Agronet

Keskusteluaiheet => Sikatalous => Aiheen aloitti: Ojala - 31.01.10 - klo:00:16

Otsikko: Siannahkaa makkaraan !
Kirjoitti: Ojala - 31.01.10 - klo:00:16
Tunnustetaan laitetun mut myötätunto pointzeja kerätään ilmoittamalla
ettei me enää laiteta... :P

-------------------------------------------------------------------------------------------------


 La 11:02 Keskipohjanmaa
Pietarsaarelainen Snellman luopui siankamarasta

Pietarsaarelainen Snellman luopuu siannahan käytöstä tuotteissaan. Kamaraa käytetään erityisesti makkaroissa. Hiutaleiksi murskattua ja kuivattua siannahkaa käytetään yleisesti lihavalmisteiden raaka-aineena. Se ei ole mitenkään epäterveellistä.

Snellman perustelee ratkaisuaan avoimuudella. Se haluaa myös korostaa tuotteidensa laatua.

Asiasta kertoi sanomalehti Pohjalainen.



Edullista lihanjatketta juu, kuivattua siannahkaa hiutaleina NAM !  :o
Mitähän kaikkea vielä löytyy  :P
Otsikko: Vs: Siannahkaa makkaraan !
Kirjoitti: kantola - 31.01.10 - klo:07:50
Iät ja ajathan on tuoteselosteessa seisonut kamara... varmaa on mitä syö kun itte jalostaa hirvet, siat, jne. Esim. Kylmäsen "nötkötit" ym. jalosteet, siellä noita sian nahan kappaleita vasta pyöriikin karvoineen rasvamollukoiden seassa... on kait sinne mauksi pantu jotain lehmän turvasta loppuviimeksi raa*****a lihaakin. Ennen oli nötköttikin kunnon tavaraa.


Ja kun Ojala syö kesällä mansikkatäytekakkua, jossa liivatetta käytetty, niin taas syödään sikaa... On se vaan niin monipuolinen elukka. ;D
Otsikko: Vs: Siannahkaa makkaraan !
Kirjoitti: Heino Leino - 31.01.10 - klo:09:52
eihä tuossa tosijaankaa mittää uutta. sen sijjaan pikkusen yökötti joskus kun pohojolan makkarassa oli nahkaa karvoneen
Otsikko: Vs: Siannahkaa makkaraan !
Kirjoitti: Movado - 31.01.10 - klo:20:26
Ainahan siinä tuoteselosteessa on lukenut että kamaraa,jos siinä lukisi rehellisesti että karjunnahkaa ,makkaranmyynti todennäköisesti romahtaisi.
Siis on kyllä tullut monet siannahkarukkaset syötyä aivan ohimennen ja kakistelematta :o
Otsikko: Vs: Siannahkaa makkaraan !
Kirjoitti: turkki - 31.01.10 - klo:21:18
Ainahan siinä tuoteselosteessa on lukenut että kamaraa,jos siinä lukisi rehellisesti että karjunnahkaa ,makkaranmyynti todennäköisesti romahtaisi.
Siis on kyllä tullut monet siannahkarukkaset syötyä aivan ohimennen ja kakistelematta :o

Onko siitä kamarasta mitään muuta elintarviketeknistä hyötyä makkaran teossa kuin se että se on halpaa ?

Otsikko: Vs: Siannahkaa makkaraan !
Kirjoitti: MLK - 01.02.10 - klo:01:11
Ainahan siinä tuoteselosteessa on lukenut että kamaraa,jos siinä lukisi rehellisesti että karjunnahkaa ,makkaranmyynti todennäköisesti romahtaisi.
Siis on kyllä tullut monet siannahkarukkaset syötyä aivan ohimennen ja kakistelematta :o

Onko siitä kamarasta mitään muuta elintarviketeknistä hyötyä makkaran teossa kuin se että se on halpaa ?



Vaikuttaa rakenteeseen ja hiukan makuun,(mausteet ja suola enemmän),nykyisiin makuihin ja makkaran rakenteeseen on totuttu.Kokonaan rasvaton makkara on aika tönkköä syötävää eikä ihan helppoa käsitellä,lisätäänhän kestomakkaramassaan jäädytettyä ihraa ja kypsytyksen jälkeen liha% voi olla yli 100,mutta ei mistään kakkoslajitelmasta onnistu,täytyy olla kunnon lihaa.

Aikoinaan kun kolmiroturisteytykset tuli niin tummien karvojen tupet aiheutti ongelmia(näky lopputuotteessa),tekniikka on kehittynyt sen verran että ei siitä enää puhuta ja prässilihaakin käytetään paljon.Olen pitänyt Snelmannia enemmän siivumakkarakauppiaana,nakki-ja grillimakkara onkin enemmän kamarakamaa,ois kyllä kiinnostavaa tietää että kuka ostaa Snelmannin kamarat?A?
Otsikko: Vs: Siannahkaa makkaraan !
Kirjoitti: korven ukko - 01.02.10 - klo:17:17
 ja nyt sitten muidenkin pitäisi luopua kamaran käytöstä vai??
Otsikko: Vs: Siannahkaa makkaraan !
Kirjoitti: nautafarmari - 01.02.10 - klo:18:58
Snelmannin grillimakkarat ei olekkaan mitään maku elämyksiä, tuostako johtuu?  :o
Otsikko: Vs: Siannahkaa makkaraan !
Kirjoitti: A-P - 01.02.10 - klo:20:18
Ei siitä potsista muuta hukalle mene kuin henki ;D:Mut koska sian arvottomimmat osat on  kätsympää käsitellä sellaisenaan ei niitä kainalokarvoja  tarvitse niin tarkkaan ajella.kyllä ne siellä makkarakutterissa  yleensä jauhaantuvat syöntikuntoon ,ja makuelämyksiä ne vain ovat jos sattumia löytyy.
Otsikko: Vs: Siannahkaa makkaraan !
Kirjoitti: PigBoss - 07.03.10 - klo:19:31
kamara sinällään mikään myrkky ole, mutta natriumklutamaatista luopuminen on jo hatunnostonarvoinen asia...  Aito suomalainen liha vs. suolaliuokseen sekoitettu jauho ja kamara
Otsikko: Vs: Siannahkaa makkaraan !
Kirjoitti: Teroman - 07.03.10 - klo:20:59


Jåå Å

Mutta kokosivun ilmoitus etusivulla MT lehdessä,,,,,,,,,,,

Liekö jokin viimeinen Puristus

Snelmannilla

Menossa ???????
 ???
Otsikko: Vs: Siannahkaa makkaraan !
Kirjoitti: PigBoss - 09.03.10 - klo:10:57
Ei kai hyvän tuotteen mainostamisessa mitään pahaa ole?
Otsikko: Vs: Siannahkaa makkaraan !
Kirjoitti: Teroman - 09.03.10 - klo:20:58

No ei kait mutta kun puhutaan ettei talous ihan kunnossa olisi,,,,,,
 :o

Voihan tuo tietty auttaa kun lyö rumpua ?
 :'(

Otsikko: Vs:soijaa makkaraan !
Kirjoitti: leka - 19.05.10 - klo:22:29
kamaraa käytetään siksi että makkarasta saa kiinteän. vaihtoehtoisesti voi käyttää soijaa, jota luultavasti myös snelmann käyttää.
kysymyksen pitäisi siis mennä: kumpi on parempi, kamara eli sian nahka vai geenimanipuloitu soija??  ???
Otsikko: Vs: Siannahkaa makkaraan !
Kirjoitti: ruusunpuna - 21.05.10 - klo:01:48
Kyllä snellun makkaroissa asian näkee. Kamara vaan on hyvä juttu makkarassa, sikstoiseen hyvin eettistäkin. Mutta GMO-soija! Aikamoinen veto. ATRIAltako tommonen keksintö tuli?
Otsikko: Vs: Siannahkaa makkaraan !
Kirjoitti: mlahti - 21.05.10 - klo:12:00
Kyllä snellun makkaroissa asian näkee. Kamara vaan on hyvä juttu makkarassa, sikstoiseen hyvin eettistäkin. Mutta GMO-soija! Aikamoinen veto. ATRIAltako tommonen keksintö tuli?

etkö vieläkään tiedä että kaikki soija on gm-soijaa? samoten ku maissista ei enää löydy manipuloimattomia kantoja..
Otsikko: Vs: Siannahkaa makkaraan !
Kirjoitti: leka - 21.05.10 - klo:19:20
jep. Ja natrium glutamaatissa ei mielestäni ole mitään pahaa se on vain hyvä mauste. Lihateollisuus opistossa (jota isäni on käynyt) järjestettiin sokkotesti jossa oli erillaisia lihaliemiä, natrium glutamaatissa oli ylivoimaisesti paras ja "aidoin" lihan maku  :D eli ei pitäis olla mitään myrkkyä 8)