Mua ihmetyttää näissä ruokakriisi keskusteluissa se, että pidetään itsestään selvänä sitä, kun maailmalla tulee ruokakriisi niin se nostaa suomalaisen maatalouden nousuun. Eikö todennäköisempää ole se, että kun puhtaasta vedestä, energiasta ym. tulee puute, niin tuotanto pitää siirtää sinne missä tuotantoolosuhteet ovat parhaimmat. Suomi ei varmaan kuulu siihen alueseen ellei tuo ilmastonmuutos aivan ihmeitä tee.
Toinen juttu mikä herättää ihmetystä on tällä palstalla usein naureskeltu kasvissyönti. Eikö tulevaisuuden ruokapulassa ole todennäköistä ole se, että ihmisen täytyy vähentää lihansyöntiä ja lisätä kasvissyöntiä.
Esim amerikasta rahdataan Suomeen soijaa, joka eläinten kautta jalostetaan lihaksi. En tarkkaa suhdelukua tiedä mutta jos yhden lihakilon tuottamiseen tarvitaan 10 kg soijaa, niin eikö järkevämpää ole käyttää soija suoraan ihmisravinnoksi. Samaa pätee puhtaaseen veteen. Riittääkö tulevaisuudessa vesi ihmisien lisääntyvään lihansyöntiin?
Viimeksi muokattu: 21.02.11 - klo:09:02 kirjoittanut diego