Miten nuo toimii myyntiviljan kuivauksessa?
http://www.nettikone.com/muu-merkki/2407/914730
nimim. Vanhan kuivaajan eläkeikä lähestyy ja löpö 1€/l, jotain tarttis keksiä
Parin sadonkorjuun kokemuksella millään muulla menetelmällä ei kannata viljaa käsitellä, jos eräkoko ei vain tuota ongelmaa. Lisälämpö välttämättömyys Suomen oloos, nyrkkisääntönä 60-150kW on sopiva, enemmästä on vaikia saada hyötyä. Analyysien mukahan korkiatasoosta kauppakelepoosta tavaraa.
Noin 95% viljasta on erittäin puhdasta. Ensimmäänen ~10m3 on aika roskaista, ja se pohjakerros johonka sekoittimet ei uletu, on erittäin roskaasta. Meillä kuivurin esiputsarit täytölle ja purulle, ja niiden jäljiltä putsaus taatusti riittävää. Tosin täyttöteho meillä rajautuu noin 30t/h teholle, jolloon putsarit kerkiää paremmin. Mutta siis tuo 95% määrästä ei vaatisi putsaria mihinään tapaukses ollenkaa.
Sekootinruuvit jauhaa ja hienontaa tavaraa, lopputulos on hiotumman ja kiiltävämmän näköönen kun lämminilmakuivurin jäljiltä. Meillä puintikosteuksien keskiarvo tänä syksynä tasan 20,0%, ohra nyt noin 15,5%:sta, ja pika-Wilellä mitattu hlp62kg. Lajikkeet Vilde, Tiril ja Edel, jotka tälle vuodelle tyypillisesti pienijyväästä. Nyrkkisääntönä lämpöenergiantarve reilut 30% perinteisen kuivurin lämpöenergiantarpeesta, sähkönkulutus tuplat. Naapurilla 500t vehnän kuivaus vei noin 35m3 palaturvetta, kosteus 20% -> 13%.