Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Eikö lihan hinnan kehitys harmita muita maidontuottajia?  (Luettu 12053 kertaa)

antti-x

  • Vieras
Missäköhän mun tukeni mahtavat olla kun en oo koskaan nähny nuin suuria tukiprosentteja täällä?

Eikös niitä lypsikkejä kuitenkin pidetä maidon takia eikä suuren teurastilin? Vai oonko kentien ymmärtäny jotain väärin?
Siinä vaiheessa kun ne mansikit alkaa luokittumaan ja teuraspainot nousemaan niin siin vaiheessa olisi oikeutettua hinnan nosto. Kait sen jokainen ymmärtää että ei vanhasta lehmästä voi saada samaa hintaa kun jostain E luokan pihvisonnista.
Sonnit ainakin on AB alueella 420€ + 182€/ey, C1 alueella 498€ + 240€/ey. Voi olla että jää alle 50%, varsinkin kun lihantuottajilla varmaan on muhkeat sopimuslisät hinnaston hintojen päälle :)

Mutta edelleenkin aloitusviestissä kritisoin sitä, että esim. ruotsissa maksetaan samanlaisesta sonnista pari euroa vähemmän kuin suomessa, ja samanlaisesta lehmästä yli 200€ enemmän. Eli suomessa lihantuottajia suositaan lihan hinnassa(lypsylehmien kustannuksella) enemmän kuin missään muualla.

Toinen mitä olen ennenkin kritisoinut on se, että hiehosta jostain syystä maksetaan melkein euron enemmän / kg verrattuna lehmään, vaikka ikäeroa olisi pari kuukautta ja lihakkuudessa ja painossa ei mitään eroa.

Mutta samaa hintaa en tosiaan vaadi kaikille ruhoille, vaan kohtuullista, yleiseurooppalaista suhdetta lehmän ja sonnin lihan välille.

Viimeksi muokattu: 30.07.13 - klo:07:18 kirjoittanut antti-x

erik

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1855
Missäköhän mun tukeni mahtavat olla kun en oo koskaan nähny nuin suuria tukiprosentteja täällä?

Eikös niitä lypsikkejä kuitenkin pidetä maidon takia eikä suuren teurastilin? Vai oonko kentien ymmärtäny jotain väärin?
Siinä vaiheessa kun ne mansikit alkaa luokittumaan ja teuraspainot nousemaan niin siin vaiheessa olisi oikeutettua hinnan nosto. Kait sen jokainen ymmärtää että ei vanhasta lehmästä voi saada samaa hintaa kun jostain E luokan pihvisonnista.
Sonnit ainakin on AB alueella 420€ + 182€/ey, C1 alueella 498€ + 240€/ey. Voi olla että jää alle 50%, varsinkin kun lihantuottajilla varmaan on muhkeat sopimuslisät hinnaston hintojen päälle :)

Mutta edelleenkin aloitusviestissä kritisoin sitä, että esim. ruotsissa maksetaan samanlaisesta sonnista pari euroa vähemmän kuin suomessa, ja samanlaisesta lehmästä yli 200€ enemmän. Eli suomessa lihantuottajia suositaan lihan hinnassa(lypsylehmien kustannuksella) enemmän kuin missään muualla.

Toinen mitä olen ennenkin kritisoinut on se, että hiehosta jostain syystä maksetaan melkein euron enemmän / kg verrattuna lehmään, vaikka ikäeroa olisi pari kuukautta ja lihakkuudessa ja painossa ei mitään eroa.

Mutta samaa hintaa en tosiaan vaadi kaikille ruhoille, vaan kohtuullista, yleiseurooppalaista suhdetta lehmän ja sonnin lihan välille.

Mistä sä saat AB alueelle tuon 420?
Emopalkkio on 87€ mikä taas vaihteeks tippus. Sonnipalkkia 187 ja teurashieholle 240.
Kannattais varmaan sunkin ottaa sonneja kasvamaan jos tuntuu että me lihantuottajat rikastutaan.....

Paalinpyörittäjä

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6908
Mutta samaa hintaa en tosiaan vaadi kaikille ruhoille, vaan kohtuullista, yleiseurooppalaista suhdetta lehmän ja sonnin lihan välille.
sitten vielä siihen päälle teurastamo maksaa heille selvästi paremmin suhteessa lihasta kaupalta saatavaan hintaan

Mistä sä saat AB alueelle tuon 420?
Emopalkkio on 87€ mikä taas vaihteeks tippus. Sonnipalkkia 187 ja teurashieholle 240.
Kannattais varmaan sunkin ottaa sonneja kasvamaan jos tuntuu että me lihantuottajat rikastutaan.....
Lehmän liha myydään lähes kaikki tarjousjauhelihana ja anttieksän mukaan siitä sais suhteessa enempi verrattuna vaikka pihvilihaan :o Juu en kans tiedä mitä noi tukiluvut tulee, mutta ite tein sellasen ratkasun kun täällä etelässä sonnin teuraskasvatuksen kannattvuus katos, niin lopetin teuraskasvatuksen.. Joten myy AnaX vähemmän lehmiä teuraax, niin mäkin tein ja ny saan jo 3 euroo läpi ;) ;D

bobbari

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2642
  • Sosiaalinen erakko
Kyllä teuraslehmän kilohinta tosiaan on aika huono Suomessa kun sitä vertaa lihatiskin kilohintoihin.
Ranskassa lehmänliha on sitä arvostetuinta nautaa hienoissa ravintoloissa kun täällä se rinnastetaan
melkein koiranmuonan tasolle.

Mutta ei ole pakko luovuttaa niitä poistolehmiä lähes noutopalkalla Atrialle tai HK:lle.
Luojan kiitos on vielä muutama muukin vaihtoehto.  :-*
Tuskahiki on köyhän sauna...

vms1

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6759
  • Pitäisiköhän teksti edes joskus oikolukea.
Hieman on vaarana että unohdetaan perusasiat kun ruvetaan miettimän lehmän teurasshinnan nostoa. Nyt jo on olemassa ilmiö että ei saada lehmien tuotoskausia lisätty ja jos ruvetaan teurashinnalla viellä pönkittämään teurastusta niin ei tule kesää... Maidontuotannon kannattavuutta saataisi parannettua jos honkajoen kyydin saisi ilmaiseksi tai jopa tuottavaksi jolloin lehmää kannattaisi pitää lypsyssä eikä laittaa pois. Pääsääntöisesti liha tuotetaan hiehoilla ja lihakarjalla ja lypsävät lypsää. Toki tässäkin on katottava että halpa liha päätyy kuluttajalle eikä lihataloille ja s-ryhmälle.
Älä usko sitä mitä agrosta luet, mutta muista kertoa se naapurille.

Hyvä jos puoletkaan totta.

Maataloudella on mahdollisuus tulla miljonääriksi.............

jos on miljardööri aloittaessa.

antti-x

  • Vieras


Mistä sä saat AB alueelle tuon 420?
Emopalkkio on 87€ mikä taas vaihteeks tippus. Sonnipalkkia 187 ja teurashieholle 240.
Kannattais varmaan sunkin ottaa sonneja kasvamaan jos tuntuu että me lihantuottajat rikastutaan.....
sivu 18, voi olla että tukiin on kyllä iskenyt jokin leikkuri enimmäismäärien takia eivätkä tule täysimääräisinä.
http://www.mavi.fi/attachments/mavi/viljelijatuet/elaintuetjapalkkiot/6FEZpMyix/Nautaelainpalkkio_2013_suomi.pdf

Eli lihantuottajat ovat sitä mieltä että suomessa kuuluu maksaa sonnista enemmän kuin mualla ja lypsylehmästä selvästi vähemmän kuin muualla koska teurastamon pitää tukea lihantuottajia?


Lehmän liha myydään lähes kaikki tarjousjauhelihana ja anttieksän mukaan siitä sais suhteessa enempi verrattuna vaikka pihvilihaan :o Juu en kans tiedä mitä noi tukiluvut tulee, mutta ite tein sellasen ratkasun kun täällä etelässä sonnin teuraskasvatuksen kannattvuus katos, niin lopetin teuraskasvatuksen.. Joten myy AnaX vähemmän lehmiä teuraax, niin mäkin tein ja ny saan jo 3 euroo läpi ;) ;D

Jos joku näyttää teurastamon tilaston siitä miten eri ruhot käytetään, niin voin vaikka uskoakin. Pihvilihasta osa varmaan myydään parempaan hintaan, mutta kyllä ne samat fileet ja paistit otetaan lehmästä kuin sonnistakin. Ja sadannen kerran, ei sama hinta kaikille ruhoille, vaan reilumpi suhde hintojen välille.

En usko että teuraslehmistä tulisi sen enempää tiliä/kg vaikka niitä myisi vain yhden vudessa...

Hieman on vaarana että unohdetaan perusasiat kun ruvetaan miettimän lehmän teurasshinnan nostoa. Nyt jo on olemassa ilmiö että ei saada lehmien tuotoskausia lisätty ja jos ruvetaan teurashinnalla viellä pönkittämään teurastusta niin ei tule kesää... Maidontuotannon kannattavuutta saataisi parannettua jos honkajoen kyydin saisi ilmaiseksi tai jopa tuottavaksi jolloin lehmää kannattaisi pitää lypsyssä eikä laittaa pois.

Tottakai maito on päätuote, mutta mielestäni on kyllä kieroutunutta haaskausta ruveta esittämään jotain sen suuntaista että lypsetään väkisin kaikki brutaaliin loppuun asti ja raatoauto hakee sitten raadot pois. Jos tappaa eläimensä muualle kuin teurastamoon/lihoiksi kotona niin kyllä siitä nyt pitää joku sanktio olla.

Ostoeläinten ja jo pelkkien todennäköisyyksien takia esim. meillä on kymmenkunta huonompaa lypsäjää (joista pari ei taida koskaan ruveta edes itse kiertämään robotilla) ja kunhan niiden paikoille on uudet hiehot tarjolla, saavat lähteä. Kroonisiin tiineysongelmiinkaan ei eläin yleensä kuole tai tule edes huonoon kuntoon. Semmoisen voi esim. antaa vielä viimeisen kerran ummessa olleessaan hengailla lypsävien joukossa vähän massaa keräämässä (ja/tai kesällä hyvälle laitumelle) ennen kuin pistää teurasautoon.

Viimeksi muokattu: 30.07.13 - klo:08:44 kirjoittanut antti-x

Make

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 8414
Samaa asiaan ole kummastellut koko EU-ajan. Esimerkiksi Käytännön Maamiehessä on lihan hintavertailuja ja niissä jatkuvasti muualla lehmän hinta on ollut lähempänä sonninhintaa kuin Suomessa. Olen luullut hintaeron johtuvan jostain kulutuserosta.
Taitaa asia olla jossain hiljaisuudessa so***** kun asian pöydällenostaminen nosti lihantuottajat heti takajaloilleen.  ::)
Mystinen kesälaatumies

BACKSPACE

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 28355
  • für immer
Hieman on vaarana että unohdetaan perusasiat kun ruvetaan miettimän lehmän teurasshinnan nostoa. Nyt jo on olemassa ilmiö että ei saada lehmien tuotoskausia lisätty ja jos ruvetaan teurashinnalla viellä pönkittämään teurastusta niin ei tule kesää... Maidontuotannon kannattavuutta saataisi parannettua jos honkajoen kyydin saisi ilmaiseksi tai jopa tuottavaksi jolloin lehmää kannattaisi pitää lypsyssä eikä laittaa pois. Pääsääntöisesti liha tuotetaan hiehoilla ja lihakarjalla ja lypsävät lypsää. Toki tässäkin on katottava että halpa liha päätyy kuluttajalle eikä lihataloille ja s-ryhmälle.

Ehkä... Suomessa on ylitarjontaa lehmistä, eliniät ovat kuitenkin niin lyhyitä  ??? Jos lehmät eläisivät pidempään, niin ehkä teuraista alkaiti tulla oikeasti pulaa ja se nostaisi kaikkien nautojen arvoja  :o

Olisihan se tietysti kauheaa jos kyse olisikin tästä.
On olemassa 10 ihmistyyppiä. Ne jotka ymmärtävät binääriluvut ja ne jotka eivät ymmärrä.

antti-x

  • Vieras
Hieman on vaarana että unohdetaan perusasiat kun ruvetaan miettimän lehmän teurasshinnan nostoa. Nyt jo on olemassa ilmiö että ei saada lehmien tuotoskausia lisätty ja jos ruvetaan teurashinnalla viellä pönkittämään teurastusta niin ei tule kesää... Maidontuotannon kannattavuutta saataisi parannettua jos honkajoen kyydin saisi ilmaiseksi tai jopa tuottavaksi jolloin lehmää kannattaisi pitää lypsyssä eikä laittaa pois. Pääsääntöisesti liha tuotetaan hiehoilla ja lihakarjalla ja lypsävät lypsää. Toki tässäkin on katottava että halpa liha päätyy kuluttajalle eikä lihataloille ja s-ryhmälle.

Ehkä... Suomessa on ylitarjontaa lehmistä, eliniät ovat kuitenkin niin lyhyitä  ??? Jos lehmät eläisivät pidempään, niin ehkä teuraista alkaiti tulla oikeasti pulaa ja se nostaisi kaikkien nautojen arvoja  :o

Olisihan se tietysti kauheaa jos kyse olisikin tästä.

Luulisi että ylitarjonta nostaisi noutoaikoja. HK kyllä hakee sen teuraslehmän melkeimpä samana iltana kun sen ilmoittaa. Varmaan siksi ettei se vaan ehtisi kuolla tai menisi jonnekin muualle, kun kuitenkin paras kate taitaa olla...

SKN

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 52022
  • Keulamerkki-Erkki ja tähdet
Tätä topiikkia kun lukee joku vihervasemmistoänkyrä, niin saattaa olla että finnit poksahtelee naamasta ja rastat irtoo päästä.....

Tehotuotanto, siinä avain onneen. ;D
Kotimaisia metsän antimia jo vuodesta nolla.. http://psyvault.net/viewtopic.php?f=8&t=430

https://vimeo.com/31482159

krest yanin

  • Vieras
Luulisi että ylitarjonta nostaisi noutoaikoja. HK kyllä hakee sen teuraslehmän melkeimpä samana iltana kun sen ilmoittaa. Varmaan siksi ettei se vaan ehtisi kuolla tai menisi jonnekin muualle, kun kuitenkin paras kate taitaa olla...
Mitä siinä itket? Ilmoitat vaan että lehmän hinta nousee ottakaa tai jättäkää...   ::)

BACKSPACE

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 28355
  • für immer
Hieman on vaarana että unohdetaan perusasiat kun ruvetaan miettimän lehmän teurasshinnan nostoa. Nyt jo on olemassa ilmiö että ei saada lehmien tuotoskausia lisätty ja jos ruvetaan teurashinnalla viellä pönkittämään teurastusta niin ei tule kesää... Maidontuotannon kannattavuutta saataisi parannettua jos honkajoen kyydin saisi ilmaiseksi tai jopa tuottavaksi jolloin lehmää kannattaisi pitää lypsyssä eikä laittaa pois. Pääsääntöisesti liha tuotetaan hiehoilla ja lihakarjalla ja lypsävät lypsää. Toki tässäkin on katottava että halpa liha päätyy kuluttajalle eikä lihataloille ja s-ryhmälle.

Ehkä... Suomessa on ylitarjontaa lehmistä, eliniät ovat kuitenkin niin lyhyitä  ??? Jos lehmät eläisivät pidempään, niin ehkä teuraista alkaiti tulla oikeasti pulaa ja se nostaisi kaikkien nautojen arvoja  :o

Olisihan se tietysti kauheaa jos kyse olisikin tästä.

Luulisi että ylitarjonta nostaisi noutoaikoja. HK kyllä hakee sen teuraslehmän melkeimpä samana iltana kun sen ilmoittaa. Varmaan siksi ettei se vaan ehtisi kuolla tai menisi jonnekin muualle, kun kuitenkin paras kate taitaa olla...

Varmasti noissa on paras kate
On olemassa 10 ihmistyyppiä. Ne jotka ymmärtävät binääriluvut ja ne jotka eivät ymmärrä.

nautafarmari

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1865




Luulisi että ylitarjonta nostaisi noutoaikoja. HK kyllä hakee sen teuraslehmän melkeimpä samana iltana kun sen ilmoittaa. Varmaan siksi ettei se vaan ehtisi kuolla tai menisi jonnekin muualle, kun kuitenkin paras kate taitaa olla...
[/quote]

Sitten pitänee hinnan noston myötä maitomiestenkin kiltisti odotella hakua useampi viikko, kuten lihantuottajienkin.

Kuinkahan moni maitotila mieluummin ottaa nopeamman noudon ja pienemmän hinnan? Luulis tuolla lyhyellä noutoajallakin olevan oma arvonsa, ongelma eläimen kohdalla.  :-X

antti-x

  • Vieras

Sitten pitänee hinnan noston myötä maitomiestenkin kiltisti odotella hakua useampi viikko, kuten lihantuottajienkin.

Kuinkahan moni maitotila mieluummin ottaa nopeamman noudon ja pienemmän hinnan? Luulis tuolla lyhyellä noutoajallakin olevan oma arvonsa, ongelma eläimen kohdalla.  :-X

Onhan sillä. Mutta meiltä ainakin on tullut 3/4 ei kiireellisiä. Ehkä kiireellisille voisi pistää 100 euron kiiremaksun (nouto esim 2 arkipäivän sisällä) ja nostaa lypsylehmän keskimääristä teurashintaa sitten alkuun vaikka satkulla? :)

Viimeksi muokattu: 30.07.13 - klo:11:07 kirjoittanut antti-x

der bauer

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 901

Sitten pitänee hinnan noston myötä maitomiestenkin kiltisti odotella hakua useampi viikko, kuten lihantuottajienkin.

Kuinkahan moni maitotila mieluummin ottaa nopeamman noudon ja pienemmän hinnan? Luulis tuolla lyhyellä noutoajallakin olevan oma arvonsa, ongelma eläimen kohdalla.  :-X

Onhan sillä. Mutta meiltä ainakin on tullut 3/4 ei kiireellisiä. Ehkä kiireellisille voisi pistää 100 euron kiiremaksun (nouto esim 2 arkipäivän sisällä) ja nostaa lypsylehmän keskimääristä teurashintaa sitten alkuun vaikka satkulla? :)

Snellmanilla on joku "pikalehmä" järjestelmä  https://anelma2.snellman.fi/index.php?id=2003&ticket=1375177697