No se tehään tietysti B-alueelle ja laskelmat tehään ilman tukiaisia. Täällä on jo totuttu tuleen toimeen omillaan
Lietteen levitys ei ole mikään ongelma, urakoitsija lupas hoitaa 20 000m3/v 2,2€/kuutio pellolle levitettynä. Täälläpäin ei levitysala ole ongelma kun eletään viljasuomen eteisessä. Urakoitsija kävi viime vuonna vähän levittämässä lietettä ja kertoi että oli kesäkuun loppuun mennessä sinävuonna levittänyt jo 35 000m3.
Rehuala mitä minimissään tarvitaan on 300 ha ja se on jo koossa. Kun navetto on valmis, silloin rehu korjatannee Fendt 936 + Jumbo 10 000, tietysti
AIV:tä voi jatkaa tuoreleikkeellä ja esim. perunarehulla. Myös kokoviljasr:n keruu on mahdollista jatkeeksi.
Navetto työllistänee yhen seminologin, yhen eläinlääkärin, 2 "apemiestä", yhen työnjohtajan, 2 laitosmiestä jotka vastaa myös robottien huolloista ja käy kaikki huoltokurssit myös, kolmivuorossa/7pv:nä viikossa 5 karjanhoitajaa, jotka tekee myös rutiini hommia, parikolme päivävuorolaista rutiinihommiin, ATK-expertti ja isännän joka laskee rahoja samalla kiroten mersun pitkää toimitusaikaa
Kesäisin pari apulaista peltohommiin isännän lisäksi. 2003 yksistään niitin 600 ha, keräsin noukinvaunulla 500ha ja käytössä oli YKSI Fendt 818 Vario. 2006 tein jo yli 500 lehmän eväät kesän aikana ja kaikki päivät ei ollut varattuja.
MTK:n maitoraportissa oli jo että komissio harkitsee kiintiöiden poistoa jo vuonna 2009.
Tekniikka on haavoittuvaista, joten kaikkia robotteja ei kantsi laittaa saman kompuutterin perään. 2 robottia per ATK vois olla hyvä.
Lannakäsittely sitäpaitsi mullistuu kahessa vuodessa. Separoidaan kuiva-aine erikseen sisältäen fosforin, typpi erotetaan nestemäiseen muotoon ja jäljelle jää vesi jota ei saa johtaa vesistöön, mutta voi sadettaa lähipelloille 500m3/ha. Kiintoaines voidaan pelletöidä ja myydä lannoitteena. Typpiliuos voidaan ajaa pelloille kasvinsuojeluruiskuilla.