Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Maailman maataloustuotanto ei kasva enää -pula uhkaa  (Luettu 11947 kertaa)

supersammakko

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 8653
  • You're a slave to money then you die
Muutamia havaintoja keskustelun varrelta;
- Suomessa ehkä heitetään 1/3 osa ruuasta roskiin, mutta siellä missä siitä on pula niin astiat kaavitaan hyvin huolellisesti.
- ihminen on luonnostaan sekasyöjä ja siksi siis pärjää varsin mainiosti myös ilman lihaa
- on olemassa paljon kaloripitoisempiakin kasvisruokia kuin salaatti. Hernari josta jätetään liha pois tai korvataan jollain muulla kotoisella kasviksella on yksi sellainen, eikä sitä lihan puuttumista huomaa edes paatunein lihansyöjä.

Suurin osa nälänhädästä ja tulevaisuuden uhkaavasta ruokapulasta on edelleen rakenteellista, ei siinä, etteikö peltoala tai taito riittäisi. Veden riittävyys on yksi kynnyskysymys, siinä pitää valita kastellaanko paikallisen perheen vehnäpeltoa vai länsimaisen lihalla paisutetun turistin käyttämää golfkenttää.

Muutoin hyvä yhteenveto, mutta:

Ihminen totta vie on sekaravinnon käyttäjä, eikä siis tule fysiologiansa puoleen toimeen ilman lihaa, pelkällä kasvisravinnolla. Suurin ongelma ovat B-ryhmän vitamiinit, joista kaikkia ei ole saatavilla kuin eläinperäisestä ravinnosta.

JK.
Kuka hankkisi Hernekeitolle alkuperäisruoka-statuksen, ettei hyväuskoinen lihaa syövä hetero mies saisi vahingossakaan lautaselleen mitään leikattua versiota tästä Suomen Raskaan kenttämuonan peruskivestä!  8)
B-vitamiinin saaminen on kasvisruokavaliossa haasteellista. Mutta jo pelkkä lihan käytön kohtuullistaminen ja yleisen ruokavalion muuttaminen enemmän kasvisperäiseksi auttaa meitä vähentämään lihan kulutusta. Jätetään ravintolassa se extrasuuri härän 1200 gramman cajunpihvi syömättä (se pihvi tuskin muuten on ikinä härkää nähnykään) ja valitaan kohtuullisempi versio tai jatketaan jauhenlihaa porkkanalla, kesäkurpitsalla tai mulla vastaavalla, tämä on myös hyvä tapa pienentää ruokakustannuksia.
Nothing is Something Worth Doing

supersammakko

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 8653
  • You're a slave to money then you die
Muutamia havaintoja keskustelun varrelta;
- Suomessa ehkä heitetään 1/3 osa ruuasta roskiin, mutta siellä missä siitä on pula niin astiat kaavitaan hyvin huolellisesti.
- ihminen on luonnostaan sekasyöjä ja siksi siis pärjää varsin mainiosti myös ilman lihaa
- on olemassa paljon kaloripitoisempiakin kasvisruokia kuin salaatti. Hernari josta jätetään liha pois tai korvataan jollain muulla kotoisella kasviksella on yksi sellainen, eikä sitä lihan puuttumista huomaa edes paatunein lihansyöjä.

Suurin osa nälänhädästä ja tulevaisuuden uhkaavasta ruokapulasta on edelleen rakenteellista, ei siinä, etteikö peltoala tai taito riittäisi. Veden riittävyys on yksi kynnyskysymys, siinä pitää valita kastellaanko paikallisen perheen vehnäpeltoa vai länsimaisen lihalla paisutetun turistin käyttämää golfkenttää.

Muutoin hyvä yhteenveto, mutta:

Ihminen totta vie on sekaravinnon käyttäjä, eikä siis tule fysiologiansa puoleen toimeen ilman lihaa, pelkällä kasvisravinnolla. Suurin ongelma ovat B-ryhmän vitamiinit, joista kaikkia ei ole saatavilla kuin eläinperäisestä ravinnosta.

JK.
Kuka hankkisi Hernekeitolle alkuperäisruoka-statuksen, ettei hyväuskoinen lihaa syövä hetero mies saisi vahingossakaan lautaselleen mitään leikattua versiota tästä Suomen Raskaan kenttämuonan peruskivestä!  8)

  Siinä ruoka jaa geenit ohjelmassa kerrottiin intialaisesta heimosta, joka on 1000 vuotta elänyt kasvisravilla ilman B12 vitamiin puutetta. Kun tämän heimon jäsenet muuttivat britanniaan ja jatkoivat samanlaisella ruokavaliolla niin ilmeni B12 vitmiinin puutostila ja sairauksia. Että tällaista on tämä länsimainen hyvinvointivaltion ruoka. Puutos johtui ruuan liiasta puhtaudesta. Aiemmin savat B12 vitamiinit pieneliöistä. Tiesittekö että jokainen syö hyönteisiä vuodessa ½ kiloa. Siitähän saa jo kummasti vitamiineja ;D
Runsas alkoholinkäyttö aihettaa B12 vitamiinin puutosta. Ja onko kaikki puutokset vaarallisia? Suomalaisilla on krooninen D-vitamiinin puutos verrattuna vaikka australialaisiin ja hengissä heilutaan.

Viimeksi muokattu: 21.02.11 - klo:14:47 kirjoittanut supersammakko

Nothing is Something Worth Doing

gutiguti

  • Vieras
D-vitamiinin vajaus johtuu maidon prosessoinnista. D-vitamiini tuhoutuu homogenoninnissa, samalla maidon rakennne muuttu ihmiselle vaarallisiksi nanopartikkeleiksi. Kun laadukas tuote on turmeltu ihmisravinnoksi kelpaamattomaksi, siihen lopuksi lisätään teollista d-vitamiinia tuhotun tilalle.

gutiguti

  • Vieras
Pelkästään brasiliassa on viljelykäytössä 50 milj ha. Viljeltävissä oleva ala on laajennettavissa lähes 500 miljoonaan hehtaariin. Myös tuotanto on tehostumassa. Suurimmalla osalla tiloista yhden lehmän rehut tuotetaan 2 ha alalla. Nyt osa yhtiöitetyistä tiloista tuottaa jo kolmen lehmän rehut yhdellä hehtaarilta. Brasilia tuottaa jo nyt 25% maailman ruuasta ja kasvupotentiaali on siis valtava pelkästään brasiliassa.

Paalaaja

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 3179
Muutamia havaintoja keskustelun varrelta;
- Suomessa ehkä heitetään 1/3 osa ruuasta roskiin, mutta siellä missä siitä on pula niin astiat kaavitaan hyvin huolellisesti.
- ihminen on luonnostaan sekasyöjä ja siksi siis pärjää varsin mainiosti myös ilman lihaa
- on olemassa paljon kaloripitoisempiakin kasvisruokia kuin salaatti. Hernari josta jätetään liha pois tai korvataan jollain muulla kotoisella kasviksella on yksi sellainen, eikä sitä lihan puuttumista huomaa edes paatunein lihansyöjä.

Suurin osa nälänhädästä ja tulevaisuuden uhkaavasta ruokapulasta on edelleen rakenteellista, ei siinä, etteikö peltoala tai taito riittäisi. Veden riittävyys on yksi kynnyskysymys, siinä pitää valita kastellaanko paikallisen perheen vehnäpeltoa vai länsimaisen lihalla paisutetun turistin käyttämää golfkenttää.

Muutoin hyvä yhteenveto, mutta:

Ihminen totta vie on sekaravinnon käyttäjä, eikä siis tule fysiologiansa puoleen toimeen ilman lihaa, pelkällä kasvisravinnolla. Suurin ongelma ovat B-ryhmän vitamiinit, joista kaikkia ei ole saatavilla kuin eläinperäisestä ravinnosta.

JK.
Kuka hankkisi Hernekeitolle alkuperäisruoka-statuksen, ettei hyväuskoinen lihaa syövä hetero mies saisi vahingossakaan lautaselleen mitään leikattua versiota tästä Suomen Raskaan kenttämuonan peruskivestä!  8)

  Siinä ruoka jaa geenit ohjelmassa kerrottiin intialaisesta heimosta, joka on 1000 vuotta elänyt kasvisravilla ilman B12 vitamiin puutetta. Kun tämän heimon jäsenet muuttivat britanniaan ja jatkoivat samanlaisella ruokavaliolla niin ilmeni B12 vitmiinin puutostila ja sairauksia. Että tällaista on tämä länsimainen hyvinvointivaltion ruoka. Puutos johtui ruuan liiasta puhtaudesta. Aiemmin savat B12 vitamiinit pieneliöistä. Tiesittekö että jokainen syö hyönteisiä vuodessa ½ kiloa. Siitähän saa jo kummasti vitamiineja ;D
Runsas alkoholinkäyttö aihettaa B12 vitamiinin puutosta. Ja onko kaikki puutokset vaarallisia? Suomalaisilla on krooninen D-vitamiinin puutos verrattuna vaikka australialaisiin ja hengissä heilutaan.

Samoilla linjoilla ollaan siinä, ettei ihminen ole mikään kokolihasta riippuvainen nisäkäs. Ruokavalion monipuolisuus lienee se juju.

Tuon B12-vitamiinin muistelen olevan rasvaliukoinen, jolla on tärkeä rooli aivojen ja hermoston toimintaan. Ja liekö se rasvaliukoisuus juurikin takana, jos tuo etanoli-pohjainen ja alkoholi-merkkinen liuotin johtaa puutokseen.
Slippin 'n sliding

roadrunner

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2138
Pelkästään brasiliassa on viljelykäytössä 50 milj ha. Viljeltävissä oleva ala on laajennettavissa lähes 500 miljoonaan hehtaariin. Myös tuotanto on tehostumassa. Suurimmalla osalla tiloista yhden lehmän rehut tuotetaan 2 ha alalla. Nyt osa yhtiöitetyistä tiloista tuottaa jo kolmen lehmän rehut yhdellä hehtaarilta. Brasilia tuottaa jo nyt 25% maailman ruuasta ja kasvupotentiaali on siis valtava pelkästään brasiliassa.
Miten käynee maailman keuhkojen/ sademetsien tuossa kyydissä? :o

gutiguti

  • Vieras
Pelkästään brasiliassa on viljelykäytössä 50 milj ha. Viljeltävissä oleva ala on laajennettavissa lähes 500 miljoonaan hehtaariin. Myös tuotanto on tehostumassa. Suurimmalla osalla tiloista yhden lehmän rehut tuotetaan 2 ha alalla. Nyt osa yhtiöitetyistä tiloista tuottaa jo kolmen lehmän rehut yhdellä hehtaarilta. Brasilia tuottaa jo nyt 25% maailman ruuasta ja kasvupotentiaali on siis valtava pelkästään brasiliassa.
Miten käynee maailman keuhkojen/ sademetsien tuossa kyydissä? :o
Tuo viljelykäyttöön mahdollisesti otettava ala ei kai ole ainakaan kokonaan metsää. Lisäksi brasiliassa luovuttiin maanmuokkauksesta lähes kokonaan jo 80 luvulla ja kasvipeitteisyys on ympärivuotista. Todennäköisesti viljelypinta-alaa ei edes laajenneta kovin paljon koska maailmasta yksinkertaisesti loppuu markkinat aiemmin. Tuotannon tehostuminen yksistään on moninkertaistamassa maan tuotannon.

Aulis Anttila

  • Vieras
Päivitä muistisi...
Tuon B12-vitamiinin muistelen olevan rasvaliukoinen

Ei ole.

apilas

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 23100
  • fendt parkissa
Mua ihmetyttää näissä ruokakriisi keskusteluissa se, että pidetään itsestään selvänä sitä, kun maailmalla tulee ruokakriisi niin se nostaa suomalaisen maatalouden nousuun. Eikö todennäköisempää ole se, että kun puhtaasta vedestä, energiasta ym. tulee puute, niin tuotanto pitää siirtää sinne missä tuotantoolosuhteet ovat parhaimmat. Suomi ei varmaan kuulu siihen alueseen ellei tuo ilmastonmuutos aivan ihmeitä tee.

Toinen juttu mikä herättää ihmetystä on tällä palstalla usein naureskeltu kasvissyönti. Eikö tulevaisuuden ruokapulassa ole todennäköistä ole se, että ihmisen täytyy vähentää lihansyöntiä ja lisätä kasvissyöntiä.
Esim amerikasta rahdataan Suomeen soijaa, joka eläinten kautta jalostetaan lihaksi. En tarkkaa suhdelukua tiedä mutta jos yhden lihakilon tuottamiseen tarvitaan 10 kg soijaa, niin eikö järkevämpää ole käyttää soija suoraan ihmisravinnoksi. Samaa pätee puhtaaseen veteen. Riittääkö tulevaisuudessa vesi ihmisien lisääntyvään lihansyöntiin?  


juu vetele sää dieco soijaa niin alkaa tissit kasvamaan ;D kannattaas vähän tutkia mitä haittavaikutuksia soijan estrogeenilla on ???

http://www.youtube.com/watch?v=Hs00XaNN2_s v!ttu mitä paskaa >:(
Miksi kaikki jotka ovat erimieltä kanssani ovat idiootteja?

JoHaRa

  • Vieras
Mua ihmetyttää näissä ruokakriisi keskusteluissa se, että pidetään itsestään selvänä sitä, kun maailmalla tulee ruokakriisi niin se nostaa suomalaisen maatalouden nousuun. Eikö todennäköisempää ole se, että kun puhtaasta vedestä, energiasta ym. tulee puute, niin tuotanto pitää siirtää sinne missä tuotantoolosuhteet ovat parhaimmat. Suomi ei varmaan kuulu siihen alueseen ellei tuo ilmastonmuutos aivan ihmeitä tee.

Toinen juttu mikä herättää ihmetystä on tällä palstalla usein naureskeltu kasvissyönti. Eikö tulevaisuuden ruokapulassa ole todennäköistä ole se, että ihmisen täytyy vähentää lihansyöntiä ja lisätä kasvissyöntiä.
Esim amerikasta rahdataan Suomeen soijaa, joka eläinten kautta jalostetaan lihaksi. En tarkkaa suhdelukua tiedä mutta jos yhden lihakilon tuottamiseen tarvitaan 10 kg soijaa, niin eikö järkevämpää ole käyttää soija suoraan ihmisravinnoksi. Samaa pätee puhtaaseen veteen. Riittääkö tulevaisuudessa vesi ihmisien lisääntyvään lihansyöntiin?  


juu vetele sää dieco soijaa niin alkaa tissit kasvamaan ;D kannattaas vähän tutkia mitä haittavaikutuksia soijan estrogeenilla on ???

http://www.youtube.com/watch?v=Hs00XaNN2_s v!ttu mitä paskaa >:(

Apilaksen glukoositasapaino on vähän vinksallaan. Mikä auttaisi  8)

apilas

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 23100
  • fendt parkissa
Hehtaarin rehualalla syöttää yhden lehmän, mutta vegejä kokonaisen lauman.  ;D Tästä on joku tarkempikin laskelma tehty, miten paljon paremmin nykyinen peltoala riittää, kun siinä tuotetaan ihmisten evästä.


juu mut lauma gmo soijalla ruokittuja vegejä on sekopäisempi kuin yksi lehmä :-*
Miksi kaikki jotka ovat erimieltä kanssani ovat idiootteja?

apilas

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 23100
  • fendt parkissa
Mua ihmetyttää näissä ruokakriisi keskusteluissa se, että pidetään itsestään selvänä sitä, kun maailmalla tulee ruokakriisi niin se nostaa suomalaisen maatalouden nousuun. Eikö todennäköisempää ole se, että kun puhtaasta vedestä, energiasta ym. tulee puute, niin tuotanto pitää siirtää sinne missä tuotantoolosuhteet ovat parhaimmat. Suomi ei varmaan kuulu siihen alueseen ellei tuo ilmastonmuutos aivan ihmeitä tee.

Toinen juttu mikä herättää ihmetystä on tällä palstalla usein naureskeltu kasvissyönti. Eikö tulevaisuuden ruokapulassa ole todennäköistä ole se, että ihmisen täytyy vähentää lihansyöntiä ja lisätä kasvissyöntiä.
Esim amerikasta rahdataan Suomeen soijaa, joka eläinten kautta jalostetaan lihaksi. En tarkkaa suhdelukua tiedä mutta jos yhden lihakilon tuottamiseen tarvitaan 10 kg soijaa, niin eikö järkevämpää ole käyttää soija suoraan ihmisravinnoksi. Samaa pätee puhtaaseen veteen. Riittääkö tulevaisuudessa vesi ihmisien lisääntyvään lihansyöntiin?  


juu vetele sää dieco soijaa niin alkaa tissit kasvamaan ;D kannattaas vähän tutkia mitä haittavaikutuksia soijan estrogeenilla on ???

http://www.youtube.com/watch?v=Hs00XaNN2_s v!ttu mitä paskaa >:(

Apilaksen glukoositasapaino on vähän vinksallaan. Mikä auttaisi  8)

niin mikä auttaisi mut ota sää soijaa ;D
Miksi kaikki jotka ovat erimieltä kanssani ovat idiootteja?

apilas

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 23100
  • fendt parkissa

joko johara laittoi tissit kasvamaan vai kokoitko housuus kattoessasi soijan terveysriskeitä,menee sultakin työpaikka alta ko markkinat kyllästetään soijamaidolla :'(

http://www.anttiheikkila.com/index.php?id=2&art=166

Viimeksi muokattu: 21.02.11 - klo:21:12 kirjoittanut apilas

Miksi kaikki jotka ovat erimieltä kanssani ovat idiootteja?

apilas

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 23100
  • fendt parkissa
Jos sitten jatketaan lapsettomuusteemalla, niin soija aiheuttaa poikalasten infertiliteettiä


soija maitua lapsille niin suku sammuu seuraavas polves :'(


omega-6-rasvat on yhdistetty itsemurhiin sit omega kutosta ko lapsia ei tuu vaik kuin panis :'(




Olen kristitty vegaani ja koen vegaanielämäntavan kiinteänä osana kristillistä vakaumusta. Vegaani kristityt näkevät Jesuksen rakkuden sanoman kutsuvan armahtavuuteen ja myötätuntoon ja sanoutumaan irti kaikista väkivallan ja riiston muodoista niin suhteissa ihmisiin kuin elämiinkin. Ruokavalio ja muut kulutustottumukset ovat perustavia tapoja elää sopusoinussa uskon kanssa. Lisätietoa löytyy esim, googlettamalla christian vegan. Hyviä tietolähteistä tästä kritinuskon suunnasta ovat Christian vegetarian assciation ja sama järjestö Uk.

Vähähiilihydraattisesta ruokavaliosta olen saanut myönteisiä kokemuksia vegaaniversiona ,jossa käytetään runsaasti kasvisperäisiä proteiinin lähteitä. Koen hyvin osuviksi erään asintuntijan sen suuntaisen kommentin, että ruokavalion valinnassa ei riitä vain itseä koskevien asioiden kuten terveysvaikutusten tai mieltymysten arvointi vaan se vaatii kokonaisvaltaisempaa ajattelua ja myös eettisten ja ekologisten seikkojen arviointia. Hyvin perusteltu kanta,koska ruokatapojemme vaikutukset ulottuvat itseämme paljon laajemmalle ja kauemmas tulevaisuudeteen jopa tulevin sukupolvien elämän resursseihin asti.
Itse valitsen vegaaniruokavalion ensisijaisesti hengellisenä valintana ja toissijaisesti kokonaisvaikutusten perustella eikä minua saisi vegaanielämäntavasta luopumaan, vaikka eläinproteiinipainotteisen ruokavalion terveyshyödyt olisivat suuremmat ( mikä on käsittääkseni kuvitteelline tilanna näytön tukiessä enemmän kasvisruokavalion terveyshyötyjä).

Kommentti. Ei millään pahalla mutta mistä löytyy moinen Raamatusta tosin jokainenhan soveltaa kirjaa omien mieltymistensä mukaiset. Toiset tappaa ja toiset ei jne. Mutta veganismi on uskonto eikä perustu tieteeseen. Ihminen on geneettisesti kaikkiruokainen ja veganismi on valinta vastoin omaa geeniperimää. Veganismi on myös hyvinvointiyhteiskunnan tuote.Se on uskonto neuroottisille ihmisille jotka tuntevat syyllisyyttä kun kolmas maailma kärsii ja samaan hengenvetoon ovat lennättämässä noita "proteiinipitoisia" kasveja maailman ääristä. Elämä täällä pohjoisella pallonpuoliskolla olisi ollut täysin mahdotonta ilman eläinperäistä ravintoa. Nykyisen yltäkylläisyyden aikana ( mamma betalar) on todellisuus hävinnyt ja autuutta haetaan tosin samoilla keinoilla kuten itseään ruoskivat "kristityt" ennen muinoin. Hildegard on ollut viimeaikoina suosiossa mutta kun lukee hänen elämäänsä niin kyseessä on klassinen anorektikko. Ei tule sen autuaammaksi jos jättää lihan ja lihan himon. Pakkomielle ruokaan ja seksiin lähenee psykopatologiaa. Jos puhutaan kristillisyydestä niin käsitykseni mukaan se on työtä ja tekoja yhteiseksi hyväksi yhteisössä jonka nimi on Suomi sillä kompetenssilla mitä kukin osaa ja lopettaa omaan napaansa tuijottamisen p.n jauhamisen.  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Viimeksi muokattu: 21.02.11 - klo:21:34 kirjoittanut apilas

Miksi kaikki jotka ovat erimieltä kanssani ovat idiootteja?

apilas

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 23100
  • fendt parkissa
opelisti taisi ryömiä takaisin rehusiiloon ;D
Miksi kaikki jotka ovat erimieltä kanssani ovat idiootteja?