Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Taas meitä kusetetaan  (Luettu 2442 kertaa)

minä-itte

  • Vieras

Tapani

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4372
Vs: Taas meitä kusetetaan
Mitenköhän noi paistaa kinkkunsa. Minä paistan satasen lämpötilalla ja annan olla niin pitkään, että mittari näyttää 75-80, lähempänä tuota 75:ttä. Annan kinkun lämmetä kunnolla pöydällä ennen paistamista. Nestettä valuu korkeintaan puoli litraa.

Aulis Anttila

  • Vieras
Kinkunpaisto...
Minä paistan satasen lämpötilalla ja annan olla niin pitkään, että mittari näyttää 75-80, lähempänä tuota 75:ttä. Annan kinkun lämmetä kunnolla pöydällä ennen paistamista. Nestettä valuu korkeintaan puoli litraa.

Sama menetelmä täällä... paan uuniin viilikupillisen vettä... se pitää uunissa kosteuden yllä ja kinkusta tulee entistäkin mehevämpi + kannattaa kokeilla, ei ota eikä maksa mitään  :)

Viimeksi muokattu: 20.12.11 - klo:16:51 kirjoittanut Aulis Anttila

Lehtimäki

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 16901
Vs: Kinkunpaisto...
Minä paistan satasen lämpötilalla ja annan olla niin pitkään, että mittari näyttää 75-80, lähempänä tuota 75:ttä. Annan kinkun lämmetä kunnolla pöydällä ennen paistamista. Nestettä valuu korkeintaan puoli litraa.

Sama menetelmä täällä... paan uuniin viilikupillisen vettä... se pitää uunissa kosteuden yllä ja kinkusta tulee entistäkin mehevämpi + kannattaa kokeilla, ei ota eikä maksa mitään  :)

kokeile  tänä  jouluna  viinikupillista  ;D

junttieinari

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4698
  • Savo savolaisille!
Vs: Taas meitä kusetetaan
"Jos fundamentalistien kanssa pystyisi keskustelemaan järkevästi, ei maailmassa olisi fundamentalisteja."
                                                       -Tuomas Holopainen-

Oksa

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 65463
Vs: Taas meitä kusetetaan
eihän lihassa nyt vettä ole!   jokainen suomalainen tietää sen kun käväsee saunassa!   alle satanen lämpöä ja vettä ei mistään tule!       mutta laitappa yks ulkomaan pelle sinne,  niin heti on paikat märkänä!

Sepedeus

  • Vieras
Vs: Kinkunpaisto...
Minä paistan satasen lämpötilalla ja annan olla niin pitkään, että mittari näyttää 75-80, lähempänä tuota 75:ttä. Annan kinkun lämmetä kunnolla pöydällä ennen paistamista. Nestettä valuu korkeintaan puoli litraa.

Sama menetelmä täällä... paan uuniin viilikupillisen vettä... se pitää uunissa kosteuden yllä ja kinkusta tulee entistäkin mehevämpi + kannattaa kokeilla, ei ota eikä maksa mitään  :)

 No oikeestaan asiaa ei tunne muut, kuin sellaiset jotka ovat paistaneet oman kasvattamansa siankinkun. Kyllä nää ruiskusuolatut kinkut ovat aivan huijjausta. Suolavettä 10 eurolla.  ;D

SAS

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 12800
  • Velehojen Veleho
Vs: Taas meitä kusetetaan
Kokkarekapitalistien omistamat lihanjalostustehtaat pumppaavat suolavettä ahneuksissaan siitä tämä johtuu.Kuihtuneesta kinkusta kiitos kuluu KOKOOMUKSELLE.
Mystinen Logger,arkinen aivan,Talouden ja politiikan arvostettu tutkija.Ilmastotutkimuksen huippu luotettava kriitikko.Sääennustamisen moninkertainen Suomen Mestari.
Pikkutilallinen yrittää omillaan,suuri tilallinen tarvitsee yrittämiseen EU:n tukea !

iskra

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 11786
Vs: Kinkunpaisto...

 No oikeestaan asiaa ei tunne muut, kuin sellaiset jotka ovat paistaneet oman kasvattamansa siankinkun. Kyllä nää ruiskusuolatut kinkut ovat aivan huijjausta. Suolavettä 10 eurolla.  ;D
[/quote]

  Niinpä,ennen tuli pellille Rasvaa eikä tuollaista hyhmää mitä nykyään,joku tippa on sitä vaaleaksi kylmässä kovettuvaa,muu on läpikuultavaa limaista töhnää..

Fuller

  • Vieras
Vs: Taas meitä kusetetaan
Atria syypää tuohon, se aloitti veden myynnin aikoinaan :P

Herra Banaani

  • Vieras
Vs: Taas meitä kusetetaan
Kyse ei ole siitä että lihaan lisättäisiin liian  reippaasti suolavettä, vaan nopeakasvuisen sian lihaksissa on jo luonnostaan runsaasti nestettä, koska sian kasvunopeutta on jalostuksella lisätty.

Nykysika kasvaa parhaimmillaan yli 1000 grammaa päivässä

Se nopea kasvu siis johtuu siitä, että lihassoluun muodostuu runsaammin nestettä tässä nopeassa kasvuvaiheessa, hitaasti kasvavan sian lihassolussa on vähemmän nestettä ja enemmän varsinaista lihassolua.

Ihminen ei siis voi huijata luontoa loputtomasti, kun halutaan nopeasti kasvava sika, joudutaan tinkimään lihan laadusta, luonnon lakeja ei voi ihminen hienoimmillakaan jalostustekniikoilla muuttaa.

Kyse on tässä siis ihan lihassolun aineenvaihdunnallisesta biologiasta.

Tämä on verrattavissa siihen, kun metsää  lannoitetaan kemiallisilla lannoitteilla, niiden kasvu nopeutuu, mutta samalla puun lujuusominaisuudet heikkenevät, eli puusta tulee heikkoa "höttöpuuta"

Viimeksi muokattu: 20.12.11 - klo:21:19 kirjoittanut Herra Banaani

Aulis Anttila

  • Vieras
Kemiantunnit...
Kyse ei ole siitä että lihaan lisättäisiin liian  reippaasti suolavettä

Muistan kemiantunneilta, että sitä suolavettä voidaan "lisätä" vain tietty määrä, ei enempää... jos on esim. 10kg:n kinkku niin ei sen painoa suolavedellä voida rajattomasti - edes prosentteina laskettuna - kasvattaa/lisätä.

yks.9

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2741
  • apunimimerkkiä v#tuttaa : )
Vs: Kemiantunnit...
Kyse ei ole siitä että lihaan lisättäisiin liian  reippaasti suolavettä

Muistan kemiantunneilta, että sitä suolavettä voidaan "lisätä" vain tietty määrä, ei enempää... jos on esim. 10kg:n kinkku niin ei sen painoa suolavedellä voida rajattomasti - edes prosentteina laskettuna - kasvattaa/lisätä.
....ja lähdeviitettä kaipaillaan tuohon edelliseen

Luomujussi

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 10560
  • Expertus dico....
Vs: Kemiantunnit...
Kyse ei ole siitä että lihaan lisättäisiin liian  reippaasti suolavettä

Muistan kemiantunneilta, että sitä suolavettä voidaan "lisätä" vain tietty määrä, ei enempää... jos on esim. 10kg:n kinkku niin ei sen painoa suolavedellä voida rajattomasti - edes prosentteina laskettuna - kasvattaa/lisätä.
....ja lähdeviitettä kaipaillaan tuohon edelliseen

Noilla peruskoulun tunneilla nukkuneille tuskin kannattaa edes tuollaista perusasiaa selitellä.

Olisko nyt joku kyllästyminen tai jokin sensuuntainen sopiva termi tässä asiassa.....

Ihan vain esimerkiksi....sä voit "sulattaa" sitä suolaa veteen vain tietyn määrän...tosin nyt lienee pikemminkin kyse siitä miten saat teknisesti sen (suola)veden sitoutumaan sinne lihan joukkoon. Jos en väärin muista niin jonkinlaisessa rummussa kun kinkkuja pyöritetään niin vesipitoisuus kasvaa mutta suolaa kai siinäkin touhussa tarvitaan.....

Viimeksi muokattu: 21.12.11 - klo:17:06 kirjoittanut Luomujussi

yks.9

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2741
  • apunimimerkkiä v#tuttaa : )
Vs: Kemiantunnit...
Kyse ei ole siitä että lihaan lisättäisiin liian  reippaasti suolavettä

Muistan kemiantunneilta, että sitä suolavettä voidaan "lisätä" vain tietty määrä, ei enempää... jos on esim. 10kg:n kinkku niin ei sen painoa suolavedellä voida rajattomasti - edes prosentteina laskettuna - kasvattaa/lisätä.
....ja lähdeviitettä kaipaillaan tuohon edelliseen

Noilla peruskoulun tunneilla nukkuneille tuskin kannattaa edes tuollaista perusasiaa selitellä.

Olisko nyt joku kyllästyminen tai jokin sensuuntainen sopiva termi tässä asiassa.....
....ja lähdeviitettä kaipaillaan tuohon edelliseen