Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Tietokirja lihantuotannosta julkaistaan tänään  (Luettu 5635 kertaa)

pig24

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 12038
Pitäisiköhän lukea, jahka menee alennuskoriin. Mulle ei nimittäin ole vielä valjennut, mitä tehotuotanto tarkoittaa.
www.syotavaksikasvatetut.fi/

pig24

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 12038
Nerokaan ei pysty kirjoittamaan tietokirjaa teurastamosta, nykyaikaisesta kanalasta jne. ensimmäisen käynnin jälkeen, joten tässä on sitten kyse jostain muunlaisesta palkitsemisesta.
Minusta noista 6:sta ehdokaskirjasta voisi kysyä: Mikä ei kuulu ryhmään?

pig24

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 12038
No niin, siinä sitä ollaan. Ensikertalainen kirjoittaa "ruokateollisuudesta": 30.000 €.
www.iltalehti.fi/uutiset/2012112216361280_uu.shtml

Vuotta 2013 silmällä pitäen taidan alkaa valmistelemaan tietoteosta  aiheesta "epävarmuustekijät infektiotautien diagnosoinnissa".

{o|o}

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 801
Pitäisiköhän lukea, jahka menee alennuskoriin.
Kannattaa kyllä ennenkin, on pääosin hyvä kirja, osin erinomainen.  Sisältää perusteltuja mielipiteitä, joista voi perustellusti olla eri mieltä.

Valitettavasti huono kirjoittaessan homeopatiasta luomussa.  Sisältää outoja "faktoja", joissa ei viitata lähteisiin.  Varmaan jonkun haastattelusta saatuja virheellisiä käsityksiä, jotka ovat joutuneet kirjaan ilman lähdekritiikkiä. Sääli.

Ihmettelen, että  pig24 on kirjoittanut ainakin neljä kriittistä viestiä ILMAN, ETTÄ ON LUKENUT KIRJAA  >:(

Siis oikeasti, jos kuvittelette, että tässä kirjassa tallotaan suomalainen viljelijä lokaan EREHDYTTE TODELLA PAHASTI.  Tätä paremmin kirjoitettuja perusteluja maksaa enemmän laadukkaasti tuotetusta suomalaisesta lihasta saa hakemalla hakea.

LUKEKAA!

pig24

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 12038
Muistaakseni 5-6 sivua julkaistiin internetissä ennen kirjan tuloa markkinoille.  Aitoa ummikkosiviilikerrontaa - palvelee varmaan  jonkun tahon pyrkimyksiä.

" Laadukkaasti tuotettua suomalaista lihaa" ? Kerronko tarinoita laadukkaasta tuottamisesta ? Menee sen verran rankaksi, etten taida ainakaan internetissä...

Työskenteletkö oIo-nimimerkki Sanoma-konsernin vaikutuspiirissä vai mtk:ssa ?

{o|o}

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 801
Lukeminen kannattaa. Aina :)

pig24

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 12038
Minusta kertomus ja tietokirja ovat eri asioita. Tieto-Finlandia on minulle tästä lähin vitsi.

Kattivaara

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 391
Voistko pig24 kirjoittaa tästä kirja-arvostelun?

emo-heikki

  • Vieras
Pitää vissiin lukaista toi kirja, kun sitä niin täällä kehutaan  ;D ;D ;D

pig24

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 12038
Voistko pig24 kirjoittaa tästä kirja-arvostelun?

Mikä minun logiikassani horjuu ? Sanoin lukeneeni 5-6 sivua.  Kyseinen kirja ei kiinnosta pätkän vertaa, koska se on maallikon maallikoille tekemä.

Se tässä kiinnostaa, onko ko. teos tilaustyö ja ketkä ovat tehneet tilauksen. Tiedän myös jotain Sanoma-konsernin ja Mtk:n läheisestä suhteesta ja poliittisesta vaikuttamisesta.

bouli

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5858
Voistko pig24 kirjoittaa tästä kirja-arvostelun?

Mikä minun logiikassani horjuu ? Sanoin lukeneeni 5-6 sivua.  Kyseinen kirja ei kiinnosta pätkän vertaa, koska se on maallikon maallikoille tekemä.

En tiedä, mua alkoi kyllä kiinnostamaan. Olisi kaikenkaikkiaan aika hyödyllistä pysyä kärryillä mitä maallikot ajattelee ja millaisia käsityksiä heillä on.

{o|o}

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 801
Tämä "maallikko" on tässä yhteydessä mielenkiintoinen termi.  Ensiksi tietenkin kantasanansa -maa- vuoksi :)  Mutta toiseksi siksi, että asiakas on aina oikeassa.  Toki palstalaisista osa on non-food-väkeä, mutta luulen useimpien tuottavan ruokaa näille "maallikoille".

Kuluttajista isolla osalla ei ole minkäänlaista käsitystä nykyaikaisesta maataloustuotannosta.  Osalla on, mutta mummoankkamaisesta.  Lappalaisen kirja on mielestäni hyvä tapa päivittää kuluttajien tietoja nykypäivään. 

Ainakaan minä en usko suomalaisen tuotannon pärjäävän hintakilpailussa tuontia vastaan.  Joten kuluttajat pitää saada haluamaan kotimaisia tuotteita muilla keinoin.  Yksi niistä on kuluttajien tietämys miten eläimiä täällä kohdellaan.  Jos asioista ei kerrota, herää väistämättä aavistus, että asiassa on jotain salattavaa.  Tämä kirja on hyvää vastapainoa öisille salakuvauksille, joiden tarkoituksena on vahingoittaa eläintenkasvatuselinkeinoa.  Tämän kirjan tarkoitus se todellakaan ole.  Yksi kirjan viesteistä on, että kasvattajien pitää saada riittävästi rahaa, jotta heillä on varaa tehdä eläinten hyvinvointia parantavia investointeja.  Ja että kuluttajan pitää olla valmis maksamaan enemmän, jos hän vaatii parannuksia tuotantotapoihin.

Lainaus
Nerokaan ei pysty kirjoittamaan tietokirjaa teurastamosta, nykyaikaisesta kanalasta jne. ensimmäisen käynnin jälkeen
Tuskin kirjan tarkoituksena on olla oppikirja teurastajan ammattitutkintoon, mutta se kertoo kuluttajalle miten eläin muuttuu elintarvikkeeksi.  Ei ammattitoimittajan tarvitse osata tehdä hommaa pystyäkseen kirjoittamaan sen tekemisestä.  Se on heidän ammattinsa.  Kirja ei kuitenkaan ole objektiivinen kuvaus, vaan sisältää Lappalaisen mielipiteitä.

Lainaus
joten tässä on sitten kyse jostain muunlaisesta palkitsemisesta.
Minusta noista 6:sta ehdokaskirjasta voisi kysyä: Mikä ei kuulu ryhmään?
Ehkä se, joka liippaa pig24:n lähipiiriä?  Vai mikä tämän katkeruuden ja salaliittoteoriat muuten selittää?

Viimeksi muokattu: 27.11.12 - klo:16:31 kirjoittanut {o|o}

pig24

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 12038
Tämä "maallikko" on tässä yhteydessä mielenkiintoinen termi.  Ensiksi tietenkin kantasanansa -maa- vuoksi :)  Mutta toiseksi siksi, että asiakas on aina oikeassa.  Toki palstalaisista osa on non-food-väkeä, mutta luulen useimpien tuottavan ruokaa näille "maallikoille".

Kuluttajista isolla osalla ei ole minkäänlaista käsitystä nykyaikaisesta maataloustuotannosta.  Osalla on, mutta mummoankkamaisesta.  Lappalaisen kirja on mielestäni hyvä tapa päivittää kuluttajien tietoja nykypäivään. 

Ainakaan minä en usko suomalaisen tuotannon pärjäävän hintakilpailussa tuontia vastaan.  Joten kuluttajat pitää saada haluamaan kotimaisia tuotteita muilla keinoin.  Yksi niistä on kuluttajien tietämys miten eläimiä täällä kohdellaan.  Jos asioista ei kerrota, herää väistämättä aavistus, että asiassa on jotain salattavaa.  Tämä kirja on hyvää vastapainoa öisille salakuvauksille, joiden tarkoituksena on vahingoittaa eläintenkasvatuselinkeinoa.  Tämän kirjan tarkoitus se todellakaan ole.  Yksi kirjan viesteistä on, että kasvattajien pitää saada riittävästi rahaa, jotta heillä on varaa tehdä eläinten hyvinvointia parantavia investointeja.  Ja että kuluttajan pitää olla valmis maksamaan enemmän, jos hän vaatii parannuksia tuotantotapoihin.

Lainaus
Nerokaan ei pysty kirjoittamaan tietokirjaa teurastamosta, nykyaikaisesta kanalasta jne. ensimmäisen käynnin jälkeen
Tuskin kirjan tarkoituksena on olla oppikirja teurastajan ammattitutkintoon, mutta se kertoo kuluttajalle miten eläin muuttuu elintarvikkeeksi.  Ei ammattitoimittajan tarvitse osata tehdä hommaa pystyäkseen kirjoittamaan sen tekemisestä.  Se on heidän ammattinsa.  Kirja ei kuitenkaan ole objektiivinen kuvaus, vaan sisältää Lappalaisen mielipiteitä.

Lainaus
joten tässä on sitten kyse jostain muunlaisesta palkitsemisesta.
Minusta noista 6:sta ehdokaskirjasta voisi kysyä: Mikä ei kuulu ryhmään?
Ehkä se, joka liippaa pig24:n lähipiiriä?  Vai mikä tämän katkeruuden ja salaliittoteoriat muuten selittää?

Aitoa mtk-kamaa. Kiitos selvennyksestä.
Eläinten hyvinvoinnissa kyse ei ole rahasta vaan valinnoista.
Siat: Perinteisen porsimishäkin ja vapaaporsimiskarsinan välillä ei taida olla hintaeroa. Vapaaporsimisratkaisussa on oltava korkeampi aita, muutoin kalustus on kevyempi. Lihasikojen osalta löytyy mm. pigport-ratkaisu, josta voisi hakea linkin.
http://www.naturland.de/fileadmin/MDB/documents/Erzeuger/Tagungsbeitraege/Schweinehalter_Tagung_2008/Mast_Thoma_Peter_neu-244.pdf

Lehmät. Otetaan talviaikainen kytkeminen: Lehmillä on arvojärjestys - lyhytparressa aratkin saavat olla rauhassa, mutta pihatossa pomotetaan, ellei käytetä ryhmäjakoja. Sarvista on hyötyä, jos lemmu putoaa johonkin. Köysi sarviin ja veto. Pihatossa sarvet on sahattava/poltettava alut. Olen toki pihaton kannattaja, mutta kaikki ei ole pahaa lyhytparsinavetassa.

Suomalaisen tuotannon hintakilpailukyky on monisärmäinen aihe, koska keskittynyt kauppa tekee omia liikkeitään häiritäkseen kotimaisten tuottajien/jalostajien hinnanvahvistamispyrkimyksiä. Tuontia ei siis välttämättä tehdä tuontitavaran hinnan takia. Tuonti voi olla CIF-hinnalla selkeästi (esim. lihassa) A/HK-hintaa korkeampi. Kauppa tekee tarjouksia juhlapyhien alla ulkomaisella raaka-aineella, jotta kotimaiset toimijat pysyisivät varpaillaan.

Ihan kaikkea täällä ei voi kirjoittaa, koska meno muuttuu likaiseksi. Sanotaan vain, että kalliilla tuottaminen ja halvalla tuottaminen ovat omia lajejaan. Sieltä Simonkadulta katsottuna kalliilla tuottaminen taitaa olla enempi mieluista.

Paalinpyörittäjä

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6908
Tämä "maallikko" on tässä yhteydessä mielenkiintoinen termi.  Ensiksi tietenkin kantasanansa -maa- vuoksi :)  Mutta toiseksi siksi, että asiakas on aina oikeassa.  Toki palstalaisista osa on non-food-väkeä, mutta luulen useimpien tuottavan ruokaa näille "maallikoille".

Kuluttajista isolla osalla ei ole minkäänlaista käsitystä nykyaikaisesta maataloustuotannosta.  Osalla on, mutta mummoankkamaisesta.  Lappalaisen kirja on mielestäni hyvä tapa päivittää kuluttajien tietoja nykypäivään. 

Ainakaan minä en usko suomalaisen tuotannon pärjäävän hintakilpailussa tuontia vastaan.  Joten kuluttajat pitää saada haluamaan kotimaisia tuotteita muilla keinoin.  Yksi niistä on kuluttajien tietämys miten eläimiä täällä kohdellaan.  Jos asioista ei kerrota, herää väistämättä aavistus, että asiassa on jotain salattavaa.   Tämä kirja on hyvää vastapainoa öisille salakuvauksille, joiden tarkoituksena on vahingoittaa eläintenkasvatuselinkeinoa.  Tämän kirjan tarkoitus se todellakaan ole.  Yksi kirjan viesteistä on, että kasvattajien pitää saada riittävästi rahaa, jotta heillä on varaa tehdä eläinten hyvinvointia parantavia investointeja.  Ja että kuluttajan pitää olla valmis maksamaan enemmän, jos hän vaatii parannuksia tuotantotapoihin.

Lainaus
Nerokaan ei pysty kirjoittamaan tietokirjaa teurastamosta, nykyaikaisesta kanalasta jne. ensimmäisen käynnin jälkeen
Tuskin kirjan tarkoituksena on olla oppikirja teurastajan ammattitutkintoon, mutta se kertoo kuluttajalle miten eläin muuttuu elintarvikkeeksi.  Ei ammattitoimittajan tarvitse osata tehdä hommaa pystyäkseen kirjoittamaan sen tekemisestä.  Se on heidän ammattinsa.  Kirja ei kuitenkaan ole objektiivinen kuvaus, vaan sisältää Lappalaisen mielipiteitä.

Lainaus
Hyviä pointteja. Salakuvaajat sunmuut on kyllä jo tehneet riittävästi vahinkoa :(
Raha ratkaisee näissäkin asioissa, jos asiakas maksaa esimerkiksi broilerista euron kilo, niin ei kai kukaan aikuisten oikeasti voi odottaa sillä eurolla saatavan sille broiskulle virikkeellinen elämä vimosen päälle olosuhteissa :o

{o|o}

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 801
Kuten jo alussa totesin, kirja sisältää perusteltuja mielipiteitä, joista voi olla myös eri mieltä.  Minulla ei ole mitään syytä ruveta puolustelemaan Lappalaisen näkemyksiä, en ole kaikesta samaa mieltä.

Mielestäni jokainen kirja pitää lukea ennen kuin rupeaa arvostelemman sitä.  Ja tätä pig24 ei ole/ei ollut tehnyt.

Mutta jotain on odotettavissa: Finlandiapalkinto MTK:n ja Sanomakonsernin kytköksiä koskevasta kirjasta  ;D.  Lupaan arvioida sen lukematta ;)