Agronet

Keskusteluaiheet => Maidontuotanto ja lihanaudat => Aiheen aloitti: cow - 04.01.10 - klo:17:29

Otsikko: mitä mieltä..
Kirjoitti: cow - 04.01.10 - klo:17:29
Mitä mieltä olette siitä että limousineja kasvatetaan ulkona,kuinka hyvin se sopeutuu ulkokasvatukseen..?
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: nautafarmari - 04.01.10 - klo:17:42
Kylmässähän noita limppari emoja on pidetty, nyt suuntaus herefordiin.  ::)
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: emo-heikki - 04.01.10 - klo:18:00
Ei kai siinä ongelmaa ole, kunhan vain on kuivat makuupaikat.
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: cow - 04.01.10 - klo:18:20
et pärjää siinä missä muutkin,vaik ois 30c pakkasta.?
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: emo-heikki - 04.01.10 - klo:18:36
et pärjää siinä missä muutkin,vaik ois 30c pakkasta.?

Siis, pitää muistaa kumminkin se, että eläimen pitää olla kokoajan ulkona, jos sen aikoo talvella ulkona pitää, että sille kehittyy riittävän hyvä karvapeite.
Ei sisällä olevaa eläintä voi yhtäkkiä ulos heittää, sille voi käydä huonosti.
Mutta jos se on aina ollut ulkona ja sillä on riittävästi hyvälaatuista ravintoa, niin kyllä se siellä selviää.
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: merheres - 04.01.10 - klo:19:16
Naapurilla on navetanovet auki koko talven ja lauma pääsee ulos, jos siltä tuntuu. Ainoastaan kun sataa vetistä räntää, eläimet pysyy sisällä. Vaikka ois pakkasta yli 30 suurin osa laumasta on ulkona koko valoisan ajan. Eläimillä on ulkona paalihäkit ja metsää tuulensuojana. Kyseessä siis limppari emot.
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: hl - 04.01.10 - klo:21:49
kyllä emot pärjää ulkona ja kylmissä oloissa vallan mainiosti, riittävästi ruokaa ja veden saannin kun huolehtii niin hyvä.
tuulen suoja ja kuiva makuu alusta myös tärkeät muistaa
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: Limppari - 04.01.10 - klo:23:09
Mitä mieltä olette siitä että limousineja kasvatetaan ulkona,kuinka hyvin se sopeutuu ulkokasvatukseen..?

Parinkytä asteen pakkasilla joita nytkin ollut kaikki eläimet löytyy päivällä ruokintahäkeiltä tarhasta, vaikka ruokintapöydällä sisälläkin olis syötävää.

Lumisateella siellä pihalla ei viihdy sitten kukaan...
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: emo-heikki - 05.01.10 - klo:13:20
Mitä mieltä olette siitä että limousineja kasvatetaan ulkona,kuinka hyvin se sopeutuu ulkokasvatukseen..?

Parinkytä asteen pakkasilla joita nytkin ollut kaikki eläimet löytyy päivällä ruokintahäkeiltä tarhasta, vaikka ruokintapöydällä sisälläkin olis syötävää.

Lumisateella siellä pihalla ei viihdy sitten kukaan...

Niin, eikös sulla noita limukoita ole, joten kai parhaiten tiedät.
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: Limupimu - 06.01.10 - klo:10:40
Eihän tuo limppari ole muita nautoja kummempi (vähä parempi vain  ;) ). Samalla lailla kasvattavat karvan kuin muutkin rodut. Mistä moinen kysymys?
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: sorkkahessu - 06.01.10 - klo:10:57
Kylmässähän noita limppari emoja on pidetty, nyt suuntaus herefordiin.  ::)
Rauhallisempi luonne vai .
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: sorkkahessu - 06.01.10 - klo:11:19
Kylmässähän noita limppari emoja on pidetty, nyt suuntaus herefordiin.  ::)
Rauhallisempi luonne vai .

Äh. Edukkaampi ylläpito talven yli, kun pystyy varastoimaan nahan alle rasvaa silloin kuin edullista rehua on laitumella ylenmäärin saatavissa. Limppari ja Ch eivät tässä ole parhaimmillaan. 
Enpä tuommoista tullut edes ajatelleeksi .
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: nautafarmari - 06.01.10 - klo:11:43
Kylmässähän noita limppari emoja on pidetty, nyt suuntaus herefordiin.  ::)
Rauhallisempi luonne vai .


Ehdottomasti rauhallisempi, nyt vuoden ollu hereford hiehoja ja eroa ku yöllä ja päivällä. Onpa nuo kyllä paljon "rotevamman" oloisia ku limpparit.

Olis muuten limppari sonni myynnissä, keväällä 4 vuotta täyttävä, kantakirjattu, jalostusarvo 23. Rauhallinen otus, miksihän limppari lehmät ei voi olla yhtä rauhallisia.
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: molymatti - 06.01.10 - klo:12:15
Kylmässähän noita limppari emoja on pidetty, nyt suuntaus herefordiin.  ::)
Rauhallisempi luonne vai .


Ehdottomasti rauhallisempi, nyt vuoden ollu hereford hiehoja ja eroa ku yöllä ja päivällä. Onpa nuo kyllä paljon "rotevamman" oloisia ku limpparit.

Olis muuten limppari sonni myynnissä, keväällä 4 vuotta täyttävä, kantakirjattu, jalostusarvo 23. Rauhallinen otus, miksihän limppari lehmät ei voi olla yhtä rauhallisia.

Mikset pidä itse sitä sonnia? Vai haluatko puhdasrotuisia jälkeläisiä? Meinaan vaan kun paremman hinnanhan teurastamot vasikoista maksasivat jos niille nyt myy...
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: nautafarmari - 06.01.10 - klo:13:25
Kylmässähän noita limppari emoja on pidetty, nyt suuntaus herefordiin.  ::)
Rauhallisempi luonne vai .


Ehdottomasti rauhallisempi, nyt vuoden ollu hereford hiehoja ja eroa ku yöllä ja päivällä. Onpa nuo kyllä paljon "rotevamman" oloisia ku limpparit.

Olis muuten limppari sonni myynnissä, keväällä 4 vuotta täyttävä, kantakirjattu, jalostusarvo 23. Rauhallinen otus, miksihän limppari lehmät ei voi olla yhtä rauhallisia.

Mikset pidä itse sitä sonnia? Vai haluatko puhdasrotuisia jälkeläisiä? Meinaan vaan kun paremman hinnanhan teurastamot vasikoista maksasivat jos niille nyt myy...

Puhasrotusia herejä ois tarkotus tuotta emoiksi noista.

Muumipeikolle: sen verta monesti on limppari emo meinannu yli kävellä, jotta osaa arvostaa sitä omaakin terveyttä. Huippu oli kun osa meinas uhitella syksyllä ku vasikat erotettiin.

Mistähän johtuen limppari sonnit on marginaaliryhmää sonni huutokaupoissa?
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: nautafarmari - 06.01.10 - klo:15:03
Ei kyllä oo sonni huutokaupoista tullu ostettuakan, suoraan kasvattajilta.
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: Jarkko - 06.01.10 - klo:17:24
Kaikkihan se tiedetään, että limousinet ovat hulluja, eikä niitä pitäisi kenenkään kasvattaa. Tuo oli uutta, että ne ei kestä pakkasta. Pitäisiköhän tilata jo kyyti lauantaiksi honkajoelle, kun lupaa vaan kiristyvää pakkasta ja nuo raukat ei taida siitä selvitä.

Ai niin mahtaakohan ne niitä sinnekään huolia, kun limousinesta tulee niin vähän lihaluujauhoa eikä niistä ruhoista rasvaakaan taida teollisuuden käyttöön tulla.

Mitähän varten niitä oikein kasvatetaan?
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: hl - 06.01.10 - klo:20:09
Kaikkihan se tiedetään, että limousinet ovat hulluja, eikä niitä pitäisi kenenkään kasvattaa. Tuo oli uutta, että ne ei kestä pakkasta. Pitäisiköhän tilata jo kyyti lauantaiksi honkajoelle, kun lupaa vaan kiristyvää pakkasta ja nuo raukat ei taida siitä selvitä.

Ai niin mahtaakohan ne niitä sinnekään huolia, kun limousinesta tulee niin vähän lihaluujauhoa eikä niistä ruhoista rasvaakaan taida teollisuuden käyttöön tulla.

Mitähän varten niitä oikein kasvatetaan?
komppaan jarkkoa, ne on ihku hulluja nuo limut.. ::)
meille ostettiin ensimmäinen limukka sonni, se on aivan hullu (kävelee perässä ja nuolee haalarin selkää)
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: cow - 06.01.10 - klo:20:22
just nii o hulluja ku ovat nii kesyjä..:D :P
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: hl - 06.01.10 - klo:20:25
just nii o hulluja ku ovat nii kesyjä..:D :P
ne on ihan sairaita..  :o
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: mlahti - 06.01.10 - klo:20:27
loppu kasvattajana en huoli herefordeja samalle appeelle maitorotuisten kanssa, ch ja limppari käyvät..
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: nautafarmari - 06.01.10 - klo:20:29
Limppari emojen kanssahan niitä ongelmia on ollu, ei sonnien. Herefordi emot ja limppari sonni astuun.  ;D Pysyy limppari kasvattajatki tyytyväisenä.  :D
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: emo-heikki - 06.01.10 - klo:21:06
Limppari emojen kanssahan niitä ongelmia on ollu, ei sonnien. Herefordi emot ja limppari sonni astuun.  ;D Pysyy limppari kasvattajatki tyytyväisenä.  :D

Ne on niin makuasioita, nämä rotuasiat, mikä kellekkin sopii ja jne ...
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: mikko9b - 06.01.10 - klo:23:10
loppu kasvattajana en huoli herefordeja samalle appeelle maitorotuisten kanssa, ch ja limppari käyvät..

juu here on karkearehun käyttäjä,ei sika...  ::)

taitolaji, kuulemma :P
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: mikko9b - 06.01.10 - klo:23:15


Puhasrotusia herejä ois tarkotus tuotta emoiksi noista.


Mistähän johtuen limppari sonnit on marginaaliryhmää sonni huutokaupoissa?
>>Jos kasvattajilla kauppa käy muutenkin ja hyvällä hinnalla, niin miksi sitten lähettää niitä lahjaksi..
Sen lisäksi,nykyisellä laskentaperusteella aseman käyminen maksaa juuri limoulla eniten..Se A;n asematouhu muuten ok, mut aika runsas on se rojaltti sille joka asemaa pitää. Oikeudenmukaisempi olisi korvaus ruokintapäivistä ja punnituksista, koska eihän se asemanpitäjä ole tehnyt sen eläimen jalostamisen eteen MITÄÄN. Miksi siitä pitää sitten niille hyvittää ??? ::) Varmaan helppo keino sellaiselle markkinoida keskitason elukoita, jossa lyhyt jalostusperinne ja tuotetaan vain lisäämällä elukoita hyvin indeksipistein omaavilla vanhemmilla. TS;Myydään odotusarvoa, jota ei ehkä edes ole 


aika kapiatahan se elukka-aines nuissa huutokaupoissa muutenkin on, mustia piisaa,muita rotuja1-2 paikasta, vuodesta toiseen...

Limpparijalostajat taitavat olla lisäksi pääsääntöisesti yhdistelmätiloja, miksi ei siis kasvattaa itse???
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: mlahti - 07.01.10 - klo:01:11
loppu kasvattajana en huoli herefordeja samalle appeelle maitorotuisten kanssa, ch ja limppari käyvät..

juu here on karkearehun käyttäjä,ei sika...  ::)

taitolaji, kuulemma :P

onko sit kaikki muut naudat sikoja ku kerran kestävät ja kasvavat suuremmalla viljamäärällä?
ei loppukasvatus päässä ole mitään järkeä alkaa tekeen eri apetta muutamaa eläintä varten.
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: Snowman - 07.01.10 - klo:08:13
Eli angus ja herefordi kasvaa teuraaksi halvemmalla/ käyttävät tehokkaammin karkearehun siitähän tässä on kysymys... Tietysti se lpppukasvattajaa rassaa kun viljalla sais halvimmat rehuyksiköt näillä hintasuhteilla... Tottahan se on mlahden tapauksessa että ruokinnan täytyy mennä voimakkaimman tarpeen mukaan jolloin herefordit ja angukset lihoo
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: Limupimu - 07.01.10 - klo:08:39
Nyt piti tulla myöntämään virheensä. Ei ne limukat kestä pakkasta. Joku hullu emo oli poikinu yöllä -35 asteen pakkaseen ja vasikka oli kuollu. Tyhmä on tietysti ollu kasvattajakin ku on antanu sonnin hulumuta samassa laumassa ilman tiineystarkastuksia. Se hullu emo oli niin tyhmäkin, ettei ollu näyttäny merkkiäkään poikimisesta myöhään illalla kun isäntä oli käyny vielä tarkistuskierroksella. Noh, sitä saa mitä tilaa.

Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: muumipeikko - 07.01.10 - klo:12:17
Eli angus ja herefordi kasvaa teuraaksi halvemmalla/ käyttävät tehokkaammin karkearehun siitähän tässä on kysymys...
<<Mistäs lumimies sitä tietää jos ei ole tutkinut :P Tanskalaiset sen on tutkineet mitä kukin kasvaa ja millä hyötysuhteella 8)
Sekä myöskin sen minkä-arvoista lihaa tulee..
http://www.danskkoedkvaeg.dk/NR/rdonlyres/54BB0D11-71FA-439A-92FA-6FA4AF9B2EE0/0/Aarsrapport_2008.pdf
 Loppupuolella myös tuloksia siitä, miten kukin milläkin rotukombinaatiolla pärjää tuloksissa risteytettäessä :o
Yhteensä 10 vuoden jakso testiasematulokset, josta voi tarkistaa kunkin rodun vahvuudet 8) ja heikkoudet :P. Huom.charolaisilla hyvin pieni sonnimäärä ollut asemalla koko jakson aikana, lehmämäärään nähden.
Tietysti se lpppukasvattajaa rassaa kun viljalla sais halvimmat rehuyksiköt näillä hintasuhteilla... Tottahan se on mlahden tapauksessa että ruokinnan täytyy mennä voimakkaimman tarpeen mukaan jolloin herefordit ja angukset lihoo
>>>Niinpä..Eikös niitä kurmuja kasvateta siksi, että saatais paljon rahaa pienillä panoksilla ::). Eikö silloin olla hiukan metsässä jos "pihviruhon" kaupallinen arvo on huonompi, kuin samankokoisen maitorotuisen >:( Ei minun mielestä siihen kannata luottaa että "pihvivasikka" käy hyvällä hinnalla vuodesta toiseen kaupaksi, jos ei sen tuottajaa edes kiinnosta, mitä siitä saadaan tiliä seuravassa portaassa, sitä teuraaksi myytäessä :o
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: Regent - 07.01.10 - klo:12:58
Hauskaa nähdä että taas on ilmestynyt uusi keskustelu limousinen ylivoimaisuudesta ja huonosta luonteesta ;D Näitä ilmaantuu tänne aina kuukauden välein.

Muumipeikon väitteet ovat kyllä aikasen erikoisia. Täytyy vain ihmetellä jos kerran maitorotusella saa saman kuin brittiliharodun ruholla?

Miksi muuten Atlantin toisella puolella myydään Angus-hampurilaisia limousine-hampurilaisten sijaan, Miksi parhaan hinnan saa, kun liha luokittuu syöntilaadultaan prime-luokkaan, joka sisältää runsaasti maukasta lihaksensisäistä rasvaa? Miksi "rasvaisten" rotujen kasvatus määrät jatkuvasti kasvavat maailmalla? Miksi Suomeen tuotava pihviliha markkinoi ja ratsastaa juuri sillä että ovat rotutyypiltään brittiläisiä(katso linkki)?
http://www.annerstedt.se/z-finsk/pdf-sortiment/sort-nyaste-fi.PDF


>>>Niinpä..Eikös niitä kurmuja kasvateta siksi, että saatais paljon rahaa pienillä panoksilla ::). Eikö silloin olla hiukan metsässä jos "pihviruhon" kaupallinen arvo on huonompi, kuin samankokoisen maitorotuisen >:( Ei minun mielestä siihen kannata luottaa että "pihvivasikka" käy hyvällä hinnalla vuodesta toiseen kaupaksi, jos ei sen tuottajaa edes kiinnosta, mitä siitä saadaan tiliä seuravassa portaassa, sitä teuraaksi myytäessä :o


Mites ajatellaanko loppukuluttajaa?

Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: SomeBody77 - 07.01.10 - klo:13:00
Nyt piti tulla myöntämään virheensä. Ei ne limukat kestä pakkasta. Joku hullu emo oli poikinu yöllä -35 asteen pakkaseen ja vasikka oli kuollu. Tyhmä on tietysti ollu kasvattajakin ku on antanu sonnin hulumuta samassa laumassa ilman tiineystarkastuksia. Se hullu emo oli niin tyhmäkin, ettei ollu näyttäny merkkiäkään poikimisesta myöhään illalla kun isäntä oli käyny vielä tarkistuskierroksella. Noh, sitä saa mitä tilaa.
Ei kait ny mikään vastasyntynyt vasikka kestä -35 asteen pakkasessa. Niillä on märkä karva ja emä nuolee vielä, joten ei ihan heti kuivukkaan. Ei tuossa olis mikään muu auttanut ku iltatarkilla olis sattumalta antanu merkkejä poikimisesta, mutta kokeneet poikijat "luiskauttavat" vasun niin nopiaan ulos, että merkkejä ei välttämäti ehdi nähdä. Sorkat on tietty melko varma merkki...  :P
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: Snowman - 07.01.10 - klo:15:13
Eli angus ja herefordi kasvaa teuraaksi halvemmalla/ käyttävät tehokkaammin karkearehun siitähän tässä on kysymys...
<<Mistäs lumimies sitä tietää jos ei ole tutkinut :P Tanskalaiset sen on tutkineet mitä kukin kasvaa ja millä hyötysuhteella 8)
Sekä myöskin sen minkä-arvoista lihaa tulee..
http://www.danskkoedkvaeg.dk/NR/rdonlyres/54BB0D11-71FA-439A-92FA-6FA4AF9B2EE0/0/Aarsrapport_2008.pdf
 Loppupuolella myös tuloksia siitä, miten kukin milläkin rotukombinaatiolla pärjää tuloksissa risteytettäessä :o
Yhteensä 10 vuoden jakso testiasematulokset, josta voi tarkistaa kunkin rodun vahvuudet 8) ja heikkoudet :P. Huom.charolaisilla hyvin pieni sonnimäärä ollut asemalla koko jakson aikana, lehmämäärään nähden.
Tietysti se lpppukasvattajaa rassaa kun viljalla sais halvimmat rehuyksiköt näillä hintasuhteilla... Tottahan se on mlahden tapauksessa että ruokinnan täytyy mennä voimakkaimman tarpeen mukaan jolloin herefordit ja angukset lihoo
>>>Niinpä..Eikös niitä kurmuja kasvateta siksi, että saatais paljon rahaa pienillä panoksilla ::). Eikö silloin olla hiukan metsässä jos "pihviruhon" kaupallinen arvo on huonompi, kuin samankokoisen maitorotuisen >:( Ei minun mielestä siihen kannata luottaa että "pihvivasikka" käy hyvällä hinnalla vuodesta toiseen kaupaksi, jos ei sen tuottajaa edes kiinnosta, mitä siitä saadaan tiliä seuravassa portaassa, sitä teuraaksi myytäessä :o

No voi voi kun taas limousin kasvattajan varpaille on taas astuttu vai lehmäskö astu... ;DEn oo tutkinut minä, kirjoitin vain mitä olen kuullut itseäni mielestäni paljon kokeneemmilta emolehmien kasvattajalta. Anguksen teuraspaino tavoite on kyllä alhaisempi kuin limousinen mutta kyllä siitä enemmän saa kun maitorotuisesta. Ja uskon että kyllä nuo meidän vasikat kelpaa jatkossakin loppukasvattajalle....
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: mlahti - 07.01.10 - klo:15:15
Eli angus ja herefordi kasvaa teuraaksi halvemmalla/ käyttävät tehokkaammin karkearehun siitähän tässä on kysymys...
<<Mistäs lumimies sitä tietää jos ei ole tutkinut :P Tanskalaiset sen on tutkineet mitä kukin kasvaa ja millä hyötysuhteella 8)
Sekä myöskin sen minkä-arvoista lihaa tulee..
http://www.danskkoedkvaeg.dk/NR/rdonlyres/54BB0D11-71FA-439A-92FA-6FA4AF9B2EE0/0/Aarsrapport_2008.pdf
 Loppupuolella myös tuloksia siitä, miten kukin milläkin rotukombinaatiolla pärjää tuloksissa risteytettäessä :o
Yhteensä 10 vuoden jakso testiasematulokset, josta voi tarkistaa kunkin rodun vahvuudet 8) ja heikkoudet :P. Huom.charolaisilla hyvin pieni sonnimäärä ollut asemalla koko jakson aikana, lehmämäärään nähden.
Tietysti se lpppukasvattajaa rassaa kun viljalla sais halvimmat rehuyksiköt näillä hintasuhteilla... Tottahan se on mlahden tapauksessa että ruokinnan täytyy mennä voimakkaimman tarpeen mukaan jolloin herefordit ja angukset lihoo
>>>Niinpä..Eikös niitä kurmuja kasvateta siksi, että saatais paljon rahaa pienillä panoksilla ::). Eikö silloin olla hiukan metsässä jos "pihviruhon" kaupallinen arvo on huonompi, kuin samankokoisen maitorotuisen >:( Ei minun mielestä siihen kannata luottaa että "pihvivasikka" käy hyvällä hinnalla vuodesta toiseen kaupaksi, jos ei sen tuottajaa edes kiinnosta, mitä siitä saadaan tiliä seuravassa portaassa, sitä teuraaksi myytäessä :o

No voi voi kun taas limousin kasvattajan varpaille on taas astuttu vai lehmäskö astu... ;DEn oo tutkinut minä, kirjoitin vain mitä olen kuullut itseäni mielestäni paljon kokeneemmilta emolehmien kasvattajalta. Anguksen teuraspaino tavoite on kyllä alhaisempi kuin limousinen mutta kyllä siitä enemmän saa kun maitorotuisesta. Ja uskon että kyllä nuo meidän vasikat kelpaa jatkossakin loppukasvattajalle....

viime erässä lähti angus ristytyksiä ja ay sonneja samasta karsinasta ja ay:stä sai paremman tilin. juuri rasvoittumisen vuoksi.
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: Regent - 07.01.10 - klo:15:45
Eli angus ja herefordi kasvaa teuraaksi halvemmalla/ käyttävät tehokkaammin karkearehun siitähän tässä on kysymys...
<<Mistäs lumimies sitä tietää jos ei ole tutkinut :P Tanskalaiset sen on tutkineet mitä kukin kasvaa ja millä hyötysuhteella 8)
Sekä myöskin sen minkä-arvoista lihaa tulee..
http://www.danskkoedkvaeg.dk/NR/rdonlyres/54BB0D11-71FA-439A-92FA-6FA4AF9B2EE0/0/Aarsrapport_2008.pdf
 Loppupuolella myös tuloksia siitä, miten kukin milläkin rotukombinaatiolla pärjää tuloksissa risteytettäessä :o
Yhteensä 10 vuoden jakso testiasematulokset, josta voi tarkistaa kunkin rodun vahvuudet 8) ja heikkoudet :P. Huom.charolaisilla hyvin pieni sonnimäärä ollut asemalla koko jakson aikana, lehmämäärään nähden.
Tietysti se lpppukasvattajaa rassaa kun viljalla sais halvimmat rehuyksiköt näillä hintasuhteilla... Tottahan se on mlahden tapauksessa että ruokinnan täytyy mennä voimakkaimman tarpeen mukaan jolloin herefordit ja angukset lihoo
>>>Niinpä..Eikös niitä kurmuja kasvateta siksi, että saatais paljon rahaa pienillä panoksilla ::). Eikö silloin olla hiukan metsässä jos "pihviruhon" kaupallinen arvo on huonompi, kuin samankokoisen maitorotuisen >:( Ei minun mielestä siihen kannata luottaa että "pihvivasikka" käy hyvällä hinnalla vuodesta toiseen kaupaksi, jos ei sen tuottajaa edes kiinnosta, mitä siitä saadaan tiliä seuravassa portaassa, sitä teuraaksi myytäessä :o

No voi voi kun taas limousin kasvattajan varpaille on taas astuttu vai lehmäskö astu... ;DEn oo tutkinut minä, kirjoitin vain mitä olen kuullut itseäni mielestäni paljon kokeneemmilta emolehmien kasvattajalta. Anguksen teuraspaino tavoite on kyllä alhaisempi kuin limousinen mutta kyllä siitä enemmän saa kun maitorotuisesta. Ja uskon että kyllä nuo meidän vasikat kelpaa jatkossakin loppukasvattajalle....

viime erässä lähti angus ristytyksiä ja ay sonneja samasta karsinasta ja ay:stä sai paremman tilin. juuri rasvoittumisen vuoksi.

Se taisi olla puhtaalla HF:llä yli 18kk ikäisillä ka. 1400€+alv/ruho. Kyllähän siinä emoroduissa vähän turpiinsa ottaa.

Muumille: Se taitaa vaan olla niin että ne limpparit löytyy sisäfileineen sieltä jauheliha ja muu "halpis" nauta osiosta.
http://www.annerstedt.se/z-finsk/pdf-sortiment/sort-nyaste-fi.PDF
 :P
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: hl - 07.01.10 - klo:16:52
Muumipeikon väitteet ovat kyllä aikasen erikoisia. Täytyy vain ihmetellä jos kerran maitorotusella saa saman kuin brittiliharodun ruholla?
>>>No eikös siinä sitten niin käy, kun se juonoselkäinen menee 5 rasvalle ja luokka r- :P

Miksi muuten Atlantin toisella puolella myydään Angus-hampurilaisia limousine-hampurilaisten sijaan,
>>>Niin onneksi me ei olla Atlantin toisella puolella :D Enkös mä aikaisemmin todistanut, et miksi meidän pitäis tuottaa JAUHELIHAN raaka-ainetta tai sinne mäkin kultaisten kaarien alle ylipäätään, koska siellä ei ole maksuvalmiutta..
 Miksi parhaan hinnan saa, kun liha luokittuu syöntilaadultaan prime-luokkaan, joka sisältää runsaasti maukasta lihaksensisäistä rasvaa?
>>Miksi amerikkalaiset ovat sikalihavia ???. Onko täällä pakko toistaa samat virheet kuin siellä, jossa hampurilaiskulttuuri on ollut vallalla jo 60 vuotta :o

 Miksi "rasvaisten" rotujen kasvatus määrät jatkuvasti kasvavat maailmalla? Miksi Suomeen tuotava pihviliha markkinoi ja ratsastaa juuri sillä että ovat rotutyypiltään brittiläisiä(katso linkki)?
http://www.annerstedt.se/z-finsk/pdf-sortiment/sort-nyaste-fi.PDF
>>Kauppias saa parhaan katteen tällä jämätuotteella tuomalla sen tänne takapajulaan :P


>>>Niinpä..Eikös niitä kurmuja kasvateta siksi, että saatais paljon rahaa pienillä panoksilla ::). Eikö silloin olla hiukan metsässä jos "pihviruhon" kaupallinen arvo on huonompi, kuin samankokoisen maitorotuisen >:( Ei minun mielestä siihen kannata luottaa että "pihvivasikka" käy hyvällä hinnalla vuodesta toiseen kaupaksi, jos ei sen tuottajaa edes kiinnosta, mitä siitä saadaan tiliä seuravassa portaassa, sitä teuraaksi myytäessä :o


Mites ajatellaanko loppukuluttajaa?


[/quote]lautasella sen lopullisen eron huomaa, kyllä limu on ihan hyvänmakuinen (parempiakin toki on...)
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: mikko9b - 07.01.10 - klo:18:50
No voi voi kun taas limousin kasvattajan varpaille on taas astuttu vai lehmäskö astu... ;DEn oo tutkinut minä, kirjoitin vain mitä olen kuullut itseäni mielestäni paljon kokeneemmilta emolehmien kasvattajalta.

Eeei kyllä sä oot ny erehtyny..Missäs kohtaa mä sanoin mitä kasvatan ja kasvatanko ylipäätään mitään. 8) Aloin vain aihetta tutkimaan, kun jotkut todistaa niin väkevästi :o. Huolestuneena kyllä siitä, kuinka yksisilmäisesti ??? ??? erään teurastamon neuvonta liputtaa jonkun puolesta ja "neuvonta" perustuu lähes yhden amerikassa käyneen henkilökohtaiseen mielipiteeseen :P Ei kaikki hyvä ja edistys amerikasta tule. Kyllä asioita muuallakin tutkitaan.

http://www.limousin.com.au/Limuosin-flyer.pdf
 Sitä en ymmärrä alkuunkaan, kuinka joku voi sanoa että sama aine jota syntyy kynttilää poltettaessa, voi olla syötynä hyvää ::)

 
http://www.rollanet.org/~rocknr/Limousin_Beef/Limousin_Beef_stage.htm

Anguksen teuraspaino tavoite on kyllä alhaisempi kuin limousinen mutta kyllä siitä enemmän saa kun maitorotuisesta. Ja uskon että kyllä nuo meidän vasikat kelpaa jatkossakin loppukasvattajalle....
>>Kyllä sun kuitenkin kannattaa kyseenalaistaa ja kysyä muiltakin, kuin siltä yhdeltä kokeneelta ;), jos vaikka tekisit paremman tilin toisella tavalla toimien :)


On kiinnostuksen kohteet jos tuntee ulkolaiset tutkimukset a:n kasvattamodiilit ja ruhojen hinnat eikä ole viljelijää nähnytkään  ;D :o ;D

niin ja kukahan todisti väkevästi ?
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: Limupimu - 07.01.10 - klo:19:11
Ääh, mää en pääse tästä keskustelusta irti. Jos Suomessa maksetaan lihasta, niin eikö silloin kannata tuottaa lihaa? Sitten kun aletaan maksamaan rasvasta, niin sitten meilläkin aletaan varmaan tuottaa rasvaa. Sama kai se on mitä ne siellä amerikoissa tekee, kun ei ne tänne rahojansa tuo. Minäkin tykkään oikein marmoroituneesta lihasta, mutta siitä huolimatta raha se on mikä ratkaisee ja siksi meillä on limppareita. Niin fanaattinen en rotuni suhteen ole, ettenkö voisi sitä vaihtaa jos joku toinen toisi selvästi paremman tilin.
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: emo-heikki - 07.01.10 - klo:19:19
Ääh, mää en pääse tästä keskustelusta irti. Jos Suomessa maksetaan lihasta, niin eikö silloin kannata tuottaa lihaa? Sitten kun aletaan maksamaan rasvasta, niin sitten meilläkin aletaan varmaan tuottaa rasvaa. Sama kai se on mitä ne siellä amerikoissa tekee, kun ei ne tänne rahojansa tuo. Minäkin tykkään oikein marmoroituneesta lihasta, mutta siitä huolimatta raha se on mikä ratkaisee ja siksi meillä on limppareita. Niin fanaattinen en rotuni suhteen ole, ettenkö voisi sitä vaihtaa jos joku toinen toisi selvästi paremman tilin.

Niin ...
Miten sen nyt laskee, paljonko tarvitaan rehua yhden lihakilon tuottamiseen ja mitä se rehu maksaa ????
Pieni emolehmä, pienet ylläpitokulut, iso lehmä, teuraasta pitää saada paljon enempi kun lehmien yläpito maksaa enempi.
Toisaalta, jos on viljaa omilta pelloilta, niin ongelma ei ehkä ole yhtä akuutti ....
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: Limupimu - 07.01.10 - klo:19:23
No mää olin vasta yhellä luennolla, missä esiteltiin tutkimusta eri rotujen rehunkäyttökyvystä ja hyötysuhteista. Limppari oli kyllä aika ylivoimainen siinä. Siis tämä vain tutkijan suusta kuultuna, itse en osaa sitä selittää, mutta oli se mukava uskoa :)
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: Regent - 07.01.10 - klo:19:26
Ääh, mää en pääse tästä keskustelusta irti. Jos Suomessa maksetaan lihasta, niin eikö silloin kannata tuottaa lihaa? Sitten kun aletaan maksamaan rasvasta, niin sitten meilläkin aletaan varmaan tuottaa rasvaa. Sama kai se on mitä ne siellä amerikoissa tekee, kun ei ne tänne rahojansa tuo. Minäkin tykkään oikein marmoroituneesta lihasta, mutta siitä huolimatta raha se on mikä ratkaisee ja siksi meillä on limppareita. Niin fanaattinen en rotuni suhteen ole, ettenkö voisi sitä vaihtaa jos joku toinen toisi selvästi paremman tilin.

Marmorilihan taika perustuu siihen, että paistettaessa lihassyiden välinen rasva sulaa pois ja liha jää mehukkaaksi ja erittäin mureaksi. Varsinkin ruoanlaiton ammattilaiset arvostavat tätä ominaisuutta. Marmoroituneesta lihasta saa asiakkaille varmimmin makuelämyksiä, kuin kuivasta ohutsyisestä lihasta, joka kärähtää ja sitkeytyy helposti. Eiköhän markkinat muutu, EU on oppimassa tuontilihan vuoksi tähän "rasvalla" pilattuun lihaan.

Muumi: Paljonko limpparista sitten saa kilo? 4,50€+ALV  ??? Täytynee vaihtaa rotua tai teurastamoa??
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: emo-heikki - 07.01.10 - klo:19:28
No mää olin vasta yhellä luennolla, missä esiteltiin tutkimusta eri rotujen rehunkäyttökyvystä ja hyötysuhteista. Limppari oli kyllä aika ylivoimainen siinä. Siis tämä vain tutkijan suusta kuultuna, itse en osaa sitä selittää, mutta oli se mukava uskoa :)

Joo, naudalla tämä on aika huono yleensäkin ja jos rotu on sellainen, että pitää ostaa viljaa tai muuta vahvempaa rehua, niin suhde huononee entisestään ....
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: Regent - 07.01.10 - klo:19:34
No mää olin vasta yhellä luennolla, missä esiteltiin tutkimusta eri rotujen rehunkäyttökyvystä ja hyötysuhteista. Limppari oli kyllä aika ylivoimainen siinä. Siis tämä vain tutkijan suusta kuultuna, itse en osaa sitä selittää, mutta oli se mukava uskoa :)

Limousine on kyllä yksi parhaista. Riippuu miltä kantilta tehokkuutta tutkii. CH on ollut parissa testissä Limousinea tehokkaampi rehunkäyttäjä, kun kyse on teuraskasvatuksesta, mutta jos näihin kuvioihin sotketaan vielä emolehmien tehokkuus ja karkearehun käyttökyky, maidontuotannon kyky myös "huonommista" rehuista yms, on voittajia roduista laidasta laitaan. Simmentaali vaan ottaa jostain syystä turpiinsa näissä asioissa?

 
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: Regent - 07.01.10 - klo:19:47


Niimpä :P Olkoon jokainen uskossaan vahva 8)
http://www.alibaba.com/product-free/105260560/Beef.html

Certified Angus beef 96 tuotetta
http://www.alibaba.com/trade/search?SearchText=angus+Beef&Country=&CatId=0&IndexArea=product_en&ssk=y&sq=y

Certified Hereford beef 32 tuotetta
http://www.alibaba.com/trade/search?SearchText=Hereford+Beef&Country=&CatId=0&IndexArea=product_en&ssk=y&sq=y
 
Limousin beef 4 tuotetta
http://www.alibaba.com/trade/search?SearchText=Limousin+Beef&Country=&CatId=0&IndexArea=product_en&ssk=y&sq=y

 :P
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: nautafarmari - 07.01.10 - klo:19:54
Muistetaan se eläimen luonnekin, ei se limpparin parempi tili paljoa lohduta, jos makaa emon käsittelyn jäljiltä kylkiluut poikki. Näitä tapauksia oon limpparin jäljiltä kuullu useita. Itellä onneksi on vikkelät jalat, mutten kuitenkaan kato tarpeelliseksi riskeerata paremman tilin toivossa.
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: mlahti - 07.01.10 - klo:19:58
viime erässä lähti angus ristytyksiä ja ay sonneja samasta karsinasta ja ay:stä sai paremman tilin. juuri rasvoittumisen vuoksi.

Mitä "angusristeytyksiä" sulla oli ab ja maitorotu vaikko esim ab*Li?
Mä en ole saanut yhtäkään AbHf/Li risteytystä 3 rasvaa pahemmaksi. Taitaa olla ka 2-3 välissä.

Ylivoimaisin yhdistelmä lihantuotantoon on, että emopuolelta Ab tai Hf ja siten isärotuna Li. Jää sekä vasikantuottajalle että loppukasvattajalle jaettavaa.

Ab:n saa pidettyä 3 rasvassa yli 400 teuraspainon, mutta vaati tähän suunnitellun ruokinnan. A-osuustoiminta-appeella tähän ei tahdo päästä.  ;)

Toki eläinaineksessa on pirusti eroa ja etenkin pohjoiseen tehtiin tuossa joku vuosi sitten yhdessä yössä mahtavia emokarjoja, joihin eläinaines hankittiin lähinnä teuraskuormista ja lypsyrotu risteytyksistä. Vasikkaa tulee A:n myllyyn, mutta pihvituotannosta tässä yhteydessä lienee aika irvokasta puhua. Tälläiset tundran bulkkikarjat joutaisivat myydä vasikkansa lähinna ay-välityshinnastolla, koska laatukin on sen mukaista. Sen siitä saa kun tuttu hankintamies on jumalasta seuraava.  :D ;D ;)

Laatuun olisi kiinnitettävä pihvivasikoiden hinnoittelussa paljon enempi huomiota. Kantakirjattu isäsonni vaatimus on tässä hyvä alku, mutta ei riitä. Mullimiehestä ei tule lihakarjamies yhdessä yössä.

ne oli maitorotu+ab.ikä 18-19 kk olihan ruhoissa painoa mutta rasvavähennyksellä otti takkiin..
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: Jarkko - 07.01.10 - klo:23:20

Se taisi olla puhtaalla HF:llä yli 18kk ikäisillä ka. 1400€+alv/ruho. Kyllähän siinä emoroduissa vähän turpiinsa ottaa.

Aika hyviä herefoordeja sinulla. Itse laiton tässä hiljattain 15kk ikäisen sonnin teuraaksi ja sillä sai 1450+alv. Paljonko noilla sinun ka. elukoilla oli teuraspaino ja kuinka luokittuivat, muotoluokka ja rasva?
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: Turkka - 07.01.10 - klo:23:43
jos maitorotujen rasva ka lähempänä 3 ja samalle appeelle ab tai hf,niin ongelmia varmaan tulee ja ritiläkarsina pahentaa vain asiaa..
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: Snowman - 08.01.10 - klo:09:02
No voi voi kun taas limousin kasvattajan varpaille on taas astuttu vai lehmäskö astu... ;DEn oo tutkinut minä, kirjoitin vain mitä olen kuullut itseäni mielestäni paljon kokeneemmilta emolehmien kasvattajalta.

Eeei kyllä sä oot ny erehtyny..Missäs kohtaa mä sanoin mitä kasvatan ja kasvatanko ylipäätään mitään. 8) Aloin vain aihetta tutkimaan, kun jotkut todistaa niin väkevästi :o. Huolestuneena kyllä siitä, kuinka yksisilmäisesti ??? ??? erään teurastamon neuvonta liputtaa jonkun puolesta ja "neuvonta" perustuu lähes yhden amerikassa käyneen henkilökohtaiseen mielipiteeseen :P Ei kaikki hyvä ja edistys amerikasta tule. Kyllä asioita muuallakin tutkitaan.

http://www.limousin.com.au/Limuosin-flyer.pdf
 Sitä en ymmärrä alkuunkaan, kuinka joku voi sanoa että sama aine jota syntyy kynttilää poltettaessa, voi olla syötynä hyvää ::)

 
http://www.rollanet.org/~rocknr/Limousin_Beef/Limousin_Beef_stage.htm

Anguksen teuraspaino tavoite on kyllä alhaisempi kuin limousinen mutta kyllä siitä enemmän saa kun maitorotuisesta. Ja uskon että kyllä nuo meidän vasikat kelpaa jatkossakin loppukasvattajalle....
>>Kyllä sun kuitenkin kannattaa kyseenalaistaa ja kysyä muiltakin, kuin siltä yhdeltä kokeneelta ;), jos vaikka tekisit paremman tilin toisella tavalla toimien :)

Selvä kyseenalaistetaan sitten... Ja olen kysellyt kyllä useammaltakin. Nämä käyneet kyllä jenkkilässä useamminkin kuin kerran...
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: mikko9b - 08.01.10 - klo:22:52
Muistetaan se eläimen luonnekin, ei se limpparin parempi tili paljoa lohduta, jos makaa emon käsittelyn jäljiltä kylkiluut poikki. Näitä tapauksia oon limpparin jäljiltä kuullu useita. Itellä onneksi on vikkelät jalat, mutten kuitenkaan kato tarpeelliseksi riskeerata paremman tilin toivossa.

tuo on muuten ihan melenkiintoinen toi luonekysymys miten se periytyy... Puhtaat hf tietty viilipyttyjä, muttei nuo ch*hf tai li*hf tai si*Hf :tkään vielä pahoja ole... vassut ainakin viimekeväänä huomattavasti parempia nuilla kahdella viimeksimainutulla kuin puhtaalla... Sukulinjatkin kyllä aika eri, joten voi selittää myös osaltaan...

Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: nautafarmari - 08.01.10 - klo:23:11
http://www.ayrshire-finland.com/suomi/keskustelu/index.php/topic,3761.msg127289.html#msg127289
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: redbull - 08.01.10 - klo:23:54



Niin ...
Miten sen nyt laskee, paljonko tarvitaan rehua yhden lihakilon tuottamiseen ja mitä se rehu maksaa ????

>>>Miten sää Heikki oot niin metsässä tässä asiassa? Tiedätkös paljonko yhden rasvakilon tuottaminen siihen ruhoon vie rehua?
Suhde on kokolailla siten, että 10 vanhaa ry:tä lihakilolle ja 21 ry;tä rasvakilolle. Jos vaikka otetaan se 300 kilon pieni 4-5 rasvainen lehmä, niin siinä on 70-80 kiloa sitä rasvaa jota ei voi sekoittaa esim.Jauhelihaleikkoon kaikkea. Väkisinkin sitä sinne leikatessa joutuu ja silloin leikon hinta on alhaisempi. Samanpainoinen 1-2 rasvainen ruho omaa vain 10-15 kiloa rasvaa ja loput punaista lihaa. Eli lyhyesti, 70 rasvakilon tuottaminen on maksanut saman kuin 150 lihakilon tuottaminen.
Karkeasti lasketaan, että emolehmällä LIHAKILON tuottaminen maksaa keskimäärin 3e, MUTTA sen rasvakilon tuottaminen onkin maksanut yli 6euroa/kilo...
HERÄÄ KYSYMYS; Missä on se bisnes ???

Pieni emolehmä, pienet ylläpitokulut,= Pieni on myös tili ja hidas kasvu.

 iso lehmä, teuraasta pitää saada paljon enempi kun lehmien yläpito maksaa enempi. 
=Maksaa tietysti, mutta kohtuudella sitäkin pitää olla, minusta 700-850 kiloinen lehmä on sopiva...

Toisaalta, jos on viljaa omilta pelloilta, niin ongelma ei ehkä ole yhtä akuutti ....


Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: mikko9b - 09.01.10 - klo:09:05



Niin ...
Miten sen nyt laskee, paljonko tarvitaan rehua yhden lihakilon tuottamiseen ja mitä se rehu maksaa ????

>>>Miten sää Heikki oot niin metsässä tässä asiassa? Tiedätkös paljonko yhden rasvakilon tuottaminen siihen ruhoon vie rehua?
Suhde on kokolailla siten, että 10 vanhaa ry:tä lihakilolle ja 21 ry;tä rasvakilolle. Jos vaikka otetaan se 300 kilon pieni 4-5 rasvainen lehmä, niin siinä on 70-80 kiloa sitä rasvaa jota ei voi sekoittaa esim.Jauhelihaleikkoon kaikkea. Väkisinkin sitä sinne leikatessa joutuu ja silloin leikon hinta on alhaisempi. Samanpainoinen 1-2 rasvainen ruho omaa vain 10-15 kiloa rasvaa ja loput punaista lihaa. Eli lyhyesti, 70 rasvakilon tuottaminen on maksanut saman kuin 150 lihakilon tuottaminen.
Karkeasti lasketaan, että emolehmällä LIHAKILON tuottaminen maksaa keskimäärin 3e, MUTTA sen rasvakilon tuottaminen onkin maksanut yli 6euroa/kilo...
HERÄÄ KYSYMYS; Missä on se bisnes ???

Pieni emolehmä, pienet ylläpitokulut,= Pieni on myös tili ja hidas kasvu.

 iso lehmä, teuraasta pitää saada paljon enempi kun lehmien yläpito maksaa enempi. 
=Maksaa tietysti, mutta kohtuudella sitäkin pitää olla, minusta 700-850 kiloinen lehmä on sopiva...

Toisaalta, jos on viljaa omilta pelloilta, niin ongelma ei ehkä ole yhtä akuutti ....




Kumpa olisikin nuin suoraviivaista, meinaan tuo että pienien emojen vassut ei kasvaisi. Ainakin viime syksynä kaikista pienimmistä emoista tuli parhaat kasvut, kun taas isoilta vanhoilla lehmillä vassujen kasvu toppasi elokuussa ja emät rupes vaan lihomaan, todennäköisesti ovat vaan saamarin lyhytmaitoisia...

eli vahvasti sitä mieltä että pienehkö pitkämaitoinen emä ja hiton hyvä astujasonni antaa parempaa tiliä, kuin käyttää puhdasta isoa emää rasvan torjunnan keinona...

no syksyllä tietty ollaan viisaampia kunhan taas teuraita saa matkaan...



Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: emo-heikki - 09.01.10 - klo:09:56



Niin ...
Miten sen nyt laskee, paljonko tarvitaan rehua yhden lihakilon tuottamiseen ja mitä se rehu maksaa ????

>>>Miten sää Heikki oot niin metsässä tässä asiassa? Tiedätkös paljonko yhden rasvakilon tuottaminen siihen ruhoon vie rehua?
Suhde on kokolailla siten, että 10 vanhaa ry:tä lihakilolle ja 21 ry;tä rasvakilolle. Jos vaikka otetaan se 300 kilon pieni 4-5 rasvainen lehmä, niin siinä on 70-80 kiloa sitä rasvaa jota ei voi sekoittaa esim.Jauhelihaleikkoon kaikkea. Väkisinkin sitä sinne leikatessa joutuu ja silloin leikon hinta on alhaisempi. Samanpainoinen 1-2 rasvainen ruho omaa vain 10-15 kiloa rasvaa ja loput punaista lihaa. Eli lyhyesti, 70 rasvakilon tuottaminen on maksanut saman kuin 150 lihakilon tuottaminen.
Karkeasti lasketaan, että emolehmällä LIHAKILON tuottaminen maksaa keskimäärin 3e, MUTTA sen rasvakilon tuottaminen onkin maksanut yli 6euroa/kilo...
HERÄÄ KYSYMYS; Missä on se bisnes ???

Pieni emolehmä, pienet ylläpitokulut,= Pieni on myös tili ja hidas kasvu.

 iso lehmä, teuraasta pitää saada paljon enempi kun lehmien yläpito maksaa enempi. 
=Maksaa tietysti, mutta kohtuudella sitäkin pitää olla, minusta 700-850 kiloinen lehmä on sopiva...

Toisaalta, jos on viljaa omilta pelloilta, niin ongelma ei ehkä ole yhtä akuutti ....




No tota tämä ei ole kyllä mun oma idea tai lopputulos, kai se pitäisi näin sanoa ...

Emolehmän pitää olla pientä rotua, jotta ylläpito kustannus on matala, mutta isärotu voi olla isoampaa rotua, jotta vasikalle saadaan parhaat kasvugeenit, vasikathan suurilla kasvattajilla menee monesti välittäjille ja vasikka saa rotumääritemänsä isärodun mukaan.

Risteytyksillä se muuallakin maailmassa paras tili tehdään.
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: mlahti - 09.01.10 - klo:11:05



Niin ...
Miten sen nyt laskee, paljonko tarvitaan rehua yhden lihakilon tuottamiseen ja mitä se rehu maksaa ????

>>>Miten sää Heikki oot niin metsässä tässä asiassa? Tiedätkös paljonko yhden rasvakilon tuottaminen siihen ruhoon vie rehua?
Suhde on kokolailla siten, että 10 vanhaa ry:tä lihakilolle ja 21 ry;tä rasvakilolle. Jos vaikka otetaan se 300 kilon pieni 4-5 rasvainen lehmä, niin siinä on 70-80 kiloa sitä rasvaa jota ei voi sekoittaa esim.Jauhelihaleikkoon kaikkea. Väkisinkin sitä sinne leikatessa joutuu ja silloin leikon hinta on alhaisempi. Samanpainoinen 1-2 rasvainen ruho omaa vain 10-15 kiloa rasvaa ja loput punaista lihaa. Eli lyhyesti, 70 rasvakilon tuottaminen on maksanut saman kuin 150 lihakilon tuottaminen.
Karkeasti lasketaan, että emolehmällä LIHAKILON tuottaminen maksaa keskimäärin 3e, MUTTA sen rasvakilon tuottaminen onkin maksanut yli 6euroa/kilo...
HERÄÄ KYSYMYS; Missä on se bisnes ???

Pieni emolehmä, pienet ylläpitokulut,= Pieni on myös tili ja hidas kasvu.

 iso lehmä, teuraasta pitää saada paljon enempi kun lehmien yläpito maksaa enempi. 
=Maksaa tietysti, mutta kohtuudella sitäkin pitää olla, minusta 700-850 kiloinen lehmä on sopiva...

Toisaalta, jos on viljaa omilta pelloilta, niin ongelma ei ehkä ole yhtä akuutti ....




No tota tämä ei ole kyllä mun oma idea tai lopputulos, kai se pitäisi näin sanoa ...

Emolehmän pitää olla pientä rotua, jotta ylläpito kustannus on matala, mutta isärotu voi olla isoampaa rotua, jotta vasikalle saadaan parhaat kasvugeenit, vasikathan suurilla kasvattajilla menee monesti välittäjille ja vasikka saa rotumääritemänsä isärodun mukaan.

Risteytyksillä se muuallakin maailmassa paras tili tehdään.

jos kerran vasikat menee välittäjille niin sillonhan se pitäs tuottaa sellaista mitä välittäjät/loppukasvattajat haluaa?
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: nautafarmari - 09.01.10 - klo:11:45
Sitte pitää limppari vasikan hinnan nousta nykyisestä.
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: Regent - 09.01.10 - klo:12:02
Minäkin kannatan risteyttämistä. Olen ajatellut katsella Li sonnin tuolle "Commercial" laumalle, jotta saadaan niitä  tehoteuraskasvatukseen sopivia pihvivasuja, mutta tuo Limppari ihmisten asenne saa kyllä pohtimaan Canadalaislinjaista Charoleeta.  ;D

Redbull:
Jos teuraslehmä menee 1-2 luokkaan rasvassa, on se todennäköisesti teurastettu tiinehtymättömyyden vuoksi. Eläimen on täytynyt olla todella tehoton ravinnonkäytössään. Lehmän tulee pitää selässään sen verran rasvaa, että tiinehtyvyys ja muut hetkittäiset stressitilat eivät aiheuta tuotannon alenemista tai kurjuutta. Esim. kova pakkanen tai laitumen ehtyminen. Itse asiassa se 4 rasvan LEHMÄ on tuottaa paremmin elämänsä aikana kuin se 1 rasvan lehmä. Kuntoluokkaltaan normaali emolehmä tahtoo mennä sinne nelosrasvaan.

Jälkeläisten rasvoittumisominaisuuksiin voidaan vaikuttaa sitten isä sonnin valinnalla. Eikä nuo puhtaat "brititkään" oikealla ruokinnalla rasvoitu. 400-450kg teuraspainossa kaikki 3 rasvaan- ei vähennyksiä pihviluokissa, mihin ne myös meni. 
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: mikko9b - 09.01.10 - klo:13:39
Sitte pitää limppari vasikan hinnan nousta nykyisestä.
Äh taas. Loppukasvatukseen eli feedlotteihin menee maailmalla aina risteytyselukkaa. Siis lihakarjarotujen välisiä risteytyksiä. Win-win kuviossa tämä toteutunee hyvinkin, kun on ns emorotulinjaa ja isärotulinjaa. Yhden perheen työvoimalla pitää pystyä jatkossa hoitamaan reippaasti yli sadan lehmän karja. Tämä vaatii jo emoainekselta niin paljon, että mihinkään nysväämiseen poikimisissa ei ole voimia kellään. Eli otetaan emoiksi AB tai Hf tai jopa niiden risteytys ab*hf eli black boldie. Tämmöisille emoille sitten ostetaan hyvä esim limppari sonni ja avot loppukasvattajakin saa hyvää ainesta.

Rotuliha fiilistely kuuluu ilman muuta puhdasjalostukseen ja suoramyyntiin. Valitettavasti sillä ei ole suomen tasapäistävässä osuustoimintalihanjalostuksessa kovinkaan suurta painoa. He tarvitsevat myllyynsä jauhelihavärkkiä ja vähärasvaista sellaista ja halavalla. Mutta koska koko paketti ei tule rotu-uskovaisten toistuvista uskontunnustuksista huolimatta yhdellä rodulla kaikkein tehokkaimmin syntymästä lautaselle, niin risteytys on ainut mahdollisuus yhdistää roduista tehokkain kokonaisuus.  

tuo roduittain brändääminen vaatii mm. huomattavaa määrää sekä tasaista tarjontaa ympäri vuoden, jotta yleensäkkään mahdollista...
sekä sellaisen teurastamon jolla on edes vähän riskinottokykyä ja tahtoa rakentaa markkinaa...

Nykyisin kun tuntuu tosiaankin olevan vain hätä jauhelihavolyymeistä ja kvarttaalin tuloksesta  >:(
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: jattali - 09.01.10 - klo:13:47
Minäkin kannatan risteyttämistä. Olen ajatellut katsella Li sonnin tuolle "Commercial" laumalle, jotta saadaan niitä  tehoteuraskasvatukseen sopivia pihvivasuja, mutta tuo Limppari ihmisten asenne saa kyllä pohtimaan Canadalaislinjaista Charoleeta.  ;D


Turhaan leimaat kaikkia limpparinkasvattajia jonkun ärhäkän agrolaisen kommenttien takia  :)

Jotenkin tämä ketjun aloitus haiskahtaa provoilulta johon sitten ahnaasti tartutaan... Mua kiinnostais kans tietää, että miksi epäilyttää nimenomaan limppareiden kylmänkestävyys? Hyvin tarkenevat kylmäpihatossa kunhan on kuivitettu makuupaikat ja vedotonta. Mielellään myös jaloittelevat ulkotarhassa ja nauttivat päkkaspäivien auringosta.  
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: Snowman - 09.01.10 - klo:14:23
Sitte pitää limppari vasikan hinnan nousta nykyisestä.
Äh taas. Loppukasvatukseen eli feedlotteihin menee maailmalla aina risteytyselukkaa. Siis lihakarjarotujen välisiä risteytyksiä. Win-win kuviossa tämä toteutunee hyvinkin, kun on ns emorotulinjaa ja isärotulinjaa. Yhden perheen työvoimalla pitää pystyä jatkossa hoitamaan reippaasti yli sadan lehmän karja. Tämä vaatii jo emoainekselta niin paljon, että mihinkään nysväämiseen poikimisissa ei ole voimia kellään. Eli otetaan emoiksi AB tai Hf tai jopa niiden risteytys ab*hf eli black boldie. Tämmöisille emoille sitten ostetaan hyvä esim limppari sonni ja avot loppukasvattajakin saa hyvää ainesta.

Rotuliha fiilistely kuuluu ilman muuta puhdasjalostukseen ja suoramyyntiin. Valitettavasti sillä ei ole suomen tasapäistävässä osuustoimintalihanjalostuksessa kovinkaan suurta painoa. He tarvitsevat myllyynsä jauhelihavärkkiä ja vähärasvaista sellaista ja halavalla. Mutta koska koko paketti ei tule rotu-uskovaisten toistuvista uskontunnustuksista huolimatta yhdellä rodulla kaikkein tehokkaimmin syntymästä lautaselle, niin risteytys on ainut mahdollisuus yhdistää roduista tehokkain kokonaisuus.  

tuo roduittain brändääminen vaatii mm. huomattavaa määrää sekä tasaista tarjontaa ympäri vuoden, jotta yleensäkkään mahdollista...
sekä sellaisen teurastamon jolla on edes vähän riskinottokykyä ja tahtoa rakentaa markkinaa...

Nykyisin kun tuntuu tosiaankin olevan vain hätä jauhelihavolyymeistä ja kvarttaalin tuloksesta  >:(

Näihin viestiketjuihin taitaa tiivistyä taas kaikki tästäkin keskustelusta.... Omalla tilalla tavoitteena Ab-Simmental emot ja kun se emoaines ois kohdallaan niin tarkoitus hommata limppari charolais sonni astumaan, vie vaan aikaa kun alussa ei linjaukset ollut ihan selviä niin kehittää emoaines mieleisekseen.... Suomessahan tämä emolehmäkulttuuri/bisnes kuitenkin vielä melko nuorta...
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: emo-heikki - 09.01.10 - klo:16:56

jos kerran vasikat menee välittäjille niin sillonhan se pitäs tuottaa sellaista mitä välittäjät/loppukasvattajat haluaa?

Tottahantoki, loppukasvattaja vaan tekee tilauksen, kyllä semmosia vasikoita tehdään mitä halutaan, jos siitä maksetaan se, mitä siitä kuuluu saadakkin ????
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: mlahti - 09.01.10 - klo:16:58

jos kerran vasikat menee välittäjille niin sillonhan se pitäs tuottaa sellaista mitä välittäjät/loppukasvattajat haluaa?

Tottahantoki, loppukasvattaja vaan tekee tilauksen, kyllä semmosia vasikoita tehdään mitä halutaan, jos siitä maksetaan se, mitä siitä kuuluu saadakkin ????

kyllä mie olen niistä valmis myös maksamaan ja näkyyhän se ison a:n hinnastossaki.
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: emo-heikki - 09.01.10 - klo:17:06

jos kerran vasikat menee välittäjille niin sillonhan se pitäs tuottaa sellaista mitä välittäjät/loppukasvattajat haluaa?

Tottahantoki, loppukasvattaja vaan tekee tilauksen, kyllä semmosia vasikoita tehdään mitä halutaan, jos siitä maksetaan se, mitä siitä kuuluu saadakkin ????

kyllä mie olen niistä valmis myös maksamaan ja näkyyhän se ison a:n hinnastossaki.

Näkyy, näkyy, kun isärotu on limukka, niin hinta nousee jo sillä, emot saa olla mitä vain ....
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: AaaBeeCeeMies - 10.01.10 - klo:09:22
Niin ...
Miten sen nyt laskee, paljonko tarvitaan rehua yhden lihakilon tuottamiseen ja mitä se rehu maksaa ????

>>>Miten sää Heikki oot niin metsässä tässä asiassa?

HERÄÄ KYSYMYS; Missä on se bisnes ???

Jos se liikeidea perustuukin siihen että tukia tulee sen verran riittävästi että riittää kun eläimet pidetään mahdollisimman halvalla hengissä? Että siitä tuotannosta ei ole niin väliä? Siinä on se busines?

Saattaa olla myös tuosta
http://keskustelukanava.agronet.fi/agronet/index.php?topic=14383.60
ketjusta ilmenevä ajatusmalli taustalla? Että sen yhden teurasnaudan haku kaukaa kairasta on teurastamolle ihan ilmaista jos ei suorastaan puhdasta tuloa? Eli että kun löytyy joku muu maksaja oli se sitten tukieurojen maksaja tai sitten muut tuottajat jotka subventoivat mm noita kuljetuksia niin mukavahan se on ylimääräinen raha kerätä?
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: emo-heikki - 10.01.10 - klo:10:21
Niin ...
Miten sen nyt laskee, paljonko tarvitaan rehua yhden lihakilon tuottamiseen ja mitä se rehu maksaa ????

>>>Miten sää Heikki oot niin metsässä tässä asiassa?

HERÄÄ KYSYMYS; Missä on se bisnes ???

Jos se liikeidea perustuukin siihen että tukia tulee sen verran riittävästi että riittää kun eläimet pidetään mahdollisimman halvalla hengissä? Että siitä tuotannosta ei ole niin väliä? Siinä on se busines?

Saattaa olla myös tuosta
http://keskustelukanava.agronet.fi/agronet/index.php?topic=14383.60
ketjusta ilmenevä ajatusmalli taustalla? Että sen yhden teurasnaudan haku kaukaa kairasta on teurastamolle ihan ilmaista jos ei suorastaan puhdasta tuloa? Eli että kun löytyy joku muu maksaja oli se sitten tukieurojen maksaja tai sitten muut tuottajat jotka subventoivat mm noita kuljetuksia niin mukavahan se on ylimääräinen raha kerätä?


Ajatusmallista en tiedä, enkä osaa sanoa mitä oikein ajat takaa tolla kommentilla, itse muutan kaiken euroiksi ja jos rehellinen olen, niin en itseasiassa osaakkaan laskea noita juttuja millään maatalouspuolen logiikalla kun ei ole sen puolen koulutusta.
Kuljetuksista senverran tiedän, mitä itse olen niistä maksanut, eikä koskaan vielä ole kuljetus ollut esteenä kun olen nautoja ostanut milloin mistäkin päin Suomea, aina se kuljetus on kohtuudella järjestynyt.
Kukaan ei ole kuljetuksiani koskaan mitenkään subventoinut, enkä ole sellaisia kysellytkään ...
Mutta, ymmärrän toki ajatusmallisi, onhan se *****maista kun ei pärjää vaikka on vanhemmilta saanut valmiin tilan puoli-ilmaiseksi ja lopullekkin hinnalle vielä mahtavan valtion subvention, minä kun olen liikkeellä vain näin yrittäjä pohjalta kaupunkilaisena syntyjään, enkä ole mitään mistään päin saanut ilmaiseksi, kaiken olen rahalla joutunut ostamaan ja hyvin menee, enkä ole katunut tätä bisnestä, ainakaan vielä ....
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: sianlihantuottaja - 10.01.10 - klo:12:58
Kuljetuksista senverran tiedän, mitä itse olen niistä maksanut, eikä koskaan vielä ole kuljetus ollut esteenä kun olen nautoja ostanut milloin mistäkin päin Suomea, aina se kuljetus on kohtuudella järjestynyt. Kukaan ei ole kuljetuksiani koskaan mitenkään subventoinut, enkä ole sellaisia kysellytkään ...

Siis ihan oikeasti, emo-heikki? Etkö sinä tosiaankaan ymmärrä mistä tuossa ns subventiossa on kyse? Vaikka sitä tuossa toisessa ketjussa selitettiin. Ihan oikeastiko et ymmärrä? Koitetaas kerta vielä vaikka epäilen että meneekö tämäkään perille kun ei näytä mikään menevän.

Mutta siis oma sikaverstaani on tässä Forssan lähellä, matkaa teurastamolle kohtuullisesti. Tiedän että LSO hakee jostakin syystä ei nyt ihan Vaasasta mutta jostakin ruotsinkieliseltä rannikolta sikaa. Tosin varmaan isommilta tiloilta että täysiä rekkakuormia varmaan. Saattaa olla että kilpailijaa kiusatakseen kilpailijan alueelta haetaan?

Mutta tuo talouspuoli siinä haussa. Jos vaikka kustannus olisi se 1,5 km jonka muistaakseni jossakin heitit niin kun minulta ja naapurilta haetaan täysi kuorma eli täysperävaunullinen niin siinä on pyöreesti kyydissä 15 tonnia lihaa ja kustannuksia tuolla hinnalla tulee alle 150 euroa, siis 1 c/lihakilo. Tuonne Vaasan lähelle kilometrejä tulee lähelle 600 ja kustannusta siis 900 euroa eli 6 c/lihakilo. Veikkaan että kun kaksi miestä lähtee tuota keikkaa heittämään ja paluukuorma on tuntematon käsite niin kustannusero on todellisuudessa enemmän mutta tuonkin jo pitäisi kertoa ero?

Nyt jos nuo tilat saavat samaa hinta kuin minä niinkuin saavat jos ovat suurinpiirtein samankokoisia ja hinnaston mukaan mennään niin minä tavallaan subventoin heidän sijaintiaan siten että saan 5 c/lihakilo huonompaa hintaa kun vain omat rahtini maksamalla saisin. Jos hinta olisi tehtaan portilla eikä tilalla kuten on esimerkiksi viljan hinta tai rehukuorman hinta niin rahti olisi jokaisen tilan omalla kontolla. Teuraskeräilyssä näin ei ole jostakin syystä, lieneekö näitä osuustoimintamallin jäänteitä tai jotain?

Mutta ymmärsitkö nyt mistä on kyse? Tuota yksinkertaisempaa ja selkeämpää esimerkkiä ainakaan minä en kykene enää keksimään.
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: sianlihantuottaja - 10.01.10 - klo:15:21
Nyt jos nuo tilat saavat samaa hinta kuin minä niinkuin saavat jos ovat suurinpiirtein samankokoisia ja hinnaston mukaan mennään niin minä tavallaan subventoin heidän sijaintiaan siten että saan 5 c/lihakilo huonompaa hintaa kun vain omat rahtini maksamalla saisin.

Pakko lainata itse itseään kun tuli mieleeni yksi juttu eli eihän tuo 5c/lihakilo tunnu suurelta, eihän. Mutta jos se nyt sitten suhteutetaan meidän tapauksessamme vuositasolle että montako kuormaa ja silleen niin puhutaan tässä tapauksessa vuodessa noin 25.000 eurosta, tosin siis kahdelle tilalle jakaantuneena ja minä olen vielä se pienempi. Mutta kuitenkin, kun emo-heikki suhteutat tuon omaan vuotuiseen liikevaihtoosi maataloudesta joka on noin? Mutta että oletko mitä mieltä, onko tuollainen pikku summa sinusta merkittävä vai ei? Kun sinun mukaasi noilla rahtikuluilla ei ole mitään merkitystä?

Kannattaa sinällään muistaa myös se että maataloudessa kun puhutaan isommista yksiköistä niin massan siirrot ovat aina merkittäviä kustannuksia, oli se massa sitten säilörehua tai viljaa siiloon, rehujakeita rehutehtaalta, tuotteita maitoa tai lihaa jalostuslaitokseen tai paskaa pellolle. Aina puhutaan varsin suurista massan siirroista. Tietysti jos on 10 emolehmää niin sitä voi olla vaikea hahmottaa näiden rahtikulujen merkitystä.
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: redbull - 10.01.10 - klo:15:26

tilan omalla kontolla. Teuraskeräilyssä näin ei ole jostakin syystä, lieneekö näitä osuustoimintamallin jäänteitä tai jotain?

No se johtuu katsos siitä, että ainakin ihan pohjoiseen maksetaan kuljetus/keräilytukea..Siitä on olemassa jonkinlainen kansallinen yksimielisyys alalla, että näin pitääkin toimia (myös maito)jolla hidastetaan tuotannon keskittymistä, sinne tehtaan piipun juurelle.
Olisiko se sitten parempi, että ne kaikki sikalat olis Nurmon ja Virttaankankaan kahtapuolen 50 km säteellä, missä on tuotannolle parhaat edellytykset. Aiheuttaisi se ainakin paskanhajua ja lisää velkaa aika monelle yrittäjälle ja kyllä siinäkin mallissa olis aina joku lähimpänä piippua ja toiset sitten tulis siivellä :P
Se kuinka mikäkin ketju hyvittää ja tilittää mistäkin erästä, sopimuksista tms. On ainakin johtanut siihen, että aina saa epäillä
varsinkin yhtiömuotoisten tuottajien saamia tilityksiä, kun heillä tuntuu kova tarve olevan pesän rosvoamiseen, eli vaaditaan sitä mitä ei muille edes luvatakkaan..Naudassa eroa jopa kymmeniä centejä kilolle ja isojen eduksi, laadusta ei niin väliä..Mun mielestä AINOA oikea ja oikeudenmukainen mittari tähän rahtiasiaan on nuppikuorma/rekkakuorma. Ei sille isolle tarvitse maksaa siitä seuraavasta, kuljetusauton ulkopuolelle jäävästä porsaasta sen enempää kuin pienemmällekään tuottajalle. Yhtä kallis se ylimääräinen on hakea oli sitten 800 tai 8000 sikapaikkaa. Sopimuslisät on sitten taas eri juttu, mutta olen saanut ymmärtää, ettei ne ainakaan isoa sorsi ::)
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: Paalinpyörittäjä - 10.01.10 - klo:15:33
Niin ...
Miten sen nyt laskee, paljonko tarvitaan rehua yhden lihakilon tuottamiseen ja mitä se rehu maksaa ????

>>>Miten sää Heikki oot niin metsässä tässä asiassa?

HERÄÄ KYSYMYS; Missä on se bisnes ???

Jos se liikeidea perustuukin siihen että tukia tulee sen verran riittävästi että riittää kun eläimet pidetään mahdollisimman halvalla hengissä? Että siitä tuotannosta ei ole niin väliä? Siinä on se busines?

Saattaa olla myös tuosta
http://keskustelukanava.agronet.fi/agronet/index.php?topic=14383.60
ketjusta ilmenevä ajatusmalli taustalla? Että sen yhden teurasnaudan haku kaukaa kairasta on teurastamolle ihan ilmaista jos ei suorastaan puhdasta tuloa? Eli että kun löytyy joku muu maksaja oli se sitten tukieurojen maksaja tai sitten muut tuottajat jotka subventoivat mm noita kuljetuksia niin mukavahan se on ylimääräinen raha kerätä?


Ajatusmallista en tiedä, enkä osaa sanoa mitä oikein ajat takaa tolla kommentilla, itse muutan kaiken euroiksi ja jos rehellinen olen, niin en itseasiassa osaakkaan laskea noita juttuja millään maatalouspuolen logiikalla kun ei ole sen puolen koulutusta.
Kuljetuksista senverran tiedän, mitä itse olen niistä maksanut, eikä koskaan vielä ole kuljetus ollut esteenä kun olen nautoja ostanut milloin mistäkin päin Suomea, aina se kuljetus on kohtuudella järjestynyt.
Kukaan ei ole kuljetuksiani koskaan mitenkään subventoinut, enkä ole sellaisia kysellytkään ...
Mutta, ymmärrän toki ajatusmallisi, onhan se *****maista kun ei pärjää vaikka on vanhemmilta saanut valmiin tilan puoli-ilmaiseksi ja lopullekkin hinnalle vielä mahtavan valtion subvention, minä kun olen liikkeellä vain näin yrittäjä pohjalta kaupunkilaisena syntyjään, enkä ole mitään mistään päin saanut ilmaiseksi, kaiken olen rahalla joutunut ostamaan ja hyvin menee, enkä ole katunut tätä bisnestä, ainakaan vielä ....
Oletkos laskenut, mikä olisi kannattavuus AB-tuilla?
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: emo-heikki - 10.01.10 - klo:16:04
Oletkos laskenut, mikä olisi kannattavuus AB-tuilla?

No euroina, eniten tulee pinta-alatuista, seuraavaksi kiilaa perinnebiotoopit, seuraavaksi eläintuet ja sitten tulee suunnilleen samankokoisina summina eläinten myynti eloon, lihan myynti teuraaksi ja lihan suoramyynti.
Mutta tukien osuus on kyllä aika suuri, jos ne yhteen laskee ...
Taitaa olla 75 %:n kieppeillä tuloista ....
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: AaaBeeCeeMies - 12.01.10 - klo:09:02
Mutta, ymmärrän toki ajatusmallisi, onhan se *****maista kun ei pärjää vaikka on vanhemmilta saanut valmiin tilan puoli-ilmaiseksi ja lopullekkin hinnalle vielä mahtavan valtion subvention, minä kun olen liikkeellä vain näin yrittäjä pohjalta kaupunkilaisena syntyjään, enkä ole mitään mistään päin saanut ilmaiseksi, kaiken olen rahalla joutunut ostamaan ja hyvin menee, enkä ole katunut tätä bisnestä, ainakaan vielä ....

No euroina, eniten tulee pinta-alatuista, seuraavaksi kiilaa perinnebiotoopit, seuraavaksi eläintuet ja sitten tulee suunnilleen samankokoisina summina eläinten myynti eloon, lihan myynti teuraaksi ja lihan suoramyynti. Mutta tukien osuus on kyllä aika suuri, jos ne yhteen laskee ... Taitaa olla 75 %:n kieppeillä tuloista ....

Ensinnäkin minä en ole tilaani ilmaiseksi saanut ja koska tuo sisaruspuoli oli hallinnassa niin enpä oikeastaan edes puoli-ilmaiseksi. Toi on taas tota tyypillistä "etelän kartanot" -juttua. Ja mitä summiin ja muihin tulee niin veikkaan että pelkästään sikala-investointeihin olen pistänyt enemmän rahaa kuin sinä tilaasi. Se mikä vituttaa kyllä on että tuollaiset osa-aikaiset harrastelijat jotka saavat tulonsa muualta ja pyörittävät harrastusta tukien varassa tulevat sitten kaikkitietävinä neuvomaan tänne meitä päätoimisia miten pitäisi tehdä. Minäkin pärjäisin todella hienosti jos saisin tukia 75% tuloista mutta kun minulla tukien osuus tuloista on alle 20% ja sekin on vielä reilusti alenemaan päin. Eli toki se vituttaa kun joutuu itse töitä tekemään ja satsaamaan rajusti ja ottamaan rahat markkinoilta kovalla työllä ja sitten joku harrastelija pyörittää hommaa täysin tukien varassa ja vielä elvistelee osaamisellaan ja miten hyvin menee.
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: AaaBeeCeeMies - 12.01.10 - klo:09:08
tilan omalla kontolla. Teuraskeräilyssä näin ei ole jostakin syystä, lieneekö näitä osuustoimintamallin jäänteitä tai jotain?

No se johtuu katsos siitä, että ainakin ihan pohjoiseen maksetaan kuljetus/keräilytukea..Siitä on olemassa jonkinlainen kansallinen yksimielisyys alalla, että näin pitääkin toimia (myös maito)jolla hidastetaan tuotannon keskittymistä, sinne tehtaan piipun juurelle.

Yksimielisyys? Odotas nyt, pitää oikein miettiä? Kauankos siitä onkaan kun LSO tuli yksimielisesti julkisuuteen suunnitelmallaan muuttaa hinnoittelua siten että maksetaan enemmän tehtaan lähistöllä? Ihan MaaseudunTulevaisuuteen asti pääsi juttu? Ja asiasta keskusteltiinkin yksimielisesti? Sanotaanko vaikka näin että homma toimii niin kauan kuin toimialalla rahat riittää eli kassassa virtaa tarpeeksi rahaa että kaikki kulut saadaan katettua. Jos näin ei olekaan jossakin välissä niin varmasti myös nämä kulut ja hinnoittelumallit tulevat tarkasteltaviksi, sille ei voida mitään. Jokaisella toimialalla ennemmin tai myöhemmin jos rahat tekevät tiukkaa.
Otsikko: Vs: mitä mieltä..
Kirjoitti: redbull - 12.01.10 - klo:17:07

Yksimielisyys? Odotas nyt, pitää oikein miettiä? Kauankos siitä onkaan kun LSO tuli yksimielisesti julkisuuteen suunnitelmallaan muuttaa hinnoittelua siten että maksetaan enemmän tehtaan lähistöllä?

>>No sehän on yksinomaan Loson ongelma, jos ei kassa riitä keräilyyn..Onhan niillä muutenkin ollut tapana kalastella, milloin milläkin vesillä ja verkon silmäkokoon ei ole paljoa tuijotettu..Harvinaista hallintokultturia edusti mm. osuuskunnan hallituksen kantana taannoin se, että tuet tuet tulee tasapäistää, olosuhteista riippumatta ja entinen pj. Sipoosta sitä ihan Brysselissä asti kävi todistamassa ::) Kuitenkin sama lafka harjoittaa hankintatoimintaa aina Oulujoelle asti..Mitähän siitä ko.yrityksen c3 alueella pitäisi ajatella, ??? ??? vai kuitataanko se pistehinnalla jos vaikka saataisiin se rekka sieltäkin täyteen :P