Tervetuloa, Vieras. Ole hyvä ja kirjaudu tai rekisteröidy.
  • Tavallinen aihe

Aihe HK,n Paimion teurastamo suljetaan, naudat Liha-Hietaselle  (Luettu 1860 kertaa)

Rusina

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 619
HK ilmoitti että Paimiolla ei jatkossa enää teurasteta; syy toiminnan tehostaminen kilpailukyvyn varmistamiseksi ja liian vähän nautaa; jatkossa nautojen teurastusta tehdään alihankintana Liha Hietasella. Lainaus; "Nyt tehty päätös perustuu nautojen määrän vähenemiseen Suomessa viime vuosien aikana. Erityisesti maitotilojen lukumäärä ja sen kautta lypsylehmien määrä on pienentynyt merkittävästi. "
Eikö justiin tämä Liha Hietanen joutunut joskus aktivistien kynsiin?

Te jotka olette olleet Liha Hietasen tuottajia ja ottaneet palautuslihoja niin onko niiden käyttämällä leikkaamolla (Pirkanmaan Liha) vielä se ongelma että vakuumipakkaukset eivät olleet vakuumia vaan lihat olivat "löysässä" vakuumipussissa? Kiinnostaa tietää että tohtiiko sieltä ottaa nyt näin kevätlämpimille kun lihoja pakataan autosta kylmään niin ennen sitä voi muutama aste niissä nousta. Joskus näin aikaisemmin oli käynyt ainakin  yhdelle tuottajalle ja kaikki lihat (noin 100 kg) pilaantui.

kiitos

Härö

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 808
Kun vielä elukoita oli, meni teuraat Hietaselle ja nyt näyttävät hakevan lisää työntekijöitä. Mitään ongelmaa en lihan pakkaamisessa  itse havainnut, jauheliha siistissä ja tiiviissä kantikkaassa vakuumissa.

pig24

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 12803
Säilyttääkö joku leikattua lihaa pitempia aikoja muualla kuin pakastimessa ?

Viljelijä evp

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4271
säilyyhän se pari viikkoa vakuumissa jääkaapissa. ei kokonainen liha  kylmässä pilaannu kovin nopeasti,ja säilyy jauhelihakin likimain viikon jääkaapissa . jos pitkään lämpösessä jauhelihaan tulee hiukkasen hapan maku mut kypsennettynä syötävää. ja perinteinen maku.

Viljelijä evp

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4271
ne eläinten käsittelyvideot oli Paimion teurastamolta.

Make

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 8768
Hietaselle meni viimeksi kun oli palautuslihan tarve. Muistaakseni Pirkanmaan Liha paloitteli. Ihan priimaa oli vakuumit. Jauheliha menee suoraan pakkaseen ja kokolihoja raakakypsytetään vakuumissa jääkaapissa kolmisen viikkoa ennen pakastusta.
Mystinen kesälaatumies

Rusina

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 619
Kiitos vastauksista


Säilyttääkö joku leikattua lihaa pitempia aikoja muualla kuin pakastimessa ?

Pakastimeen heti, mutta kun laatikot avataan ja ladotaan pakastimeen niin se tehdään mahdolisimman nopeasti, ettei yhtään kylmäketju katkea. Varsinkin jauhelihat heti. jotkut tekee niin että jos on jotain muita kylmätiloja niin kokolihat voi laittaa ensin jääkaappiin ja  pakastaa ne myöhemmin ettei pakastin ole liian kovilla. Ei varmaan ainakaan 100 kiloa voi heti jysäyttää.

En tiedä oliko siinä yhdessä tapauksessa käynyt niin että pakastimeen siirtäminen oli jotenkin viipynyt että olisiko ollut yksi tekijä. Jauheliha on ainakin sellainen että joko nopeasti käyttöön tai pakastimeen.

Viimeksi muokattu: 04.05.25 - klo:22:02 kirjoittanut Rusina

Rusina

  • Aktiivi
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 619
Hietaselle meni viimeksi kun oli palautuslihan tarve. Muistaakseni Pirkanmaan Liha paloitteli. Ihan priimaa oli vakuumit. Jauheliha menee suoraan pakkaseen ja kokolihoja raakakypsytetään vakuumissa jääkaapissa kolmisen viikkoa ennen pakastusta.

Eikö ruhoja ollenkaan riiputeta siellä teurastamolla/leikkaamossa? Aikasemmin se on kuulunut prosessiin, ainakin niin olen luullut. Kolme viikkoa on kyllä aika reipas lukema ja jääkaappisi pitäisi olla jotain alle +4 astetta koko ajan. Pikemminkin vaihtaisin kolmeen päivään.
Ollaan aina laitettu kokolihat samaan aikaan pakastimeen, kun ei ole sellaisia kylmätiloja mihin olisi mahtunut.

Paalimies

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2211
Kyllä ne sielläkin riiputetaan, paranee vaan vielä🤤 kun jatkaa…

Eikä se kylmäketju naudanlihalla nyt ihan niin noponuuka ole. Palo kesällä roput minkä takana pakastin on, kyllähän ne sulaan ehti osittain ja hyvin tuli syötyä talven aikana loppuun. Toki tarttee järkeä käyttää

Viljelijä evp

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4271
Hietaselle meni viimeksi kun oli palautuslihan tarve. Muistaakseni Pirkanmaan Liha paloitteli. Ihan priimaa oli vakuumit. Jauheliha menee suoraan pakkaseen ja kokolihoja raakakypsytetään vakuumissa jääkaapissa kolmisen viikkoa ennen pakastusta.

Eikö ruhoja ollenkaan riiputeta siellä teurastamolla/leikkaamossa? Aikasemmin se on kuulunut prosessiin, ainakin niin olen luullut. Kolme viikkoa on kyllä aika reipas lukema ja jääkaappisi pitäisi olla jotain alle +4 astetta koko ajan. Pikemminkin vaihtaisin kolmeen päivään.
Ollaan aina laitettu kokolihat samaan aikaan pakastimeen, kun ei ole sellaisia kylmätiloja mihin olisi mahtunut.
Lihahommissa kun joskus olin , niin ei nämä tuottajalihat missään kauaa riippuneet, Heti kun ruho jäähtyi, se paloiteltiin ja laitettiin tulemaan takaisin päin tuottajalle. Likimain viikossa noudosta lihat tuottajalla takaisin. Ja näin ne oli omistakin eläimistä. Joskus aattelin että olis saanu roikkua, kun oli jauhelihapussissa nestettä turhankin paljon.

Oksa

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 71692
pakkasessahan nuo ruhonpuolikkaat roikkuvat jopa kuljettelujen aikana..   yleensä...   jos ei kompura satu leviämään..   kuin pitkään noita sit joutuu sulatteleen, en tiijä.    aika paljonhan lihaa säilötään pakkasessa..

Viljelijä evp

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4271
No sulla liene parempi tietämys asiasta. Sikäli kun minä seurailin tilannetta niin eivät nuo tuottaja palautukset missään pakkasess olleet, kylmässä kylläkin.Eikä niitä muitakaan ruhoja. Sianlihan osalta kinkkua pakastetaan varastoon.

Paalimies

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 2211
Ei kai sitä lihaa ehdointahdoin pakasteta, kun aiheuttaa kuluja. Tietysti ruuhkassa joudutaan pakastamaan ja jossain laitetaan jäistä jauhelihanjoukkoon nopeamman jäähtymisen takaamiseksi. Tai näin mä olen ymmärtänyt, mutta voinen olla hyvinkin väärässä

Viljelijä evp

  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 4271
noo sulla nyt mielikuvitus pääsi laukalle, tuollasta jauhelihajuttua en ole koskaann havainnut. Ei toenperrään jäistä lihaa jauheta, mut pakastettua ehkä, mut kyllä se sulatettu on. Ei nyt sentäs aleta kuvitteleen miten lihaketju pelaa. Jos ei ole alalla koskaan ollut hommissa.

Oksa

  • Agronetin kehitysryhmä
  • Mestari
  • Jäsenryhmäluokka:
  • Viestejä: 71692
.... ja sen takia ei makkara kelpaa..    mut kun oon nuita juttuja kuullu noilta työläisiltä....  ja rekkakuskeilta jokka kuskaa ruhoja...