Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe LÄHIRUOKAA!!!!!!!!!!!!!?  (Luettu 6914 kertaa)

Guarter

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1882
Vs: LÄHIRUOKAA!!!!!!!!!!!!!?
Kouluruoasta sen verran että tuoreen uutisen mukaan monella seudulla arominvahventeen käyttö on kieletty. Tämän seurauksena ruokaa on moitittu mauttomaksi.

No, tämän seurauksena keittiötädit vetäneet mutkia suoraksi ja korvanneet mauttomuuden lisäämällä ruoan suolapitoisuuta. No, tämäkin tarina päättyi onnettomasti, nimittäin suola on todettu arominvahventeita vaarallisemmaksi.

Tarinan opetus lienee se että kersat tulisi opettaa kotona hyvän kotiruoan päälle ja sitä tulisi pyrkiä tarjoamaan kouluissakin.

Leivän suolapitoisuus on 1-2%. Suomalaiset saavat suuren osan suolastaan leivästä. Se on ainutlaatuista koko maailmassa. Leivän suola pitäisi korvata natriumglutamaatilla koska se on terveellisempää.

En nyt täysin ymmärtänyt mitä tuolla tarkoitit. Ihminen tarvitsee vain muutaman gramman suolaa vuorokaudessa. Me nautimme sitä keskimäärin parikymmentä grammaa vuorokaudessa. Siis aivan liikaa. Ehkä olisi parempi että yrittäisimme saada ruokaan makua muilla keinoilla kuin suolaa lisäämällä.
Suomessa on maailman suolaisimmat leivät, ja leipää syödään paljon. Aromivahvenne e621 eli nauriumglutamaatti on yleisimmin käytetty ja leivän suola olisikin kansanterveyden kannalta hyvä korvata e621:llä.

Käytännönkokemus kertoo kyllä aivan toista, ulkomailla on varsin maukasta ja paljon suolaisempaa leipää.

Jos leivän ym.hiilihydraatin jättää kokonaan ruokavaliosta pois, ihme kyllä, suolan makuaisti tervehtyy, yksinkertaisesti ei voi syödä liikaa suolaa.

gutiguti

  • Vieras
Vs: LÄHIRUOKAA!!!!!!!!!!!!!?
Kouluruoasta sen verran että tuoreen uutisen mukaan monella seudulla arominvahventeen käyttö on kieletty. Tämän seurauksena ruokaa on moitittu mauttomaksi.

No, tämän seurauksena keittiötädit vetäneet mutkia suoraksi ja korvanneet mauttomuuden lisäämällä ruoan suolapitoisuuta. No, tämäkin tarina päättyi onnettomasti, nimittäin suola on todettu arominvahventeita vaarallisemmaksi.

Tarinan opetus lienee se että kersat tulisi opettaa kotona hyvän kotiruoan päälle ja sitä tulisi pyrkiä tarjoamaan kouluissakin.

Leivän suolapitoisuus on 1-2%. Suomalaiset saavat suuren osan suolastaan leivästä. Se on ainutlaatuista koko maailmassa. Leivän suola pitäisi korvata natriumglutamaatilla koska se on terveellisempää.

En nyt täysin ymmärtänyt mitä tuolla tarkoitit. Ihminen tarvitsee vain muutaman gramman suolaa vuorokaudessa. Me nautimme sitä keskimäärin parikymmentä grammaa vuorokaudessa. Siis aivan liikaa. Ehkä olisi parempi että yrittäisimme saada ruokaan makua muilla keinoilla kuin suolaa lisäämällä.
Suomessa on maailman suolaisimmat leivät, ja leipää syödään paljon. Aromivahvenne e621 eli nauriumglutamaatti on yleisimmin käytetty ja leivän suola olisikin kansanterveyden kannalta hyvä korvata e621:llä.

Käytännönkokemus kertoo kyllä aivan toista, ulkomailla on varsin maukasta ja paljon suolaisempaa leipää.

Jos leivän ym.hiilihydraatin jättää kokonaan ruokavaliosta pois, ihme kyllä, suolan makuaisti tervehtyy, yksinkertaisesti ei voi syödä liikaa suolaa.
Suolan saantisuositus on 6 g/vrk naisilla ja 7 g/vrk miehillä.
Finravinto 2007 -tutkimuksen mukaan naiset käyttävät suolaa 6,1 g/vrk  ja miehet 8,4 g/vrk. Suolan saanti on vähentynyt jatkuvasti ja lähestyy suosituksia, mutta edelleen sitä syödään liikaa. Suomalaisten suurin suolan lähde on ruoanvalmistuksessa (mukaan lukien leivät) käytetty ruokasuola. Ruokasuolasta saadaan noin puolet kaikesta natriumista. Muita tärkeitä lähteitä ovat juustot, lihajalosteet ja kalat sekä ravintorasvat.-Wikipedia.
Eniten suolaa saadaan leivästä, noin kolmannes. Enemmän kuin missään muussa ruokakulttuurissa.

apilas

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 23100
  • fendt parkissa
Vs: LÄHIRUOKAA!!!!!!!!!!!!!?
Eniten suolaa saadaan leivästä, noin kolmannes. Enemmän kuin missään muussa ruokakulttuurissa

haloo siis mikä ruokakulttuuri syödään pelkkää leipää päällä kissanraatorasvaa ;D ruokailulla käydään lähigrillillä tai mäkkärissä :-\ sit ihmetellään kun peilistä tuijottaa ylipainoinen sotanorsu :D

kaunisto muuttakoon usaan ko niin tykkää kmo jättäköön meidät kunnon kansalaiset rauhaan :'(
Miksi kaikki jotka ovat erimieltä kanssani ovat idiootteja?

emo-heikki

  • Vieras
Vs: LÄHIRUOKAA!!!!!!!!!!!!!?
Kouluruoasta sen verran että tuoreen uutisen mukaan monella seudulla arominvahventeen käyttö on kieletty. Tämän seurauksena ruokaa on moitittu mauttomaksi.

No, tämän seurauksena keittiötädit vetäneet mutkia suoraksi ja korvanneet mauttomuuden lisäämällä ruoan suolapitoisuuta. No, tämäkin tarina päättyi onnettomasti, nimittäin suola on todettu arominvahventeita vaarallisemmaksi.

Tarinan opetus lienee se että kersat tulisi opettaa kotona hyvän kotiruoan päälle ja sitä tulisi pyrkiä tarjoamaan kouluissakin.

Leivän suolapitoisuus on 1-2%. Suomalaiset saavat suuren osan suolastaan leivästä. Se on ainutlaatuista koko maailmassa. Leivän suola pitäisi korvata natriumglutamaatilla koska se on terveellisempää.

En nyt täysin ymmärtänyt mitä tuolla tarkoitit. Ihminen tarvitsee vain muutaman gramman suolaa vuorokaudessa. Me nautimme sitä keskimäärin parikymmentä grammaa vuorokaudessa. Siis aivan liikaa. Ehkä olisi parempi että yrittäisimme saada ruokaan makua muilla keinoilla kuin suolaa lisäämällä.
Suomessa on maailman suolaisimmat leivät, ja leipää syödään paljon. Aromivahvenne e621 eli nauriumglutamaatti on yleisimmin käytetty ja leivän suola olisikin kansanterveyden kannalta hyvä korvata e621:llä.

Käytännönkokemus kertoo kyllä aivan toista, ulkomailla on varsin maukasta ja paljon suolaisempaa leipää.

Jos leivän ym.hiilihydraatin jättää kokonaan ruokavaliosta pois, ihme kyllä, suolan makuaisti tervehtyy, yksinkertaisesti ei voi syödä liikaa suolaa.
Suolan saantisuositus on 6 g/vrk naisilla ja 7 g/vrk miehillä.
Finravinto 2007 -tutkimuksen mukaan naiset käyttävät suolaa 6,1 g/vrk  ja miehet 8,4 g/vrk. Suolan saanti on vähentynyt jatkuvasti ja lähestyy suosituksia, mutta edelleen sitä syödään liikaa. Suomalaisten suurin suolan lähde on ruoanvalmistuksessa (mukaan lukien leivät) käytetty ruokasuola. Ruokasuolasta saadaan noin puolet kaikesta natriumista. Muita tärkeitä lähteitä ovat juustot, lihajalosteet ja kalat sekä ravintorasvat.-Wikipedia.
Eniten suolaa saadaan leivästä, noin kolmannes. Enemmän kuin missään muussa ruokakulttuurissa.

Sinä se jaksat tota paskaprobagandaa levittää, milloin mistäkin aiheesta ...

jeep

  • Vieras
Vs: LÄHIRUOKAA!!!!!!!!!!!!!?
Eniten suolaa saadaan leivästä, noin kolmannes. Enemmän kuin missään muussa ruokakulttuurissa

haloo siis mikä ruokakulttuuri syödään pelkkää leipää päällä kissanraatorasvaa ;D ruokailulla käydään lähigrillillä tai mäkkärissä :-\ sit ihmetellään kun peilistä tuijottaa ylipainoinen sotanorsu :D

kaunisto muuttakoon usaan ko niin tykkää kmo jättäköön meidät kunnon kansalaiset rauhaan :'(
"Ei oppi ojaan kaada"
http://www.iltalehti.fi/ruoka/2010032811374453_ru.shtml

gutiguti

  • Vieras
Vs: LÄHIRUOKAA!!!!!!!!!!!!!?
Kouluruoasta sen verran että tuoreen uutisen mukaan monella seudulla arominvahventeen käyttö on kieletty. Tämän seurauksena ruokaa on moitittu mauttomaksi.

No, tämän seurauksena keittiötädit vetäneet mutkia suoraksi ja korvanneet mauttomuuden lisäämällä ruoan suolapitoisuuta. No, tämäkin tarina päättyi onnettomasti, nimittäin suola on todettu arominvahventeita vaarallisemmaksi.

Tarinan opetus lienee se että kersat tulisi opettaa kotona hyvän kotiruoan päälle ja sitä tulisi pyrkiä tarjoamaan kouluissakin.

Leivän suolapitoisuus on 1-2%. Suomalaiset saavat suuren osan suolastaan leivästä. Se on ainutlaatuista koko maailmassa. Leivän suola pitäisi korvata natriumglutamaatilla koska se on terveellisempää.

En nyt täysin ymmärtänyt mitä tuolla tarkoitit. Ihminen tarvitsee vain muutaman gramman suolaa vuorokaudessa. Me nautimme sitä keskimäärin parikymmentä grammaa vuorokaudessa. Siis aivan liikaa. Ehkä olisi parempi että yrittäisimme saada ruokaan makua muilla keinoilla kuin suolaa lisäämällä.
Suomessa on maailman suolaisimmat leivät, ja leipää syödään paljon. Aromivahvenne e621 eli nauriumglutamaatti on yleisimmin käytetty ja leivän suola olisikin kansanterveyden kannalta hyvä korvata e621:llä.

Käytännönkokemus kertoo kyllä aivan toista, ulkomailla on varsin maukasta ja paljon suolaisempaa leipää.

Jos leivän ym.hiilihydraatin jättää kokonaan ruokavaliosta pois, ihme kyllä, suolan makuaisti tervehtyy, yksinkertaisesti ei voi syödä liikaa suolaa.
Suolan saantisuositus on 6 g/vrk naisilla ja 7 g/vrk miehillä.
Finravinto 2007 -tutkimuksen mukaan naiset käyttävät suolaa 6,1 g/vrk  ja miehet 8,4 g/vrk. Suolan saanti on vähentynyt jatkuvasti ja lähestyy suosituksia, mutta edelleen sitä syödään liikaa. Suomalaisten suurin suolan lähde on ruoanvalmistuksessa (mukaan lukien leivät) käytetty ruokasuola. Ruokasuolasta saadaan noin puolet kaikesta natriumista. Muita tärkeitä lähteitä ovat juustot, lihajalosteet ja kalat sekä ravintorasvat.-Wikipedia.
Eniten suolaa saadaan leivästä, noin kolmannes. Enemmän kuin missään muussa ruokakulttuurissa.

Sinä se jaksat tota paskaprobagandaa levittää, milloin mistäkin aiheesta ...
Tuollaisen halpamaisen, törkeän ja valheellisen väitteen pohjaksi odotan tarkennusta; mikä yllä esitetyistä faktoista ei pidä paikkaansa.

emo-heikki

  • Vieras
Vs: LÄHIRUOKAA!!!!!!!!!!!!!?
Onhan tota rasva ja hiilihydraattikeskustelua käyty koko syksy ja täysin päinvastaisilla mielipiteillä on "tieteelliset faktat" takana ????

jeep

  • Vieras

Viimeksi muokattu: 12.01.11 - klo:20:40 kirjoittanut jeep

gutiguti

  • Vieras
Vs: LÄHIRUOKAA!!!!!!!!!!!!!?
Kouluruoasta sen verran että tuoreen uutisen mukaan monella seudulla arominvahventeen käyttö on kieletty. Tämän seurauksena ruokaa on moitittu mauttomaksi.

No, tämän seurauksena keittiötädit vetäneet mutkia suoraksi ja korvanneet mauttomuuden lisäämällä ruoan suolapitoisuuta. No, tämäkin tarina päättyi onnettomasti, nimittäin suola on todettu arominvahventeita vaarallisemmaksi.

Tarinan opetus lienee se että kersat tulisi opettaa kotona hyvän kotiruoan päälle ja sitä tulisi pyrkiä tarjoamaan kouluissakin.

Leivän suolapitoisuus on 1-2%. Suomalaiset saavat suuren osan suolastaan leivästä. Se on ainutlaatuista koko maailmassa. Leivän suola pitäisi korvata natriumglutamaatilla koska se on terveellisempää.

En nyt täysin ymmärtänyt mitä tuolla tarkoitit. Ihminen tarvitsee vain muutaman gramman suolaa vuorokaudessa. Me nautimme sitä keskimäärin parikymmentä grammaa vuorokaudessa. Siis aivan liikaa. Ehkä olisi parempi että yrittäisimme saada ruokaan makua muilla keinoilla kuin suolaa lisäämällä.
Suomessa on maailman suolaisimmat leivät, ja leipää syödään paljon. Aromivahvenne e621 eli nauriumglutamaatti on yleisimmin käytetty ja leivän suola olisikin kansanterveyden kannalta hyvä korvata e621:llä.

Käytännönkokemus kertoo kyllä aivan toista, ulkomailla on varsin maukasta ja paljon suolaisempaa leipää.

Jos leivän ym.hiilihydraatin jättää kokonaan ruokavaliosta pois, ihme kyllä, suolan makuaisti tervehtyy, yksinkertaisesti ei voi syödä liikaa suolaa.
Suolan saantisuositus on 6 g/vrk naisilla ja 7 g/vrk miehillä.
Finravinto 2007 -tutkimuksen mukaan naiset käyttävät suolaa 6,1 g/vrk  ja miehet 8,4 g/vrk. Suolan saanti on vähentynyt jatkuvasti ja lähestyy suosituksia, mutta edelleen sitä syödään liikaa. Suomalaisten suurin suolan lähde on ruoanvalmistuksessa (mukaan lukien leivät) käytetty ruokasuola. Ruokasuolasta saadaan noin puolet kaikesta natriumista. Muita tärkeitä lähteitä ovat juustot, lihajalosteet ja kalat sekä ravintorasvat.-Wikipedia.
Eniten suolaa saadaan leivästä, noin kolmannes. Enemmän kuin missään muussa ruokakulttuurissa.

Sinä se jaksat tota paskaprobagandaa levittää, milloin mistäkin aiheesta ...
Tuollaisen halpamaisen, törkeän ja valheellisen väitteen pohjaksi odotan tarkennusta; mikä yllä esitetyistä faktoista ei pidä paikkaansa.

Ja se perustelu:

Onhan tota rasva ja hiilihydraattikeskustelua käyty koko syksy ja täysin päinvastaisilla mielipiteillä on "tieteelliset faktat" takana ????
...perustelu niin..

Courtney1

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 7726
  • I'm not bad, I'm just drawn that way.
Vs: LÄHIRUOKAA!!!!!!!!!!!!!?
No kele, ajetaan alas koko tieverkko ja kaikki ajot moottorikelkoilla  ::) Siinähän olis valmiit urat!
Curtni1 on typerä, suorastaan vastenmielinen idiootti, kun ei erota työtätehnyttä työtävieroksuvasta.

Guarter

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1882
Vs: LÄHIRUOKAA!!!!!!!!!!!!!?
Kouluruoasta sen verran että tuoreen uutisen mukaan monella seudulla arominvahventeen käyttö on kieletty. Tämän seurauksena ruokaa on moitittu mauttomaksi.

No, tämän seurauksena keittiötädit vetäneet mutkia suoraksi ja korvanneet mauttomuuden lisäämällä ruoan suolapitoisuuta. No, tämäkin tarina päättyi onnettomasti, nimittäin suola on todettu arominvahventeita vaarallisemmaksi.

Tarinan opetus lienee se että kersat tulisi opettaa kotona hyvän kotiruoan päälle ja sitä tulisi pyrkiä tarjoamaan kouluissakin.

Leivän suolapitoisuus on 1-2%. Suomalaiset saavat suuren osan suolastaan leivästä. Se on ainutlaatuista koko maailmassa. Leivän suola pitäisi korvata natriumglutamaatilla koska se on terveellisempää.

En nyt täysin ymmärtänyt mitä tuolla tarkoitit. Ihminen tarvitsee vain muutaman gramman suolaa vuorokaudessa. Me nautimme sitä keskimäärin parikymmentä grammaa vuorokaudessa. Siis aivan liikaa. Ehkä olisi parempi että yrittäisimme saada ruokaan makua muilla keinoilla kuin suolaa lisäämällä.
Suomessa on maailman suolaisimmat leivät, ja leipää syödään paljon. Aromivahvenne e621 eli nauriumglutamaatti on yleisimmin käytetty ja leivän suola olisikin kansanterveyden kannalta hyvä korvata e621:llä.

Käytännönkokemus kertoo kyllä aivan toista, ulkomailla on varsin maukasta ja paljon suolaisempaa leipää.

Jos leivän ym.hiilihydraatin jättää kokonaan ruokavaliosta pois, ihme kyllä, suolan makuaisti tervehtyy, yksinkertaisesti ei voi syödä liikaa suolaa.
Suolan saantisuositus on 6 g/vrk naisilla ja 7 g/vrk miehillä.
Finravinto 2007 -tutkimuksen mukaan naiset käyttävät suolaa 6,1 g/vrk  ja miehet 8,4 g/vrk. Suolan saanti on vähentynyt jatkuvasti ja lähestyy suosituksia, mutta edelleen sitä syödään liikaa. Suomalaisten suurin suolan lähde on ruoanvalmistuksessa (mukaan lukien leivät) käytetty ruokasuola. Ruokasuolasta saadaan noin puolet kaikesta natriumista. Muita tärkeitä lähteitä ovat juustot, lihajalosteet ja kalat sekä ravintorasvat.-Wikipedia.
Eniten suolaa saadaan leivästä, noin kolmannes. Enemmän kuin missään muussa ruokakulttuurissa.

Sinä se jaksat tota paskaprobagandaa levittää, milloin mistäkin aiheesta ...
Tuollaisen halpamaisen, törkeän ja valheellisen väitteen pohjaksi odotan tarkennusta; mikä yllä esitetyistä faktoista ei pidä paikkaansa.

Ja se perustelu:

Onhan tota rasva ja hiilihydraattikeskustelua käyty koko syksy ja täysin päinvastaisilla mielipiteillä on "tieteelliset faktat" takana ????
...perustelu niin..

Löydät kyllä itsekin, jos tarvitset viiteluettelon rasvatutkimuksista, niin kirjoitan paremmalla ajalla ;)
Puhdistettu suola vs.puhdistamaton suola(sis.kaikki suolan kivennäisaineet ja hivenaineet)merisuola tai vuorisuola on aitoa suolaa tietoa löytyy. Maku on aivan eri, kun muu ruokavalio on kunnossa käy kuten lehmällä ;) natriumin tarpeen osaa itse säädellä. Tätäkään asiaa ei tarvitse katsoa taulukosta, mikä on sinulle hyvästä ;D Tiede on voimaton ;D

jeep

  • Vieras

A.R.Vaja

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 215
Vs: LÄHIRUOKAA!!!!!!!!!!!!!?
mistäpäin pirkanmaan alueen kouluruoka on peräisin

voisiko joku valaista asiaa

Guarter

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1882
Vs: LÄHIRUOKAA!!!!!!!!!!!!!?
http://sites.google.com/site/itsehoito/

Kuolleet lääkärit eivät valehtele ::) :D

Täysmaitoa, täyssuolaa, täyssokeria, täyslihaa, täyskalaa...
ihan liian monimutkaista, raapas, raaps ;D

Viimeksi muokattu: 13.01.11 - klo:14:52 kirjoittanut Guarter