Agronet
Keskusteluaiheet => Sikatalous => Aiheen aloitti: Ojala - 31.01.10 - klo:00:16
-
Tunnustetaan laitetun mut myötätunto pointzeja kerätään ilmoittamalla
ettei me enää laiteta... :P
-------------------------------------------------------------------------------------------------
La 11:02 Keskipohjanmaa
Pietarsaarelainen Snellman luopui siankamarasta
Pietarsaarelainen Snellman luopuu siannahan käytöstä tuotteissaan. Kamaraa käytetään erityisesti makkaroissa. Hiutaleiksi murskattua ja kuivattua siannahkaa käytetään yleisesti lihavalmisteiden raaka-aineena. Se ei ole mitenkään epäterveellistä.
Snellman perustelee ratkaisuaan avoimuudella. Se haluaa myös korostaa tuotteidensa laatua.
Asiasta kertoi sanomalehti Pohjalainen.
Edullista lihanjatketta juu, kuivattua siannahkaa hiutaleina NAM ! :o
Mitähän kaikkea vielä löytyy :P
-
Iät ja ajathan on tuoteselosteessa seisonut kamara... varmaa on mitä syö kun itte jalostaa hirvet, siat, jne. Esim. Kylmäsen "nötkötit" ym. jalosteet, siellä noita sian nahan kappaleita vasta pyöriikin karvoineen rasvamollukoiden seassa... on kait sinne mauksi pantu jotain lehmän turvasta loppuviimeksi raa*****a lihaakin. Ennen oli nötköttikin kunnon tavaraa.
Ja kun Ojala syö kesällä mansikkatäytekakkua, jossa liivatetta käytetty, niin taas syödään sikaa... On se vaan niin monipuolinen elukka. ;D
-
eihä tuossa tosijaankaa mittää uutta. sen sijjaan pikkusen yökötti joskus kun pohojolan makkarassa oli nahkaa karvoneen
-
Ainahan siinä tuoteselosteessa on lukenut että kamaraa,jos siinä lukisi rehellisesti että karjunnahkaa ,makkaranmyynti todennäköisesti romahtaisi.
Siis on kyllä tullut monet siannahkarukkaset syötyä aivan ohimennen ja kakistelematta :o
-
Ainahan siinä tuoteselosteessa on lukenut että kamaraa,jos siinä lukisi rehellisesti että karjunnahkaa ,makkaranmyynti todennäköisesti romahtaisi.
Siis on kyllä tullut monet siannahkarukkaset syötyä aivan ohimennen ja kakistelematta :o
Onko siitä kamarasta mitään muuta elintarviketeknistä hyötyä makkaran teossa kuin se että se on halpaa ?
-
Ainahan siinä tuoteselosteessa on lukenut että kamaraa,jos siinä lukisi rehellisesti että karjunnahkaa ,makkaranmyynti todennäköisesti romahtaisi.
Siis on kyllä tullut monet siannahkarukkaset syötyä aivan ohimennen ja kakistelematta :o
Onko siitä kamarasta mitään muuta elintarviketeknistä hyötyä makkaran teossa kuin se että se on halpaa ?
Vaikuttaa rakenteeseen ja hiukan makuun,(mausteet ja suola enemmän),nykyisiin makuihin ja makkaran rakenteeseen on totuttu.Kokonaan rasvaton makkara on aika tönkköä syötävää eikä ihan helppoa käsitellä,lisätäänhän kestomakkaramassaan jäädytettyä ihraa ja kypsytyksen jälkeen liha% voi olla yli 100,mutta ei mistään kakkoslajitelmasta onnistu,täytyy olla kunnon lihaa.
Aikoinaan kun kolmiroturisteytykset tuli niin tummien karvojen tupet aiheutti ongelmia(näky lopputuotteessa),tekniikka on kehittynyt sen verran että ei siitä enää puhuta ja prässilihaakin käytetään paljon.Olen pitänyt Snelmannia enemmän siivumakkarakauppiaana,nakki-ja grillimakkara onkin enemmän kamarakamaa,ois kyllä kiinnostavaa tietää että kuka ostaa Snelmannin kamarat?A?
-
ja nyt sitten muidenkin pitäisi luopua kamaran käytöstä vai??
-
Snelmannin grillimakkarat ei olekkaan mitään maku elämyksiä, tuostako johtuu? :o
-
Ei siitä potsista muuta hukalle mene kuin henki ;D:Mut koska sian arvottomimmat osat on kätsympää käsitellä sellaisenaan ei niitä kainalokarvoja tarvitse niin tarkkaan ajella.kyllä ne siellä makkarakutterissa yleensä jauhaantuvat syöntikuntoon ,ja makuelämyksiä ne vain ovat jos sattumia löytyy.
-
kamara sinällään mikään myrkky ole, mutta natriumklutamaatista luopuminen on jo hatunnostonarvoinen asia... Aito suomalainen liha vs. suolaliuokseen sekoitettu jauho ja kamara
-
Jåå Å
Mutta kokosivun ilmoitus etusivulla MT lehdessä,,,,,,,,,,,
Liekö jokin viimeinen Puristus
Snelmannilla
Menossa ???????
???
-
Ei kai hyvän tuotteen mainostamisessa mitään pahaa ole?
-
No ei kait mutta kun puhutaan ettei talous ihan kunnossa olisi,,,,,,
:o
Voihan tuo tietty auttaa kun lyö rumpua ?
:'(
-
kamaraa käytetään siksi että makkarasta saa kiinteän. vaihtoehtoisesti voi käyttää soijaa, jota luultavasti myös snelmann käyttää.
kysymyksen pitäisi siis mennä: kumpi on parempi, kamara eli sian nahka vai geenimanipuloitu soija?? ???
-
Kyllä snellun makkaroissa asian näkee. Kamara vaan on hyvä juttu makkarassa, sikstoiseen hyvin eettistäkin. Mutta GMO-soija! Aikamoinen veto. ATRIAltako tommonen keksintö tuli?
-
Kyllä snellun makkaroissa asian näkee. Kamara vaan on hyvä juttu makkarassa, sikstoiseen hyvin eettistäkin. Mutta GMO-soija! Aikamoinen veto. ATRIAltako tommonen keksintö tuli?
etkö vieläkään tiedä että kaikki soija on gm-soijaa? samoten ku maissista ei enää löydy manipuloimattomia kantoja..
-
jep. Ja natrium glutamaatissa ei mielestäni ole mitään pahaa se on vain hyvä mauste. Lihateollisuus opistossa (jota isäni on käynyt) järjestettiin sokkotesti jossa oli erillaisia lihaliemiä, natrium glutamaatissa oli ylivoimaisesti paras ja "aidoin" lihan maku :D eli ei pitäis olla mitään myrkkyä 8)