Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Välillä asiaakin ;)  (Luettu 10012 kertaa)

kantola

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 27223
  • Ut sementem feeceris, ita metes.
Vs: Välillä asiaakin ;)
Tuo on amerikkalainen ruokavalio, jossa paremmin toimeentulevilla on mahdollisuus syödä terveellisemmin. Köyhin kansanosa joutuu syömään sitä mitä saa, yleensä siellä halpaa teollisuuden prosessoimaa "roskaruokaa" eli ravintoköyhää hiilihydraattipitoista ravintoa.
Yllä oleva materiaali on laadittu vain informatiivisessa tarkoituksessa, eikä siinä mainittuja seikkoja ole tarkoitettu ohjeeksi tai neuvoksi.

~Tuulia ~

  • Vieras
Vs: Välillä asiaakin ;)
Viimeinkin myös ravitsemus"asiantuntijat" alkavat tunnustaa tosiasian että viimeiset vuosikymmenet on menty pers´ edellä näitten suositusten suhteen. Toki mallia on pitänyt ottaa Atlantin takaa ja edetä asian suhteen varoen ettei oma asiantuntemususkottavuus kärsi rökäletappiota.
Energian saannin suuntaaminen hiilihydraateista ja tärkkelyksestä enempi rasvan suuntaan lienee useiden kansainvälisten tutkimusten perusteella oikea suunta. Ja mikä hulluinta, toisin kuin meille on uskoteltu, sydän ja verisuonitaudit ei maailmanlaajuisesti katsottuna ole lisääntyneet tämän seurauksena. Eikä toisaalta rasvan käytön minimoiminen ja energialähteen korvaaminen hiilihydraateilla ja tärkkelyksellä ole vähentänyt em. tauteja, muualla kuin Suomen Karjalassa.
Sen sijaan 2-tyypin diabetes...jokainen tietää miten se leviää kuin rutto...Puskan opeilla(ko?).


Toistakymmentä vuotta olen pitänyt syömisen oikeana linjana hiilihydraatitonta ruokaa. Se auttaa moniin vaivoihin: ahmimiseen, makeanhimoon, väsymykseen ja sen avulla voi jopa laihtua, mutta en ole havainnut, että se täysin poistais masennuksen tai sitten käy niin, että kun masennus alkaa hiipimään alkaa syömään mitä sattuu ja sitten kun on tullut liikaa hiilihydraattia kroppaan oravanpyörä on valmis: masennus sekoittaa syömisen ja hiilihydraatit lisäävät masennusta. Siinä sitä sitten ollaan.
   Mitäs, jos alkaisit syömään ihan tavallista, monipuolista ruokaa? Mitä se tekisi...

SatuE

  • Harjaantunut
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 110
Vs: Välillä asiaakin ;)
Ei mitään puutostautia tule, ne on Pekka Puskan puheita. Hiilihydraatiton on kunnon ruokaa: kaaleja, sipuleita, porkkanoita, kurkkuja, tomaateita ja yms, puoli kiloa päivässä proteiiniruokaa: lihaa, kalaa, munaa, rahkaa, juustoja ja kaiken kruunuksi kunnolla kotimaista rasvaa: voita ja rypsiöljyä. Sokeri, vilja ja peruna unohdetaan, mitä tarpeellista niissä on? Kun ruuan tekee itse jää lisäaineetkin syömättä.

SatuE

  • Harjaantunut
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 110
Vs: Välillä asiaakin ;)
Viimeinkin myös ravitsemus"asiantuntijat" alkavat tunnustaa tosiasian että viimeiset vuosikymmenet on menty pers´ edellä näitten suositusten suhteen. Toki mallia on pitänyt ottaa Atlantin takaa ja edetä asian suhteen varoen ettei oma asiantuntemususkottavuus kärsi rökäletappiota.
Energian saannin suuntaaminen hiilihydraateista ja tärkkelyksestä enempi rasvan suuntaan lienee useiden kansainvälisten tutkimusten perusteella oikea suunta. Ja mikä hulluinta, toisin kuin meille on uskoteltu, sydän ja verisuonitaudit ei maailmanlaajuisesti katsottuna ole lisääntyneet tämän seurauksena. Eikä toisaalta rasvan käytön minimoiminen ja energialähteen korvaaminen hiilihydraateilla ja tärkkelyksellä ole vähentänyt em. tauteja, muualla kuin Suomen Karjalassa.
Sen sijaan 2-tyypin diabetes...jokainen tietää miten se leviää kuin rutto...Puskan opeilla(ko?).


Toistakymmentä vuotta olen pitänyt syömisen oikeana linjana hiilihydraatitonta ruokaa. Se auttaa moniin vaivoihin: ahmimiseen, makeanhimoon, väsymykseen ja sen avulla voi jopa laihtua, mutta en ole havainnut, että se täysin poistais masennuksen tai sitten käy niin, että kun masennus alkaa hiipimään alkaa syömään mitä sattuu ja sitten kun on tullut liikaa hiilihydraattia kroppaan oravanpyörä on valmis: masennus sekoittaa syömisen ja hiilihydraatit lisäävät masennusta. Siinä sitä sitten ollaan.
   Mitäs, jos alkaisit syömään ihan tavallista, monipuolista ruokaa? Mitä se tekisi...

Ensinnäkin tulee syömisen himo, ei ehdi koskaan tulemaan kunnon nälkä on aina syönyt ennen nälkää.

Toiseksi mun suolet ei kestä kunnolla viljaa, joten se pitää kuitenkin jättää pois.

kantola

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 27223
  • Ut sementem feeceris, ita metes.
Vs: Välillä asiaakin ;)
Onhan viljassakin paljon ravinteita kun käyttää koko jyvän ja jauhaa itse kotitarvemyllyllä, silloin eivät rasvat härskiinny. Teollisuuden käyttämää liitujauhoa, siitä ei kostu kukaan mitenkään, vararengas vain kasvaa. Leivonnassa käytettävän hiivan ja liian sokerin voi myös jättää pois, pörinät ja turvotus lakkaa.

Miten muuten on suomalaisten kansallisleivän laita, siis ruisleipä? Kun katsoo ulkomaisia ruokaohjelmia, ei missään ruisleipää näy. Vaaleaa viljaa, pastaa, patonkia, vehnää ja vehnää...
Ilmeisesti esim. Etelä-Euroopassa ruokavalio on monipuolinen kasviksineen ja öljyineen, että korvaa italialaistenkin ainaisen pastan syömisen.
Yllä oleva materiaali on laadittu vain informatiivisessa tarkoituksessa, eikä siinä mainittuja seikkoja ole tarkoitettu ohjeeksi tai neuvoksi.

~Tuulia ~

  • Vieras
Vs: Välillä asiaakin ;)
Viimeinkin myös ravitsemus"asiantuntijat" alkavat tunnustaa tosiasian että viimeiset vuosikymmenet on menty pers´ edellä näitten suositusten suhteen. Toki mallia on pitänyt ottaa Atlantin takaa ja edetä asian suhteen varoen ettei oma asiantuntemususkottavuus kärsi rökäletappiota.
Energian saannin suuntaaminen hiilihydraateista ja tärkkelyksestä enempi rasvan suuntaan lienee useiden kansainvälisten tutkimusten perusteella oikea suunta. Ja mikä hulluinta, toisin kuin meille on uskoteltu, sydän ja verisuonitaudit ei maailmanlaajuisesti katsottuna ole lisääntyneet tämän seurauksena. Eikä toisaalta rasvan käytön minimoiminen ja energialähteen korvaaminen hiilihydraateilla ja tärkkelyksellä ole vähentänyt em. tauteja, muualla kuin Suomen Karjalassa.
Sen sijaan 2-tyypin diabetes...jokainen tietää miten se leviää kuin rutto...Puskan opeilla(ko?).


Toistakymmentä vuotta olen pitänyt syömisen oikeana linjana hiilihydraatitonta ruokaa. Se auttaa moniin vaivoihin: ahmimiseen, makeanhimoon, väsymykseen ja sen avulla voi jopa laihtua, mutta en ole havainnut, että se täysin poistais masennuksen tai sitten käy niin, että kun masennus alkaa hiipimään alkaa syömään mitä sattuu ja sitten kun on tullut liikaa hiilihydraattia kroppaan oravanpyörä on valmis: masennus sekoittaa syömisen ja hiilihydraatit lisäävät masennusta. Siinä sitä sitten ollaan.
   Mitäs, jos alkaisit syömään ihan tavallista, monipuolista ruokaa? Mitä se tekisi...

Ensinnäkin tulee syömisen himo, ei ehdi koskaan tulemaan kunnon nälkä on aina syönyt ennen nälkää.

Toiseksi mun suolet ei kestä kunnolla viljaa, joten se pitää kuitenkin jättää pois.
  Mutta, SatuE, Agronet ainakin  poistaa masennuksen, jos ei mikään muu   :D

pilkkimies

  • Vieras
Vs: Välillä asiaakin ;)
Alkoholi vie yhä useamman suomalaisen työkyvyn
Tiistai 15.6.2010 klo 17.06
Vuodessa työkyvyttömyyseläkkeelle putoaa noin 28 000 suomalaista.


(COLOURBOX.COM)
OTA KANTAA

Vaikuttaako epämieluisa työ juomatapoihisi?


Kyllä  ei
80%   20%
Ääniä 1193


Onko alkoholin käyttö hankaloittanut työtäsi?

Suomalaisten lisääntyvä alkoholin käyttö näkyy jo työkyvyttömyystilastoissa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on arvioinut, että noin 45 prosentilla työkyvyttömyyseläkeläisistä eläkkeen perusteena on joko mielenterveyshäiriö tai päihteet.

- Päihteet näkyvät jo nyt ja tulevaisuudessa vielä enemmän. Tietyissä ammateissa se selittää jo ammatin poikkeavaa työkyvyttömyyseläkkeiden alkamista, etenkin miehillä, kommentoi Kuntoutussäätiön erikoistutkija Tiina Pensola.

Miehillä päihdehäiriöiden takia eläkkeelle siirrytään etenkin maa- ja vesirakentamisen avustavissa töistä sekä rakennusalalta, puuseppien ja koneenkuljettajien ammattiryhmistä.

Naisten päihdeperäiset työkyvyttömyyseläkkeet ovat yleisimpiä puutarhatöissä, siivoojilla, sairaala- ja keittiöapulaisilla, toimittajilla ja tarjoilijoilla. Naisten luvut ovat tässä suhteessa kuitenkin selvästi miesten kärkialoja pienemmät.

Kuntoutussäätiö ja Eläketurvakeskus selvittivät 30-64-vuotiaiden työkyvyttömyyseläkkeiden syitä vuosina 1997-2006      IL
Onko tuuliltakin mennyt työkyky alkoholin vuoksi /seurauksena.
Jouten olet koska  täällä agrossa  kirjoittelet kesän kauneimpina päivina

~Tuulia ~

  • Vieras
Vs: Välillä asiaakin ;)
Alkoholi vie yhä useamman suomalaisen työkyvyn
Tiistai 15.6.2010 klo 17.06
Vuodessa työkyvyttömyyseläkkeelle putoaa noin 28 000 suomalaista.


(COLOURBOX.COM)
OTA KANTAA

Vaikuttaako epämieluisa työ juomatapoihisi?


Kyllä  ei
80%   20%
Ääniä 1193


Onko alkoholin käyttö hankaloittanut työtäsi?

Suomalaisten lisääntyvä alkoholin käyttö näkyy jo työkyvyttömyystilastoissa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on arvioinut, että noin 45 prosentilla työkyvyttömyyseläkeläisistä eläkkeen perusteena on joko mielenterveyshäiriö tai päihteet.

- Päihteet näkyvät jo nyt ja tulevaisuudessa vielä enemmän. Tietyissä ammateissa se selittää jo ammatin poikkeavaa työkyvyttömyyseläkkeiden alkamista, etenkin miehillä, kommentoi Kuntoutussäätiön erikoistutkija Tiina Pensola.

Miehillä päihdehäiriöiden takia eläkkeelle siirrytään etenkin maa- ja vesirakentamisen avustavissa töistä sekä rakennusalalta, puuseppien ja koneenkuljettajien ammattiryhmistä.

Naisten päihdeperäiset työkyvyttömyyseläkkeet ovat yleisimpiä puutarhatöissä, siivoojilla, sairaala- ja keittiöapulaisilla, toimittajilla ja tarjoilijoilla. Naisten luvut ovat tässä suhteessa kuitenkin selvästi miesten kärkialoja pienemmät.

Kuntoutussäätiö ja Eläketurvakeskus selvittivät 30-64-vuotiaiden työkyvyttömyyseläkkeiden syitä vuosina 1997-2006      IL
Onko tuuliltakin mennyt työkyky alkoholin vuoksi /seurauksena.
Jouten olet koska  täällä agrossa  kirjoittelet kesän kauneimpina päivina
Tais kalikka osua onkiäijää omaan nilkkaan   ;D

emo-heikki

  • Vieras
Vs: Välillä asiaakin ;)
Onhan viljassakin paljon ravinteita kun käyttää koko jyvän ja jauhaa itse kotitarvemyllyllä, silloin eivät rasvat härskiinny. Teollisuuden käyttämää liitujauhoa, siitä ei kostu kukaan mitenkään, vararengas vain kasvaa. Leivonnassa käytettävän hiivan ja liian sokerin voi myös jättää pois, pörinät ja turvotus lakkaa.

Miten muuten on suomalaisten kansallisleivän laita, siis ruisleipä? Kun katsoo ulkomaisia ruokaohjelmia, ei missään ruisleipää näy. Vaaleaa viljaa, pastaa, patonkia, vehnää ja vehnää...
Ilmeisesti esim. Etelä-Euroopassa ruokavalio on monipuolinen kasviksineen ja öljyineen, että korvaa italialaistenkin ainaisen pastan syömisen.

Ruisleipä on itä-eurooppalainen ruoka ja itä-eurooppaa harvoin esitellään teeveen ruokaohjelmissa ....
Ehkä tämä kertoo jotain siitä, mistäpäin se viljanviljely on Suomeen tullut, tai sitten ei kerro ????

simmomuori

  • Vieras
Vs: Välillä asiaakin ;)


[/quote]

   Joo kaikki rasva on hyvästä ,paitsi maitorasva ;D--millä sitten selität sen,että järkiään yli 90-vuotiaat ovat juuri olleet niitä eläinrasvan käyttäjiä?Täällä yks mummu täytti 105 äsken,pirteä ku mikä,kertoili näistä ruokailutottumuksistaan,kermaa,voita,läskiä,niillä sitä ihminen pärjää ;D
Minun isotäti kuoli 101 vuotiaana,aina joi kahvit kerman kaa eikä rasvaa säästellyt ruokapöydässä. ;D

[/quote]

emo-heikki

  • Vieras
Vs: Välillä asiaakin ;)
Näinhän se on, mulla kuoli isomummu 101 vuotiaana ja sen mies oli kuollut 58 vuotiaana, samalta kattilalta olivat syöneet koko elämänsä ????
En tiedä oliko pitkän elämänsalaisuus sama kuin toisella lyhyen elämän selitys, eli ruokavalio, joka oli tosi eläinrasvapitoinen molemmilla, sama kun oli, muori teki ruuat molemmille ...

~Tuulia ~

  • Vieras
Vs: Välillä asiaakin ;)
Näinhän se on, mulla kuoli isomummu 101 vuotiaana ja sen mies oli kuollut 58 vuotiaana, samalta kattilalta olivat syöneet koko elämänsä ????
En tiedä oliko pitkän elämänsalaisuus sama kuin toisella lyhyen elämän selitys, eli ruokavalio, joka oli tosi eläinrasvapitoinen molemmilla, sama kun oli, muori teki ruuat molemmille ...

Syökää silakkaa, se on halpaa ja terveellistä   ;)

Sepedeus

  • Vieras
Vs: Välillä asiaakin ;)



   Joo kaikki rasva on hyvästä ,paitsi maitorasva ;D--millä sitten selität sen,että järkiään yli 90-vuotiaat ovat juuri olleet niitä eläinrasvan käyttäjiä?Täällä yks mummu täytti 105 äsken,pirteä ku mikä,kertoili näistä ruokailutottumuksistaan,kermaa,voita,läskiä,niillä sitä ihminen pärjää ;D
Minun isotäti kuoli 101 vuotiaana,aina joi kahvit kerman kaa eikä rasvaa säästellyt ruokapöydässä. ;D

[/quote]
[/quote]

  Ovat sattuneet elämään siitäkin huolimatta. ;D

 

emo-heikki

  • Vieras
Vs: Välillä asiaakin ;)
Näinhän se on, mulla kuoli isomummu 101 vuotiaana ja sen mies oli kuollut 58 vuotiaana, samalta kattilalta olivat syöneet koko elämänsä ????
En tiedä oliko pitkän elämänsalaisuus sama kuin toisella lyhyen elämän selitys, eli ruokavalio, joka oli tosi eläinrasvapitoinen molemmilla, sama kun oli, muori teki ruuat molemmille ...

Syökää silakkaa, se on halpaa ja terveellistä   ;)

Kun katsot kilohintaa, niin huomaat ettei se niin kovin halpaa edes ole ????

sorkkis

  • Vieras
Vs: Välillä asiaakin ;)
Näinhän se on, mulla kuoli isomummu 101 vuotiaana ja sen mies oli kuollut 58 vuotiaana, samalta kattilalta olivat syöneet koko elämänsä ????
En tiedä oliko pitkän elämänsalaisuus sama kuin toisella lyhyen elämän selitys, eli ruokavalio, joka oli tosi eläinrasvapitoinen molemmilla, sama kun oli, muori teki ruuat molemmille ...

Syökää silakkaa, se on halpaa ja terveellistä   ;)

Kun katsot kilohintaa, niin huomaat ettei se niin kovin halpaa edes ole ????
Holkeri sitä söi aikoinaan . Mites nykyisin .  :o