Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe GMO kasvituotannon talous KASVINTUOTTAJAN kannalta  (Luettu 14115 kertaa)

gutiguti

  • Vieras
Lyhyesti:GMO poistaa maailmasta nälänhädän.
Tuskin, GMO tuo uusia mahdollisuuksia ja samalla myös uusia uhkia joista kaikkia emme välttämättä vielä edes tunne. Tulos on varmaan fifty-sixty, mutta kenen hyväksi? Se jää nähtäväksi, mutta uskon geenimuuntelun kuitenkin valtaavan alaa tulevaisuudessa.

Läheskään kaikkia GMOn mahdollisuuksia ei vielä tunneta.

Greenpwr

  • Vieras
Lyhyesti:GMO poistaa maailmasta nälänhädän.
Tuskin, GMO tuo uusia mahdollisuuksia ja samalla myös uusia uhkia joista kaikkia emme välttämättä vielä edes tunne. Tulos on varmaan fifty-sixty, mutta kenen hyväksi? Se jää nähtäväksi, mutta uskon geenimuuntelun kuitenkin valtaavan alaa tulevaisuudessa.

Läheskään kaikkia GMOn mahdollisuuksia ei vielä tunneta.

 Olipa talvemmalla TM:ssä GMO-juttua, kuulemma ensimmäisen polven kemolajikkeet ovat tuoneet etua viljelijälle, toisen polven kemoissa otetaan jo sitten kuluttajan toiveet huomioon...parempia koostumuksia ja terveellisyyksiä...

Kp

  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1903
Lyhyesti:GMO poistaa maailmasta nälänhädän.

Niinkuin on tällä palstalla viisaimmat todenneet, nälänhätää
ei olisi jos ruuan pystyisi jakamaan tasaisemmin, tarvittaisiin poliittista tahtoa.

Itsekkäällä monsantolla ja gmo:lla ei ole tähän mitään vaikutusta.

Monsanto ei auta, vaan kerää voitot itselleen, muiden kustannuksella.

Monsanton rengiksi en halua.

gutiguti

  • Vieras
Lyhyesti:GMO poistaa maailmasta nälänhädän.
Pelkkä gmo ilman, että myös maantalousekologiaan ja -ekonomiaan puututaan, ei tule oleellisesti muuttamaan mitään. Ns. kokonaispaketissa sillä voi olla oma roolinsa, mutta pelkkä gmo-usko maailman ruokaongelmien ratkaisijana on mielestäni aika naivia.

Petri


Tietenkin teknologia etenee jatkuvasti samoin kuin GMO. Juuri luin kuinka on huomattu että oreganon ainesosat vähentävät metaanin muodostumista pötsissä ja samalla rehuhyötysuhde paranee. Oregano on sellaisenaan liian kallista, mutta GMO tekniikalla vaikuttava ainesosa voitaisiin istuttaa johnkin rehukasviin ja samalla suurin yksittäinen ilmastokasuläde olisi eliminoitu.

landehande

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 5390
  • verkuilla tulevaisuuteen
Lyhyesti:GMO poistaa maailmasta nälänhädän.
Pelkkä gmo ilman, että myös maantalousekologiaan ja -ekonomiaan puututaan, ei tule oleellisesti muuttamaan mitään. Ns. kokonaispaketissa sillä voi olla oma roolinsa, mutta pelkkä gmo-usko maailman ruokaongelmien ratkaisijana on mielestäni aika naivia.

Petri


Tietenkin teknologia etenee jatkuvasti samoin kuin GMO. Juuri luin kuinka on huomattu että oreganon ainesosat vähentävät metaanin muodostumista pötsissä ja samalla rehuhyötysuhde paranee. Oregano on sellaisenaan liian kallista, mutta GMO tekniikalla vaikuttava ainesosa voitaisiin istuttaa johnkin rehukasviin ja samalla suurin yksittäinen ilmastokasuläde olisi eliminoitu.

Siis lehmänpierut sulaisivat lihaksi. Mahtavan makuista häränpihviä!

JoHaRa

  • Vieras
Kokonaisenergiasta (=lehmän syömät rehut) 7% häviää metaanina ulos. Oregano, curry-mausteet ja suomalaisittain kumina vähentävät metaanin määrää ehkä noin 20%. Eli hyötysuhde paranee siis 1,5 %. Ajatus on kyllä kehttämisen arvoinen, mutta tämä ei ole kovin suuri tekijä.

Vaikutus perustuu eteerisiin öljyihin. Luulisin että ne tappavat alkueläimiä, jotka tappavat hyödyllisiä pötsimikrobeja..

gutiguti

  • Vieras
1,5% on edistysaskel sekin kun teknologia kehittyy

JoHaRa

  • Vieras
1,5% on edistysaskel sekin kun teknologia kehittyy

Periaatteessa geenimanipulaatiolla voitaisiin luoda pötsiin sellainen mikrobisto joka toimisi paremmalla hyötysuhteella. Ja joka kestäisi vaikka alempaa pH:ta, tai joka sulattaisi kuitua nopeammin. Tai sellainen mikrobisto jonka tuottaman valkuaisen laatu olisi vielä parempi. Myös rasvahappokoostumuksiin voitaisiin vaikuttaa -> Maidon rasva/valkuaissuhdetta voisi muuttaa-> Maidon hinta nousisi esim. 5-10 snt/kilo.. Tällainen mikrobisto voitaisiin siirtää jokaiseen maailman lehmään muutaman sentin kustannuksella.

Eli gutiguti.. olen minäkin näitä asioita joskus ajatellut  ::) Mutta silti olen aina keksinyt enemmän haittapuolia.

gutiguti

  • Vieras
1,5% on edistysaskel sekin kun teknologia kehittyy

Periaatteessa geenimanipulaatiolla voitaisiin luoda pötsiin sellainen mikrobisto joka toimisi paremmalla hyötysuhteella. Ja joka kestäisi vaikka alempaa pH:ta, tai joka sulattaisi kuitua nopeammin. Tai sellainen mikrobisto jonka tuottaman valkuaisen laatu olisi vielä parempi. Myös rasvahappokoostumuksiin voitaisiin vaikuttaa -> Maidon rasva/valkuaissuhdetta voisi muuttaa-> Maidon hinta nousisi esim. 5-10 snt/kilo.. Tällainen mikrobisto voitaisiin siirtää jokaiseen maailman lehmään muutaman sentin kustannuksella.

Eli gutiguti.. olen minäkin näitä asioita joskus ajatellut  ::) Mutta silti olen aina keksinyt enemmän haittapuolia.
Pötsimikrobien muuntelussa saavutettavat hyödyt ovat taatusti haittoja suuremmat.

Guarter

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1882
1,5% on edistysaskel sekin kun teknologia kehittyy

Periaatteessa geenimanipulaatiolla voitaisiin luoda pötsiin sellainen mikrobisto joka toimisi paremmalla hyötysuhteella. Ja joka kestäisi vaikka alempaa pH:ta, tai joka sulattaisi kuitua nopeammin. Tai sellainen mikrobisto jonka tuottaman valkuaisen laatu olisi vielä parempi. Myös rasvahappokoostumuksiin voitaisiin vaikuttaa -> Maidon rasva/valkuaissuhdetta voisi muuttaa-> Maidon hinta nousisi esim. 5-10 snt/kilo.. Tällainen mikrobisto voitaisiin siirtää jokaiseen maailman lehmään muutaman sentin kustannuksella.

Eli gutiguti.. olen minäkin näitä asioita joskus ajatellut  ::) Mutta silti olen aina keksinyt enemmän haittapuolia.
Pötsimikrobien muuntelussa saavutettavat hyödyt ovat taatusti haittoja suuremmat.

Voi pyhäjyssäys!!

Ensin myrkytetään nurmet "puhtaiksi" sitten gmol:lla luodaan hyöty-yrttikasveja tehostamaan pötsimikrobien toimintaa ::)

Entäpä jos tutkittaisiin jo olemassa olevien yrttikasvien! "rikkakasvien"(?) siemenöljypitoisuudet ja näiden kasvien mahdollisuudet.

Rikkakasvit eivät ole kenenkään bisnes-siksi- niitä ei TUTKITA, eikä tulla tutkimaankaan. Mesiangervo, ruoansulatus, antiseptinen, diureetti. Pujo,ruoansulatus. Voikukka, ruokahalua lisäävä, laksatiivi, diureetti. Väinönputki, lisää ruokahalua, ruoansulatus.

JoHaRa

  • Vieras
1,5% on edistysaskel sekin kun teknologia kehittyy

Periaatteessa geenimanipulaatiolla voitaisiin luoda pötsiin sellainen mikrobisto joka toimisi paremmalla hyötysuhteella. Ja joka kestäisi vaikka alempaa pH:ta, tai joka sulattaisi kuitua nopeammin. Tai sellainen mikrobisto jonka tuottaman valkuaisen laatu olisi vielä parempi. Myös rasvahappokoostumuksiin voitaisiin vaikuttaa -> Maidon rasva/valkuaissuhdetta voisi muuttaa-> Maidon hinta nousisi esim. 5-10 snt/kilo.. Tällainen mikrobisto voitaisiin siirtää jokaiseen maailman lehmään muutaman sentin kustannuksella.

Eli gutiguti.. olen minäkin näitä asioita joskus ajatellut  ::) Mutta silti olen aina keksinyt enemmän haittapuolia.
Pötsimikrobien muuntelussa saavutettavat hyödyt ovat taatusti haittoja suuremmat.

Ei voi tietää. Luonnolla on omat suunnitelmansa

de Citonni

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 8702
  • Don't dream your life, live your dreams.
Mutta tuo kutikuti taitaa olla jumalan vasen käsi.  ;D
On niin ihanaa olla tekemättä mitään ja levätä sen jälkeen.

pötsjölööm

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4297
  • Hämmästyksen sormi, ihmetyksen suussa
Geenihommilla voisi kehittää julmetun ison viinapäänkin. Onko tässä tulevaisuuden maidontuottaja.  ???
Vai dynaVT timpan jälkeläinen. Kytkinjalka surkastunut  ???

Viimeksi muokattu: 11.09.10 - klo:12:50 kirjoittanut pötsjölööm

JoHaRa

  • Vieras
Geenihommilla voisi kehittää julmetun ison viinapäänkin. Onko tässä tulevaisuuden maidontuottaja.  ???
Vai dynaVT timpan jälkeläinen. Kytkinjalka surkastunut  ???



Tuo pikkupäinen näyttää Kekkoselta? Sama kampaus ainakin.

gutiguti

  • Vieras
1,5% on edistysaskel sekin kun teknologia kehittyy

Periaatteessa geenimanipulaatiolla voitaisiin luoda pötsiin sellainen mikrobisto joka toimisi paremmalla hyötysuhteella. Ja joka kestäisi vaikka alempaa pH:ta, tai joka sulattaisi kuitua nopeammin. Tai sellainen mikrobisto jonka tuottaman valkuaisen laatu olisi vielä parempi. Myös rasvahappokoostumuksiin voitaisiin vaikuttaa -> Maidon rasva/valkuaissuhdetta voisi muuttaa-> Maidon hinta nousisi esim. 5-10 snt/kilo.. Tällainen mikrobisto voitaisiin siirtää jokaiseen maailman lehmään muutaman sentin kustannuksella.

Eli gutiguti.. olen minäkin näitä asioita joskus ajatellut  ::) Mutta silti olen aina keksinyt enemmän haittapuolia.
Pötsimikrobien muuntelussa saavutettavat hyödyt ovat taatusti haittoja suuremmat.

Voi pyhäjyssäys!!

Ensin myrkytetään nurmet "puhtaiksi" sitten gmol:lla luodaan hyöty-yrttikasveja tehostamaan pötsimikrobien toimintaa ::)

Entäpä jos tutkittaisiin jo olemassa olevien yrttikasvien! "rikkakasvien"(?) siemenöljypitoisuudet ja näiden kasvien mahdollisuudet.

Rikkakasvit eivät ole kenenkään bisnes-siksi- niitä ei TUTKITA, eikä tulla tutkimaankaan. Mesiangervo, ruoansulatus, antiseptinen, diureetti. Pujo,ruoansulatus. Voikukka, ruokahalua lisäävä, laksatiivi, diureetti. Väinönputki, lisää ruokahalua, ruoansulatus.

Siitä vaan heruttamaan pujolla ja mesiangervolla.