Agronet

Keskusteluaiheet => Yleistä maa- ja metsätaloudesta => Aiheen aloitti: pig24 - 04.10.12 - klo:10:33

Otsikko: Tietokirja lihantuotannosta julkaistaan tänään
Kirjoitti: pig24 - 04.10.12 - klo:10:33
Pitäisiköhän lukea, jahka menee alennuskoriin. Mulle ei nimittäin ole vielä valjennut, mitä tehotuotanto tarkoittaa.
www.syotavaksikasvatetut.fi/
Otsikko: Vs: Tietokirja lihantuotannosta julkaistaan tänään
Kirjoitti: pig24 - 20.11.12 - klo:15:47
Nerokaan ei pysty kirjoittamaan tietokirjaa teurastamosta, nykyaikaisesta kanalasta jne. ensimmäisen käynnin jälkeen, joten tässä on sitten kyse jostain muunlaisesta palkitsemisesta.
Minusta noista 6:sta ehdokaskirjasta voisi kysyä: Mikä ei kuulu ryhmään?
Otsikko: Vs: Tietokirja lihantuotannosta julkaistaan tänään
Kirjoitti: pig24 - 22.11.12 - klo:13:59
No niin, siinä sitä ollaan. Ensikertalainen kirjoittaa "ruokateollisuudesta": 30.000 €.
www.iltalehti.fi/uutiset/2012112216361280_uu.shtml

Vuotta 2013 silmällä pitäen taidan alkaa valmistelemaan tietoteosta  aiheesta "epävarmuustekijät infektiotautien diagnosoinnissa".
Otsikko: Vs: Tietokirja lihantuotannosta julkaistaan tänään
Kirjoitti: {o|o} - 25.11.12 - klo:21:54
Pitäisiköhän lukea, jahka menee alennuskoriin.
Kannattaa kyllä ennenkin, on pääosin hyvä kirja, osin erinomainen.  Sisältää perusteltuja mielipiteitä, joista voi perustellusti olla eri mieltä.

Valitettavasti huono kirjoittaessan homeopatiasta luomussa.  Sisältää outoja "faktoja", joissa ei viitata lähteisiin.  Varmaan jonkun haastattelusta saatuja virheellisiä käsityksiä, jotka ovat joutuneet kirjaan ilman lähdekritiikkiä. Sääli.

Ihmettelen, että  pig24 on kirjoittanut ainakin neljä kriittistä viestiä ILMAN, ETTÄ ON LUKENUT KIRJAA  >:(

Siis oikeasti, jos kuvittelette, että tässä kirjassa tallotaan suomalainen viljelijä lokaan EREHDYTTE TODELLA PAHASTI.  Tätä paremmin kirjoitettuja perusteluja maksaa enemmän laadukkaasti tuotetusta suomalaisesta lihasta saa hakemalla hakea.

LUKEKAA!
Otsikko: Vs: Tietokirja lihantuotannosta julkaistaan tänään
Kirjoitti: pig24 - 26.11.12 - klo:10:13
Muistaakseni 5-6 sivua julkaistiin internetissä ennen kirjan tuloa markkinoille.  Aitoa ummikkosiviilikerrontaa - palvelee varmaan  jonkun tahon pyrkimyksiä.

" Laadukkaasti tuotettua suomalaista lihaa" ? Kerronko tarinoita laadukkaasta tuottamisesta ? Menee sen verran rankaksi, etten taida ainakaan internetissä...

Työskenteletkö oIo-nimimerkki Sanoma-konsernin vaikutuspiirissä vai mtk:ssa ?
Otsikko: Vs: Tietokirja lihantuotannosta julkaistaan tänään
Kirjoitti: {o|o} - 26.11.12 - klo:11:49
Lukeminen kannattaa. Aina :)
Otsikko: Vs: Tietokirja lihantuotannosta julkaistaan tänään
Kirjoitti: pig24 - 26.11.12 - klo:14:35
Minusta kertomus ja tietokirja ovat eri asioita. Tieto-Finlandia on minulle tästä lähin vitsi.
Otsikko: Vs: Tietokirja lihantuotannosta julkaistaan tänään
Kirjoitti: Kattivaara - 26.11.12 - klo:17:53
Voistko pig24 kirjoittaa tästä kirja-arvostelun?
Otsikko: Vs: Tietokirja lihantuotannosta julkaistaan tänään
Kirjoitti: emo-heikki - 26.11.12 - klo:19:04
Pitää vissiin lukaista toi kirja, kun sitä niin täällä kehutaan  ;D ;D ;D
Otsikko: Vs: Tietokirja lihantuotannosta julkaistaan tänään
Kirjoitti: pig24 - 27.11.12 - klo:12:22
Voistko pig24 kirjoittaa tästä kirja-arvostelun?

Mikä minun logiikassani horjuu ? Sanoin lukeneeni 5-6 sivua.  Kyseinen kirja ei kiinnosta pätkän vertaa, koska se on maallikon maallikoille tekemä.

Se tässä kiinnostaa, onko ko. teos tilaustyö ja ketkä ovat tehneet tilauksen. Tiedän myös jotain Sanoma-konsernin ja Mtk:n läheisestä suhteesta ja poliittisesta vaikuttamisesta.
Otsikko: Vs: Tietokirja lihantuotannosta julkaistaan tänään
Kirjoitti: bouli - 27.11.12 - klo:14:32
Voistko pig24 kirjoittaa tästä kirja-arvostelun?

Mikä minun logiikassani horjuu ? Sanoin lukeneeni 5-6 sivua.  Kyseinen kirja ei kiinnosta pätkän vertaa, koska se on maallikon maallikoille tekemä.

En tiedä, mua alkoi kyllä kiinnostamaan. Olisi kaikenkaikkiaan aika hyödyllistä pysyä kärryillä mitä maallikot ajattelee ja millaisia käsityksiä heillä on.
Otsikko: Vs: Tietokirja lihantuotannosta julkaistaan tänään
Kirjoitti: {o|o} - 27.11.12 - klo:16:25
Tämä "maallikko" on tässä yhteydessä mielenkiintoinen termi.  Ensiksi tietenkin kantasanansa -maa- vuoksi :)  Mutta toiseksi siksi, että asiakas on aina oikeassa.  Toki palstalaisista osa on non-food-väkeä, mutta luulen useimpien tuottavan ruokaa näille "maallikoille".

Kuluttajista isolla osalla ei ole minkäänlaista käsitystä nykyaikaisesta maataloustuotannosta.  Osalla on, mutta mummoankkamaisesta.  Lappalaisen kirja on mielestäni hyvä tapa päivittää kuluttajien tietoja nykypäivään. 

Ainakaan minä en usko suomalaisen tuotannon pärjäävän hintakilpailussa tuontia vastaan.  Joten kuluttajat pitää saada haluamaan kotimaisia tuotteita muilla keinoin.  Yksi niistä on kuluttajien tietämys miten eläimiä täällä kohdellaan.  Jos asioista ei kerrota, herää väistämättä aavistus, että asiassa on jotain salattavaa.  Tämä kirja on hyvää vastapainoa öisille salakuvauksille, joiden tarkoituksena on vahingoittaa eläintenkasvatuselinkeinoa.  Tämän kirjan tarkoitus se todellakaan ole.  Yksi kirjan viesteistä on, että kasvattajien pitää saada riittävästi rahaa, jotta heillä on varaa tehdä eläinten hyvinvointia parantavia investointeja.  Ja että kuluttajan pitää olla valmis maksamaan enemmän, jos hän vaatii parannuksia tuotantotapoihin.

Lainaus
Nerokaan ei pysty kirjoittamaan tietokirjaa teurastamosta, nykyaikaisesta kanalasta jne. ensimmäisen käynnin jälkeen
Tuskin kirjan tarkoituksena on olla oppikirja teurastajan ammattitutkintoon, mutta se kertoo kuluttajalle miten eläin muuttuu elintarvikkeeksi.  Ei ammattitoimittajan tarvitse osata tehdä hommaa pystyäkseen kirjoittamaan sen tekemisestä.  Se on heidän ammattinsa.  Kirja ei kuitenkaan ole objektiivinen kuvaus, vaan sisältää Lappalaisen mielipiteitä.

Lainaus
joten tässä on sitten kyse jostain muunlaisesta palkitsemisesta.
Minusta noista 6:sta ehdokaskirjasta voisi kysyä: Mikä ei kuulu ryhmään?
Ehkä se, joka liippaa pig24:n lähipiiriä?  Vai mikä tämän katkeruuden ja salaliittoteoriat muuten selittää?
Otsikko: Vs: Tietokirja lihantuotannosta julkaistaan tänään
Kirjoitti: pig24 - 27.11.12 - klo:19:02
Tämä "maallikko" on tässä yhteydessä mielenkiintoinen termi.  Ensiksi tietenkin kantasanansa -maa- vuoksi :)  Mutta toiseksi siksi, että asiakas on aina oikeassa.  Toki palstalaisista osa on non-food-väkeä, mutta luulen useimpien tuottavan ruokaa näille "maallikoille".

Kuluttajista isolla osalla ei ole minkäänlaista käsitystä nykyaikaisesta maataloustuotannosta.  Osalla on, mutta mummoankkamaisesta.  Lappalaisen kirja on mielestäni hyvä tapa päivittää kuluttajien tietoja nykypäivään. 

Ainakaan minä en usko suomalaisen tuotannon pärjäävän hintakilpailussa tuontia vastaan.  Joten kuluttajat pitää saada haluamaan kotimaisia tuotteita muilla keinoin.  Yksi niistä on kuluttajien tietämys miten eläimiä täällä kohdellaan.  Jos asioista ei kerrota, herää väistämättä aavistus, että asiassa on jotain salattavaa.  Tämä kirja on hyvää vastapainoa öisille salakuvauksille, joiden tarkoituksena on vahingoittaa eläintenkasvatuselinkeinoa.  Tämän kirjan tarkoitus se todellakaan ole.  Yksi kirjan viesteistä on, että kasvattajien pitää saada riittävästi rahaa, jotta heillä on varaa tehdä eläinten hyvinvointia parantavia investointeja.  Ja että kuluttajan pitää olla valmis maksamaan enemmän, jos hän vaatii parannuksia tuotantotapoihin.

Lainaus
Nerokaan ei pysty kirjoittamaan tietokirjaa teurastamosta, nykyaikaisesta kanalasta jne. ensimmäisen käynnin jälkeen
Tuskin kirjan tarkoituksena on olla oppikirja teurastajan ammattitutkintoon, mutta se kertoo kuluttajalle miten eläin muuttuu elintarvikkeeksi.  Ei ammattitoimittajan tarvitse osata tehdä hommaa pystyäkseen kirjoittamaan sen tekemisestä.  Se on heidän ammattinsa.  Kirja ei kuitenkaan ole objektiivinen kuvaus, vaan sisältää Lappalaisen mielipiteitä.

Lainaus
joten tässä on sitten kyse jostain muunlaisesta palkitsemisesta.
Minusta noista 6:sta ehdokaskirjasta voisi kysyä: Mikä ei kuulu ryhmään?
Ehkä se, joka liippaa pig24:n lähipiiriä?  Vai mikä tämän katkeruuden ja salaliittoteoriat muuten selittää?

Aitoa mtk-kamaa. Kiitos selvennyksestä.
Eläinten hyvinvoinnissa kyse ei ole rahasta vaan valinnoista.
Siat: Perinteisen porsimishäkin ja vapaaporsimiskarsinan välillä ei taida olla hintaeroa. Vapaaporsimisratkaisussa on oltava korkeampi aita, muutoin kalustus on kevyempi. Lihasikojen osalta löytyy mm. pigport-ratkaisu, josta voisi hakea linkin.
http://www.naturland.de/fileadmin/MDB/documents/Erzeuger/Tagungsbeitraege/Schweinehalter_Tagung_2008/Mast_Thoma_Peter_neu-244.pdf

Lehmät. Otetaan talviaikainen kytkeminen: Lehmillä on arvojärjestys - lyhytparressa aratkin saavat olla rauhassa, mutta pihatossa pomotetaan, ellei käytetä ryhmäjakoja. Sarvista on hyötyä, jos lemmu putoaa johonkin. Köysi sarviin ja veto. Pihatossa sarvet on sahattava/poltettava alut. Olen toki pihaton kannattaja, mutta kaikki ei ole pahaa lyhytparsinavetassa.

Suomalaisen tuotannon hintakilpailukyky on monisärmäinen aihe, koska keskittynyt kauppa tekee omia liikkeitään häiritäkseen kotimaisten tuottajien/jalostajien hinnanvahvistamispyrkimyksiä. Tuontia ei siis välttämättä tehdä tuontitavaran hinnan takia. Tuonti voi olla CIF-hinnalla selkeästi (esim. lihassa) A/HK-hintaa korkeampi. Kauppa tekee tarjouksia juhlapyhien alla ulkomaisella raaka-aineella, jotta kotimaiset toimijat pysyisivät varpaillaan.

Ihan kaikkea täällä ei voi kirjoittaa, koska meno muuttuu likaiseksi. Sanotaan vain, että kalliilla tuottaminen ja halvalla tuottaminen ovat omia lajejaan. Sieltä Simonkadulta katsottuna kalliilla tuottaminen taitaa olla enempi mieluista.
Otsikko: Vs: Tietokirja lihantuotannosta julkaistaan tänään
Kirjoitti: Paalinpyörittäjä - 27.11.12 - klo:20:57
Tämä "maallikko" on tässä yhteydessä mielenkiintoinen termi.  Ensiksi tietenkin kantasanansa -maa- vuoksi :)  Mutta toiseksi siksi, että asiakas on aina oikeassa.  Toki palstalaisista osa on non-food-väkeä, mutta luulen useimpien tuottavan ruokaa näille "maallikoille".

Kuluttajista isolla osalla ei ole minkäänlaista käsitystä nykyaikaisesta maataloustuotannosta.  Osalla on, mutta mummoankkamaisesta.  Lappalaisen kirja on mielestäni hyvä tapa päivittää kuluttajien tietoja nykypäivään. 

Ainakaan minä en usko suomalaisen tuotannon pärjäävän hintakilpailussa tuontia vastaan.  Joten kuluttajat pitää saada haluamaan kotimaisia tuotteita muilla keinoin.  Yksi niistä on kuluttajien tietämys miten eläimiä täällä kohdellaan.  Jos asioista ei kerrota, herää väistämättä aavistus, että asiassa on jotain salattavaa.   Tämä kirja on hyvää vastapainoa öisille salakuvauksille, joiden tarkoituksena on vahingoittaa eläintenkasvatuselinkeinoa.  Tämän kirjan tarkoitus se todellakaan ole.  Yksi kirjan viesteistä on, että kasvattajien pitää saada riittävästi rahaa, jotta heillä on varaa tehdä eläinten hyvinvointia parantavia investointeja.  Ja että kuluttajan pitää olla valmis maksamaan enemmän, jos hän vaatii parannuksia tuotantotapoihin.

Lainaus
Nerokaan ei pysty kirjoittamaan tietokirjaa teurastamosta, nykyaikaisesta kanalasta jne. ensimmäisen käynnin jälkeen
Tuskin kirjan tarkoituksena on olla oppikirja teurastajan ammattitutkintoon, mutta se kertoo kuluttajalle miten eläin muuttuu elintarvikkeeksi.  Ei ammattitoimittajan tarvitse osata tehdä hommaa pystyäkseen kirjoittamaan sen tekemisestä.  Se on heidän ammattinsa.  Kirja ei kuitenkaan ole objektiivinen kuvaus, vaan sisältää Lappalaisen mielipiteitä.

Lainaus
Hyviä pointteja. Salakuvaajat sunmuut on kyllä jo tehneet riittävästi vahinkoa :(
Raha ratkaisee näissäkin asioissa, jos asiakas maksaa esimerkiksi broilerista euron kilo, niin ei kai kukaan aikuisten oikeasti voi odottaa sillä eurolla saatavan sille broiskulle virikkeellinen elämä vimosen päälle olosuhteissa :o
Otsikko: Vs: Tietokirja lihantuotannosta julkaistaan tänään
Kirjoitti: {o|o} - 27.11.12 - klo:21:36
Kuten jo alussa totesin, kirja sisältää perusteltuja mielipiteitä, joista voi olla myös eri mieltä.  Minulla ei ole mitään syytä ruveta puolustelemaan Lappalaisen näkemyksiä, en ole kaikesta samaa mieltä.

Mielestäni jokainen kirja pitää lukea ennen kuin rupeaa arvostelemman sitä.  Ja tätä pig24 ei ole/ei ollut tehnyt.

Mutta jotain on odotettavissa: Finlandiapalkinto MTK:n ja Sanomakonsernin kytköksiä koskevasta kirjasta  ;D.  Lupaan arvioida sen lukematta ;)
Otsikko: Vs: Tietokirja lihantuotannosta julkaistaan tänään
Kirjoitti: pig24 - 28.11.12 - klo:09:11
Kuten jo alussa totesin, kirja sisältää perusteltuja mielipiteitä, joista voi olla myös eri mieltä.  Minulla ei ole mitään syytä ruveta puolustelemaan Lappalaisen näkemyksiä, en ole kaikesta samaa mieltä.

Mielestäni jokainen kirja pitää lukea ennen kuin rupeaa arvostelemman sitä.  Ja tätä pig24 ei ole/ei ollut tehnyt.

Mutta jotain on odotettavissa: Finlandiapalkinto MTK:n ja Sanomakonsernin kytköksiä koskevasta kirjasta  ;D.  Lupaan arvioida sen lukematta ;)

Elinan kirjoittelun punainen lanka on se, että eläimellä on oikeus parempaan elämään. Ei varmaan vaikea havaita.

Muistan 3 kirjaa, joita en ole pystynyt yrityksistä huolimatta lukemaan läpi:

- Ruotsalainen Cosa Nostraa koskeva pokkari. Asiaa ei tullut millään vastaan. Tekijä jauhoi jauhamistaan, kuinka kamalia mafiosot ovat.
- Ruotsalainen neuvottelutaidon opas liikkeenjohtajille. Perustelu likimain kuten edellinen. Huokaus ! Ruotsalaiset taitavat väsyttää vastapuolen - tekniikka sekin.
- Helsingin Sanomien taannoisen päätoimittajan Heikki Haavistosta tekemä henkilökuvaus. Järkyttävää lukea teosta, jossa nuollaan päähenkilöä niin rankasti ja    substanssitieto Haaviston elinkeinosta puuttuu. Yritin kovin, mutta sielu laittoi vastaan.

Tieto-Finlandian palkitsemisperusteista onkin wikipediassa vihjeitä, että en olekaan yksin.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Tieto-Finlandia-palkinto
Otsikko: Vs: Tietokirja lihantuotannosta julkaistaan tänään
Kirjoitti: {o|o} - 28.11.12 - klo:15:17
Lainaus
Tieto-Finlandian palkitsemisperusteista onkin wikipediassa vihjeitä, että en olekaan yksin.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Tieto-Finlandia-palkinto
En tiedä,  mihin tässä viittaat, mutta oletan sen olevan
Lainaus
Tieteentekijät ja tietokirjailijat ovat arvostelleet palkinnon perusteita liian löyhiksi, viihteellisiksi ja epätieteellisiksi

Se minusta korjausta vaativa kohta wikipediassa, koska siinä on harhaanjohtavasti Tieto-Finlandian kohdalla linkki Vuoden tiedekirjan valinnasta syntyneeseen kritiikkiin.  Eli puurot ja vellit sekaisin :)
Otsikko: Vs: Tietokirja lihantuotannosta julkaistaan tänään
Kirjoitti: Paalinpyörittäjä - 29.11.12 - klo:01:31
****
Lehmät. Otetaan talviaikainen kytkeminen: Lehmillä on arvojärjestys - lyhytparressa aratkin saavat olla rauhassa, mutta pihatossa pomotetaan, ellei käytetä ryhmäjakoja. Sarvista on hyötyä, jos lemmu putoaa johonkin. Köysi sarviin ja veto. Pihatossa sarvet on sahattava/poltettava alut. Olen toki pihaton kannattaja, mutta kaikki ei ole pahaa lyhytparsinavetassa.

Suomalaisen tuotannon hintakilpailukyky on monisärmäinen aihe, koska keskittynyt kauppa tekee omia liikkeitään häiritäkseen kotimaisten tuottajien/jalostajien hinnanvahvistamispyrkimyksiä. Tuontia ei siis välttämättä tehdä tuontitavaran hinnan takia. Tuonti voi olla CIF-hinnalla selkeästi (esim. lihassa) A/HK-hintaa korkeampi. Kauppa tekee tarjouksia juhlapyhien alla ulkomaisella raaka-aineella, jotta kotimaiset toimijat pysyisivät varpaillaan.
****
Sekä pihatossa että parsinavetassa on paljon hyviä puolia.

Tuonnista olen osittain samaa mieltä. Pätee myös puutavaraan, jossa tuonti on kalliimpaa, mutta tuonnin vaikutukset kotimaan hintatasoon huomattavat.

Ainakaan S-kaupassa en ole vielä kertaakaan törmännyt tuontilihaan, vaikka lihaostokset koostuvat naudanlihasta ja siipikarjasta jotka siis ovat alituotannossa.
Kun sukellat sinne altaaseen, niin saatat törmätäkkin ;)
Otsikko: Vs: Tietokirja lihantuotannosta julkaistaan tänään
Kirjoitti: Kattivaara - 17.12.12 - klo:09:05
Helsingin Sanomat kehuu Lappalaisen kirjaa ihan pääkirjoituksessaan. (http://www.hs.fi/paivanlehti/paakirjoitukset/El%C3%A4imen+hyv%C3%A4+el%C3%A4m%C3%A4+on+kaikkien+vastuulla/a1355545692925) Jo viides painos on kaupoissa.
Otsikko: Vs: Tietokirja lihantuotannosta julkaistaan tänään
Kirjoitti: opk - 17.12.12 - klo:18:08
****
Ainakaan S-kaupassa en ole vielä kertaakaan törmännyt tuontilihaan, vaikka lihaostokset koostuvat naudanlihasta ja siipikarjasta jotka siis ovat alituotannossa.

Milloin olet viimeksi käynyt?

Naudanlihaa en syö, joten en sitä ole seuraillut, mutta että siipikarja? Snellman?
Otsikko: Vs: Tietokirja lihantuotannosta julkaistaan tänään
Kirjoitti: pig24 - 18.12.12 - klo:10:51
Helsingin Sanomat kehuu Lappalaisen kirjaa ihan pääkirjoituksessaan. (http://www.hs.fi/paivanlehti/paakirjoitukset/El%C3%A4imen+hyv%C3%A4+el%C3%A4m%C3%A4+on+kaikkien+vastuulla/a1355545692925) Jo viides painos on kaupoissa.

Lihantuotantopornoa.

Tässä sitä, mitä minä pidän alkutuotantopornona: Porsitusosastolle vieroituksen jälkeen karsinaan jääneestä pahnueesta yksi hyppää aidan yli naapuriemon puolelle, jolloin emakko puree siltä posken auki (10 cm haava). Se huuto ottaa sieluun. SE PURI MUA. SATTUU !!!!

Yksi ainoa Hesari voi tuottaa iloa todella monelle, kun sen jakaa sivun paloina sikalan välikasvattamoon.