No jos vaikka lehmät x ja y molemmat lypsävät 10 000 kg/305 pv. Rouva x:n pitoisuudet 4/4,8 ja y:n 3/3,8. Rouva y saa sisäänsä lihistä, x ei
. Jos pitoisuuksia ei tietäisi lehmäkohtaisesti, voisi omistaja pitää lehmä y:tä ihan kelpo lehmänä, vaikka totuus on jotain aivan muuta. Pitoisuuksien jalostaminen on pitkän tähtäimen touhua, pikavoittoja ei varmasti saa. Ruokinnalla on suuri vaikutus pitoisuuksiin, mutta jotkut vaan periyttävät lirumaitoisuutta.
Lypsävää ja tervettä lehmäähän ei kannata poistaa, eikä NTM-jalostusarvokilpailut ole kestävän karjan heiniä. Mun mielestä lihistä pitää pystyä käyttämään kaikissa muissa kuin laajentavissa karjoissa VÄHINTÄÄN kolmannes siemennyksistä, mulla tuokin osuus on johtanut salakavalasti karjamäärän kasvuun.