Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Nivalan kokous  (Luettu 30179 kertaa)

horsetail

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 362
Vs: Nivalan kokous
Median lisäksi nautaväki,  sai ainakin minut uskomaan alan olevan kannattavuuskriisissä. Viesti kannattavuusriisistä näytti menevän tosi hyvin perille ainakin se hyöty Nivalan kokouksesta. Jos kannattavuuskrrisiä ole, olette tosi taitavia valehtelijoita.
Kyllä lihan hinnan on noustava, muutoin tuotanto loppuu.

bobbari

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2642
  • Sosiaalinen erakko
Vs: Nivalan kokous
En usko hinnan nousevan, mikäli monopolien asema säilytetään entisellään.
Monopolien murtaminen on nykytilanteessa se ainut vaihtoehto...     :P
Tuskahiki on köyhän sauna...

Karel

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 38
Vs: Nivalan kokous
Onko "mustan Monopolin" (korkin) murtaminen ainut vaihtoehto ? En tiedä löytyykö enää tosi ison A-monopolin hyllyiltä .Urkin lempijuoma . Mutta niinkuin mökin akka sanoi " pani ukko , kukko tai halla , niin aina Kekkonen maksaa. (tuli lapsilisät , munintapalkkiot ja katokorvaukset)

gutiguti

  • Vieras
Vs: Nivalan kokous
Median lisäksi nautaväki,  sai ainakin minut uskomaan alan olevan kannattavuuskriisissä. Viesti kannattavuusriisistä näytti menevän tosi hyvin perille ainakin se hyöty Nivalan kokouksesta. Jos kannattavuuskrrisiä ole, olette tosi taitavia valehtelijoita.
Kyllä lihan hinnan on noustava, muutoin tuotanto loppuu.
Kyllä tilanne on nyt sellainen että hinnalla on vain yksi suunta, ylös ja nopeasti. Tämä on hyvin yleinen näkemys karjatiloilla nyt. Jos hinta jää tälle tasolle niin lopettajia on paljon.

Oksa

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 68193
Vs: Nivalan kokous
mitäs ne ratiossa toitotti että mikäs pölemiikki siitä ruuan hinnasta nyt onkaa?   joku taho alkaa taas kysellä sen teollisuuden ja kaupan osuudesta!        halvin tuottajahinta monella silti maailman melkein kalleinta tavaraa!                        ja mitä se konttinen taas kirjuutelikaan siitä laadusta?      oikea kommari , - vai?

gutiguti

  • Vieras
Vs: Nivalan kokous
mitäs ne ratiossa toitotti että mikäs pölemiikki siitä ruuan hinnasta nyt onkaa?   joku taho alkaa taas kysellä sen teollisuuden ja kaupan osuudesta!        halvin tuottajahinta monella silti maailman melkein kalleinta tavaraa!                        ja mitä se konttinen taas kirjuutelikaan siitä laadusta?      oikea kommari , - vai?
On hyvä että tähän saadaan täysin puolueettomalta kilpailuvirastolta näkemys ja kohu pois päiväjärjestyksestä.

emo-heikki

  • Vieras
Vs: Nivalan kokous
Lihanjalostajien pitäisi tehdä enempi sellaisia tuotteita, joista jää kunnolla katetta ja vähentää sellaisten tuotteiden valmistusta, josta tulee tappiota.
Silloin raaka-aineestakin pystyy maksamaan oikean hinnan, ei tarvi kerätä maailmalta noita vanhoja ylijäämäeriä.

Lypsybotti

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 896
Vs: Nivalan kokous
mitäs ne ratiossa toitotti että mikäs pölemiikki siitä ruuan hinnasta nyt onkaa?   joku taho alkaa taas kysellä sen teollisuuden ja kaupan osuudesta!        halvin tuottajahinta monella silti maailman melkein kalleinta tavaraa!                        ja mitä se konttinen taas kirjuutelikaan siitä laadusta?      oikea kommari , - vai?
On hyvä että tähän saadaan täysin puolueettomalta kilpailuvirastolta näkemys ja kohu pois päiväjärjestyksestä.

 :D ;D ;D
 ::)
 :'(

Vaikka tuolla ameriikassa on noita lakia joka lähtöön, niin nekään ei aina toimi.
Paremmin kuitenkin, kuin täällä.
Jotain vääntöä, jos "toinen" kotimainen taipuu...
http://www.investopedia.com/articles/economics/08/hammer-antitrust.asp#axzz1WJ80cU7s
http://www.ruwart.com/Healing/chap7.html
http://www.wisegeek.com/what-are-antitrust-laws.htm

Siellä "vapaassa markkinassa" olisi ehkäpä nämä meidän mittapuussa "kaksi suurta" pistetty paloiksi jo aikaa sitten häiritsemästä markkinoita... :o

Mutta täällä kai niitä korruptiovapaita palkkiovirkoja jaellen, ei mitään ongelmaa olekkaan.

Urpolaiselle jää käteen tosin vain mustapekka(rinen)... ;D

Yodavaari

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1471
Vs: Nivalan kokous
Lihanjalostajien pitäisi tehdä enempi sellaisia tuotteita, joista jää kunnolla katetta ja vähentää sellaisten tuotteiden valmistusta, josta tulee tappiota.
Silloin raaka-aineestakin pystyy maksamaan oikean hinnan, ei tarvi kerätä maailmalta noita vanhoja ylijäämäeriä.
Sitten täytyy vaihtaa asiakkaita. Suomalaiset on jauheliha ja tuulipukukansaa. Asiakas on aina oikeassa.

Se mitä täytyy tehdä on vähentää tuotantoa. Ylitarjonta laskee hintoja.

emo-heikki

  • Vieras
Vs: Nivalan kokous
Lihanjalostajien pitäisi tehdä enempi sellaisia tuotteita, joista jää kunnolla katetta ja vähentää sellaisten tuotteiden valmistusta, josta tulee tappiota.
Silloin raaka-aineestakin pystyy maksamaan oikean hinnan, ei tarvi kerätä maailmalta noita vanhoja ylijäämäeriä.
Sitten täytyy vaihtaa asiakkaita. Suomalaiset on jauheliha ja tuulipukukansaa. Asiakas on aina oikeassa.

Se mitä täytyy tehdä on vähentää tuotantoa. Ylitarjonta laskee hintoja.

Mikäli jauhelihasta ei tule tarpeeksi katetta, niin pitää ruveta myymään makkaraa ????

Guarter

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1882
Vs: Nivalan kokous
Lihanjalostajien pitäisi tehdä enempi sellaisia tuotteita, joista jää kunnolla katetta ja vähentää sellaisten tuotteiden valmistusta, josta tulee tappiota.
Silloin raaka-aineestakin pystyy maksamaan oikean hinnan, ei tarvi kerätä maailmalta noita vanhoja ylijäämäeriä.

Tarvitaanko lihanjalostajia ollenkaan tässä mittakaavassa kuin nyt? Vain lihanleikkaajia ja markkinointia. Tuotekehitys -kirosana, jolla on lypsetty tuottajien ja kuluttajien raha. On vain liha 100%, iso pala/pieni pala. Ihmisen, kuluttajan, omaksi parhaaksi ja terveydeksi.

bdr-529

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 7460
Vs: Nivalan kokous
Lihanjalostajien pitäisi tehdä enempi sellaisia tuotteita, joista jää kunnolla katetta ja vähentää sellaisten tuotteiden valmistusta, josta tulee tappiota.
Silloin raaka-aineestakin pystyy maksamaan oikean hinnan, ei tarvi kerätä maailmalta noita vanhoja ylijäämäeriä.
Sitten täytyy vaihtaa asiakkaita. Suomalaiset on jauheliha ja tuulipukukansaa. Asiakas on aina oikeassa.

Se mitä täytyy tehdä on vähentää tuotantoa. Ylitarjonta laskee hintoja.

Se vain pitäis tapahtua maailmanlaajuisesti. Suomeen riittää halvan dioksiiniemakon ottajia ja  tuojia  kun vai hinta on sentinkin halvempi
Mielipiteeni on voinut muuttua, mutta ei se tosiasia, että olen oikeassa.

the bull

  • Tulokas
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 25
Vs: Nivalan kokous
Sika on eri asia kuin nauta tai lammas. Pohjois-Amerikassa maksetaan 1.5 kertaa vähemmän tuottajalle siasta kuin täällä mutta melkein 1.5 kertaa enemmän tuottajalle naudasta. Keskieuroopassa lampaan tuottajahinta on todella korkea johtuen uudenseelannin epäonnistuneesta karitsoinnista. Naudalla hintaa nostaa aasian markkinat. Huono tuottajahinta suomessa ei ole mitenkään perusteltu; pulaa maailmalla ja korkeampi tuottajahinta, alituotanto kotimaassa.
Sikapuolen kriisi on saanut kyllä palstatilaa vähän samoin kuin taannoinen maitokriisi, jossa suomessa päästiin aika helpolla verrattuna keskieurooppaan.

cosmic_cowboy

  • Vieras
Vs: Nivalan kokous
maksetaan 1.5 kertaa vähemmän tuottajalle siasta kuin täällä mutta melkein 1.5 kertaa enemmän

Ei tommosta ookkaan.  :-X Hinnoista € tai $ käsittäisi jotain, tuosta ei.

emo-heikki

  • Vieras
Vs: Nivalan kokous
maksetaan 1.5 kertaa vähemmän tuottajalle siasta kuin täällä mutta melkein 1.5 kertaa enemmän

Ei tommosta ookkaan.  :-X Hinnoista € tai $ käsittäisi jotain, tuosta ei.

Kyllähän Ranskassakin maksetaan  naudasta reilusti enempi kuin Suomessa, oliko peräti euron enempi kilolta, tosin oli niitä paikallisia pihvirotuja, en tosin tiedä mitä on pihvilisät ja muut rojaltit mitä noille isoille roduillle maksetaan täällä, se on niiiin salaista tietoa.