Propionista kohta kymmenen vuoden kokemus. Nopeeta hapottaminen, rahtari saa puida minkä kerkee. Happoo menee sitä vähemmän mitä kuivempaa vilja. Muistaakseni 15% kosteuteen menee jotain 5l/t ja 20% n.7.5l/t
Hapotus siinä vaiheessa, kun siiirretään vilja kärristä varastoon. Välineinä ruuvi ja pumppuhapotin.
Juurikin näin. Tarkkana pitää olla happomäärän annostelussa kun viljan juoksevuus on suoraan verrannollinen viljan kosteuteen.
Noin mäkin tekisin, mutta kun en tiedä asiasta mitään. Auon vain päätäni

Todellakin. Pitäiskö sun perehtyä asiaan hieman enemmän ennenkuin alat aukomaan päätäsi?
Propionilla nimittäin pystyy säilömään jopa 30% kosteata viljaa. Viljakierukassa juoksevuus alkaa tällöin kylläkin jo tökkimään samoin kuin kärrystä viljan valuminen.
Jos happoa on tarpeeksi niin ei tarvitse. Pinta kostuu hieman ja on arka homeelle, luultavasti muovi lisää tuota homehtumista.
Ääh. Sen takiahan se propionihappo siihen viljaan laitetaan ettei se HOMEHDU!
Homehtumisen syynä ei oikeastaan ole muuta kuin se että happoa ei ole laitettu tarpeeksi.
On muuten siinä mielessä jännä aine tuo Propion kun se tavallaan "kypsyttää" vihreät jyvät.
Ja mitä itse hapotustapahtumaan tulee, on hyvä käyttää aktiivihiilisuodattimella varustettua hengityssuojainta, ei haittaa haponkäryt.
Lehmille syötettäessä ei ongelmia hapon hajusta, haihtuu oikeastaan jo viikon sisällä hapotuksesta.
Ja sen verran vielä että oma mielipide on se ettei viljaa kannattaisi kuivata rehukäyttöön vaan miettiä juurikin näitä muita säilöntämenetelmiä,
jotka ovat monesti nopeampiakin kuin kuivaus ja mikä tärkeintä, eläimille parempi (kuten aikasemmin tuolla mainittiin, syönti paranee hapotetulla viljalla).