Ääh, mää en pääse tästä keskustelusta irti. Jos Suomessa maksetaan lihasta, niin eikö silloin kannata tuottaa lihaa? Sitten kun aletaan maksamaan rasvasta, niin sitten meilläkin aletaan varmaan tuottaa rasvaa. Sama kai se on mitä ne siellä amerikoissa tekee, kun ei ne tänne rahojansa tuo. Minäkin tykkään oikein marmoroituneesta lihasta, mutta siitä huolimatta raha se on mikä ratkaisee ja siksi meillä on limppareita. Niin fanaattinen en rotuni suhteen ole, ettenkö voisi sitä vaihtaa jos joku toinen toisi selvästi paremman tilin.
Niin ...
Miten sen nyt laskee, paljonko tarvitaan rehua yhden lihakilon tuottamiseen ja mitä se rehu maksaa
?
Pieni emolehmä, pienet ylläpitokulut, iso lehmä, teuraasta pitää saada paljon enempi kun lehmien yläpito maksaa enempi.
Toisaalta, jos on viljaa omilta pelloilta, niin ongelma ei ehkä ole yhtä akuutti ....