalikulujen lisäksi kaikki muutkin kulut rakennuksia ja laitteita myöten +voitto +alvit .

pig24

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 12221
Vs: Petri
Ei se suoramyynti ihan mahdotonta ole. Pojat vähän liioittelevat.
http://www.thorsvikhereford.fi/viewpage.php?page_id=4

Ei se mahdotonta ole mutta saatananmoinen pyrogratia tulee siitä että se tehdään joko tiskin alta tai suurin osa luopuu siitä.

Näkeehän sen hevosen lihassa. Tukea ei tule pennin latia, raaka-aine ilmaista ja lopputuote maksaa 60€/kg.
Olisikohan tuossa markkinarako kotiteurastomopaketille ? Nykyään on Itellan kylmäkuljetus ja webbikaupankäyntimahdollisuus. Uutta ei juuri tarvitse keksiä, senkun kopioi http://hahtolanliha.fi/?page_id=86

Herpertti

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 13078
Vs: Petri
See on sillä tavalla, että laatu maksaa  8)

Sepekin tietää, kun autoa ostaa, niin saksalaiset laatumerkit maksaa aina enempi kun puolalaiset automerkit  ::)

Vain tyrnimarjat on kaikkialla samanhintaisia  ;)

Hyvää yötä, sano mummo kun silmä puhkes

pig24

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 12221
Vs: Petri
Tuossa on aika hyvä esitys alkaen 1-nauta-per-tunti-laitoksesta. Myös mobiilit laitokset.
http://www.hornickel.com/

Make

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 8427
Vs: Petri
Tää lihajuttu on mennyt ihan pöllöksi. Liha-alan yritykset haluavat rahan nopeasti kiertoon, eikä muka ole varaa riiputtaa lihaa. Kuluttaja on jotenkin saatu haluamaan tuoretta lihaa. Taitavat haluta polttopuunsakin mahdollisimman tuoreena. :o
Brassinauta sitten riippuu Atlantin yli seilatessaan. On kyllä mureaa, mutta riiputusaika on jo hieman liian pitkä ja lihaan tulee maksan maku.
Mystinen kesälaatumies

Terminator II

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 16939
  • YTK:FI
Vs: Petri
Tää lihajuttu on mennyt ihan pöllöksi. Liha-alan yritykset haluavat rahan nopeasti kiertoon, eikä muka ole varaa riiputtaa lihaa. Kuluttaja on jotenkin saatu haluamaan tuoretta lihaa. Taitavat haluta polttopuunsakin mahdollisimman tuoreena. :o
Brassinauta sitten riippuu Atlantin yli seilatessaan. On kyllä mureaa, mutta riiputusaika on jo hieman liian pitkä ja lihaan tulee maksan maku.

Tää lihan terveys homma on voideltujen virkamiesten keksintö! Italiassa kun potka tulee teurastamosta se suolataan 3 ruiskusuolauksella ja sen päälle jätkät vetää vielä käsin merisuolaa. Sitten se possun kinkku roikkuu 0-5 asteen lämpötilassa 14kk kuivamassa. välillä joku duunari käy katsomassa ettei nyt hirveä homme kerros kasva siinä parman ihmeessä ja jos kasvaa niin teräsharjaa että home lähtee pois ja sitten lisää läskiä pintaan ettei uudestaan rupea ihan heti märkänemään. Sitten se kypsynyt liha siirettään pakattavaksi jossa kinkku mestari työntää hevosen reisiluusta vuollun tikun siihen lihaklöntiin ja haistaa että on oikeat aromit tulleet siihen mestariluomukseen. Sitten vain vakumiin ja myyntiin.

Menisköhän Suomessa tuo Eviran tarkastuksista läpi? ???
Vasen silmä jos on musta, niin vasurit veti kuonoon! Oikea slmä jos on musta, niin kapitalistilta tuli kuonoon! mutta jos kumpikin silmä on musta, niin kannatat demokratiaa!

JösseJänis

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2681
Vs: Petri
http://petrisarvamaa.eu/leivan-murtamisesta-maaseudun-tulevaisuus-11-10-2013/

Ruoka ei Suomessa ole halpaa, ei edes edullista. Ruoan kalleus tuntuu kuluttajan lompakossa, mutta ei tuottajan kukkarossa. Kun kansallisen tuen määrä on joka tapauksessa aleneva ja samaan aikaan myös EU nipistää budjettiaan kaikilla alueilla, on tuottajan huoli huomisesta täysin ymmärrettävä.

  Tuossa riittää miettimistä monelle. Miksi tähän on tultu. Puolalainen naudan sisäfile maksoi eilen 19,50kg ja Atrian vastaava 39€/kg Hinnanero on järkyttävän iso, vaikka naudan tuki 
 on niin iso, että sillä tuella voisi ostaa koko naudan Puolasta.  ;D

1. Kuinkas iso se naudan tuki sitten oikein on ja paljonko nauta Puolassa maksaa. Entä mikä on maatyöläisen keskipalkka? Entä teurastamontyöläisen, teurasauton kuljettajan, rehukuskin, navetan rakentaneen kirvesmiehen, konekauppiaan... ja paljonko on naudan ALV?

2. Mutta toki pohdinnassasi on paljon järkeäkin. Onhan tuo ruoan hinta sikäli mystistä, että täällä Euroopan korkeimman kustannustason maassa tuotetaan Euroopan laadukkaimpia, mutta halvimpiin kuuluvia maataloustuotteita, joista teollisuus jalostaa Euroopan kalleimpiin kuuluvia elintarvikkeita, joiden laatu on jotain... ei ehkä huonoa, mutta mikrobiologista laatua lukuunottamatta melko keskinkertaista. Ja silti teollisuudellakin menee heikosti ja elintarviketyöläiset edustavat SAK:n ellei heikoimmin, niin ainakin lähes heikoimmin palkattua jäsenkuntaa.