Eiköhän suuret rodut ole ennenkaikkea teurastamojen etu, suurissa länsimaissa ei nautoja kasvateta niin suuriksi kuin meillä.
Siellä valtarodut on angnus ja hereford.
Jos ilmasto olisi sama kuin "suurissa länsimaissa", viljelykasvitkin olisivat samoja kuin siellä. Jos markkinat eli kulutustottumukset olivat samanlaiset, niin luultavasti myös tuotantotavat lähentyisivät.
Lieneekö kukaan täällä tuottanut (suoramyyntiin) prosessoidulla maissilla, (vr-% >70%) kasvattua angus HÄRKÄÄ, jonka rasvaisuuteen ei eurooppalainen 1-5 riitä? Se on kuitenkin USA:n yleisin tuotantomuoto: marmoroitunutta ja raakakypsyttämättä mureaa. Hiehokin kelpaa
Muilta mailta vierhilta kannattaa hakea näkymystä ja oppiakin, mutta täällä pelataan täkäläisillä korteilla. Rotuvalinta on tilakohtainen (arvostus)kysymys. Jokainen varmaan pyrkii parhaaseen taloudelliseen tulokseen ja toivottavasti siihen myös pääsee. Mutta toivottavasti jokainen myös ymmärtää, ettei asioita välttämättä kannata/pysty tehdä täällä samoin kuin siellä SUURESSA lännessä