Miten Highland poikkeaa edukseen muista roduista suoramyynnissä ?
- Emo-Heikki jo kirjoittikin pari argumenttia ja kyllä meilläkin tuo sonnien laiduntaminen ja isojen talvitarhojen mahdollistama liikkumisen vapaus on tärkeä asia monelle asiakkaallemme. Erityisesti niille vegaaniasiakkaille, jotka haluavat tarjota sekaruokaa lapsilleen.
- Perinnebiotooppien hoito on yksi asia lisää.
- Vähärasvaisuus on yksi tekijä ja sekin vähä rasva on ruohollaruokitun naudan tapauksessa koostumukseltaan erinomaista. Kotimainenkin väkirehuruokinta heikentää omega-3/6 rasvahapposuhdetta, puhumattakaan mitä tapahtuu maissilla kasvatetuille (no, se on pääsääntöisesti amerikkalaisten ongelma, vaikka kylläpä noita Brasilian feedlottien tuotteita tapaa marketeissa...) Asiakkaamme arvostavat kovasti sitä, että kasvatus tapahtuu sillä rehulla, joka on märehtijälle luontainen - eli ruoholla!
- Vaikka jps muuta todistaakin, niin maku on selkeästi poikkeava ja tämä onkin ollut se suurin menekinedistäjä. Totuuden nimissä pitää kuitenkin sanoa, että kaikista kokeilijoista ei tule pysyviä asiakkaita - makuelämus saattaa siis olla liiankin raju
![;D](https://uusi.keskustelukanava.agronet.fi/agronet/Smileys/default/grin.gif)
(2010 Pihvikarjapäivillä oli angusta ja simmentalia makuvertailussa ja niissäkin oli selkeä ero. Pääsimme pöytäseurueessa lopputulokseen, että angus oli parempi. Makueroja siis on - tästä nyt on aivan turha väitellä) Kuten tuttu hereford-kasvattaja sanoi, niin makuja voi verrata eri alueiden ja rypäleiden punaviineihin. Niissäkin on makueroja.
- Jostain syystä juuri pikkulapset ovat pitäneet erityisesti highland-jauhelihan mausta. Äidithän onneksi tuppaavat olla sellaisia, että pitävät siitä jos lapselle ruoka kelpaa. Muutenkin se tapa miten myymme jauhelihan on ylivoimainen markettien jauhelihaan verrattaessa. Nuuhkaiskaapas jauhelihaa paistovaiheessa, niin asia alkaa avautumaan....paitsi ellei ole kokemusta laadukkaasta vaihtoehdosta.
- Lihasaanto on ollut erinomainen. Jossain aikaisemmassa viestiketjussa vertailtiin lihansaantoa ja senkin perusteella hc pärjäsi todella hyvin, koska on käytännössä samoissa lukemissa eurooppalaisten rotujen kanssa. Etuna siis on se, että tilamyymälään tulee myytävää lihaa hyvä määrä suhteessa teuraspainoon. Suoramyynnin tili tulee lihasta - ei ruhon rasvasta, vaikka se rasva toki teuraspainoa kasvattaakin. Tavanomaisessa tuotannossa teuraspaino on käsittääkseni se asia mikä lisää kasvattajan tiliä.
Minä haluan ehdottomasti sanoutua irti kaikenlaisesta muiden rotujen ja muiden kasvattajien/menetelmien vähättelystä ja panettelusta. Tästä säännöstä muodostaa poikkeuksen Atlannin takana harjoitettava pöyristyttäväkin toiminta - sitä vastaan haluan taistella.
Se on hienoa, jos jotkut ovat saaneet markkinoinnin toimimaan kannattavasti. En kuitenkaan ymmärrä miksi sitä pitää kaikilla turuilla ja toreilla toitottaa.
On mielestäni luonnollista, että jäsenmäärältään suurin liharotuyhdistys SHCC ry pitää osastoaan eri messuilla ja järjestää myös omia näyttelyitä. Miksi muut rodut eivät ole yhtä aktiivisia? Eihän se nyt highlandin vika ole, jos yhdistyksemme on aktiivinen. Eikä muuten ole mitenkään tavatonta, että kun esimerkiksi minä kuulen osastolla vierailevan ajatuksia, niin ohjaankin kysyjän muiden rotujen pariin. Niin että itseeni en ainakaan suostu ottamaan tuollaista "hypettäjän" leimaa.
Koettakaa pysyä realismissa, kauhea hypetys asian ympärillä ampuu kyllä raakasti yli joidenkin kohdalla.
niin en mää viitsi enää vapaa-aikaani kuluttaa joidenkin karvaturrien jahtaamiseen kyliltä.
Aitaustekniikassa on siis ainakin ollut kehittämisen varaa. Meiltä ei ole (koputtaa puuta) ikinä ollut yksikään eläin karkuteillä. High tensile on ratkaisu ja siihen kannattaa panostaa pysyvissä aitauksissa ongelmien minimoimiseksi varsinkin rodulla, jota kasvatetaan ympärivuotisesti ulkona. Muutenkin kaikki lienevät sitä mieltä, että hyvä aitaus on parempi kuin huono aitaus
![;)](https://uusi.keskustelukanava.agronet.fi/agronet/Smileys/default/wink.gif)
Oho, tulipa taas pitkä sepustus.....