Minkä ihmeen takia pitää happoa laittaa? Jos haluat varmistaa laadun , niin pistä pari kerrosta muovia enemmän. Tulee paaaljon halvemmaksi ja työ miellyttävämmäksi kuin hankalien happotynnyrien kanssa.
Joopa joo, säilyyhän se ilman happoakin, itse en kyllä sellaista paskaa omille elukoille syöttäisi. Muutenkin vähän tuo paalirehu niin ja näin, joka paali aina oma arvoitus avattaessa oli sitten kuinka kuivaa tahansa. Mukavasti ne puristenesteetkin säilyy joka paalissa, on sellasta kivan tummaa rehua paali siitä päästä mikä on maata vasten ollut...
Eihän se puristeneste hapotuksen puutteesta johdu. Mikä hapottamattomassa paalirehussa mättää jos hometta ei ole? Kovin vähän ''arvoituksia'' löytyy kun paalit ovat tehty kunnolla ja muovia tarpeeksi.
comprimasta ei hajuakaan mutta vanhemmassa 1250:ssa päädyttiin laittamaan tynnyri aisan päälle. Ainut paikka mihin sai, sivulla jos olis ollu niin aina sais nostaa pois kun aukasee sivupellin. Tynnyri meillä "kiinteä" ja vesi tynnyriin siirretään pumpulla, eli ei nosteta kuin suurinpiirtein kerran kaks kesässä pois.
Säilyminen ei välttämättä ongelma ilman hapotusta mutta:
-Ainakin rehunäytteiden mukaan säilönnällinen laatu vähän mitä sattui ainakin meillä ennen.
-Kuivalla rehulla pH:n lasku hidasta joka taas tuo omat ongelmansa, D-arvon lasku, sokeri tms. Eikös sitä oltu tutkittu että voi D-arvo laskea jopa 2 pykälää paalissa jos käyminen hidasta?
Me tehtiin ennen ilman happoa ja meillä ainakin nuo analyysitulokset jurppi niin paljon että nykyisin lypsylehmien rehuun laitetaan säilöntäaine. Ei se ainakaan tän tilan taloutta kaada ja en tiedä on sokeutta mutta vaikutuksen myös huomaa.