Kemiran hinnoittelu on saanut myös tämän vannoituneen happomiehen harkitsemaan biologista ainetta.
Rehun säilyvyys on vain osa totuutta, mutta se tärkein, miten biologisella tehdyt lypsättää? Joku ,jolla lehmät lypsää keskimäärin yli 34 kiloa päivässä biologisella voisi huutaa HEP ja mainita samalla millä aineella?
Teoriapuolella Sil-All pitäisi kohdella valkuaista hellävaraisemmin ja tuottaa eniten maitohappoa, joten rehu lypsättäis parhaiten? Mutta onko jälkikuumentuminen ongelma tällä aineella?
Menee jo niin lähelle,että uskallan vastata. Viime vuoden sadot tehtiin puoliksi Sil-Alilla ja puoliksi AIV-primalla. Rehut tehtiin peräkkäisinä päivinä niin, että ensiksi biologisella siilo täyteen ja seuraavana päivänä siilo täyteen hapolla säilöttyä. Raaka-aine analyysit samankaltaisia rehujen kesken.
Syötössä oli kevät- ja kesäsatoa yhtäaikaa. Lopputulos oli se, että rehuanalyyseissa oli lopulta enemmän eroa kuin raaka-aineanalyyseissa. Tämä näkyi myös tuotoksessa siten, että maitoa tuli biologisella noin 1-1,5 litraa enemmän. Pitoisuuksien eroa en muista.