Agronet
Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: nautafarmari - 08.11.10 - klo:09:32
-
http://www.kaleva.fi/uutiset/lihakarjasta-on-tulossa-vientituote-maataloudelle/876955
-
Täähän on ihan hyvä uutinen, tosin määrien pitää kyllä kasvaa jos ajatellaan että sillä olisi merkitystä ihan kansallisella tasolla ...
-
Tuplahinta tuplaikäisestä.
-
markku saa hiehoillaan mitä ilkeää pyytää..
-
Charolee on paras,,,,,,,
8)
-
Charolee on paras,,,,,,,
8)
Vilijan myyjälle ...
-
simmental emä charolee isä ni alkaa kasvamaan :P
-
Charolee on paras,,,,,,,
8)
Vilijan myyjälle ...
Juuri näin !!!
-
Tämä on huono uutinen,ei mene kuin kymmenen vuotta niin pihvilihat tuodaan venäjältä suomeen.Taas on naulattu yksi naula suomalaisen maataloustuotannon arkkuun.
-
Täähän on ihan hyvä uutinen, tosin määrien pitää kyllä kasvaa jos ajatellaan että sillä olisi merkitystä ihan kansallisella tasolla ...
Ja rajanpinnassa asuvalle vielä parempi. Heti lähettävä peräkärrikuorma traktorilla viemään hiehoja, ja miksei vanhoja lehmiäkin, jos vaan maksaavat. ;D
-
Tämä on huono uutinen,ei mene kuin kymmenen vuotta niin pihvilihat tuodaan venäjältä suomeen.Taas on naulattu yksi naula suomalaisen maataloustuotannon arkkuun.
Venäjä tuottaa tällä hetkellä ehkä puolet kuluttamastaan lihasta, sillä on naapurina voimakkaasti kasvava Kiina, jonne kyllä se ehkä syntyvä ylituotanto menee heittämällä, Suomen pieniä markkinoita ne katselee vasta kun isot markkinat on hallussa.
Arviosin, että vähintään sata vuotta menee, tossa projektsissa venäläisillä ...
Kun tuntee niiden työtahdin ????
-
MIhin perustuu tuo arvio venäläisten suomalaisten lihamarkkinoiden valtaukseen. Atria rypee tarpeeksi venäjällä ja venäläiset ostaa Atrialaisen rapakuntoisen lihafirman. Se on mun arvio, toivottavasti ei kumminkaan toteudu.
-
Emotuotanto täs mietteissä, charolee kiehtoisi eniten. Mitä vahvuuksia/heikkouksia eri rotujen välillä? Ylämäänkarja on suljettu kokonaan laskuista pois. Voipi kommentoida myös YV.
-
Emorotuina hf ja ab parhaita, tai sitten jos saat jostain niin hf/si tai ab/si risteytykset. Siihen sitten li, si tai ch sonni astumaan.
-
Emolehmätuotannolla tarkoitetaan kai sellaista tuotantomuotoa, jossa vasikat myydään välitykseen.
Ylämaalaisella tuskin onnistuu, ei taida kelvata sonnikasvattamoihin.
Mikäli tarkoitus on olla lihan suoramyyjä, niin silloin pelisäännöt jonkinverran muuttuu, ylämaalainen on silloin yksi varteenotettava vaihtoehto, riippuu tietenkin tilasta ja sen edellytyksistä muuten ????
-
Kyllä mä ainakin ymmärrän sanalla emolehmätuotanto, että tuotetaan pihvivasikkaa välitykseen ja sen asian yhteydessä ei tosiaankaan voi edes mainita ylämaankarjaa. Jotenkin korvaan kalskahtaa ylipäänsä ylämaankarjan yhteydessä puhuminen lihantuotantoeläimistä.
Suoramyyntitilat ja sellaiset, jotka käyttää lihat esim. omassa ravintolassa on sitten asia erikseen.
-
Kyllä mä ainakin ymmärrän sanalla emolehmätuotanto, että tuotetaan pihvivasikkaa välitykseen ja sen asian yhteydessä ei tosiaankaan voi edes mainita ylämaankarjaa. Jotenkin korvaan kalskahtaa ylipäänsä ylämaankarjan yhteydessä puhuminen lihantuotantoeläimistä.
Suoramyyntitilat ja sellaiset, jotka käyttää lihat esim. omassa ravintolassa on sitten asia erikseen.
Se on vähän tilakohtanen juttu, mikä kelläkin kannataa parhaiten, mutta lihaahan siinä tuotetaan ...
-
Emorotuina hf ja ab parhaita, tai sitten jos saat jostain niin hf/si tai ab/si risteytykset. Siihen sitten li, si tai ch sonni astumaan.
Jotakuinkin näin. Ja jos kuitenkin isoa rotua aikoo emoksi niin mieluiten kaikkein viimeisenä charolaista :) Kasvatuseläinten tuottamiseen varmaan on paras anguslehmä astutettuna limusonnilla.
-
Tämä on huono uutinen,ei mene kuin kymmenen vuotta niin pihvilihat tuodaan venäjältä suomeen.Taas on naulattu yksi naula suomalaisen maataloustuotannon arkkuun.
Onko maitoa tuotu, vaikka lypsyhiehovientiä on ollut jo kymmeniä vuosia? Osaa ne venskut ostaa jalostusainesta muualtakin kuin Suomesta, siinä mielessä huolesi on turha, muutamalle tilalle mahtuu kaikki Suomen emolehmät ::) Meidän äiti ei tee kaikkien venskujen ruokia, vaikka haluaisikin, oikeastaan sillä ei ole paljon merkitystä. Jos muatuska keittää meidän vellit on maailma jo muutenkin aika erilainen paikka...
-
Tämä on huono uutinen,ei mene kuin kymmenen vuotta niin pihvilihat tuodaan venäjältä suomeen.Taas on naulattu yksi naula suomalaisen maataloustuotannon arkkuun.
Onko maitoa tuotu, vaikka lypsyhiehovientiä on ollut jo kymmeniä vuosia? Osaa ne venskut ostaa jalostusainesta muualtakin kuin Suomesta, siinä mielessä huolesi on turha, muutamalle tilalle mahtuu kaikki Suomen emolehmät ::) Meidän äiti ei tee kaikkien venskujen ruokia, vaikka haluaisikin, oikeastaan sillä ei ole paljon merkitystä. Jos muatuska keittää meidän vellit on maailma jo muutenkin aika erilainen paikka...
Ei kai pihvilihaa Venäjällä niin paljon riitä, että se lopettaisi tuotannon Suomessa. Maailman väkiluku kasvaa kokoajan.
-
Tämä on huono uutinen,ei mene kuin kymmenen vuotta niin pihvilihat tuodaan venäjältä suomeen.Taas on naulattu yksi naula suomalaisen maataloustuotannon arkkuun.
Onko maitoa tuotu, vaikka lypsyhiehovientiä on ollut jo kymmeniä vuosia? Osaa ne venskut ostaa jalostusainesta muualtakin kuin Suomesta, siinä mielessä huolesi on turha, muutamalle tilalle mahtuu kaikki Suomen emolehmät ::) Meidän äiti ei tee kaikkien venskujen ruokia, vaikka haluaisikin, oikeastaan sillä ei ole paljon merkitystä. Jos muatuska keittää meidän vellit on maailma jo muutenkin aika erilainen paikka...
Ei kai pihvilihaa Venäjällä niin paljon riitä, että se lopettaisi tuotannon Suomessa. Maailman väkiluku kasvaa kokoajan.
Tälläkään eläinkaupalla ei ehkä ole niin isoa merkitystä Venäjälle kuin pienelle Suomelle. Eikös ihanteellisin ;) tilanne olisi, että kaikki pihvikapasiteetti menisi Venäjälle, elävänä tai lihana? Suomea, suomalaisia ei pihvi(eläin/liha) kiinnosta?? Terveisiä osuuskunnille!
-
Tämä on huono uutinen,ei mene kuin kymmenen vuotta niin pihvilihat tuodaan venäjältä suomeen.Taas on naulattu yksi naula suomalaisen maataloustuotannon arkkuun.
Onko maitoa tuotu, vaikka lypsyhiehovientiä on ollut jo kymmeniä vuosia? Osaa ne venskut ostaa jalostusainesta muualtakin kuin Suomesta, siinä mielessä huolesi on turha, muutamalle tilalle mahtuu kaikki Suomen emolehmät ::) Meidän äiti ei tee kaikkien venskujen ruokia, vaikka haluaisikin, oikeastaan sillä ei ole paljon merkitystä. Jos muatuska keittää meidän vellit on maailma jo muutenkin aika erilainen paikka...
Ei kai pihvilihaa Venäjällä niin paljon riitä, että se lopettaisi tuotannon Suomessa. Maailman väkiluku kasvaa kokoajan.
Tälläkään eläinkaupalla ei ehkä ole niin isoa merkitystä Venäjälle kuin pienelle Suomelle. Eikös ihanteellisin ;) tilanne olisi, että kaikki pihvikapasiteetti menisi Venäjälle, elävänä tai lihana? Suomea, suomalaisia ei pihvi(eläin/liha) kiinnosta?? Terveisiä osuuskunnille!
Markkinointikysymys, menee aikansa ennenkuin se menee läpi täällä, kun ei ole aikanaan opeteltu sitä syömään ...
-
Jotenkin korvaan kalskahtaa ylipäänsä ylämaankarjan yhteydessä puhuminen lihantuotantoeläimistä.
Mistä näitä "asiantuntijoita" oikein tulee? Eikös se ole lihantuotantoa, jos siitä sonnista syödään teurastuksen jälkeen lihat? Juuri tuossa limusiini viestiketjussa toin esille hyvin seikkaperäisen listan mitä pienestä HC sonnista saatiin lihaa. Ja kas kummaa, siinähän ne prosentit ja kilot kisasivat ihan samoilla lukemilla keskimääräisen limpparin ja charolen kanssa. Toki varmasti hiukan pidemmän kasvatuksen (2v 7kk) jälkeen, mutta kuitenkin. HC:n mainetta ovat valitettavasti laskeneet muutamat osaamattomat, jotka ovat yrittäneet kasvattaa sonnit oljilla tai vanhoilla, korsiintuneilla kesantoheinillä. Rotu on mennyt huimasti eteenpäin muutaman viime vuoden aikana. Isäsonnit ovat parantuneet kautta linjan ja painot ovat nousseet huimasti samalla kun ruokinnan laatuun on kiinnitetty huomiota. Vaikka emme väkirehua loppukasvatuksessa käytäkään, niin korkealaatuinen ja sulava karkearehu takaa asiallisen kasvun ja kuitenkin rasvattoman lopputuloksen.
Sitten pitää ottaa huomioon sellainen seikka, että HC:n vasikkakuolleisuus on kaikkein pienin. (Lähde: maanantain MT, juttu sisäsivuilla). Vain elävistä vasikoista saa aikanaan lihaa! HC:n jalostuksessa tärkeimpiä seikkoja ovat olleet - ja pitää olla jatkossakin - helpot poikimiset, hyvät emo-ominaisuudet, elinvoima, terveys jne. Mikäli asia kiinnostaa, niin aiheesta on saksalaisen tohtori Janzin erinomainen artikkeli HC-vuosikirjassa 2010 (mukana myös suomennus). Asiaa ja mietittävää joka rodun jalostajalle.
Suoramyyntitilat ja sellaiset, jotka käyttää lihat esim. omassa ravintolassa on sitten asia erikseen.
Meidän yhdistyksen jäsenistössä kyllä tosiaan on paljon onnistuneita esimerkkejä tälläisestä toiminnasta.
Ja vaikka täällä taas oikaisenkin pahimpia väärinkäsityksiä, niin jälleen alleviivaan: Paras rotu on tilakohtainen juttu ja minä kyllä seison koko suomalaisen naudanlihantuotannon takana. Yhteistyöllä ja toisten auttamisella pääsemme eteenpäin.
-
Jotenkin korvaan kalskahtaa ylipäänsä ylämaankarjan yhteydessä puhuminen lihantuotantoeläimistä.
Mistä näitä "asiantuntijoita" oikein tulee? Eikös se ole lihantuotantoa, jos siitä sonnista syödään teurastuksen jälkeen lihat? Juuri tuossa limusiini viestiketjussa toin esille hyvin seikkaperäisen listan mitä pienestä HC sonnista saatiin lihaa. Ja kas kummaa, siinähän ne prosentit ja kilot kisasivat ihan samoilla lukemilla keskimääräisen limpparin ja charolen kanssa. Toki varmasti hiukan pidemmän kasvatuksen (2v 7kk) jälkeen, mutta kuitenkin. HC:n mainetta ovat valitettavasti laskeneet muutamat osaamattomat, jotka ovat yrittäneet kasvattaa sonnit oljilla tai vanhoilla, korsiintuneilla kesantoheinillä. Rotu on mennyt huimasti eteenpäin muutaman viime vuoden aikana. Isäsonnit ovat parantuneet kautta linjan ja painot ovat nousseet huimasti samalla kun ruokinnan laatuun on kiinnitetty huomiota. Vaikka emme väkirehua loppukasvatuksessa käytäkään, niin korkealaatuinen ja sulava karkearehu takaa asiallisen kasvun ja kuitenkin rasvattoman lopputuloksen.
Sitten pitää ottaa huomioon sellainen seikka, että HC:n vasikkakuolleisuus on kaikkein pienin. (Lähde: maanantain MT, juttu sisäsivuilla). Vain elävistä vasikoista saa aikanaan lihaa! HC:n jalostuksessa tärkeimpiä seikkoja ovat olleet - ja pitää olla jatkossakin - helpot poikimiset, hyvät emo-ominaisuudet, elinvoima, terveys jne. Mikäli asia kiinnostaa, niin aiheesta on saksalaisen tohtori Janzin erinomainen artikkeli HC-vuosikirjassa 2010 (mukana myös suomennus). Asiaa ja mietittävää joka rodun jalostajalle.
Suoramyyntitilat ja sellaiset, jotka käyttää lihat esim. omassa ravintolassa on sitten asia erikseen.
Meidän yhdistyksen jäsenistössä kyllä tosiaan on paljon onnistuneita esimerkkejä tälläisestä toiminnasta.
Ja vaikka täällä taas oikaisenkin pahimpia väärinkäsityksiä, niin jälleen alleviivaan: Paras rotu on tilakohtainen juttu ja minä kyllä seison koko suomalaisen naudanlihantuotannon takana. Yhteistyöllä ja toisten auttamisella pääsemme eteenpäin.
Näin se on, HC tuottaa lihaa lähes yhtä paljon kuin muutkin rodut, kun katsotaan kulutetun rehun määrää.
Siitähän tässä on kysymys, muutetaan kasvisvalkuaista eläinvalkuaiseksi ????
-
Näin se on, HC tuottaa lihaa lähes yhtä paljon kuin muutkin rodut, kun katsotaan kulutetun rehun määrää.
Siitähän tässä on kysymys, muutetaan kasvisvalkuaista eläinvalkuaiseksi Huh?
Väitätkö todella, että hc sonni syö vähemmän rehua/rehuyksiköitä 30-36 kuukaudessa, kuin jonkun muun rotuinen sonni 16-18 kuukaudessa samaan ruhopainoon päästäkseen(n.350 kg - 450kg)...? :o
-
Näin se on, HC tuottaa lihaa lähes yhtä paljon kuin muutkin rodut, kun katsotaan kulutetun rehun määrää.
Siitähän tässä on kysymys, muutetaan kasvisvalkuaista eläinvalkuaiseksi Huh?
Väitätkö todella, että hc sonni syö vähemmän rehua/rehuyksiköitä 30-36 kuukaudessa, kuin jonkun muun rotuinen sonni 16-18 kuukaudessa samaan ruhopainoon päästäkseen(n.350 kg - 450kg)...? :o
Kysehän on siitä, montako rehuyksikköä tarvit yhden naudanliha kilon tuottamiseen, mitä maksaa rehuyksiköt ja mitä saat lihasta, eroja rotujen välillä ei ole niin paljon, kuin nämä päiväkasvuntuijottajat olettaa ????
-
Näin se on, HC tuottaa lihaa lähes yhtä paljon kuin muutkin rodut, kun katsotaan kulutetun rehun määrää.
Siitähän tässä on kysymys, muutetaan kasvisvalkuaista eläinvalkuaiseksi Huh?
Väitätkö todella, että hc sonni syö vähemmän rehua/rehuyksiköitä 30-36 kuukaudessa, kuin jonkun muun rotuinen sonni 16-18 kuukaudessa samaan ruhopainoon päästäkseen(n.350 kg - 450kg)...? :o
Kysehän on siitä, montako rehuyksikköä tarvit yhden naudanliha kilon tuottamiseen, mitä maksaa rehuyksiköt ja mitä saat lihasta, eroja rotujen välillä ei ole niin paljon, kuin nämä päiväkasvuntuijottajat olettaa ????
Ja sitten on vielä tuo residuaalinen syönti ;)
-
Näin se on, HC tuottaa lihaa lähes yhtä paljon kuin muutkin rodut, kun katsotaan kulutetun rehun määrää.
Siitähän tässä on kysymys, muutetaan kasvisvalkuaista eläinvalkuaiseksi Huh?
Väitätkö todella, että hc sonni syö vähemmän rehua/rehuyksiköitä 30-36 kuukaudessa, kuin jonkun muun rotuinen sonni 16-18 kuukaudessa samaan ruhopainoon päästäkseen(n.350 kg - 450kg)...? :o
Kysehän on siitä, montako rehuyksikköä tarvit yhden naudanliha kilon tuottamiseen, mitä maksaa rehuyksiköt ja mitä saat lihasta, eroja rotujen välillä ei ole niin paljon, kuin nämä päiväkasvuntuijottajat olettaa ????
Jospa saisi joskus ruokintaluvut hc-tilalta niin tämän voisi laskea. Monta kertaa olen pyytänyt... kerran sainkin. Hyötysuhde oli niillä luvuilla.... jääköön sanomatta ::)
-
Täällähän näitä ;D sivulta 12 alkaen Hc;n tutkittuja tuloksia ;) On siellä kyllä muitakin ::)
http://www.danskkoedkvaeg.dk/NR/rdonlyres/6219EC02-6D6A-4588-BF86-748254851E6D/0/Aarsrapport_2009_febrRev.pdf
-
Näin se on, HC tuottaa lihaa lähes yhtä paljon kuin muutkin rodut, kun katsotaan kulutetun rehun määrää.
Siitähän tässä on kysymys, muutetaan kasvisvalkuaista eläinvalkuaiseksi Huh?
Väitätkö todella, että hc sonni syö vähemmän rehua/rehuyksiköitä 30-36 kuukaudessa, kuin jonkun muun rotuinen sonni 16-18 kuukaudessa samaan ruhopainoon päästäkseen(n.350 kg - 450kg)...? :o
Kysehän on siitä, montako rehuyksikköä tarvit yhden naudanliha kilon tuottamiseen, mitä maksaa rehuyksiköt ja mitä saat lihasta, eroja rotujen välillä ei ole niin paljon, kuin nämä päiväkasvuntuijottajat olettaa ????
Jospa saisi joskus ruokintaluvut hc-tilalta niin tämän voisi laskea. Monta kertaa olen pyytänyt... kerran sainkin. Hyötysuhde oli niillä luvuilla.... jääköön sanomatta ::)
Ei semmoisia lasketa ;) hooceet ovat lemmikkejä ja pellonkomistuksia, joista koituu lopulta jotain "tuloakin" :D Mukavan näköisiä turveloita ja kuka tietää miten hyödyllisiä ovat sitten kun eläimen on pärjättävä hengissä karummissa olosuhteissa tulevaisuudessa, ihmiset ilman sähköä ja polttoainetta ::) Kaikki rodut sopii kuten MRP jo tiivistikin.
-
Täällähän näitä ;D sivulta 12 alkaen Hc;n tutkittuja tuloksia ;) On siellä kyllä muitakin ::)
http://www.danskkoedkvaeg.dk/NR/rdonlyres/6219EC02-6D6A-4588-BF86-748254851E6D/0/Aarsrapport_2009_febrRev.pdf
Jooo, muuten hyvä mutta ei ole toi germaanin kieli oikein hallussa ...
-
Sarakkeet vasemmalta oikealle; Vuosi,sonnien määrä, takakorkeus 13kkn iässä, 8kk;n paino=testin alussa, 13kk;n paino=testin lopussa, päiväkasvu br.ulkofileen poikkileikkauspinta-ala(lähes suoraan verrannollinen kuinka luokittuu). Rehunkulutus kasvukiloa kohti/pv. Mitä pienempi sen parempi ;)
-
Täällähän näitä ;D sivulta 12 alkaen Hc;n tutkittuja tuloksia ;) On siellä kyllä muitakin ::)
http://www.danskkoedkvaeg.dk/NR/rdonlyres/6219EC02-6D6A-4588-BF86-748254851E6D/0/Aarsrapport_2009_febrRev.pdf
Mielenkiintoista! Tanska on kyllä vaikeaa luettavaa. Mut Hc:llä yli kilon bruttokasvuja :o. Hyötysuhde ei mikään erikoinen. Dansket laskevat noita eri tavalla kuin suomalaiset.
-
kuka tietää miten hyödyllisiä ovat sitten kun eläimen on pärjättävä hengissä karummissa olosuhteissa tulevaisuudessa, ihmiset ilman sähköä ja polttoainetta
Näinkin voi muuten käydä...... ???
takakorkeus 13kkn iässä, 8kk;n paino=testin alussa, 13kk;n paino=testin lopussa
Takakorkeus jää ilman muuta pieneksi HC:n lyhyenlännillä jaloilla. 13kk=testin loppu, tarkoittaa sitä, että HC:n kasvurytmi ei anna ehkä aivan oikeaa kuvaa. Niiden paras kasvu ajoittuu noin 12-24 kk välille.
Sellainenkin seikka tulee muuten mieleen, että miten näkyy näissä tilastoissa se, että tanskalaisia highlandeja yleisesti pidetään alalla heikompitasoisina, kuin skotteja ja saksalaisia. Sieltä tuotiin Suomeenkin aikanaan (halvalla) eläimiä - ne laadukkaammaat tuotiin Saksasta ja osin Ruotsista. Selkeästi näkee tilavierailuilla, että tanskansukuiset eläimet ovat rakenteeltaan huonompia ja lauman paras emo on usein saksansukuinen tai parhailta ruotsalaistiloilta peräisin.
Väitätkö todella, että hc sonni syö vähemmän rehua/rehuyksiköitä 30-36 kuukaudessa, kuin jonkun muun rotuinen sonni 16-18 kuukaudessa samaan ruhopainoon päästäkseen
Sellainen ajatus noihin rehuyksiköihin, että entäs jos ne tulevat (kuten usein todellisuudessa tulevat) karulta (luonnon)laitumelta, jota ei voi muuhun toimintaan käyttää? Voiko silloin edes verrata, jos peltopinta-alaa ei kulu laidunkaudella ollenkaan? Tyypillisellä HC-tilalla myös sonnit laiduntavat - ainakin kaikissa niissä joissa olen käynyt tai kuullut.
Ja sitten taas tämä jo moneen kertaan sanottu. Highland-lihaa saa vain highlandia kasvattamalla. Tässä aivan äskettäin oli joukko - en nyt sano minkä toisen rodun - kasvattajia ystäväni ravintolassa syömässä highlandista tehtyjä ruokia. Sanoivat maun olleen ylivoimainen mihinkään muuhun verrattuna ja ihmettelivät miksi ei kauppa ole itse edellä alkanut ottamaan lihatiskiin highland-lihaa myyntiin....no toisaalta enpä tiedä haluaisinko sitä sinne kaupantiskiin edes antaa ;D
-
Mikä on muuten hirven laskennallinen hyötysuhde? Paljonko vasa painaa ja paljonko vasasta saa lihaa syksyllä? Tää olisi mielenkiintoista selvittää. Sehän syö suhtkoht samaa kuin Hc..
Paras liharotu on muuten rusakko. Rusakkopari tuottaa kesässä 40 kiloa soppalihaa eikä rehut maksa mitään ;D Mä luulen että kanitarhaus on tulevaisuuden juttu. Virossa noita jo onkin.
-
Paras liharotu on muuten rusakko. Rusakkopari tuottaa kesässä 40 kiloa soppalihaa eikä rehut maksa mitään
Perhana ;) rusakko on nykymuotoisen HC kasvatuksen sivutuote. Ikinä ei talvella ruoka lopu - pöytä on katettuna. Onneksi edes naapuruston metsästäjät saavat niistä lihaa pöytään. Pitäisiköhän laittaa lasku riistan talviruokinnasta perään ???
Sorry - lipsuin minulle tyypillisestä asialinjasta ;D
-
Paras liharotu on muuten rusakko. Rusakkopari tuottaa kesässä 40 kiloa soppalihaa eikä rehut maksa mitään
Perhana ;) rusakko on nykymuotoisen HC kasvatuksen sivutuote. Ikinä ei talvella ruoka lopu - pöytä on katettuna. Onneksi edes naapuruston metsästäjät saavat niistä lihaa pöytään. Pitäisiköhän laittaa lasku riistan talviruokinnasta perään ???
Sorry - lipsuin minulle tyypillisestä asialinjasta ;D
Pupunkakkaa olisi hyvä levittää vaikka Bögballella. Nurmille ;D
-
Mikä on muuten hirven laskennallinen hyötysuhde? Paljonko vasa painaa ja paljonko vasasta saa lihaa syksyllä? Tää olisi mielenkiintoista selvittää. Sehän syö suhtkoht samaa kuin Hc..
Paras liharotu on muuten rusakko. Rusakkopari tuottaa kesässä 40 kiloa soppalihaa eikä rehut maksa mitään ;D Mä luulen että kanitarhaus on tulevaisuuden juttu. Virossa noita jo onkin.
Minäkin luulen että siinä on tulevaisuus. Ranskanluppa voi tehdä vaikka kuudet poikaset vuodessa ja kani painaa nalikuisena viisi kiloa. Olisin noita laittanut muutaman koirien ruokkimiseen mutta emännän kanssa meinasi mennä sukset ristiin.
Niin tuo on vielä siitäkin hyvä eläin että kun ei anna ruokaa viimeisenä vuorokautena niin suolisto on hyvin pieni. Koiranruokana menisi ihan täysin ilman suolistusta ja parhaimmat fileet olisi helppo leikata omaksi ruuaksi :D ;D
-
Mikä on muuten hirven laskennallinen hyötysuhde? Paljonko vasa painaa ja paljonko vasasta saa lihaa syksyllä? Tää olisi mielenkiintoista selvittää. Sehän syö suhtkoht samaa kuin Hc..
Paras liharotu on muuten rusakko. Rusakkopari tuottaa kesässä 40 kiloa soppalihaa eikä rehut maksa mitään ;D Mä luulen että kanitarhaus on tulevaisuuden juttu. Virossa noita jo onkin.
Minäkin luulen että siinä on tulevaisuus. Ranskanluppa voi tehdä vaikka kuudet poikaset vuodessa ja kani painaa nalikuisena viisi kiloa. Olisin noita laittanut muutaman koirien ruokkimiseen mutta emännän kanssa meinasi mennä sukset ristiin.
Niin tuo on vielä siitäkin hyvä eläin että kun ei anna ruokaa viimeisenä vuorokautena niin suolisto on hyvin pieni. Koiranruokana menisi ihan täysin ilman suolistusta ja parhaimmat fileet olisi helppo leikata omaksi ruuaksi :D ;D
Kaneja on kyllä ennen pidetty, täälläkin päin, ei ole ihan outo tuttavuus ...
Lapset niillä leikki ja sitten se muka "karkasi", illalla syötiin sitten jänistä, kun isä oli sattumalta semmosen onnistunut saamaan kiinni ????
-
Ja rusakoilla on hyvä hyötysuhde -> nehän syövät tavaran kahteen kertaan. Vähän niinkuin gorillat ::)
-
Mikä on muuten hirven laskennallinen hyötysuhde? Paljonko vasa painaa ja paljonko vasasta saa lihaa syksyllä? Tää olisi mielenkiintoista selvittää. Sehän syö suhtkoht samaa kuin Hc..
Paras liharotu on muuten rusakko. Rusakkopari tuottaa kesässä 40 kiloa soppalihaa eikä rehut maksa mitään ;D Mä luulen että kanitarhaus on tulevaisuuden juttu. Virossa noita jo onkin.
Minäkin luulen että siinä on tulevaisuus. Ranskanluppa voi tehdä vaikka kuudet poikaset vuodessa ja kani painaa nalikuisena viisi kiloa. Olisin noita laittanut muutaman koirien ruokkimiseen mutta emännän kanssa meinasi mennä sukset ristiin.
Niin tuo on vielä siitäkin hyvä eläin että kun ei anna ruokaa viimeisenä vuorokautena niin suolisto on hyvin pieni. Koiranruokana menisi ihan täysin ilman suolistusta ja parhaimmat fileet olisi helppo leikata omaksi ruuaksi :D ;D
Kaneja on kyllä ennen pidetty, täälläkin päin, ei ole ihan outo tuttavuus ...
Lapset niillä leikki ja sitten se muka "karkasi", illalla syötiin sitten jänistä, kun isä oli sattumalta semmosen onnistunut saamaan kiinni ????
Ru-sakkolihaa ???