Karkearehun syönnin maksimoiminen on ainakin täälläpäin ollut pitkään neuvonnan äänitorvesta peräisin. Itsellä ruokinta on (ollut) ja on edelleen laimeaa, karkearehua kuluu hurjasti ja sontaa tulee. 
Tottakai karkearehumäärä pitää maksimoida. Mutta jos se pieni väkirehumäärä on vielä laadultaan huonoa, niin pieleen menee..
Voi tuon huonon väkirehun vaikutusta kumota antamalla vahvaa säilistä,mutta pahoin pelkään,että moni antaa tai joutuu antamaan vähemmän vahvaa säilistä noiden kahujen kanssa.Tuossa on vain se vaaraa,että kahut jää syömätä.
Peurajussilla on tänä syksynä ollut lehmät kuralla,tuo omalta osaltaan nostaa karkearehunsyöntiä tai sitten lähtee syönti ja tuotos.Yleensäkkin syksyllä menee enemmän karkearehua laiduntamisen jälkeen.
Yleensäkkin sellainen karkearehunsyöttö ei ole hyvästä,jolloin nuo väkirehut joutuu karsimaan jonnekkin 6kg max.Tällöin on kuidunpuute ja kulutus kova korsirehuilla.Ei pysty nostamaan väkirehuannoksia ilman kuitulisää ja erillisruokinassa väkevän ja vähemmän väkevän yhtäaikainen syöttö on vaikeaa,koska se väkevä kelpaa vain pääsääntöisesti.
Yksi suuri tekijä näissä ruokintahommissa,jota Suomessa ei vielä huomioida juuri ollenkaan,on tuo lehmien terveys.Tuo päättää lysääkö lehmä hyvin,huonosti vai kuoleeko peräti pois.Tähän panostamalla vain ja ainoastaan saa ruokintaperäisetongelmat katoamaan.