Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Noitavainot raakamaitoa kohtaan on taas käynnistetty  (Luettu 16787 kertaa)

Make

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 8770
Olis vanhuksillekin inhimillisempää kuolla listeriaan kuin aliravitsemukseen. Viimeinen trendi on lopettaa lähihoitopaikkoja ja siirtää vanhukset hoitoon kauemmas omaisista.Hoitajathan ei syömään kykenemättömiä ehdi syöttämään. Pidemmän matkan päähän eivät omaisetkaan pääse/ehdi. Näin saadaan paikkoja nopeammin vapautumaan.  :o
Mystinen kesälaatumies

heksa100

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 258
Pistä muujussi potta päähän ja lähde turvatyynyilemään elämään.

Mulla on potta päässä vaan sillon kun ajan Harrikalla...

Mielikuva kovista harrikka jätkistä romahti juuri ;D 8)

Ja kotiin Harlikkaa taluttaessa, tuo potta on täys matkalle tippuneita osia.

Petri

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5329
...
Pastöroimatonta maitoa ei pitäisi antaa pikkulapsille, elintarviketurvallisuusvirasto Evira korostaa. Eikä vanhuksille, raskaana oleville naisille tai niille, joilla on vakava perussairaus."
Eli tämän takia kielletään koko leikki? Hunajassakin on nykyään varoitus, jotta ei alle yksivuotiaille, koska ne Clostridium-sukuiset saattavat lähteä lisääntymään imeväisen ruuansulatuskanavassa.

Sinänsä en kadehdi elintarvikesäätelijöiden työtä. 70-luvulla briteissä testasivat ammattisotilaiden herkkyyttä Salmonellaoireiden saamisen kanssa. Siis periaatteessa terveitä nuoria miehiä, valikoitu otos populaatiosta. Sielläkin erot olivat lähes 1000-kertaisia, eli joillekin 10 bakteeria riitti oireisiin, toiset porskuttivat vielä 1000 bakteerin annoksen jälkeenkin kuin ei mitään olisi tapahtunut.

Mutta itse asiasta olen kyllä sitä mieltä, että asiassa ollaan tällä hetkellä enemmän noitavainojen kuin tavallisen perusvarovaisuuden puolella. Tietenkään kaikki eivät varoitusmerkintöjä ymmärrä, mutta tällä varovaisuuden asteella esmes autoilukin kiellettäisiin välittömästi.

Petri

bobbari

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2642
  • Sosiaalinen erakko
Niinpä niin...

Riski voi olla pieni mutta kun napsahtaa oman lapsen kohdalle ja munuaiset tuhoutuu tai henki menee niin voihan siinä sitten alkaa miettimään että oliko se tinkimaito niin hyvää että riski kannatti ottaa?


http://www.hs.fi/kotimaa/Vaikeat+ruokamyrkytykset+lis%C3%A4%C3%A4ntyneet++lapsilla+vaarallista+ehec-bakteeria+/a1377578768425

"Ehec vei kaksi lasta sairaalahoitoon viime vuonna Turussa. Taudin lähteeksi selvisi suoraan maitotilalta ostettu tinki- eli raakamaito, jota ei ollut pastöroitu.

Alkuvuonna ehecin sai kymmenen 1–8-vuotiasta lasta eri puolilla maata. Yhteistä taudinaiheuttajaa ei löytynyt, vaikka kaikilla oli sama bakteerikanta.

Raakamaitoa on epäilty, sillä osa alkuvuonna sairastuneista oli käynyt maatilalla tai juonut pastöroimatonta maitoa. Tiloilta taudin aiheuttajaa ei löytynyt.

Seitsemän sairastunutta lasta sai ehecin vakavan muodon, niin sanotun HUS:n eli hemolyyttis-ureemisen oireyhtymän.

"Vakava tauti, joka johtaa pahimmillaan kuolemaan", sanoo lastenklinikan ylilääkäri, lasten infektiotautien erikoislääkäri Jussi Mertsola Turun yliopistollisesta keskussairaalasta.

"Suomessakin on kuollut lapsia tämän takia."

Mertsola kuvailee ehecin vakavaa muotoa elimistön myrkytystilaksi, kun bakteerin tuottamat myrkyt vaikuttavat verisuonten seinämiin. Hoitaminen ei ole helppoa, koska esimerkiksi antibioottien hyödystä ei ole selvää näyttöä. Se on myös kallista.

"Jos tarvitaan tehohoitoa, kustannukset ovat nopeasti useita kymmeniä tuhansia euroja."

Pahimpaan muotoon liittyy vakava munuaisten toimintavaje, joka vaatii keinomunuais- eli dialyysihoitoa. Tätä on tarvinnut muutama lapsi vuoden kuluessa, kertoo professori Hannu Jalanko Helsingin yliopistosta.

Valtaosa sairastuneista paranee, mutta noin kymmenellä prosentilla on vaara, että munuaiset eivät toivu, Jalanko arvioi. Silloin on edessä elinsiirto. Muutama lapsi on saanut Suomessa uuden munuaisen ehecin takia.

Raakamaitoa lapsille tarjoavat vanhemmat ajattelevat vain maidon hyötyjä, arvioivat Mertsola ja THL:n tartuntatautilääkäri Verna Björklund. "Vanhemmat eivät ymmärrä, että osalle lapsista se voi olla hengenvaarallista", Mertsola sanoo.

"Vaikka raakamaito ajatellaan luonnontuotteeksi, siinä on myös toinen puolensa", Björklund muistuttaa.

Jo muutama bakteeri riittää sairastuttamaan. Tauti tulee yllättäen, ja vaurioita on ehtinyt syntyä jo hoitoon tullessa.

Pastöroimatonta maitoa ei pitäisi antaa pikkulapsille, elintarviketurvallisuusvirasto Evira korostaa. Eikä vanhuksille, raskaana oleville naisille tai niille, joilla on vakava perussairaus."
    Tähän vois sanoa että voi vempele...

Tää ajojahti ns. tinki -ja raakamaitoa kohtaan alkaa yhtäaikaa naurattaa ja vituttaan.
Toinen toistaan tärkeämpiä tutkimuksia ja raportteja alkaa kieltämään raakamaidonjuonnin
kokonaan.       Asiasta olen varma että tämä ns. meijereiden maitopula on myös ollut omiaan antaamaan
byrokraateille ja paperinpyörittäjille taas otollista maaperää kyseiselle ajojahdille.

Tottakai kaikki tässä tuotantoketjussa on aina maatalousyrittäjän vastuulla.  Ja sitä viljelijävastuuta
oikein korostetusti aina toitotetaan juhlapuheissa.    Tottakai se on maidontuottajan syytä jos joku
tinkimaitolainen jättää sen maitopystinsa tuntikausiksi sinne corollan jalkatilaan kun käydään vaikka
shoppailemassa ja oluella samalla reissulla.
Sitten kun paska irtoo niin tottakai se on sen maidontuottajan vika. >:(

Kielletään seuraavaksi myös tuottajien raakamaidonjuonti.    Ja seuraavaksi vasikoiden juotto
tankkimaidolla.      Saadaan enemmän maitoa sinne missä sitä tarvitaan.   Eli Venäjälle.   :-[
Tuskahiki on köyhän sauna...

Guarter

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1882
Niinpä. Laitetaanpa ikävä uutinen, ihan mistä tahansa ruokaan liittyvästä asiasta  ja väki hyppii seinille. Osa meistä ihmisistä on tullut jo siihen ikään ettei ole manipuloitavissa. Ihan tosissaan riskit ovat ihan kamalat joka päivä  :o  ;D

Kaikki ruoka aidoimmassa muodoissaan on paras vaihtoehto, setät ja tätit virastoissaan saavat puhua ihan mitä tahansa. Kermaakin juon ihan joka päivä, koska se on hyvää ja terveellistä.

Oksa

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 71720
kyllä toi vouhkaaminen on ihan perseestä!      ite juon maitoa tankin hanasta haettuna ja elän vieläkin ja just popsin porkkanoita joita hain omalta maalta ja pyyhkäsin liiat mullat heinikkoon.        omput puusta ja luumut kanssa ja ei ku käkätintä kohti.                             kyllä toi hyysäys on männy mahottomaks, ei vaan kukaan tiedä kuin nuot monet sallitut lisäkemikaalit yhdessä vaikuttaa kropassa vuosien saatossa.                                eiks sepekii kehu että meisseli seisoo liikaakin kun luomua popsii, - tiiä sit onko se niin hyvä asia vai ei....!

maraani

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 3117
  • Jos pyörä ei vedä, se jarruttaa
Onhan tää aika jankkaamista mutta jatkanpa itsekin. Yksikin ohituskolarissa menehtynyt traktorinkuljttaja vuodessa on liikaa. Todennäköisyys onnettomuuteen on kuitenkin aika pieni? Pitäiskö riskin pienentämiseksi kieltää maataistelulaitteiden kuljettaminen yleisillä teillä, ettei tule ohitustarvetta?

Saivarrella voi niin monella tavalla. Näkemykseni mukaan nimim. "Muujussi":n mielipide asiaan on nyt tullut selväksi eikä keskusteluun enää tulee uusia argumentteja. Omaa mielipidettäni en kuitenkaan aio muuttaa.
Melkoista rämpimistä välillä, mutta parhaansa tehden ja kovasti yrittäen. Onnistuminen palkitsee. 1966 - 2016 and counting...

antti-x

  • Vieras
Onhan tää aika jankkaamista mutta jatkanpa itsekin. Yksikin ohituskolarissa menehtynyt traktorinkuljttaja vuodessa on liikaa. Todennäköisyys onnettomuuteen on kuitenkin aika pieni? Pitäiskö riskin pienentämiseksi kieltää maataistelulaitteiden kuljettaminen yleisillä teillä, ettei tule ohitustarvetta?

Saivarrella voi niin monella tavalla. Näkemykseni mukaan nimim. "Muujussi":n mielipide asiaan on nyt tullut selväksi eikä keskusteluun enää tulee uusia argumentteja. Omaa mielipidettäni en kuitenkaan aio muuttaa.

Liikenteessä tehdään kaikki mahdollinen jotta kuolemantapauksia olisi mahdollisimman vähän. Mutta kun laitteet on pakko kuljettaa niin se riski on pakko ottaa.

Mikä ero tinkimaitoon? Se, että tinkimaidon riskiä ei olisi kenenkään pakko ottaa vaan riski voidaan 100% poistaa pastöroimalla. Ei ole olemassa sellaista järjellistä syytä minkä takia riski pitäisi ottaa.

Ja samoin voidaan keittää salaatit, pihvit, ja sushit ja graavilohet, riski voidaan poistaa myymällä vain valmiiksi keitettyjä ruoka-aineita niin että joka liikkeessä on eviran valvova virkamies koko ajan paikalla.

Snow White

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 87
  • 深く眠りに落ちたい
Mistähän johtuu, että laktoosi-intorelanssi on kasvussa? Olisikohan maidon pastöroinnilla osuutta asiaan...

mah

  • Vieras
Kyllä muujussi on oikeassa. Tinkimaito on vaaraksi. Hänellekin näkyy tarttuneen siitä hysteriabakteeri. :-X

BACKSPACE

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 28355
  • für immer
Mistähän johtuu, että laktoosi-intorelanssi on kasvussa? Olisikohan maidon pastöroinnilla osuutta asiaan...

Ei ole
On olemassa 10 ihmistyyppiä. Ne jotka ymmärtävät binääriluvut ja ne jotka eivät ymmärrä.

antti-x

  • Vieras
Mistähän johtuu, että laktoosi-intorelanssi on kasvussa? Olisikohan maidon pastöroinnilla osuutta asiaan...

Ei ole

En kanssa usko. Homogenisointi enemmän voi olla vastuussa maidon aiheuttamista vatsavaivoista. Pastöröinti tappaa haitallisten bakteerien ohella hyödyllisiä, mikä voi vaikuttaa pidemmän tähtäimen vastustuskykyyn jne, mutta ei varmaan vaikuta tähän "voin juoda tinkimaitoa piereksimättä mutta en kaupan maitoa" asiaan.

Valionkin pari parempaa juustoa (mustaleima, appenzelleriä miedompi mutta leivällä todella hyvä alppikreivi) vaativat niitä bakteereja joita pastöröinti tappaa, siksi niiden maito kuumennetaan vähemmän eli termisoidaan.

Onko joku tinkimaitoon mutta ei kaupan maitoon pystyvä täällä kokeillut homogenisoimatonta kauppamaitoa?

mah

  • Vieras
Mistähän johtuu, että laktoosi-intorelanssi on kasvussa? Olisikohan maidon pastöroinnilla osuutta asiaan...

Ei ole

En kanssa usko. Homogenisointi enemmän voi olla vastuussa maidon aiheuttamista vatsavaivoista. Pastöröinti tappaa haitallisten bakteerien ohella hyödyllisiä, mikä voi vaikuttaa pidemmän tähtäimen vastustuskykyyn jne, mutta ei varmaan vaikuta tähän "voin juoda tinkimaitoa piereksimättä mutta en kaupan maitoa" asiaan.

Valionkin pari parempaa juustoa (mustaleima, appenzelleriä miedompi mutta leivällä todella hyvä alppikreivi) vaativat niitä bakteereja joita pastöröinti tappaa, siksi niiden maito kuumennetaan vähemmän eli termisoidaan.

Onko joku tinkimaitoon mutta ei kaupan maitoon pystyvä täällä kokeillut homogenisoimatonta kauppamaitoa?
Tiedän tapauksia, jotka ovat aiemmin luomumaitoa pystyneet juomaan kyseisellä verukkeella. Nythän saa sitä hiljaa vai eilaa vai irmaa joka on "tehotuotantoversio" ilman homogenointia.

Herttunen

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 43
Mielipide saa olla jokaisella omanlaisensa. Itse kannatan mahdollisimman vähän käsiteltyä ruokaa. Kuitenkin eilamaito käytössä perheenjäsenten takia. Itse lopetin maidon suoramyynnin kun en tarvitse yhtään lisää byrokratiaa valvontaa ja vastuuta riskiryhmäläisistä. Tässä asiassa mennään niinkuin laki sanoo.

BACKSPACE

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 28355
  • für immer
Mistähän johtuu, että laktoosi-intorelanssi on kasvussa? Olisikohan maidon pastöroinnilla osuutta asiaan...

Ei ole

En kanssa usko. Homogenisointi enemmän voi olla vastuussa maidon aiheuttamista vatsavaivoista. Pastöröinti tappaa haitallisten bakteerien ohella hyödyllisiä, mikä voi vaikuttaa pidemmän tähtäimen vastustuskykyyn jne, mutta ei varmaan vaikuta tähän "voin juoda tinkimaitoa piereksimättä mutta en kaupan maitoa" asiaan.

Valionkin pari parempaa juustoa (mustaleima, appenzelleriä miedompi mutta leivällä todella hyvä alppikreivi) vaativat niitä bakteereja joita pastöröinti tappaa, siksi niiden maito kuumennetaan vähemmän eli termisoidaan.

Onko joku tinkimaitoon mutta ei kaupan maitoon pystyvä täällä kokeillut homogenisoimatonta kauppamaitoa?

"Laktoosi-intoleranssi vaihtelee maantieteellisesti: Pohjois-Euroopassa laktoosi-intolerantteja on noin 5 % väestöstä, kun taas joissain Aasian ja Afrikan maissa jopa yli 90 %"

Jos..... pierutauti johtuu maidon pastöroinnista yms. niin voimmeko päätellä että Aasiassa ja Afrikassa sitä maitoa vasta pastöroidaankin  ??? Onko pohjoismainen meijeriteknologia jotenkin ala-arvoista, jos se ei pysty aiheuttamaan laktoosi-intoleranssia KAIKILLE meille  ???
On olemassa 10 ihmistyyppiä. Ne jotka ymmärtävät binääriluvut ja ne jotka eivät ymmärrä.