Vaunun valintaan tuhlataan suhteettomasti aikaa. Tai ainakin mä olen niin tehnyt. Lopputulos on silti ollut se, että nykyinen on edelleen paras, vaikka on vanhanaikainen vaakaruuvi ja vielä elhonpaska. 20 milj kiloa sillä on meillä sekattu ja vähän tarvii jo uutta kierrettä ruuveihin....Muutama merkki on käynyt kokeilussa. Vaunumerkkiä tärkeempi on vaunun käyttäjän valinta ja sen kouluttaminen.......
Resepti on resepti. Ja kattila on vaan kattila.. Kokki se on joka päättää onnistuuko annos vai ei..
Joissain kattiloissa vaan palaa soppa helpommin pohjaan. Aika tärkeä on myös raaka-aineet..
Eli onko seosrehuruokinnan ammattilaisen mielipide ettei mitään merkitystä minkä vaunun ostaa? Halvin vaunu vaan tilaukseen kun kunnon kokki tekee silläkin maittavimmat keitokset..
Uusimmassa Käytännönmaamiehessä oli pieni juttu suomalaisten seosrehuista jossa sanottiin suomalaisten sekoittavan liian vähän -> lajittuu. Liiallisesta muussaamisesta ei kuulemma ole haittaa. Onko BACKSPACE samaa mieltä?
Niin.... kuten sanoin.... kokki on se joka päättää millainen keitos sillä reseptillä ja kattilalla saadaan...
Että polttaako pohjaan vaiko jääkö ruoka kylmäksi... Hyvillä välineillä saa tietysti paremman tuloksen todennäköisemmin ja ehkä vähemmällä seuraamisella. Mutta hyvilläkin vehkeillä voi tehdä huonoa jälkeä.
Tuskin kukaan vaunutehtaan insinööri olisi tahallaan suunnitellut sellaista vaunua jolla ei voisi mitenkään onnistua
On sekin tietysti mahdollista... Mutta jos vaunu on kunnossa ja sen täyttöaste on oikea, niin kyllähän se käsi joka vipuja pitelee päättää mitä vaunusta saadaan ulos..
Kyllähän appeen rakenne vaikuttaa muutamia ylimääräisiä kiloja maitoa/lehmä/päivä, usein vielä väkirehuprosenttia alentamalla.