Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Petri  (Luettu 4467 kertaa)

sorkkis

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 26672
  • Voimat lisääntyy . Vapise demari
Vs: Petri
http://petrisarvamaa.eu/leivan-murtamisesta-maaseudun-tulevaisuus-11-10-2013/

Ruoka ei Suomessa ole halpaa, ei edes edullista. Ruoan kalleus tuntuu kuluttajan lompakossa, mutta ei tuottajan kukkarossa. Kun kansallisen tuen määrä on joka tapauksessa aleneva ja samaan aikaan myös EU nipistää budjettiaan kaikilla alueilla, on tuottajan huoli huomisesta täysin ymmärrettävä.

  Tuossa riittää miettimistä monelle. Miksi tähän on tultu. Puolalainen naudan sisäfile maksoi eilen 19,50kg ja Atrian vastaava 39€/kg Hinnanero on järkyttävän iso, vaikka naudan tuki 
 on niin iso, että sillä tuella voisi ostaa koko naudan Puolasta.  ;D
Saako Puolasta ostettuun nautaan tukeakin ?

Olet sää todellinen pöpi .
Taistelukanava Agronet
Tiedustelu ykkönen
Totuus on Agronettiä ihmeellisempää

Oikeat vastaukset löytyy muualta , ei agronetistä .

Herpertti

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 13078
Vs: Petri
Juutalaisille, ja siten  myös juutalaisortodokseille,  annettu kielto sianlihan käyttämisestä ravinnoksi esiintyy Vanhassa testamentissa 3. ja 5. Mooseksen kirjassa. Myös Koraanissa esiintyvä sama kielto on peräisin jo faraoiden ajalta jolloin trikiinimatojen saastuttama liha oli sairastuttanut ylimystöä.

Niin, trikiinihän tulee niihin sikoihin raadoista, mutta mikähän on raatojen osuus suomalaisen sian ruokavaliossa  :o :o :o
Ei varmaan mikään, sama loinen esiintyy myös karhuissa, koirissa ja kissoissa, sekä muissa eläimissä jotka näitä raatoja syövät luonnossa, eli ahmat, ilvekset jne .... 8)
Sekyllä kuolee kun liha kunnolla kypsennetään  ;D ;D ;D
Hyvää yötä, sano mummo kun silmä puhkes

Sepedeus

  • Vieras
Vs: Petri
http://petrisarvamaa.eu/leivan-murtamisesta-maaseudun-tulevaisuus-11-10-2013/

Ruoka ei Suomessa ole halpaa, ei edes edullista. Ruoan kalleus tuntuu kuluttajan lompakossa, mutta ei tuottajan kukkarossa. Kun kansallisen tuen määrä on joka tapauksessa aleneva ja samaan aikaan myös EU nipistää budjettiaan kaikilla alueilla, on tuottajan huoli huomisesta täysin ymmärrettävä.

  Tuossa riittää miettimistä monelle. Miksi tähän on tultu. Puolalainen naudan sisäfile maksoi eilen 19,50kg ja Atrian vastaava 39€/kg Hinnanero on järkyttävän iso, vaikka naudan tuki 
 on niin iso, että sillä tuella voisi ostaa koko naudan Puolasta.  ;D
Saako Puolasta ostettuun nautaan tukeakin ?

Olet sää todellinen pöpi .

   Täytyy taas todeta, että sulla on luetun ymmärtäminen vähän heikolla tolalla. Onkohan sulla lukihäiriö. Noin en todellakaan kirjoittanut.

  Muuten viime keskiviikkona kävin Riikan kauppahalleissa. Oli kyllä hieno elämys. Esim. yksi halli oli pyhitetty pelkästään lihalle. 6 satametriä pitkää tiskiä täynnä erillaista lihaa , naturel. Sonninpäistia, ulkofilettä ,ym vitosen kilo. Euroissa 7,5.
 On täysin valetta että EU laittaa kaikenlaisia määräyksiä. Kyllä ne kaikki on Suomessa keksitty, jotta osuustoimintateollisuus jotenkin saataisiin pärjäämään. Tuonne kauppahalliin tuodaan sianpuolikkaat kärryissä ja pilkotaan paikan päällä. Siellä niitä puolikkaita oli sivukäytävällä kaikkien nähtävillä.

http://www.iltalehti.fi/matkajutut/2010042911497867_ma.shtml

Viimeksi muokattu: 27.10.13 - klo:13:05 kirjoittanut Sepedeus

mah

  • Vieras
Vs: Petri
Sepeteus on tuossa kyllä varsin oikeassa, että suurimmat osat näistä pienyritystoimintaa elintarvikealalla estävistä ja haittaavista säännöistä ovat ihan kotikutoista toimeliaisuutta. :(

sorkkis

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 26672
  • Voimat lisääntyy . Vapise demari
Vs: Petri
Sepeteus on tuossa kyllä varsin oikeassa, että suurimmat osat näistä pienyritystoimintaa elintarvikealalla estävistä ja haittaavista säännöistä ovat ihan kotikutoista toimeliaisuutta. :(

Tämä on kyllä totta . Mutta tukien pudotus ajaa Tuottajat ahtaalle mikä ei ole hyvä
Taistelukanava Agronet
Tiedustelu ykkönen
Totuus on Agronettiä ihmeellisempää

Oikeat vastaukset löytyy muualta , ei agronetistä .

Kp

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1903
Vs: Petri
http://petrisarvamaa.eu/leivan-murtamisesta-maaseudun-tulevaisuus-11-10-2013/

Ruoka ei Suomessa ole halpaa, ei edes edullista. Ruoan kalleus tuntuu kuluttajan lompakossa, mutta ei tuottajan kukkarossa. Kun kansallisen tuen määrä on joka tapauksessa aleneva ja samaan aikaan myös EU nipistää budjettiaan kaikilla alueilla, on tuottajan huoli huomisesta täysin ymmärrettävä.

  Tuossa riittää miettimistä monelle. Miksi tähän on tultu. Puolalainen naudan sisäfile maksoi eilen 19,50kg ja Atrian vastaava 39€/kg Hinnanero on järkyttävän iso, vaikka naudan tuki 
 on niin iso, että sillä tuella voisi ostaa koko naudan Puolasta.  ;D

Pari viikkoa sitten television uutisten mukaan ruuan korkea hinta Suomessa  johtuu alvista.
Kauppiaat olivat taas voidelleet toimittajat hyvin...

Sepedeus

  • Vieras
Vs: Petri
Sepeteus on tuossa kyllä varsin oikeassa, että suurimmat osat näistä pienyritystoimintaa elintarvikealalla estävistä ja haittaavista säännöistä ovat ihan kotikutoista toimeliaisuutta. :(

Tämä on kyllä totta . Mutta tukien pudotus ajaa Kepulaaset ahtaalle mikä on hyvä

   

Paalaaja

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 3179
Vs: Petri
Sepeteus on tuossa kyllä varsin oikeassa, että suurimmat osat näistä pienyritystoimintaa elintarvikealalla estävistä ja haittaavista säännöistä ovat ihan kotikutoista toimeliaisuutta. :(

Tämä on kyllä totta . Mutta tukien pudotus ajaa Tuottajat ahtaalle mikä ei ole hyvä

Minusta on tullut tosi skeptinen tukien merkitykseen lihantuotannossa: jalostava teollisuus ja viime kädessä kauppa ulosmittaa isänniltä tuet korkoineen.
Sen sijaan tukierot maan eri osien välillä ovat myrkkyä nurmipohjaisessa tuotannossa: ruoho on vihreää yhtälailla etelässä kuin pohjoisessakin. Toki matkoissa ja kuljetuskustannuksissa on eroja. Siihen nähden että naudat teurastetaan Kauhajoella, Outokummussa ja Forssassa, tukirajat ovat aivan hatusta vedettyjä. Joku C4 on sitten oma tarinansa...   ::)
Slippin 'n sliding

Sepedeus

  • Vieras
Vs: Petri
Sepeteus on tuossa kyllä varsin oikeassa, että suurimmat osat näistä pienyritystoimintaa elintarvikealalla estävistä ja haittaavista säännöistä ovat ihan kotikutoista toimeliaisuutta. :(

Tämä on kyllä totta . Mutta tukien pudotus ajaa Tuottajat ahtaalle mikä ei ole hyvä

Minusta on tullut tosi skeptinen tukien merkitykseen lihantuotannossa: jalostava teollisuus ja viime kädessä kauppa ulosmittaa isänniltä tuet korkoineen.
Sen sijaan tukierot maan eri osien välillä ovat myrkkyä nurmipohjaisessa tuotannossa: ruoho on vihreää yhtälailla etelässä kuin pohjoisessakin. Toki matkoissa ja kuljetuskustannuksissa on eroja. Siihen nähden että naudat teurastetaan Kauhajoella, Outokummussa ja Forssassa, tukirajat ovat aivan hatusta vedettyjä. Joku C4 on sitten oma tarinansa...   ::)

   https://portal.mtt.fi/portal/page/portal/taloustohtori/rakennekehitys/2012

Renaultmies

  • Vieras
Vs: Petri
Juutalaisille, ja siten  myös juutalaisortodokseille,  annettu kielto sianlihan käyttämisestä ravinnoksi esiintyy Vanhassa testamentissa 3. ja 5. Mooseksen kirjassa. Myös Koraanissa esiintyvä sama kielto on peräisin jo faraoiden ajalta jolloin trikiinimatojen saastuttama liha oli sairastuttanut ylimystöä.

Niin, trikiinihän tulee niihin sikoihin raadoista, mutta mikähän on raatojen osuus suomalaisen sian ruokavaliossa  :o :o :o
Ei varmaan mikään, sama loinen esiintyy myös karhuissa, koirissa ja kissoissa, sekä muissa eläimissä jotka näitä raatoja syövät luonnossa, eli ahmat, ilvekset jne .... 8)
Sekyllä kuolee kun liha kunnolla kypsennetään  ;D ;D ;D

  Muistanet tämän  ::)  http://www.youtube.com/watch?v=kqYay5UYs8k

Herpertti

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 13078
Vs: Petri
Juutalaisille, ja siten  myös juutalaisortodokseille,  annettu kielto sianlihan käyttämisestä ravinnoksi esiintyy Vanhassa testamentissa 3. ja 5. Mooseksen kirjassa. Myös Koraanissa esiintyvä sama kielto on peräisin jo faraoiden ajalta jolloin trikiinimatojen saastuttama liha oli sairastuttanut ylimystöä.

Niin, trikiinihän tulee niihin sikoihin raadoista, mutta mikähän on raatojen osuus suomalaisen sian ruokavaliossa  :o :o :o
Ei varmaan mikään, sama loinen esiintyy myös karhuissa, koirissa ja kissoissa, sekä muissa eläimissä jotka näitä raatoja syövät luonnossa, eli ahmat, ilvekset jne .... 8)
Sekyllä kuolee kun liha kunnolla kypsennetään  ;D ;D ;D

  Muistanet tämän  ::)  http://www.youtube.com/watch?v=kqYay5UYs8k

Sika on kaikki ruokanen, joten jos se itse pääsee valitsemaan, niin kaikki kyllä menee  :(
Hyvää yötä, sano mummo kun silmä puhkes