Kyse ei ole siitä että lihaan lisättäisiin liian reippaasti suolavettä, vaan nopeakasvuisen sian lihaksissa on jo luonnostaan runsaasti nestettä, koska sian kasvunopeutta on jalostuksella lisätty.
Nykysika kasvaa parhaimmillaan yli 1000 grammaa päivässä
Se nopea kasvu siis johtuu siitä, että lihassoluun muodostuu runsaammin nestettä tässä nopeassa kasvuvaiheessa, hitaasti kasvavan sian lihassolussa on vähemmän nestettä ja enemmän varsinaista lihassolua.
Ihminen ei siis voi huijata luontoa loputtomasti, kun halutaan nopeasti kasvava sika, joudutaan tinkimään lihan laadusta, luonnon lakeja ei voi ihminen hienoimmillakaan jalostustekniikoilla muuttaa.
Kyse on tässä siis ihan lihassolun aineenvaihdunnallisesta biologiasta.
Tämä on verrattavissa siihen, kun metsää lannoitetaan kemiallisilla lannoitteilla, niiden kasvu nopeutuu, mutta samalla puun lujuusominaisuudet heikkenevät, eli puusta tulee heikkoa "höttöpuuta"
Viimeksi muokattu: 20.12.11 - klo:21:19 kirjoittanut Herra Banaani