Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Herefordin ylivoimaa  (Luettu 9526 kertaa)

Maria

  • Harjaantunut
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 108
Vs: Herefordin ylivoimaa
Kyllä mä ainakin ymmärrän sanalla emolehmätuotanto, että tuotetaan pihvivasikkaa välitykseen ja sen asian yhteydessä ei tosiaankaan voi edes mainita ylämaankarjaa. Jotenkin korvaan kalskahtaa ylipäänsä ylämaankarjan yhteydessä puhuminen lihantuotantoeläimistä.
Suoramyyntitilat ja sellaiset, jotka käyttää lihat esim. omassa ravintolassa on sitten asia erikseen.

emo-heikki

  • Vieras
Vs: Herefordin ylivoimaa
Kyllä mä ainakin ymmärrän sanalla emolehmätuotanto, että tuotetaan pihvivasikkaa välitykseen ja sen asian yhteydessä ei tosiaankaan voi edes mainita ylämaankarjaa. Jotenkin korvaan kalskahtaa ylipäänsä ylämaankarjan yhteydessä puhuminen lihantuotantoeläimistä.
Suoramyyntitilat ja sellaiset, jotka käyttää lihat esim. omassa ravintolassa on sitten asia erikseen.

Se on vähän tilakohtanen juttu, mikä kelläkin kannataa parhaiten, mutta lihaahan siinä tuotetaan ...

rene

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5964
Vs: Herefordin ylivoimaa
Emorotuina hf ja ab parhaita, tai sitten jos saat jostain niin hf/si tai ab/si risteytykset. Siihen sitten li, si tai ch sonni astumaan.
Jotakuinkin näin. Ja jos kuitenkin isoa rotua aikoo emoksi niin mieluiten kaikkein viimeisenä charolaista :)    Kasvatuseläinten tuottamiseen varmaan on paras anguslehmä astutettuna limusonnilla.

Guarter

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1882
Vs: Herefordin ylivoimaa
Tämä on huono uutinen,ei mene kuin kymmenen vuotta niin pihvilihat tuodaan venäjältä suomeen.Taas on naulattu yksi naula suomalaisen maataloustuotannon arkkuun.

Onko maitoa tuotu, vaikka lypsyhiehovientiä on ollut jo kymmeniä vuosia? Osaa ne venskut ostaa jalostusainesta muualtakin kuin Suomesta, siinä mielessä huolesi on turha, muutamalle tilalle mahtuu kaikki Suomen emolehmät ::) Meidän äiti ei tee kaikkien venskujen ruokia, vaikka haluaisikin, oikeastaan sillä ei ole paljon merkitystä. Jos muatuska keittää meidän vellit on maailma jo muutenkin aika erilainen paikka...

Husokki

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2537
  • Mikä sielä pistää vastaan, köyhyyskö?
Vs: Herefordin ylivoimaa
Tämä on huono uutinen,ei mene kuin kymmenen vuotta niin pihvilihat tuodaan venäjältä suomeen.Taas on naulattu yksi naula suomalaisen maataloustuotannon arkkuun.

Onko maitoa tuotu, vaikka lypsyhiehovientiä on ollut jo kymmeniä vuosia? Osaa ne venskut ostaa jalostusainesta muualtakin kuin Suomesta, siinä mielessä huolesi on turha, muutamalle tilalle mahtuu kaikki Suomen emolehmät ::) Meidän äiti ei tee kaikkien venskujen ruokia, vaikka haluaisikin, oikeastaan sillä ei ole paljon merkitystä. Jos muatuska keittää meidän vellit on maailma jo muutenkin aika erilainen paikka...

Ei kai pihvilihaa Venäjällä niin paljon riitä, että se lopettaisi tuotannon Suomessa. Maailman väkiluku kasvaa kokoajan.
Käteinen ratkasee

Guarter

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1882
Vs: Herefordin ylivoimaa
Tämä on huono uutinen,ei mene kuin kymmenen vuotta niin pihvilihat tuodaan venäjältä suomeen.Taas on naulattu yksi naula suomalaisen maataloustuotannon arkkuun.

Onko maitoa tuotu, vaikka lypsyhiehovientiä on ollut jo kymmeniä vuosia? Osaa ne venskut ostaa jalostusainesta muualtakin kuin Suomesta, siinä mielessä huolesi on turha, muutamalle tilalle mahtuu kaikki Suomen emolehmät ::) Meidän äiti ei tee kaikkien venskujen ruokia, vaikka haluaisikin, oikeastaan sillä ei ole paljon merkitystä. Jos muatuska keittää meidän vellit on maailma jo muutenkin aika erilainen paikka...

Ei kai pihvilihaa Venäjällä niin paljon riitä, että se lopettaisi tuotannon Suomessa. Maailman väkiluku kasvaa kokoajan.

Tälläkään eläinkaupalla ei ehkä ole niin isoa merkitystä Venäjälle kuin pienelle Suomelle. Eikös ihanteellisin ;) tilanne olisi, että kaikki pihvikapasiteetti menisi Venäjälle, elävänä tai lihana? Suomea, suomalaisia ei pihvi(eläin/liha) kiinnosta?? Terveisiä osuuskunnille!

emo-heikki

  • Vieras
Vs: Herefordin ylivoimaa
Tämä on huono uutinen,ei mene kuin kymmenen vuotta niin pihvilihat tuodaan venäjältä suomeen.Taas on naulattu yksi naula suomalaisen maataloustuotannon arkkuun.

Onko maitoa tuotu, vaikka lypsyhiehovientiä on ollut jo kymmeniä vuosia? Osaa ne venskut ostaa jalostusainesta muualtakin kuin Suomesta, siinä mielessä huolesi on turha, muutamalle tilalle mahtuu kaikki Suomen emolehmät ::) Meidän äiti ei tee kaikkien venskujen ruokia, vaikka haluaisikin, oikeastaan sillä ei ole paljon merkitystä. Jos muatuska keittää meidän vellit on maailma jo muutenkin aika erilainen paikka...

Ei kai pihvilihaa Venäjällä niin paljon riitä, että se lopettaisi tuotannon Suomessa. Maailman väkiluku kasvaa kokoajan.

Tälläkään eläinkaupalla ei ehkä ole niin isoa merkitystä Venäjälle kuin pienelle Suomelle. Eikös ihanteellisin ;) tilanne olisi, että kaikki pihvikapasiteetti menisi Venäjälle, elävänä tai lihana? Suomea, suomalaisia ei pihvi(eläin/liha) kiinnosta?? Terveisiä osuuskunnille!

Markkinointikysymys, menee aikansa ennenkuin se menee läpi täällä, kun ei ole aikanaan opeteltu sitä syömään ...

MRP

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 219
Vs: Herefordin ylivoimaa
Jotenkin korvaan kalskahtaa ylipäänsä ylämaankarjan yhteydessä puhuminen lihantuotantoeläimistä.
Mistä näitä "asiantuntijoita" oikein tulee? Eikös se ole lihantuotantoa, jos siitä sonnista syödään teurastuksen jälkeen lihat? Juuri tuossa limusiini viestiketjussa toin esille hyvin seikkaperäisen listan mitä pienestä HC sonnista saatiin lihaa. Ja kas kummaa, siinähän ne prosentit ja kilot kisasivat ihan samoilla lukemilla keskimääräisen limpparin ja charolen kanssa. Toki varmasti hiukan pidemmän kasvatuksen (2v 7kk) jälkeen, mutta kuitenkin. HC:n mainetta ovat valitettavasti laskeneet muutamat osaamattomat, jotka ovat yrittäneet kasvattaa sonnit oljilla tai vanhoilla, korsiintuneilla kesantoheinillä. Rotu on mennyt huimasti eteenpäin muutaman viime vuoden aikana. Isäsonnit ovat parantuneet kautta linjan ja painot ovat nousseet huimasti samalla kun ruokinnan laatuun on kiinnitetty huomiota. Vaikka emme väkirehua loppukasvatuksessa käytäkään, niin korkealaatuinen ja sulava karkearehu takaa asiallisen kasvun ja kuitenkin rasvattoman lopputuloksen.
Sitten pitää ottaa huomioon sellainen seikka, että HC:n vasikkakuolleisuus on kaikkein pienin. (Lähde: maanantain MT, juttu sisäsivuilla). Vain elävistä vasikoista saa aikanaan lihaa! HC:n jalostuksessa tärkeimpiä seikkoja ovat olleet - ja pitää olla jatkossakin - helpot poikimiset, hyvät emo-ominaisuudet, elinvoima, terveys jne. Mikäli asia kiinnostaa, niin aiheesta on saksalaisen tohtori Janzin erinomainen artikkeli HC-vuosikirjassa 2010 (mukana myös suomennus). Asiaa ja mietittävää joka rodun jalostajalle.
Suoramyyntitilat ja sellaiset, jotka käyttää lihat esim. omassa ravintolassa on sitten asia erikseen.
Meidän yhdistyksen jäsenistössä kyllä tosiaan on paljon onnistuneita esimerkkejä tälläisestä toiminnasta.

Ja vaikka täällä taas oikaisenkin pahimpia väärinkäsityksiä, niin jälleen alleviivaan: Paras rotu on tilakohtainen juttu ja minä kyllä seison koko suomalaisen naudanlihantuotannon takana. Yhteistyöllä ja toisten auttamisella pääsemme eteenpäin.

Viimeksi muokattu: 26.01.11 - klo:07:43 kirjoittanut MRP

emo-heikki

  • Vieras
Vs: Herefordin ylivoimaa
Jotenkin korvaan kalskahtaa ylipäänsä ylämaankarjan yhteydessä puhuminen lihantuotantoeläimistä.
Mistä näitä "asiantuntijoita" oikein tulee? Eikös se ole lihantuotantoa, jos siitä sonnista syödään teurastuksen jälkeen lihat? Juuri tuossa limusiini viestiketjussa toin esille hyvin seikkaperäisen listan mitä pienestä HC sonnista saatiin lihaa. Ja kas kummaa, siinähän ne prosentit ja kilot kisasivat ihan samoilla lukemilla keskimääräisen limpparin ja charolen kanssa. Toki varmasti hiukan pidemmän kasvatuksen (2v 7kk) jälkeen, mutta kuitenkin. HC:n mainetta ovat valitettavasti laskeneet muutamat osaamattomat, jotka ovat yrittäneet kasvattaa sonnit oljilla tai vanhoilla, korsiintuneilla kesantoheinillä. Rotu on mennyt huimasti eteenpäin muutaman viime vuoden aikana. Isäsonnit ovat parantuneet kautta linjan ja painot ovat nousseet huimasti samalla kun ruokinnan laatuun on kiinnitetty huomiota. Vaikka emme väkirehua loppukasvatuksessa käytäkään, niin korkealaatuinen ja sulava karkearehu takaa asiallisen kasvun ja kuitenkin rasvattoman lopputuloksen.
Sitten pitää ottaa huomioon sellainen seikka, että HC:n vasikkakuolleisuus on kaikkein pienin. (Lähde: maanantain MT, juttu sisäsivuilla). Vain elävistä vasikoista saa aikanaan lihaa! HC:n jalostuksessa tärkeimpiä seikkoja ovat olleet - ja pitää olla jatkossakin - helpot poikimiset, hyvät emo-ominaisuudet, elinvoima, terveys jne. Mikäli asia kiinnostaa, niin aiheesta on saksalaisen tohtori Janzin erinomainen artikkeli HC-vuosikirjassa 2010 (mukana myös suomennus). Asiaa ja mietittävää joka rodun jalostajalle.
Suoramyyntitilat ja sellaiset, jotka käyttää lihat esim. omassa ravintolassa on sitten asia erikseen.
Meidän yhdistyksen jäsenistössä kyllä tosiaan on paljon onnistuneita esimerkkejä tälläisestä toiminnasta.

Ja vaikka täällä taas oikaisenkin pahimpia väärinkäsityksiä, niin jälleen alleviivaan: Paras rotu on tilakohtainen juttu ja minä kyllä seison koko suomalaisen naudanlihantuotannon takana. Yhteistyöllä ja toisten auttamisella pääsemme eteenpäin.

Näin se on, HC tuottaa lihaa lähes yhtä paljon kuin muutkin rodut, kun katsotaan kulutetun rehun määrää.
Siitähän tässä on kysymys, muutetaan kasvisvalkuaista eläinvalkuaiseksi ????

meikäläinen

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 215
Vs: Herefordin ylivoimaa
Lainaus
Näin se on, HC tuottaa lihaa lähes yhtä paljon kuin muutkin rodut, kun katsotaan kulutetun rehun määrää.
Siitähän tässä on kysymys, muutetaan kasvisvalkuaista eläinvalkuaiseksi Huh?



Väitätkö todella, että hc sonni syö vähemmän rehua/rehuyksiköitä 30-36 kuukaudessa, kuin jonkun muun rotuinen sonni 16-18 kuukaudessa samaan ruhopainoon päästäkseen(n.350 kg - 450kg)...? :o

Viimeksi muokattu: 26.01.11 - klo:11:56 kirjoittanut meikäläinen

emo-heikki

  • Vieras
Vs: Herefordin ylivoimaa
Lainaus
Näin se on, HC tuottaa lihaa lähes yhtä paljon kuin muutkin rodut, kun katsotaan kulutetun rehun määrää.
Siitähän tässä on kysymys, muutetaan kasvisvalkuaista eläinvalkuaiseksi Huh?



Väitätkö todella, että hc sonni syö vähemmän rehua/rehuyksiköitä 30-36 kuukaudessa, kuin jonkun muun rotuinen sonni 16-18 kuukaudessa samaan ruhopainoon päästäkseen(n.350 kg - 450kg)...? :o

Kysehän on siitä, montako rehuyksikköä tarvit yhden naudanliha kilon tuottamiseen, mitä maksaa rehuyksiköt ja mitä saat lihasta, eroja rotujen välillä ei ole niin paljon, kuin nämä päiväkasvuntuijottajat olettaa ????

Guarter

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1882
Vs: Herefordin ylivoimaa
Lainaus
Näin se on, HC tuottaa lihaa lähes yhtä paljon kuin muutkin rodut, kun katsotaan kulutetun rehun määrää.
Siitähän tässä on kysymys, muutetaan kasvisvalkuaista eläinvalkuaiseksi Huh?



Väitätkö todella, että hc sonni syö vähemmän rehua/rehuyksiköitä 30-36 kuukaudessa, kuin jonkun muun rotuinen sonni 16-18 kuukaudessa samaan ruhopainoon päästäkseen(n.350 kg - 450kg)...? :o

Kysehän on siitä, montako rehuyksikköä tarvit yhden naudanliha kilon tuottamiseen, mitä maksaa rehuyksiköt ja mitä saat lihasta, eroja rotujen välillä ei ole niin paljon, kuin nämä päiväkasvuntuijottajat olettaa ????


Ja sitten on vielä tuo residuaalinen syönti  ;)

JoHaRa

  • Vieras
Vs: Herefordin ylivoimaa
Lainaus
Näin se on, HC tuottaa lihaa lähes yhtä paljon kuin muutkin rodut, kun katsotaan kulutetun rehun määrää.
Siitähän tässä on kysymys, muutetaan kasvisvalkuaista eläinvalkuaiseksi Huh?



Väitätkö todella, että hc sonni syö vähemmän rehua/rehuyksiköitä 30-36 kuukaudessa, kuin jonkun muun rotuinen sonni 16-18 kuukaudessa samaan ruhopainoon päästäkseen(n.350 kg - 450kg)...? :o

Kysehän on siitä, montako rehuyksikköä tarvit yhden naudanliha kilon tuottamiseen, mitä maksaa rehuyksiköt ja mitä saat lihasta, eroja rotujen välillä ei ole niin paljon, kuin nämä päiväkasvuntuijottajat olettaa ????


Jospa saisi joskus ruokintaluvut hc-tilalta niin tämän voisi laskea. Monta kertaa olen pyytänyt... kerran sainkin. Hyötysuhde oli niillä luvuilla.... jääköön sanomatta  ::)

redbull

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 705
  • Go Ahead, Make My Day
Vs: Herefordin ylivoimaa
Täällähän näitä ;D sivulta 12 alkaen Hc;n tutkittuja tuloksia ;) On siellä kyllä muitakin ::)
http://www.danskkoedkvaeg.dk/NR/rdonlyres/6219EC02-6D6A-4588-BF86-748254851E6D/0/Aarsrapport_2009_febrRev.pdf

Guarter

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1882
Vs: Herefordin ylivoimaa
Lainaus
Näin se on, HC tuottaa lihaa lähes yhtä paljon kuin muutkin rodut, kun katsotaan kulutetun rehun määrää.
Siitähän tässä on kysymys, muutetaan kasvisvalkuaista eläinvalkuaiseksi Huh?



Väitätkö todella, että hc sonni syö vähemmän rehua/rehuyksiköitä 30-36 kuukaudessa, kuin jonkun muun rotuinen sonni 16-18 kuukaudessa samaan ruhopainoon päästäkseen(n.350 kg - 450kg)...? :o

Kysehän on siitä, montako rehuyksikköä tarvit yhden naudanliha kilon tuottamiseen, mitä maksaa rehuyksiköt ja mitä saat lihasta, eroja rotujen välillä ei ole niin paljon, kuin nämä päiväkasvuntuijottajat olettaa ????


Jospa saisi joskus ruokintaluvut hc-tilalta niin tämän voisi laskea. Monta kertaa olen pyytänyt... kerran sainkin. Hyötysuhde oli niillä luvuilla.... jääköön sanomatta  ::)

Ei semmoisia lasketa ;) hooceet ovat lemmikkejä ja pellonkomistuksia, joista koituu lopulta jotain "tuloakin" :D Mukavan näköisiä turveloita ja kuka tietää miten hyödyllisiä ovat sitten kun eläimen on pärjättävä hengissä karummissa olosuhteissa tulevaisuudessa, ihmiset ilman sähköä ja polttoainetta ::) Kaikki rodut sopii kuten MRP jo tiivistikin.