Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe Siannahkaa makkaraan !  (Luettu 7338 kertaa)

Ojala

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 6207
  • Edelläkävijä ajaa Variolla...
Siannahkaa makkaraan !
Tunnustetaan laitetun mut myötätunto pointzeja kerätään ilmoittamalla
ettei me enää laiteta... :P

-------------------------------------------------------------------------------------------------


 La 11:02 Keskipohjanmaa
Pietarsaarelainen Snellman luopui siankamarasta

Pietarsaarelainen Snellman luopuu siannahan käytöstä tuotteissaan. Kamaraa käytetään erityisesti makkaroissa. Hiutaleiksi murskattua ja kuivattua siannahkaa käytetään yleisesti lihavalmisteiden raaka-aineena. Se ei ole mitenkään epäterveellistä.

Snellman perustelee ratkaisuaan avoimuudella. Se haluaa myös korostaa tuotteidensa laatua.

Asiasta kertoi sanomalehti Pohjalainen.



Edullista lihanjatketta juu, kuivattua siannahkaa hiutaleina NAM !  :o
Mitähän kaikkea vielä löytyy  :P

Viimeksi muokattu: 31.01.10 - klo:00:18 kirjoittanut Ojala

Köyhän täytyy ostaa vain parasta,
siksi Fendt... ;)
(Vanha saksalainen sananlasku)
ps. Totuudenpuhujaa harvoin kiitetään ;-)

kantola

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 27223
  • Ut sementem feeceris, ita metes.
Vs: Siannahkaa makkaraan !
Iät ja ajathan on tuoteselosteessa seisonut kamara... varmaa on mitä syö kun itte jalostaa hirvet, siat, jne. Esim. Kylmäsen "nötkötit" ym. jalosteet, siellä noita sian nahan kappaleita vasta pyöriikin karvoineen rasvamollukoiden seassa... on kait sinne mauksi pantu jotain lehmän turvasta loppuviimeksi raa*****a lihaakin. Ennen oli nötköttikin kunnon tavaraa.


Ja kun Ojala syö kesällä mansikkatäytekakkua, jossa liivatetta käytetty, niin taas syödään sikaa... On se vaan niin monipuolinen elukka. ;D

Viimeksi muokattu: 31.01.10 - klo:07:53 kirjoittanut kantola

Yllä oleva materiaali on laadittu vain informatiivisessa tarkoituksessa, eikä siinä mainittuja seikkoja ole tarkoitettu ohjeeksi tai neuvoksi.

Heino Leino

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 9258
  • Joka kalalle haesoo, se akkasa elättää...
Vs: Siannahkaa makkaraan !
eihä tuossa tosijaankaa mittää uutta. sen sijjaan pikkusen yökötti joskus kun pohojolan makkarassa oli nahkaa karvoneen
Elämä on parasta kometiijjaa

Movado

  • Vieras
Vs: Siannahkaa makkaraan !
Ainahan siinä tuoteselosteessa on lukenut että kamaraa,jos siinä lukisi rehellisesti että karjunnahkaa ,makkaranmyynti todennäköisesti romahtaisi.
Siis on kyllä tullut monet siannahkarukkaset syötyä aivan ohimennen ja kakistelematta :o

turkki

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1178
Vs: Siannahkaa makkaraan !
Ainahan siinä tuoteselosteessa on lukenut että kamaraa,jos siinä lukisi rehellisesti että karjunnahkaa ,makkaranmyynti todennäköisesti romahtaisi.
Siis on kyllä tullut monet siannahkarukkaset syötyä aivan ohimennen ja kakistelematta :o

Onko siitä kamarasta mitään muuta elintarviketeknistä hyötyä makkaran teossa kuin se että se on halpaa ?

"Asialliset hommat suoritetaan, muuten ollaan kuin Ellun kanat."

MLK

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 582
  • Agronjetin ryhityskehmä
Vs: Siannahkaa makkaraan !
Ainahan siinä tuoteselosteessa on lukenut että kamaraa,jos siinä lukisi rehellisesti että karjunnahkaa ,makkaranmyynti todennäköisesti romahtaisi.
Siis on kyllä tullut monet siannahkarukkaset syötyä aivan ohimennen ja kakistelematta :o

Onko siitä kamarasta mitään muuta elintarviketeknistä hyötyä makkaran teossa kuin se että se on halpaa ?



Vaikuttaa rakenteeseen ja hiukan makuun,(mausteet ja suola enemmän),nykyisiin makuihin ja makkaran rakenteeseen on totuttu.Kokonaan rasvaton makkara on aika tönkköä syötävää eikä ihan helppoa käsitellä,lisätäänhän kestomakkaramassaan jäädytettyä ihraa ja kypsytyksen jälkeen liha% voi olla yli 100,mutta ei mistään kakkoslajitelmasta onnistu,täytyy olla kunnon lihaa.

Aikoinaan kun kolmiroturisteytykset tuli niin tummien karvojen tupet aiheutti ongelmia(näky lopputuotteessa),tekniikka on kehittynyt sen verran että ei siitä enää puhuta ja prässilihaakin käytetään paljon.Olen pitänyt Snelmannia enemmän siivumakkarakauppiaana,nakki-ja grillimakkara onkin enemmän kamarakamaa,ois kyllä kiinnostavaa tietää että kuka ostaa Snelmannin kamarat?A?
"Jos seipään molemmissa päissä on pässinpää,kumman osa on onnekkaampi?"
  Bisquit

korven ukko

  • Vieras
Vs: Siannahkaa makkaraan !
 ja nyt sitten muidenkin pitäisi luopua kamaran käytöstä vai??

nautafarmari

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Konkari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 1865
Vs: Siannahkaa makkaraan !
Snelmannin grillimakkarat ei olekkaan mitään maku elämyksiä, tuostako johtuu?  :o

A-P

  • Vieras
Vs: Siannahkaa makkaraan !
Ei siitä potsista muuta hukalle mene kuin henki ;D:Mut koska sian arvottomimmat osat on  kätsympää käsitellä sellaisenaan ei niitä kainalokarvoja  tarvitse niin tarkkaan ajella.kyllä ne siellä makkarakutterissa  yleensä jauhaantuvat syöntikuntoon ,ja makuelämyksiä ne vain ovat jos sattumia löytyy.

PigBoss

  • Harjaantunut
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 168
  • Aina on oksan ottajia, kun on kuusen kaatajia
Vs: Siannahkaa makkaraan !
kamara sinällään mikään myrkky ole, mutta natriumklutamaatista luopuminen on jo hatunnostonarvoinen asia...  Aito suomalainen liha vs. suolaliuokseen sekoitettu jauho ja kamara
Aika menee arvellessa, päivät päätä käännellessä.

Teroman

Vs: Siannahkaa makkaraan !


Jåå Å

Mutta kokosivun ilmoitus etusivulla MT lehdessä,,,,,,,,,,,

Liekö jokin viimeinen Puristus

Snelmannilla

Menossa ???????
 ???

PigBoss

  • Harjaantunut
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 168
  • Aina on oksan ottajia, kun on kuusen kaatajia
Vs: Siannahkaa makkaraan !
Ei kai hyvän tuotteen mainostamisessa mitään pahaa ole?
Aika menee arvellessa, päivät päätä käännellessä.

Teroman

Vs: Siannahkaa makkaraan !

No ei kait mutta kun puhutaan ettei talous ihan kunnossa olisi,,,,,,
 :o

Voihan tuo tietty auttaa kun lyö rumpua ?
 :'(

leka

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Harjaantunut
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 190
Vs:soijaa makkaraan !
kamaraa käytetään siksi että makkarasta saa kiinteän. vaihtoehtoisesti voi käyttää soijaa, jota luultavasti myös snelmann käyttää.
kysymyksen pitäisi siis mennä: kumpi on parempi, kamara eli sian nahka vai geenimanipuloitu soija??  ???

ruusunpuna

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 358
  • Paikalla
Vs: Siannahkaa makkaraan !
Kyllä snellun makkaroissa asian näkee. Kamara vaan on hyvä juttu makkarassa, sikstoiseen hyvin eettistäkin. Mutta GMO-soija! Aikamoinen veto. ATRIAltako tommonen keksintö tuli?
Antti Heikkilä